Lezajlott a barcelonai MWC 2024, íme a 8 legérdekesebb újdonság

Termékkatalógus

Cikk

Aktualizálva • Szerző: Matěj Toul

Február utolsó napjaiban ért véget a világ legnagyobb mobilelektronikai szakkiállítása, az MWC 2024, a Barcelonában megrendezett Mobile World Congress. A kiállítók tényleg nem spóroltak az új mobiltelefonokkal és egyéb készülékekkel. Vegyük sorra a Barcelonában bemutatott legfontosabb és legérdekesebb termékeket és prototípusokat.

MWC 2024

MWC 2024 – TARTALOM

 1. A Xiaomi a globális piacon is bemutatta zászlóshajóját, a Xiaomi 14-et és a Xiaomi 14 Ultra-t
 2. A Honor bemutatta a 100-szoros hibrid zoommal ellátott készülékét, a Honor Magic6 Pro-t
 3. Láthattuk a közelgő Nothing Phone (2a) készüléket - de egyelőre csak ennyi
 4. A OnePlus Watch 2 okosóra először érkezik Wear OS-sel
 5. A Samsung végre hivatalosan is bemutatta a Samsung Galaxy Ring okosgyűrűt
 6. Telefon mint okoskarkötő? A Motorola bemutatta hajlítható koncepcióját
 7. A Google Gemini mesterséges intelligenciája hamarosan Androidra kerül
 8. A Lenovo könnyen javítható laptopokat és futurisztikus átlátszó kijelzőt mutatott be

A Xiaomi a globális piacon is bemutatta zászlóshajóját, a Xiaomi 14-et és a Xiaomi 14 Ultra-t

A Xiaomi legújabb, 14-es zászlóshajóiból álló sorozatát még 2023 októberében mutatta be, de akkor még csak a kínai piacra. Az MWC 2024-en a Xiaomi 14 és Xiaomi 14 Ultra globális bemutatkozására is sor került.

Mindkét telefon fő vonzereje hagyományosan a csúcsteljesítmény, amit a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 chipset biztosít, de az új Android bővítmény is. A gyártó Xiaomi HyperOS-nek nevezte el, és bár a dizájn a régebbi MIUI-t követi, alapvetően átdolgozták, mesterséges intelligenciával és jobb optimalizálással a magjában.

Xiaomi 14 Ultra
A Xiaomi 14 Ultra elsősorban a csúszszintű fotós felszereltségével nyűgöz le.

Valószínűleg senkit sem lep meg, hogy a Xiaomi nagy hangsúlyt fektetett a kamerákra. Az alapmodell egy sokoldalú, 50 megapixeles, optikai stabilizátorral ellátott főkamera-triót, egy nagylátószögű objektívet és egy optikai stabilizátorral és 3,2-szeres optikai zoommal ellátott teleobjektívet kínál.

Az Ultra modell egy igazi fotós fenegyerek. A fő érzékelő itt is 50 Mpx-es, de 1 hüvelykes formátummal és f/1.6-f/4.0 változó rekeszértékkel. A nagylátószögű kamera és a teleobjektív itt is kiegészül egy negyedik "szemmel". Ez egy 50 Mpx-es periszkópos teleobjektív 5x optikai zoommal.

i

Xiaomi 14 és 14 Pro (BEMUTATÓ): végre megérkezett hazánkba is a Xiaomi zászlóshajója
Xiaomi 14 Ultra (BEMUTATÓ): csúcsszintű specifikációk, 1 hüvelykes érzékelő és 16 GB RAM

A Honor bemutatta a 100-szoros hibrid zoommal ellátott készülékét, a Honor Magic6 Pro-t

A Honor egy nappal maga az esemény előtt tartotta meg MWC 2024-es bemutatóját, de számunkra a legérdekesebb hír egyértelműen a Honor Magic6 Pro okostelefon globális piacra történő bevezetése. A Magic6 széria a Xiaomi 14-hez hasonlóan már korábban bemutatkozott, de csak a kínai piacon. Azonban hazánkban is várható a Pro modell érkezése, és a paraméterek alapján tényleg van is mire várnunk.

Honor Magic6 Pro
A nagyszerű specifikációk fényében úgy tűnik, hogy az új Honor Magic6 Pro telefonnak nem fog gondot okozni a térhódítás.

A Honor nem sok teret enged a konkurenciának. A Honor Magic6 Pro-t a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 hajtja, és egy nagy, 6,8 hüvelykes OLED panellel van felszerelve. A kamera is nagyon érdekes - a fő egy 50 Mpx-es, változó f/1.4-f/2.0 rekeszértékkel és optikai stabilizátorral ellátott kamera, amelyet egy 50 Mpx-es nagylátószögű kamera és egy 180 Mpx-es periszkópos teleobjektív egészíti ki. Ez utóbbi 2,5x optikai vagy akár 100x hibrid zoomra is képes.

i

Honor Magic6 Lite (BEMUTATÓ): egy elegáns telefon díjnyertes üzemidővel és remek felszereltséggel

A Honor Magic6 Pro mindemellett egy viszonylag nagy kapacitású, 5600 mAh-s akkumulátorral rendelkezik. A készülék egyébként már előrendelhető, ráadásul kedvezményes áron.

Láthattuk a közelgő Nothing Phone (2a) készüléket - de egyelőre csak ennyi

A Nothing Phone (2a) bemutatója a tervek szerint 2024. március 5-én lesz. A gyártó azonban nem félt néhány nappal korábban felszítani a rajongók lelkesedését, és az MWC 2024-en már teljes pompájában láthattuk az újdonságot.

A paraméterek egyelőre titok, és a vásáron a telefont plexiüveg mögé rejtették - így a látogatók hozzá sem érhettek. Természetesen a Nothing telefonok esetében a dizájn kulcsfontosságú elem, és azt már most tudni lehet, hogy az újdonság meglehetősen jelentősen eltér a Nothing Phone (2)-től.

Nothing Phone (2a)
A Nothing Phone (2a) kialakítása már nem titok. Többet azonban nem tudunk a telefonról.

A OnePlus Watch 2 okosóra először érkezik Wear OS-sel

A OnePlus bemutatta új okosóráját, a OnePlus Watch 2-t. Fő erősségei közé tartozik a karcsú dizájn, de a rendkívül tartós acél és zafírkristály szerkezet is - amely az óralapot is borítja. Így az óra IP68 és MIL-STD-810H minősítéssel rendelkezik, a gyártó külön említi az 50 méteres mélységig tartó vízállóságot, illetve a -40 és 70 °C közötti hőmérsékletnek való ellenállást.

OnePlus Watch 2
A OnePlus Watch 2 lesz a következő vezető Wear OS-t futtató okosóra a Samsung, a Xiaomi és a Google mellett.

A OnePlus Watch 2 a teljesítmény oldalán is lenyűgöző - két chipkészlettel van felszerelve. A gyengébbik, a BES 2700 elsősorban az energiahatékonyságra összpontosít. Ez látja el az óra összes funkcióját, és minden helyzetben aktív.

Ha azonban az órának több energiára van szüksége (alkalmazások futtatásakor, Bluetooth-hívások kezdeményezésekor stb.), felébred a második, erősebb Qualcomm Snapdragon W5 lapkakészlet az alvó üzemmódból. Ha szükséges, a második chipset teljesen kikapcsolható egy speciális akkumulátorkímélő üzemmóddal, amely lehetővé teszi, hogy az óra akár 12 napig is működjön.

Érdekes módon ez az első okosóra a OnePlus portfóliójában, amely a Google Wear OS rendszerére épül. Ez egy olyan órát jelent, amely zökkenőmentesen párosítható bármely Android telefonnal, és egy egész sor, a telefonról vagy akár a számítógépről már jól ismert, nagymértékben optimalizált Google alkalmazással. Mindez természetesen az összes eszközön szinkronizálva.

