A vásárlás jövője Vásárolj kényelmesebben az Alza.hu alkalmazással 1

MWC 2018: Mire számíthatunk?

Termékkatalógus

Cikk

A Mobile World Congress a világ legnagyobb mobiltelefon rendezvénye. A rendezvény 2018. február 26-a és március 1-je között kerül megrendezésre Barcelonában. A gyártók ekkor mutatják be új kiadásaikat, valamint a 2018-as év legjobb okostelefonjait. A nagy számú kiállítók mellett olyan vállalatok is megtalálhatók, amelyek mobiltelefon tartozékokat, szoftvereket, biztonsági vagy egyéb fogyasztói elektronikákat gyártanak.

MWC 2018 - Tartalomjegyzék

 1. Mire számíthatunk a 2018-as MWC-n?
 2. A Google a mesterséges intelligenciára fog összpontosítani
 3. BlackBerry - Várható-e a KeyOne 2?
 4. Az Apple nem fog megjelenni a 2018-as MWC-n
 5. Sony Xperia ZX Pro OLED kijelzővel
 6. A Samsung bemutatja a Galaxy S9-et
 7. Nokia - Nokia 9 és a Nokia 3310 LTE verziója
 8. Az Asus számos Zenfone 5 okostelefonnal készül
 9. A 2018-as MWC-n bemutatásra kerül a Xiaomi
 10. A Huawei elektronikákat mutat be csúcs mobiltelefon nélkül
 11. Az LG bemutatja a V30 továbbfejlesztett verzióját
 12. A Lenovo és a Motorola másolatot készített az iPhone X-ről

Mire számíthatunk a 2018-as MWC-n?

A leginkább várt termékek a csúcsminőségű okostelefonok lesznek. A Nokia nagyszerű, rejtélyes meglepetéssel készült. A Samsungtól kiváló minőségű új generációs Galaxy S9 és S9+ modelleket várunk. Az LG várhatóan bemutatja legjobb darabját, a V30 utódját. A Sony várhatóan szintén újítást mutat be.

Középkategóriás okostelefonok választékát mutatja be a Xiaomi a Mi Max 3 modelljével, valamint a Lenovo márkajelzésén belül a Moto-val. Ez a gyártó számos modellt kínál a legigényesebb felhasználók számára. Az okostelefonokon kívül az MWC mindig is számos technikai újítást, jövőbeli koncepciókat és víziókat mutatott be a mobiltelefon tervezés és annak funkciói területén. Ezenkívül tabletekre és hordozható eszközökre is számíthatunk.

A Google a mesterséges intelligenciára fog összpontosítani

A Google az Android operációs rendszer vezető fejlesztője. A cégnek mindig is helye volt a világ legnagyobb mobiltelefon kiállításán. A hírek azonban azt sugallják, hogy az amerikai óriás nem mutat be új hardvert Barcelonában. Nincs kétség viszont afelől, hogy a Google bemutatóján megéri jelen lenni, ahogy azt a CES show-n is bebizonyította. A Google valószínűleg a Google Assistant mesterséges intelligenciájára fog összpontosítani.

google, google assistant
A Google a Google Assistant mesterséges intelligenciára fog összpontosítani.

Tavaly arról értesültünk, hogy a Google Assistant minden Android 6.0 vagy újabb verziót futtató okostelefonon megjelenik majd, a Google Pixels mellett. Ezen mesterséges intelligenciával kompatibilis kiegészítő eszközök (fejhallgatók, intelligens háztartási készülékek) száma jelentősen megnőtt. Itt az idő, hogy megismerd az új funkciókat és fejlesztéseket, amelyeket a Google Assistant fejlesztett ki az intelligens eszközök számára. Nagyszerű meglepetés lenne, ha a 2018-as MWC-n a Google bemutatná a Google Home intelligens otthoni asszisztensének frissített verzióját. Az Egyesült Államokban 14 hónapja került forgalomba.

BlackBerry - Várható-e a KeyOne 2?

2016 végétől kezdve a BlackBerry mobiltelefonokat gyártó TCL társaság meglepő sikereket ért el az első egyedi BlackBerry KEYone okostelefonjával (amelyet a 2017-es MWC-n mutatott be). Mivel a BlackBerry nem mutatott be semmilyen forradalmi innovációt a januári CES elektronikai kiállításon, reméljük, hogy a 2018-as barcelonai MWC-re tartogatja legnagyobb újdonságait!

blackberry, blackberry keyone
A BlackBerry talán bevezeti a BlackBerry KeyOne 2-et a 2018-as MWC-n.