A Samsung végre hivatalosan is bemutatta a Samsung Galaxy Ring okosgyűrűt

Miután a közelmúltban olyan találgatások láttak napvilágot, hogy az Apple és a Samsung hamarosan bejelenti új okosgyűrűit, végre megtudtuk, hogy legalábbis az utóbb említett gyártó esetében ez valóban igaz. Hiszen már januárban is kaptunk egy kis ízelítőt a Galaxy Unpacked eseményen. Az MWC 2024-en azonban a dél-koreai gyártó közelebbről is megmutatta a Samsung Galaxy Ring-et. Az okosgyűrűk egyelőre relatív ritkaságnak számítanak a viselhető eszközök terén, így a nagy mobilgyártók közül elsőként a Samsung igyekszik bebiztosítani magának az első helyet ebben a szektorban.

Samsung Galaxy Ring
A Samsung a Galaxy Ring nevű készülékével belevág az új viselhető eszközök iparágába. Valószínűleg a nyáron többet is megtudhatunk majd róla. Forrás: The Independent

A Samsung okosgyűrűjéről azonban még mindig nem sokat tudunk. A gyártó csak a dizájnt árulta el, és azt, hogy a fitneszkarkötőkhöz hasonló lesz, de az ujjon. A Samsung Galaxy Ring tehát több nagyon pontos szenzorral is fel lesz szerelve, figyeli majd a pulzusszámot, a légzést és az alvás fázisait is. Mindezeket az adatokat aztán Bluetooth-on keresztül továbbítja majd a telefonra, ahol a már megszokott Samsung Health alkalmazásban elemezhetjük ki.

Telefon mint okoskarkötő? A Motorola bemutatta hajlítható koncepcióját

A Motorola híres a meglehetősen egyedi és bizarr koncepcióiról. Az MWC 2024-en sem hagyta, hogy ez a hírneve megkopjon, így a látogatók egy szokatlan módon hátrahajló telefont is megcsodálhattak. Hogy ez mire jó? Egy mágneses csuklópánt segítségével a telefont egy óriási "okosóraként" a kezünkre tehetjük. Praktikumról ebben az esetben valószínűleg szó sincs, de kísérletezni ettől még lehet, a legfurcsább újítások is vezethetnek áttörést jelentő technológiákhoz.

Motorola koncept
A Motorola nem okozott csalódást, és az MWC 2024-en ismét egy merész koncepciót mutatott be.

A Google Gemini mesterséges intelligenciája hamarosan Androidra kerül

Biztosan sokan felfigyeltek a Google legújabb vállalkozására az AI chatbotok területén, a Google Gemini-re. Nagyon hasonlóan működik, mint a jól ismert ChatGPT, és nagyjából ugyanolyan minőségű válaszokat is ad. A legnagyobb előnye a konkurenciával szemben azonban állítólag a hamarosan megjelenő Gemini 1.5 Pro modellben rejlik, amelynek hihetetlen, 1 millió "token" a limitje - gondoljunk ezekre úgy, mint néhány alapegységre, amelyekké minden input átváltásra kerül a modell számára. Egymillió elég körülbelül egy óra videóhoz, 11 óra hanghoz vagy 700 000 szónyi szöveghez. Összehasonlításképpen a GPT-4 Turbo csak 128 000 tokent dolgoz fel.

Google Gemini Android
A Google Gemini az Androidra, pontosabban a Hírek alkalmazásba kerül be. De valószínűleg mélyebb integráció is várható.

Az MWC 2024-en bemutatott újdonságok azonban nem egészen erről szólnak. A legfontosabb bejelentés az, hogy a Google csevegőrobotja, a Gemini natívan integrálódik az Android operációs rendszerbe. A következő frissítéssel a Google Messages alkalmazásban lehet majd kipróbálni, ahol a Google Gemini-t abban a környezetben használhatjuk majd, ahol általában üzeneteket küldünk ismerőseinknek. Az autók műszerfalára szánt Android Auto alkalmazás is frissítést kaphat.

A Lenovo könnyen javítható laptopokat és futurisztikus átlátszó kijelzőt mutatott be

Remek hír lehet azok számára, akik a lehető leghosszabb ideig szeretnék birtokolni kedvenc elektronikai eszközeiket, a Lenovo nemrég bejelentett együttműködése az iFixit-tel. A cég pótalkatrészeket és minden szükséges eszközt biztosít a saját kezű javítások elvégzéséhez, beleértve egy részletes útmutatót is. Ehhez azonban nem feltétlenül szükséges a gyártóval való közvetlen együttműködés, korábban például a Nokia G42 esetében már láthattunk ilyen megállapodást. A lényeg, hogy a gyártó készülékei úgy kerülnek kialakításra, hogy könnyebb legyen a javításuk. Az első ilyen módon javítható laptopok a Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 és T16 Gen 3 modellek lesznek.

Lenovo průhledný displej
A Lenovo új átlátszó kijelzője olyan, mintha sci-fi lenne. De nincs túl sok haszna, legalábbis egyelőre.

A könnyebben javítható laptopmodellek mellett a Lenovo egy nagyon érdekes koncepciót is bemutatott. Egy olyan laptopról beszélünk, melynek átlátszó kijelzője olyan, mintha egy sci-fi filmből csöppent volna elénk. Ez a bizonyos koncepció billentyűzet helyett egy rajztáblát tartalmaz, amelyre stylus-szal lehet írni és rajzolni, vagy egy holografikus billentyűzetet lehet rávetíteni, így a laptop a megszokott módon használható. Az MWC látogatóinak tapasztalatai szerint azonban a billentyűzeten nagyon kényelmetlen gépelni, valamint arra is rámutattak, hogy az átlátszó kijelzőnek jelenleg nincs gyakorlati haszna.

i Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Véget ért a szokásos MWC 2024 szakkiállítás, amely egy szép csokornyi újdonságot hozott, és ízelítőt ad az év hátralévő részéből is. Nincs más hátra, mint kivárni, hogy a kilátások valóra válnak-e és mit tartogatnak még számunkra a gyártók.

MWC 2022

Február utolsó napján kezdődött Barcelonában a világ legnagyobb mobilkommunikációs szakkiállítása, az MWC 2022, azaz a Mobile World Congress. A kiállítók új termékeket mutattak be a mobiltelefonok és egyéb eszközök területén. Minden fontosabb hír és információ megtalálható cikkünkben.

MWC 2022

MWC 2022 - TARTALOM

 1. A TCL bemutatta új, kedvező árú telefon sorozatát. Sőt, az egyik 5G-s
 2. A Realme GT2 Pro felélénkítheti a felső középkategória szegmensét
 3. A Realme bemutatja a világ leggyorsabb töltését
 4. A Poco az új X4 Pro 5G és M4 Pro készülékeket AMOLED kijelzőkkel látta el
 5. A Honor az érdekes Magic4 sorozatot, okosórákat és fejhallgatókat dob piacra
 6. A Nokia és a ZTE új olcsó telefonokat mutat be
 7. A OnePlus gyártja a legmegfizethetőbb 5G telefont a piacon
 8. Az Oppo a kompromisszumok nélküli Find X5 és X5 Pro modelleket, valamint egy összecsukható telefont mutatott be
 9. A Lenovo ThinkPad X13s az első Qualcomm chippel ellátott laptop
 10. Huawei az MWC-n: Laptopok, tabletek, viszont nincs telefon
 11. A Mediatek új chipkészleteket dob piacra középkategóriás mobiltelefonokhoz
 12. A Samsung bemutatja a modern Book2 és Book2 Pro 360 laptopokat
 13. A TicWatch GTH Pro óra szemmel tartja az artériáink működését

A TCL bemutatta új, kedvező árú telefon sorozatát. Sőt, az egyik 5G-s

Két évet kellett várniuk a mobiltelefon, tablet és más eszközök rajongóinak, hogy az MWC kiállítás újra megnyissa kapuit. Milyen új termékeket mutattak be a gyártók a világ minden tájáról? Azért is övezi nagy várakozás az eseményt, mivel a tavalyi kiadáson nem vettek részt a nagy játékosok, a Samsung, a Lenovo, a Qualcomm vagy a Google. Idén érdekes bemutatókra számíthatott a közönség. És persze a többi gyártó is szeretne lenyűgözni bennünket.

A TCL, a TCL telefonok és TCL tv-k jól ismert gyártója, a TCL 30-as sorozatot hozta el Barcelonába. Egy új, megfizethető telefoncsalád érdekes ár/teljesítmény aránnyal.

A bemutatott modellek közül a legjobb, a TCL 30 5G - ahogy a neve is mutatja - támogatja a modern 5G mobilhálózatokat. Egy kicsit sajnálatos, hogy csak egy ilyen van, hiszen az 5G hálózati támogatás már nem csak a magasabb árkategóriájú telefonok kiváltsága. A legmagasabb változat Full HD OLED kijelzőt, hármas kamerát (50Mpx + 2Mpx makró + 2Mpx mélységérzékelő) és MediaTek Dimensity 700 szenzort is kínál majd. A telefon tisztességes, 5 010 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik majd, és Európában áprilisban kerül forgalomba 249 eurós, azaz körülbelül 95 000 Ft-os áron.

TCL 30 Series
Az új TCL 30 sorozat

A középmezőny első két helyezettje a TCL 30 Plus (kb. 80 000 Ft) és a TCL 30 (kb. 72 500 Ft). Mind a kettő ugyanazt a kijelzőt és akkumulátort kínálja, de egyik sem rendelkezik 5G támogatással. A telefonokat a MediaTek Helio G37 lapkakészlet hajtja. Mindkettő már kapható Európában.

i

Samsung Galaxy S22 (BEMUTATÓ): az Androidok királya visszatér?

Az utolsó kettő, a TCL 30 SE (kb. 60 000 Ft) és a TCL 30 E (kb. 57 000 Ft) telefonok a kevésbé igényes felhasználóknak készültek. Kijelzőik 6,52 colos képátlóval, 1600×720 pixeles felbontással rendelkeznek, és a Helio G25 lapkakészlet hajtja őket. Azonban még ezeknél a modelleknél is kellemes az 50Mpx-es főérzékelő és a nagy akkumulátor, ebben az esetben 5000 mAh kapacitással. A leggyengébb modell esetében ne keresd a 2Mpx-es makrót, de nem számítunk arra, hogy ez érezhető veszteség lenne. A TCL 30 SE már kapható, a TCL 30 E modell érkezését áprilisra várjuk.

A Realme GT2 Pro felélénkítheti a felső középkategória szegmensét

A Realme egy ideje már bemutatta új Realme GT2 és GT2 Pro telefonjait Kínában, de az európai premierjüket az MWC 2022-re tartogatta. És a már ismertek alapján, a bejelentett árral együtt, ami a Pro változat esetében 270 ezer forint körül lesz, olyan telefonok állnak előttünk, amelyek valószínűleg rendesen felkavarják a felső középkategória állóvizét.

Realme GT2 és GT2 Pro
Realme GT2 és GT2 Pro. Telefonok, amelyekről biztosan fogunk még hallani.

Különösen a GT2 Pro paraméterei láttán szó szerint eláll az ember lélegzete. A Realme a vadonatúj Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 processzorra építette újdonságát (egyébként ez az egyik első Európában elérhető telefon ezzel a chippel), amelyet a szintén csúcskategóriás Stainless Steel Vapor Cooling Plus hűt. A kijelzőt egy ragyogó AMOLED panellel látták el, amelynek felbontása 3216 × 1440 pixel, frissítési frekvenciája pedig 120 Hz.

i

Realme GT Master Edition (PREVIEW): stílusos szélvész szép paraméterekkel és árral

A kameráról a Sony gondoskodott. 50 Mpx-es lesz a fő érzékelő és az optikai stabilizátor, továbbá 50 Mpx-es lesz a 150°-os széles látószögű kamera is (ez a jelenlegi rekord az okostelefonok között), a ráadás egy 3Mpx-es makró új zoom technológiával. A telefon sztereó hangszórókat és 5000 mAh-s akkumulátort kínál majd.

A Realme egy alapváltozatot is bemutatott, a GT2 modellt, amely egy jól sikerült középkategóriás telefon. És még ez is nagyon tisztességes tulajdonságokkal büszkélkedhet, bár nyilván nem annyira kimagasló, mint a Pro modell: 6,62" AMOLED kijelző Full HD+ felbontással és 120 Hz-es frissítési frekvenciával, Snapdragon 888 processzor, 8Mpx-es széles látószögű érzékelő. Egyébként minden dicséretesen összhangban van a jobban felszerelt testvérével. A becsült ár nem haladja meg a 200 000 forintot. Mindkét telefon március 15-én kerül forgalomba Európában.

A Realme bemutatja a világ leggyorsabb töltését is

Az MWC határozottan nem csak az új mobiltelefonokról szól. A kiállítás jelentős részét képezi az olyan technológiák bemutatása is, amelyek még nem kaptak szót a szegmens fejlődésében. Az egyik a Realme által bevezetett 150W-os gyorstöltés.

A gyártó elmondása szerint képes lesz arra, hogy a telefont 0-ról 50%-ra mindössze öt perc alatt feltöltse, miközben képes kiküszöbölni az akkumulátorra gyakorolt esetleges káros hatásokat. A technológia neve UltraDart Charge (UDCA), és a vállalat szerint áttörést fog jelenteni. A technológia 100 és 200 W közötti teljesítményt biztosít, és növeli a töltési áramot, miközben a hőszabályozással az akkumulátort 43 °C alatt tartja. Ez a használat biztonságát is növeli. A Realme elmondása szerint az akkumulátor több mint 1000 teljes töltési cikluson keresztül megőrzi 80%-os kapacitását.

Az UDCA várhatóan a hamarosan megjelenő Realme GT3 Neo készülékben debütál. A Realme azonban nem pontosította, hogy ez mikor fog megtörténni.

i

A Poco az új X4 Pro 5G és M4 Pro készülékeket AMOLED kijelzőkkel látta el

A Poco két új telefont hozott Barcelonába, amelyek a márka népszerű Poco X4 Pro 5G és Poco M4 Pro sorozatára épülnek. Mindkét készülékben közös az AMOLED panel használata és a kedvező ár.

Poco X4
A Poco X4 az első olyan telefon a sorozatban, amely támogatja az 5G hálózatokat.

A Poco X4 Pro 5G az első a Poco csúcsmodelljei közül, amely 5G támogatással rendelkezik. A kínai vállalat 6,67 colos AMOLED panellel látta el telefonját, amely 120 Hz-es frissítési frekvenciával és nagy fényerővel büszkélkedhet. A telefon magja egy Snapdragon 695 processzor, 6 vagy 8 GB-os és virtuális memória támogatással, amely a teljes RAM teljesítményt masszív 2 vagy 3 GB-tal növelheti (a két konfiguráció közül a magasabb).

Érdekes módon a Poco X4 Pro 5G nem hajlandó megszabadulni a fejhallgató-csatlakozótól, és helyet hagy egy SD-kártyának is a hibrid foglalatban. A fő kamera 108 Mpx-es lesz, ami több mint kétszerese az X3-asénak. A felhozatalt egy 8 Mpx-es ultraszéles szenzor és - ismét csak a lényegre térve - egy 2Mpx-es makró teszi teljessé. Az 5 mAh-s akkumulátor villámgyorsan töltődik - a gyártó 67 W-os gyorstöltést ígér. A Poco X4 Pro 5G március elején kerül forgalomba.

A második újdonság neve Poco M4 Pro. Ez az első telefon az M sorozatban, amely AMOLED kijelzőt használ - ebben az esetben 6,43" képátlóval, 2400 x 1080 px felbontással és 90 Hz-es frissítési frekvenciával. Ami a processzort illeti, a választás a Helio G96-ra esett. Itt is 6 vagy 8 GB RAM áll rendelkezésre, ami a virtuális RAM-ot használva a tárhely rovására bővíthető. A kamerarendszert egy 64Mpx-es főérzékelő uralja, ezt követi egy klasszikus 8Mpx-es széleslátószögű és 2Mpx-es makró érzékelő. Az 5000mAh-s akkumulátor 33W-os töltéssel nem túl meglepő. Mindent egybevetve, egy nagyon masszív telefonról van szó, amely március 2-án kerül forgalomba.