Ezenkívül a BlackBerry hivatalos közleményt tett közzé és felfedte terveit - legalább két, QWERTY típusú billentyűzetet kínáló okostelefont ígért 2018-ra. Azóta a márka rajongói rendkívül izgatottak, és valószínűsíthető, hogy legalább egy új mobiltelefonja bemutatásra kerül a 2018-as MWC kiállításon. Ugyanakkor meg fogjuk tudni, lesz-e második sorozata a KEYone-nak (KEYone 2, KEYtwo) bővített billentyűzettel és új funkciókkal, vagy egy teljesen más okostelefon kerül bemutatásra.

Az Apple nem fog megjelenni a 2018-as MWC-n

Az Apple szokásához híven idén nem jelenik meg Barcelonában. Figyelembe véve a 2017-es rekord méretű gazdasági eredményeit, nincs is rá szüksége. Meg kell várnunk június elejét, amikor a WWDC 2018 (Worldwide Developers Conference) konferenciát tartják. Tavaly figyelemmel kísérhettük az intelligens HomePod hangszóró bevezetését, amelyet az új iPad Pro 12.9" és az iPad Pro 10.5" követett. A program nagy részét az iOS 11 és a watchOS 4 operációs rendszerek élő bemutatója tette ki. Idén valószínűleg egy keret nélküli iPad-et és VR/AR fejlesztéseket várhatunk.

Sony Xperia ZX Pro OLED kijelzővel

A japán technológiai óriás nagy várakozásokkal indul a 2018-as MWC-n. A látványos sajtótájékoztatónak köszönhetően február 26-a (a kiállítás első napja) döntő jelentőségű lesz, hiszen bemutatkozik a keret nélküli Xperia XZ Pro mobiltelefon. Mindeddig egy 5.7 colos OLED kijelzőről és 4 K felbontásról hallottunk. Valószínűsíthető, hogy a Sony egy duál hátsó kamerát fog alkalmazni, amely remélhetőleg megközelíti majd a legjobb kamerával ellátott telefonok teljesítményét. A Sony a CES 2018 konferencián bevezette az új Xperia XA2, XA2 Ultra és Xperia L2 mobiltelefonokat, amelyek különböző színekben már elérhetők.

Sony Xperia L2
A Sony Xperia ZX Pro mobiltelefon OLED kijelzővel és sok más funkcióval büszkélkedhet.

A Samsung bemutatja a Galaxy S9-et

A Samsung szintén részt vesz a 2018-as MWC kiállításon. Mint korábban említettük, bemutatja első osztályú mobiltelefonját, a Samsung Galaxy S9-et és nagyobb társát, az S9+ -t is. A Samsung bemutatójára az esemény előtti napon, vasárnap, február 25-én kerül sor.

Samsung Galaxy S9, S9+ Samsung Galaxy S9, S9+, konečná podoba

A Samsung Galaxy S9 február 25-én kerül bemutatásra, egy nappal az MWC 2018 indulása előtt. Vajon az új Samsung okostelefonok kiemelkednek majd a mezőnyből?

Az új S9 legnagyobb innovációja várhatóan a kamerája lesz. Az új funkciók közé tartozik az f/1.5 és f/2.4 változó apertúra, valamint a Galaxy S9+ duál kamerája. A Galaxy S9 kinézete hasonló marad a Samsung Galaxy S8-hoz, de az új modellhez vékonyabb keretet várunk. Örömmel mondhatjuk, hogy az ujjlenyomat-olvasó a kameraszenzor alá került, így könnyebben elérhető lesz a mutatóújjal.

Nokia - Nokia 9 és a Nokia 3310 LTE verziója

A tavalyi év folyamán a Nokia hosszú idő után újabbnál újabb mobiltelefonokat mutatott be. Az okostelefonok mellett a Nokia visszahozta a legendás Nokia 3310-et (2017), és modern formába öntötte, így ideális mobiltelefon lesz a szerényebb felhasználók számára. A telefon sikeresnek bizonyult, és a gyártó arról számolt be, hogy elkészíti a modell LTE verzióját az 2018-as MWC kiállításra.