Xiaomi - egyéb újdonságok:

 • Áttetsző tv - Xiaomi Mi TV Lux-nak hívják, és ha a helyére teszed, átlátsz rajta. A gyártó szerint az átlátszó OLED tévét nem volt egyszerű legyártani, például az általában hátul elhelyezett hardverkomponenseket a tévé aljára kellett áthelyezni. És hol lehet majd találkozni vele? Valószínűleg nyilvános helyeken, termékek és szolgáltatások népszerűsítésére használva stb.
 • Robotkutya - egy másik csemege a technológia rajongók számára a kínai gyártó standjánál a Xiaomi Cyberdog robotkutya volt. A készülék feltűnően emlékeztet a BostonDynamics robotkutyájára, Spotra, és feltehetően a cég ezt vette alapul. Külsőre nagyon hasonlítanak, de kérdés, hogy milyen képességekkel rendelkezik majd, hiszen az amerikai cég már jóval régebb óta intenzíven fejleszti Spotját (és más robotjait).
Xiaomi Mi TV Lux Xiaomi Cyberdog
Az átlátszó TV, a Xiaomi Mi TV Lux és a Xiaomi Cyberdog robotkutya.

A Honor az érdekes Magic4 sorozatot, okosórákat és fejhallgatókat dob piacra

Az MWC 2022 keretein belül a Honor kínai gyártó a Honor Magic4 telefoncsaládot, a Honor Watch GS 3 okosórát és a Honor Earbuds 3 Pro True Wireless fejhallgatót mutatta be. Vessünk rájuk egy pillantást.

A Magic4 sorozatba, amelyet a kínai vállalat a barcelonai vásár első napján mutatott be, két modell tartozik, egy klasszikus és egy Pro változat.

A Magic4 Pro 6,81 colos LTPO OLED panellel büszkélkedhet, amelynek felbontása 2848×1312 pixel, és a design lényege, hogy a kijelző mind a négy oldalán ívelt. És 120 Hz-es képfrissítési frekvencia nélkül ez szinte lehetetlen lenne. A telefon középpontjában egy Snapdragon 8 Gen 1 processzor áll, amely akár 12 GB RAM-mal is együtt tud működni. Az akkumulátor ebben a kivitelben 4600 mAh kapacitású, és támogatja az extra gyors, 100 W-os töltést és az 50 W-os vezeték nélküli töltést.

A Magic 4 Pro jellegzetes designeleme a hatalmas, kör alakú kameramodul. Egy pár 50Mpx-es főérzékelő és egy 122°-os látószögű ultraszéles szenzor uralja. Ezt egy 64 Mpx-es teleobjektív egészíti ki 3,5x optikai és 100x digitális zoommal. Ezek mellett dToF lézeres mélységérzékelő és Flicker-érzékelő is található, illetve 4K videók készítésére is képes. A teljesség kedvéért említsük meg a DTS:X Ultra Sound sztereó hangszórókat, a csatlakoztathatóság minden formájának támogatását és az IP68 tanúsítványt.

Honor Magic 4 Pro
A Honor Magic 4 Pro szokatlan kialakítású fotómoduljával hívja fel magára a figyelmet.

A Honor Magic4 változatban ugyanaz az alap chipset és az 50 Mpx-es kamerapár, de egyébként más, mint a 4 Pro. Először is, a panel más típusú - csak OLED, 2 664 × 1 224 képpont felbontással, az átmérője azonos. A kijelző csak két oldalon ívelt. Az akkumulátor egy kicsit nagyobb, de a 4800 mAh-s kapacitást ellensúlyozza a lassabb, 66 W-os töltés. A modell teleobjektívje mindössze 8 Mpx-es, 5x optikai és 50x digitális zoommal és OIS-sel. A védettségi szint ebben az esetben IP64.

A fent bemutatott Honor telefonok mindegyike négy színváltozatban lesz elérhető, és "valamikor a második negyedévben" kerül forgalomba, ami nem túl pontos időpont. Az árcédulák sem kellemesek, az alapmodell 8 GB és 256 GB memória kombinációjában közel 900 euróba (kb. 350 000 Ft), ugyanez a konfiguráció a Pro változatban több mint 1 000 euróba (kb. 380 000 Ft) kerül majd.

A Honor bemutatta okosóráját, a Honor Watch GS 3 modellt. A készülék 1,44 colos AMOLED kijelzője nagy fényerejű, így mindig jól olvasható. A készülék 5 ATM-ig vízálló, több száz sportmódot kínál, valamint PPG-érzékelőt a pulzusszám folyamatos figyeléséhez - és mikrofonnal és hangszóróval is rendelkezik. Egyelőre nem határozták meg, hogy mikor kerülhetnek forgalomba. Az ár azonban ismert, amely meghaladja a 82 ezer forintot.

Az Earbuds 3 Pro True Wireless fülhallgató is érdekesnek tűnik. Például azért, mert képes mérni a testhőmérsékletet. Ez egy meglehetősen szokatlan funkció, amelyet a konkurencia még nem kínál. A fülhallgató in-ear kialakítású, és nem áll messze például az AirPods Pro fülhallgatótól, akár magát a fülhallgatót, akár a töltőtokot nézzük. Egyébként az akkumulátor élettartama a gyártó elmondása szerint 6 óra, és az újratölthető tok további 24 órán át képes életben tartani a fülhallgatót. Az érdeklődők az ANC, azaz aktív zajszűrés jelenlétére számíthatnak. Természetesen az akkumulátor élettartama csökken, ha ez a funkció be van kapcsolva. A gyártó 11 mm-es hangszórókat és IP54-es ellenállást (IP52 a tok esetében) adott meg. Az ára állítólag 199 euró, azaz körülbelül 75 000 Ft lesz.

Honor Watch GS 3 Earbuds 3 Pro
Honor Watch GS 3 okosóra és Earbuds 3 Pro fülhallgató.

A Nokia és a ZTE új olcsó telefonokat mutat be

Vannak zászlóshajók, amelyek mindenkit érdekelnek - és vannak olcsó telefonok, amelyek a kevésbé igényes vásárlókat célozzák meg. A korábban bemutatott TCL mellett a Nokia és a ZTE is pontosan ezt hozta.

A Nokia három olcsó C sorozatú telefont mutatott be: Nokia C21, C21 Plus és C2 (2. generációs). Mindkét C21 azonos, 6,5 colos, 1600×720 pixeles felbontású kijelzőt, Unisoc SC9863A processzort és mindkét telefon 2 GB, 3 GB vagy 4 GB (a Plus változat esetében, amely így három változatban is elérhető lesz) RAM-ot kínál majd. A kamerák területén vannak különbségek. A Nokia C1-nek mindössze egy 8 Mpx-es hátlapi és egy 5 Mpx-es szelfi kamerával kell beérnie, a C1 Plus 13 Mpx + 2 Mpx kombinációt kínál majd, az előlapon pedig egy 5 Mpx-es kamerát. Az értékesítés márciusban kezdődik, és az ár 45 000 Ft körül lesz.

A nagyon alap telefon a Nokia C2 (2. generációs) lesz. 960×480 pixeles felbontás és 1 vagy 2 GB memória, valamint 2400 mAh-s akkumulátor. És az ár? Körülbelül 30 000 Ft.

Nokia C21 Nokia C21 Plus
Új olcsó Nokia telefonok - C21 és C21 Plus.

A ZTE új sorozatával szintén hozzátett valamit a megfizethető árú telefonokhoz. A Blade V40 termékcsalád 4 modellt kínál majd, amelyek mindegyike más-más szempontot helyez előtérbe: a Blade V40 5G a modern hálózatok támogatását, a Blade V40 Pro a gyorstöltést, a Blade V40 a nagy kijelzőt Full HD+ felbontással és végül ott van a Blade V40 Vita, amely nagy 6000mAh-s akkumulátort és UFS 2.2 tárhelyet kombinál. De hogy ezek a telefonok eljutnak-e hozzánk, azt még nem tudjuk.

ZTE
A négy új ZTE Blade V40 telefon

A OnePlus gyártja a legmegfizethetőbb 5G telefont a piacon

A OnePlus 10 Pro már egy ideje kapható, de azok, akik több változatot vártak belőle, csalódni fognak. A OnePlus képviselői is megerősítették az MWC 2022-n, hogy ne várjunk több változatot. Ehelyett a különböző árfekvésű telefonok szélesebb portfóliójára kívánnak összpontosítani. És az egyik újdonság, amire a OnePlus idén készül, egy 5G telefon lesz, nagyon kedvező árcédulával. Hogy ez mikor ölt testet, mit kínál majd a telefon, és ami a legfontosabb, mennyibe fog kerülni, egyelőre nem tudható. A OnePlus vezeték nélküli fülhallgatók, valamint okosórák gyártásába is belevág.

i

OnePlus 10 Pro (BEMUTATÓ) - lenyűgöző kialakítás, csúcskategóriás specifikáció

A vállalat a gyorstöltés terén is elmozdulást jelentett be. A Realme-hoz hasonlóan megcélozza a 150W-ot, és a töltési idő terveik szerint nulláról 50%-ra öt perc lesz. Ha beválik a módszerük, az akkumulátor eredeti kapacitásának 80%-án marad az akkumulátor 1600 töltési ciklus után is. A telefon, amelyet a vállalat valószínűleg az idei év második negyedévében mutat be, a gyártó elmondása szerint minderre képes lesz.

Az Oppo a kompromisszumok nélküli Find X5 és X5 Pro modelleket, valamint egy összecsukható telefont mutatott be

A kínai Oppo vállalat idén mutatta be zászlóshajó Find X5 sorozatát, valamint az összecsukható Find N modellt. A Find X5 sorozatba két érdekes modell tartozik, az X5 és az X5 Pro.

Az Oppo Find X5 Pro egyértelműen a kínai gyártó jelenlegi kínálatának csúcsmodellje - és az IP68 tanúsítvánnyal rendelkező tartós kerámia készülékház csak a kezdet. A 6,7 colos kijelző felbontása 3216 × 1440 pixel, és adaptív frissítési frekvenciával (1 és 120 Hz között) büszkélkedhet. A készüléket tartós Gorilla Glass Victus üveg védi.

Nem meglepő, hogy a telefon lelke a Snapdragon 8 Gen 1, mert jelenleg nincs jobb a piacon. Ehhez jön hozzá a 12 GB RAM és 512 GB memória a legmagasabb konfigurációban. A kamerák 50 + 13 + 50 Mpx-es konfigurációban kaphatók, és korszerű optikai stabilizációt, valamint nagyszerű éjszakai fényképezést ígérnek. A korszerű zajcsökkentésnek köszönhetően a gyártó elmondása szerint a videók is nagyon jó minőségűek lesznek. A telefon március 14-én kerül a boltok polcaira, és ára a funkcióknak megfelelően alakul: várhatóan meghaladja a 450 ezer forintot.

Az Oppo Find X5 változat a paraméterek tekintetében egy kicsit gyengébb, de még mindig egy zászlóshajó. Fémkerettel megerősített üveg készülékház kombinációját kínálja. A kijelző 6,55 colos, Full HD+ felbontású és 120 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik. Ami a processzort illeti, az Oppo a tavaly sokat tesztelt Snapdragon 888-at használta, amely 12 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel fog együtt dolgozni.

A Hasselblad márkájú kamera a fő, teleobjektív és ultraszéles szenzorok hármasát kínálja majd 50 + 13 + 50 Mpx-es felbontásban. Ami az akkumulátort illeti, 4800 mAh kapacitású lesz, és vagy gyorstöltéssel (80 W) vagy vezeték nélkül (33 W) tölthetjük fel. Az értékesítés szintén március 14-én kezdődik, az ár 375 000 Ft körül várható.

Oppo
Az Oppo Find X5 Pro egy kompromisszumok nélküli telefon - több szempontból is.

Az Oppo bemutatta a Find N összecsukható modellt is. 7,1 colos, összecsukható kijelzővel és Snapdragon 888 lapkakészlettel rendelkezik. Az akkumulátor valamivel kisebb, mindössze 4500mAh kapacitású. A gyártó 33 W-os töltést használ. Hasonlóan nyílik, mint pl. a Samsung Galaxy Z Fold3 5G és több mint 450 ezer forintba fog kerülni.

Az Oppo Find N telefont is kipróbálta a youtuber JerryRigEverything.

A Lenovo ThinkPad X13s az első Qualcomm chippel ellátott laptop

A Lenovo bemutatta az MWC 2022 keretein belül az új ThinkPad X13s-t, az első olyan laptopot, amelyet a Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 3 chipje hajt: A gyártó szerint akár 28 órányi videólejátszást is képes lesz folyamatosan kezelni, ami nagyon stabil teljesítménynek számít. Feltételezhető, hogy más, kevésbé megterhelő tevékenységek - pl. irodai munka - mellett még tovább fog tartani.

ThinkPad X13s
A ThinkPad X13s az első Qualcomm processzorral ellátott laptop.

Az új laptop a csatlakoztathatóság terén is nagyon masszív felszereltségű - a kötelező WiFi 6E mellett az 5G támogatásra is készen áll. A maximális konfigurációban 32 GB RAM-ot és akár 1 TB tárhelyet kínál. A laptop váza újrahasznosított magnéziumból készül, a számítógépre előre telepítik a Windows 11-et.

A ThinkPad X13s májusban kerül forgalomba, a becsült ár körülbelül 400 ezer Ft.

Huawei az MWC-n: Laptopok, tabletek, viszont nincs telefon

A Huawei, amely az idei MWC megnyitója előtti este tartotta bemutatóját, ezúttal nem mutatott be okostelefont, de még mindig sok érdekességet láthattunk. A bemutató jelentős részét a két új laptop tette ki, nevezetesen a Huawei MateBook X Pro 2022 és a Huawei MateBook E.

A Huawei MateBook X Pro 2022 a tökéletes kompakt ultrabook megtestesítője - 1,38 kg-os tömegével és 15,5 mm-es vastagságával tökéletes az útközbeni használathoz. A 14,2 colos, 3120 × 2080 px felbontású kijelző érintőképernyős. A készülék lelke egy 11. generációs Intel Core, 16 GB RAM és 1 TB-os SSD áll rendelkezésre a legmagasabb konfigurációban. A hat hangszóró és a fejhallgató bemenet szintén örömteli.

A Huawei MateBook E egy olyan tablet, amely a billentyűzettel ellátott toknak köszönhetően nagyon könnyen laptoppá alakul - és a paraméterek ennek meg is felelnek, a MateBook X Pro 2022-hez hasonlíthatók.

A vállalat bemutatta a Huawei MatePad Paper-t is, amely egy 10,4 colos tablet e-ink kijelzővel. Így ideális lesz szövegolvasásra, de a Smart Refresh funkciónak köszönhetően videók lejátszására és webböngészésre is alkalmas lesz. Az M-Pencil érintőtoll is a csomag részét képezi.

Huawei MatePad Paper
A Huawei MatePad Paper e-ink kijelzővel rendelkezik, de videólejátszási képességet is ígér.

Újdonság a Huawei MateStation X, azaz egy All in One PC, amely az AMD Ryzen 5 5600H processzor köré épül. 28,2"-os kijelzőjével ez a Huawei legnagyobb asztali számítógépe. Bemutatkozott a Huawei Sound Joy vezeték nélküli hangszóró is, amely négy különálló hangszóróból származó kiváló minőségű hangzást és akár 26 órás üzemidőt ígér egyetlen feltöltéssel.

Huawei - további hírek:

 • A Huawei bejelentette továbbá a Smart Device szolgáltatást, amely platformtól függetlenül biztosítja az együttműködést az okos eszközök között.
 • Nemrég arról is szóltak a hírek, hogy a Huawei ki akar vonulni a nemzetközi piacról. A vállalat képviselői azonban ezt cáfolták.

A Mediatek új chipkészleteket dob piacra középkategóriás mobiltelefonokhoz

A Qualcomm uralja a mobilprocesszorok világát, de az idei MWC után ez megváltozhat. A MediaTek-nek is lesz ehhez egy-két szava. Tavaly jelentette be a Dimensity 9000 lapkakészletet, amely a zászlóshajók szegmensét célozza meg, most pedig a középkategóriás mobiltelefonokba szánt Dimensity 8000 és 8100 párost mutatta be. Mindkettő támogatja az 5G-t, és lényegében azonos konfigurációval rendelkezik.

Az általuk támogatott kijelzőkben különböznek. Míg a Dimensity 8000 a Full HD+ felbontást 168 Hz-es frissítési frekvenciáig támogatja, addig a 8100-as a WQHD+-t legfeljebb 120 Hz-en képes kezelni. Kis különbség a négy erősebb mag órajelének frekvenciájában van. Az alacsonyabb modell 2,75 GHz-es, a magasabb modell pedig 2,85 GHz-es. Ezek a processzorok még ebben a hónapban megjelennek az új telefonokban, és az egyik első modell, amiben ezek megtalálhatóak lesznek, konkrétan a Dimensity 8100-as változat, a villámgyors töltés kapcsán már említett Realme GT Neo 3 lesz. További részletek azon kívül, hogy a telefon már szerepel a TENAA listáján, és 6,7 colos, 120 Hz-es AMOLED kijelzőt ígér, még nem ismertek.

A Samsung bemutatja a modern Book2 és Book2 Pro 360 laptopokat

A Samsung hivatalosan is búcsút intett a Note sorozatnak az MWC 2022 alkalmával. De a professzionális, érintőceruzával ellátott eszközök szerelmeseinek nem kell bánkódniuk, az S Pen érintőceruza továbbra is a koreai mobilóriás zászlóshajójának legmagasabb, Ultra változatában megtalálható lesz. Az első példa erre a tendenciára a Galaxy S22 Ultra, amelyet néhány hete mutattak be.

És mivel a Samsung idén már bemutatta telefonjait, most az új laptopokon volt a sor, pontosabban a Galaxy Book2 Pro és Book2 Pro 360 modelleken. A vékony és könnyű laptopok kétféle, 13,3 és 15,6 colos, átlóméretben lesznek kaphatók. A vékony kialakítás miatt a nagyméretű akkumulátor meglepő, akár 21 órás használatot ígér. Az AMOLED kijelző is nagyon masszív.

Samsung Galaxy Book 2
A Samsung Galaxy Book 2 laptopok nagyszerűek, amelyek megfelelnek a magas szintű elvárásoknak

Míg a Book2 alapvetően egy masszívan felszerelt, megbízható laptop, a Book2 Pro 360 a forgatható konstrukciónak köszönhetően nagyon könnyen átváltozhat tabletté. A billentyűzetrész teljesen elforgatható, de jól használható pl. filmnézéshez is. Ezeknek a praktikus eszközöknek az ára a várakozásoknak megfelelően nem lesz valami alacsony: A klasszikus változatért körülbelül 390 000 forintot kell fizetni, a Pro 360-ért pedig 450 000 forintot.

A TicWatch GTH Pro óra szemmel tartja az artériáink működését

A Mobvoi új terméke, a TicWatch GTH Pro bejelentkezett az okosórák és okoskarkötők szegmensébe. E név mögött egy 99 dolláros árú óra rejtőzik, amely a versenyhelyzetre való tekintettel úgy döntött, hogy egy különleges funkcióval hívja fel magára a figyelmet. Melyik funkcióról van szó? A TicWatch GTH Pro két érzékelőt képes használni a szervezetünkben lévő artériák működésének ellenőrzésére. A funkció az Arty Heart Health nevet kapta. Az óra olyan mérőszámokra támaszkodik, mint a szívritmus vagy a pulzusszám.

Mobvoi TicWatch GTH Pro
A TicWatch GTH Pro okosóra tartós és 14 különböző, előre beállított tevékenységgel rendelkezik.

Az egyik érzékelő a csuklón mér, a másik az óra oldalán van, és az ujjbegyedet kell rátenni. Az óra a Cardie X céggel közösen készült. A mért eredmények alapján javaslatokat tesz a testmozgás megváltoztatására, vagy magasabb C-vitamin-bevitelre. Sajnos nem rendelkezik tanúsítvánnyal, így nem alkalmas diagnózis felállítására. A TicWatch GTH Pro megjelenése hasonlít a népszerű Apple Watch okosórákra. A TicWatch azonban 7-10 napig képes akkumulátorról működni.

MWC 2018

A Mobile World Congress a világ legnagyobb mobiltelefon rendezvénye. A rendezvény 2018. február 26-a és március 1-je között kerül megrendezésre Barcelonában. A gyártók ekkor mutatják be új kiadásaikat, valamint a 2018-as év legjobb okostelefonjait. A nagy számú kiállítók mellett olyan vállalatok is megtalálhatók, amelyek mobiltelefon tartozékokat, szoftvereket, biztonsági vagy egyéb fogyasztói elektronikákat gyártanak.

MWC 2018 - Tartalomjegyzék

 1. Mire számíthatunk a 2018-as MWC-n?
 2. A Google a mesterséges intelligenciára fog összpontosítani
 3. BlackBerry - Várható-e a KeyOne 2?
 4. Az Apple nem fog megjelenni a 2018-as MWC-n
 5. Sony Xperia ZX Pro OLED kijelzővel
 6. A Samsung bemutatja a Galaxy S9-et
 7. Nokia - Nokia 9 és a Nokia 3310 LTE verziója
 8. Az Asus számos Zenfone 5 okostelefonnal készül
 9. A 2018-as MWC-n bemutatásra kerül a Xiaomi
 10. A Huawei elektronikákat mutat be csúcs mobiltelefon nélkül
 11. Az LG bemutatja a V30 továbbfejlesztett verzióját
 12. A Lenovo és a Motorola másolatot készített az iPhone X-ről

Mire számíthatunk a 2018-as MWC-n?

A leginkább várt termékek a csúcsminőségű okostelefonok lesznek. A Nokia nagyszerű, rejtélyes meglepetéssel készült. A Samsungtól kiváló minőségű új generációs Galaxy S9 és S9+ modelleket várunk. Az LG várhatóan bemutatja legjobb darabját, a V30 utódját. A Sony várhatóan szintén újítást mutat be.

Középkategóriás okostelefonok választékát mutatja be a Xiaomi a Mi Max 3 modelljével, valamint a Lenovo márkajelzésén belül a Moto-val. Ez a gyártó számos modellt kínál a legigényesebb felhasználók számára. Az okostelefonokon kívül az MWC mindig is számos technikai újítást, jövőbeli koncepciókat és víziókat mutatott be a mobiltelefon tervezés és annak funkciói területén. Ezenkívül tabletekre és hordozható eszközökre is számíthatunk.

A Google a mesterséges intelligenciára fog összpontosítani

A Google az Android operációs rendszer vezető fejlesztője. A cégnek mindig is helye volt a világ legnagyobb mobiltelefon kiállításán. A hírek azonban azt sugallják, hogy az amerikai óriás nem mutat be új hardvert Barcelonában. Nincs kétség viszont afelől, hogy a Google bemutatóján megéri jelen lenni, ahogy azt a CES show-n is bebizonyította. A Google valószínűleg a Google Assistant mesterséges intelligenciájára fog összpontosítani.

google, google assistant
A Google a Google Assistant mesterséges intelligenciára fog összpontosítani.

Tavaly arról értesültünk, hogy a Google Assistant minden Android 6.0 vagy újabb verziót futtató okostelefonon megjelenik majd, a Google Pixels mellett. Ezen mesterséges intelligenciával kompatibilis kiegészítő eszközök (fejhallgatók, intelligens háztartási készülékek) száma jelentősen megnőtt. Itt az idő, hogy megismerd az új funkciókat és fejlesztéseket, amelyeket a Google Assistant fejlesztett ki az intelligens eszközök számára. Nagyszerű meglepetés lenne, ha a 2018-as MWC-n a Google bemutatná a Google Home intelligens otthoni asszisztensének frissített verzióját. Az Egyesült Államokban 14 hónapja került forgalomba.

BlackBerry - Várható-e a KeyOne 2?

2016 végétől kezdve a BlackBerry mobiltelefonokat gyártó TCL társaság meglepő sikereket ért el az első egyedi BlackBerry KEYone okostelefonjával (amelyet a 2017-es MWC-n mutatott be). Mivel a BlackBerry nem mutatott be semmilyen forradalmi innovációt a januári CES elektronikai kiállításon, reméljük, hogy a 2018-as barcelonai MWC-re tartogatja legnagyobb újdonságait!

blackberry, blackberry keyone
A BlackBerry talán bevezeti a BlackBerry KeyOne 2-et a 2018-as MWC-n.

Ezenkívül a BlackBerry hivatalos közleményt tett közzé és felfedte terveit - legalább két, QWERTY típusú billentyűzetet kínáló okostelefont ígért 2018-ra. Azóta a márka rajongói rendkívül izgatottak, és valószínűsíthető, hogy legalább egy új mobiltelefonja bemutatásra kerül a 2018-as MWC kiállításon. Ugyanakkor meg fogjuk tudni, lesz-e második sorozata a KEYone-nak (KEYone 2, KEYtwo) bővített billentyűzettel és új funkciókkal, vagy egy teljesen más okostelefon kerül bemutatásra.

Az Apple nem fog megjelenni a 2018-as MWC-n

Az Apple szokásához híven idén nem jelenik meg Barcelonában. Figyelembe véve a 2017-es rekord méretű gazdasági eredményeit, nincs is rá szüksége. Meg kell várnunk június elejét, amikor a WWDC 2018 (Worldwide Developers Conference) konferenciát tartják. Tavaly figyelemmel kísérhettük az intelligens HomePod hangszóró bevezetését, amelyet az új iPad Pro 12.9" és az iPad Pro 10.5" követett. A program nagy részét az iOS 11 és a watchOS 4 operációs rendszerek élő bemutatója tette ki. Idén valószínűleg egy keret nélküli iPad-et és VR/AR fejlesztéseket várhatunk.

Sony Xperia ZX Pro OLED kijelzővel

A japán technológiai óriás nagy várakozásokkal indul a 2018-as MWC-n. A látványos sajtótájékoztatónak köszönhetően február 26-a (a kiállítás első napja) döntő jelentőségű lesz, hiszen bemutatkozik a keret nélküli Xperia XZ Pro mobiltelefon. Mindeddig egy 5.7 colos OLED kijelzőről és 4 K felbontásról hallottunk. Valószínűsíthető, hogy a Sony egy duál hátsó kamerát fog alkalmazni, amely remélhetőleg megközelíti majd a legjobb kamerával ellátott telefonok teljesítményét. A Sony a CES 2018 konferencián bevezette az új Xperia XA2, XA2 Ultra és Xperia L2 mobiltelefonokat, amelyek különböző színekben már elérhetők.

Sony Xperia L2
A Sony Xperia ZX Pro mobiltelefon OLED kijelzővel és sok más funkcióval büszkélkedhet.

A Samsung bemutatja a Galaxy S9-et

A Samsung szintén részt vesz a 2018-as MWC kiállításon. Mint korábban említettük, bemutatja első osztályú mobiltelefonját, a Samsung Galaxy S9-et és nagyobb társát, az S9+ -t is. A Samsung bemutatójára az esemény előtti napon, vasárnap, február 25-én kerül sor.

Samsung Galaxy S9, S9+ Samsung Galaxy S9, S9+, konečná podoba

A Samsung Galaxy S9 február 25-én kerül bemutatásra, egy nappal az MWC 2018 indulása előtt. Vajon az új Samsung okostelefonok kiemelkednek majd a mezőnyből?

Az új S9 legnagyobb innovációja várhatóan a kamerája lesz. Az új funkciók közé tartozik az f/1.5 és f/2.4 változó apertúra, valamint a Galaxy S9+ duál kamerája. A Galaxy S9 kinézete hasonló marad a Samsung Galaxy S8-hoz, de az új modellhez vékonyabb keretet várunk. Örömmel mondhatjuk, hogy az ujjlenyomat-olvasó a kameraszenzor alá került, így könnyebben elérhető lesz a mutatóújjal.

Nokia - Nokia 9 és a Nokia 3310 LTE verziója

A tavalyi év folyamán a Nokia hosszú idő után újabbnál újabb mobiltelefonokat mutatott be. Az okostelefonok mellett a Nokia visszahozta a legendás Nokia 3310-et (2017), és modern formába öntötte, így ideális mobiltelefon lesz a szerényebb felhasználók számára. A telefon sikeresnek bizonyult, és a gyártó arról számolt be, hogy elkészíti a modell LTE verzióját az 2018-as MWC kiállításra.

Ezenkívül izgatottan várjuk az új első osztályú modellt, a Nokia 9-et. A spekulációk szerint nagy teljesítményű okostelefon lesz, Snapdragon 835 processzorral, sőt egy 6 GB-os RAM-mal büszkélkedhet, amely még nagyobb, mint a Samsung Galaxy S9 készüléké.

Jó hír, hogy IP68 minősítést kap, valamint 13 és 12 Mpx felbontású Carl-Zeiss duál kamerával is rendelkezik. A biometrikus azonosításhoz írisz-szkennert és ujjlenyomat-olvasót alkalmaz, és az operációs rendszer pedig majdnem tiszta Android 8.0 Oreo lesz.

Nokia 9, spekulace
A Nokia a 2018-as MWC-n szeretné bizonyítani, hogy az élvonalba tartozik. Vajon a Nokia 9 versenytársa lesz a Samsung Galaxy S9-nek?

Az Asus számos Zenfone 5 okostelefonnal készül

Még az Asus sem érkezik üres kézzel az idei barcelonai kialításra. Hivatalosan is megerősítette új mobiltelefon sorozatának bevezetését, sőt még zászlóshajóját is megnevezte. Ez lesz az Asus Zenfone 5, amely összesen három modellből áll: a feltevések szerint ezek az Asus Zenfone 5, a könnyű Asus Zenfone 5 Lite és az Asus Zenfone 5 Max. Mindezt megtudjuk kedden, február 27-én, 19:30-kor.

Asus Zenfone 5, pozvánka
Az Asus a 2018-as MWC-n mutatja be az új Asus ZenFone 5 mobiltelefon sorozatát.

A 2018-as MWC-n bemutatásra kerül a Xiaomi

Az eredeti feltételezésekhez képest a Xiaomi új zászlóshajója, az Mi 7 okostelefon nem várható a barcelonai kiállításon. A kínai gyártó még nem szándékozik bevezetni semmilyen jelentős új funkciót, ezért a meglévő telefonok és egyéb elektronika bemutatásával jelenik meg az MWC-n 2018-ban. A legnépszerűbb okostelefonon kívül a Mi MiS 2S illetve Mi Max 3 is szóba került a kiállítással kapcsolatban. A Xiaomi valószínűleg saját brandjének bemutatására fókuszál, ami nem kivételes a márka életében.

A Huawei elektronikákat mutat be csúcs mobiltelefon nélkül

A Huawei rajongók le kell hogy mondjanak kedvenc okostelefonjukról, hiszen a közelgő P20 modell - és a P11 szintén - nem valószínű, hogy megjelenik a 2018-as MWC kiállításon. Ami a telefonokat illeti, a kevésbé igényes ügyfelek számára láthatunk modern modelleket, és úgy látszik, a Huawei zászlóshajóját március végéig titok fedi. Ellenben várakozással tekinthetünk az elektronika más területeiről származó hírekre.

Huawei Watch 2
A Huawei nem valószínű, hogy bemutatja a közelgő Huawei P20-at a 2018-as MWC-n. Viszont izgatottan várjuk a következő generációs Watch2 óra bemutatását.

A barcelonai vásáron a Huawei bemutatja az új generációs Huawei Watch 2 okosórákat. A kedvencnek számító Huawei Mediapad tablet szintén sikeres lehet. Sőt, az a hír járja, hogy a 2018-as MWC-n Európában debütál az NFC chipen alapuló Huawei Pay fizetési rendszer, amelyet a vállalat 2016-ban már bevezetett a hazai, kínai piacra.

Az LG bemutatja a V30 továbbfejlesztett verzióját

És most nézzünk meg egy másik mobiltelefon gyártót. Az LG biztosan nem fog hiányozni Barcelonából, de az elmúlt néhány napban kellemetlen hírek kerültek napvilágra. Az eredeti feltevéssel szemben, miszerint a vadonatúj LG G7-et mutatják be, csak a frissített LG V30-at fogjuk látni. Úgy sejtjük, hogy a 256 GB belső memória mellett különösen a mesterséges intelligencia nagymértékű használata fog növekedni, beleértve a Google Assistant-hez való kapcsolatot is.

A Lenovo és a Motorola másolatot készített az iPhone X-ről

A Lenovo márka alatt a Motorola számos Moto okostelefonnal rendelkezik. A közeljövőben számos érdekes modell érkezése van kilátásban. A Motorola nem is csinál belőle titkot. A legfontosabb vonal a Moto Z3 és a Z3 Play lesz, a kívánt képarány pedig 18:9. Ez a megnyújtott kijelző több képpontot kínál, és jobb általános felhasználói élményt nyújt. Természetesen a Moto Mods kiegészítő modulok támogatása sem hiányozhat, és arra számítunk, hogy tovább bővítik kínálatukat.

Úgy tűnik, az első iPhone X-ről másolt példányt is bemutatják. A Motorola 5,9"-os keret nélküli csúcskategóriás kijelzővel rendelkező Moto X5-tel készül.

Xiaomi 14 12GB/512GB Jade Green + Photo Printer 1S - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
Xiaomi 14 12GB/512GB Jade Green + Photo Printer 1S
Mobiltelefon - 6,36"-es AMOLED kijelző 2670 × 1200 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 512 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,6) fő kamera + 50Mpx széles látószögű + 50Mpx teleobjektív, 32Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 90W, 4610 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2024, Android operációs rendszer
357 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HXI285c2PP
Xiaomi 14 12GB/512GB Black + Photo Printer 1S - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
Xiaomi 14 12GB/512GB Black + Photo Printer 1S
Mobiltelefon - 6,36"-es AMOLED kijelző 2670 × 1200 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 512 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,6) fő kamera + 50Mpx széles látószögű + 50Mpx teleobjektív, 32Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 90W, 4610 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2024, Android operációs rendszer
357 990 Ft
Raktáron 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HXI285c1PP
HONOR Magic6 Pro 12GB / 512GB, fekete - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,7 38×
HONOR Magic6 Pro 12GB / 512GB, fekete
Mobiltelefon - 6,8"-es AMOLED kijelző 2800 × 1260 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 512 GB belső tárhely, Dual SIM + eSIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,4) fő kamera + 50Mpx széles látószögű + 180Mpx teleobjektív, 50Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 80W, vezeték nélküli töltés 66W, 5600 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2024, Android operációs rendszer
+Ajándék Tablet HONOR Pad 8 6GB / 128GB - kék melynek értéke 89 790 Ft
549 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: UM331b1
4,7 16×
OnePlus Watch 2 Radiant Steel
Okosóra - uniszex, Android GMS-el kompatibilis, 1,43" AMOLED kijelző, NFC fizetés Google Pay alkalmazással, Bluetooth, GPS, WiFi, 50 m (5 ATM) vízállóság
133 090 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ONEPw2r
4,4 73×
Ultrahuman Ring Air Aster Black, 9 - vásárolj méretező csomagot a megfelelő méret kiválasztásához
Okosgyűrű - mérete 9, az egészségi állapot és regeneráció hatékony követéséhez, titán és hipoallergén anyag kombinációjából készült, véroxigénszint mérés, alvásfigyelés , testhőmérséklet mérése és pulzusmérés, gyorsulásmérő és oximéter, 100 m (10 ATM) vízállóság, Bluetooth, kompatibilis rendszer Android, iOS
159 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: UHRAab9
4,9 82×
Nothing Phone (2) 12GB/256GB fehér
Mobiltelefon - 6,7"-es OLED kijelző 2412 × 1080 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,88) fő kamera + 50Mpx széles látószögű, 32Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, gyorstöltés 45W, vezeték nélküli töltés 15W, 4700 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
239 750 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NOTHa05b2
4,5 49×
Samsung Galaxy A15 LTE 4GB/128GB Blue Black
Mobiltelefon - 6,5"-es AMOLED kijelző 2340 × 1080 felbontással (90Hz), 4 GB RAM, 128 GB belső tárhely, hibrid, MediaTek Helio G99 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,8) fő kamera + 5Mpx széles látószögű + 2Mpx makró, 13Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, gyorstöltés 25W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
64 890 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HSAMO0257b2
iPhone 15 Pro 128GB natúr titán - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,8 340×
iPhone 15 Pro 128GB natúr titán
Mobiltelefon - 6,1"-es Super Retina XDR OLED kijelző 2556 × 1179 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 128 GB belső tárhely, single + eSIM, Apple A17 Pro processzor, kameramodul: 48Mpx (f/1,8) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 12Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés, vezeték nélküli töltés 15W, megjelenés éve 2023, iOS operációs rendszer
449 490 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RI047b4
Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Borostyánsárga - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,7 62×
Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Borostyánsárga
Mobiltelefon - 6,7"-es AMOLED kijelző 3120 × 1440 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, Dual SIM + eSIM, Samsung Exynos 2400 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,8) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 10Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 45W, vezeték nélküli töltés 15W, 4900 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2024, Android operációs rendszer
Leárazás -6 %
413 810 Ft 440 390 Ft
Raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HSAMO0260b4
OnePlus 12 5G 16GB/512GB, zöld - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 56×
OnePlus 12 5G 16GB/512GB, zöld
Mobiltelefon - 6,82"-es AMOLED kijelző 3168 × 1440 felbontással (120Hz), 16 GB RAM, 512 GB belső tárhely, Dual SIM + eSIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,6) fő kamera + 48Mpx széles látószögű + 64Mpx teleobjektív, 32Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP65 vízálló, gyorstöltés 100W, vezeték nélküli töltés 50W, 5400 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2024, Android operációs rendszer
Leárazás -5 %
369 990 Ft 389 490 Ft
Raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ONE0092c2
4,7 158×
Nothing Phone (1) 8GB/256GB, fekete
Mobiltelefon - 6,55"-es OLED kijelző 2400 × 1080 felbontással (120Hz), 8 GB RAM, 256 GB belső tárhely, dual SIM, Qualcomm Snapdragon 778G+ 5G processzor, kameramodul: 50Mpx (f/1,88) fő kamera + 50Mpx széles látószögű, 16Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, gyorstöltés 33W, vezeték nélküli töltés, 4500 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2022, Android operációs rendszer
150 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NOTHa03C2
Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB / 256GB Titánlila - Mobiltelefon
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,9 188×
Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB / 256GB Titánlila
Mobiltelefon - 6,8"-es AMOLED kijelző 3120 × 1440 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 256 GB belső tárhely, Dual SIM + eSIM, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 processzor, kameramodul: 200Mpx (f/1,7) fő kamera + 12Mpx széles látószögű + 10Mpx teleobjektív, 12Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 45W, vezeték nélküli töltés 15W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2024, Android operációs rendszer
Leárazás -5 %
506 340 Ft 532 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HSAMO0261b3
4,8 102×
POCO X6 Pro 5G 12GB / 512GB, sárga
Mobiltelefon - 6,67"-es AMOLED kijelző 2712 × 1220 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 512 GB belső tárhely, dual SIM, MediaTek Dimensity 8300 Ultra processzor, kameramodul: 64Mpx fő kamera + 8Mpx + 2Mpx makró, 16Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, USB-C csatlakozó, gyorstöltés 67W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
167 890 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SKPOCO119c3
4,9 462×
Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB/512GB Midnight Black
Mobiltelefon - 6,67"-es AMOLED kijelző 2712 × 1220 felbontással (120Hz), 12 GB RAM, 512 GB belső tárhely, dual SIM, MediaTek Dimensity 7200 Ultra processzor, kameramodul: 200Mpx (f/1,65) fő kamera + 8Mpx széles látószögű + 2Mpx makró, 16Mpx felbontású előlapi kamera, ujjlenyomat-olvasó, GPS, NFC, LTE, 5G, Jack (3,5mm) és USB-C csatlakozó, IP68 vízálló, gyorstöltés 120W, 5000 mAh kapacitású akkumulátor, megjelenés éve 2023, Android operációs rendszer
179 990 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HXI284c1
Nyomtatás
P-DC1-WEB05
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