Ezenkívül izgatottan várjuk az új első osztályú modellt, a Nokia 9-et.. A spekulációk szerint nagy teljesítményű okostelefon lesz, Snapdragon 835 processzorral, sőt egy 6 GB-os RAM-mal büszkélkedhet, amely még nagyobb, mint a Samsung Galaxy S9 készüléké.

Jó hír, hogy IP68 minősítést kap, valamint 13 és 12 Mpx felbontású Carl-Zeiss duál kamerával is rendelkezik. A biometrikus azonosításhoz írisz-szkennert és ujjlenyomat-olvasót alkalmaz, és az operációs rendszer pedig majdnem tiszta Android 8.0 Oreo lesz.

Nokia 9, spekulace
A Nokia a 2018-as MWC-n szeretné bizonyítani, hogy az élvonalba tartozik. Vajon a Nokia 9 versenytársa lesz a Samsung Galaxy S9-nek?

Az Asus számos Zenfone 5 okostelefonnal készül

Még az Asus sem érkezik üres kézzel az idei barcelonai kialításra. Hivatalosan is megerősítette új mobiltelefon sorozatának bevezetését, sőt még zászlóshajóját is megnevezte. Ez lesz az Asus Zenfone 5, amely összesen három modellből áll: a feltevések szerint ezek az Asus Zenfone 5, a könnyű Asus Zenfone 5 Lite és az Asus Zenfone 5 Max. Mindezt megtudjuk kedden, február 27-én, 19:30-kor.

Asus Zenfone 5, pozvánka
Az Asus a 2018-as MWC-n mutatja be az új Asus ZenFone 5 mobiltelefon sorozatát.

A 2018-as MWC-n bemutatásra kerül a Xiaomi

Az eredeti feltételezésekhez képest a Xiaomi új zászlóshajója, az Mi 7 okostelefon nem várható a barcelonai kiállításon. A kínai gyártó még nem szándékozik bevezetni semmilyen jelentős új funkciót, ezért a meglévő telefonok és egyéb elektronika bemutatásával jelenik meg az MWC-n 2018-ban. A legnépszerűbb okostelefonon kívül a Mi MiS 2S illetve Mi Max 3 is szóba került a kiállítással kapcsolatban. A Xiaomi valószínűleg saját brandjének bemutatására fókuszál, ami nem kivételes a márka életében.

A Huawei elektronikákat mutat be csúcs mobiltelefon nélkül

A Huawei rajongók le kell hogy mondjanak kedvenc okostelefonjukról, hiszen a közelgő P20 modell - és a P11 szintén - nem valószínű, hogy megjelenik a 2018-as MWC kiállításon. Ami a telefonokat illeti, a kevésbé igényes ügyfelek számára láthatunk modern modelleket, és úgy látszik, a Huawei zászlóshajóját március végéig titok fedi. Ellenben várakozással tekinthetünk az elektronika más területeiről származó hírekre.

Huawei Watch 2
A Huawei nem valószínű, hogy bemutatja a közelgő Huawei P20-at a 2018-as MWC-n. Viszont izgatottan várjuk a következő generációs Watch2 óra bemutatását.

A barcelonai vásáron a Huawei bemutatja az új generációs Huawei Watch 2 okosórákat. A kedvencnek számító Huawei Mediapad tablet szintén sikeres lehet. Sőt, az a hír járja, hogy a 2018-as MWC-n Európában debütál az NFC chipen alapuló Huawei Pay fizetési rendszer, amelyet a vállalat 2016-ban már bevezetett a hazai, kínai piacra.

Az LG bemutatja a V30 továbbfejlesztett verzióját

És most nézzünk meg egy másik mobiltelefon gyártót. Az LG biztosan nem fog hiányozni Barcelonából, de az elmúlt néhány napban kellemetlen hírek kerültek napvilágra. Az eredeti feltevéssel szemben, miszerint a vadonatúj LG G7-et mutatják be, csak a frissített LG V30-t fogjuk látni. Úgy sejtjük, hogy a 256 GB belső memória mellett különösen a mesterséges intelligencia nagymértékű használata fog növekedni, beleértve a Google Assistant-hez való kapcsolatot is.

A Lenovo és a Motorola másolatot készített az iPhone X-ről

A Lenovo márka alatt a Motorola számos Moto okostelefonnal rendelkezik. A közeljövőben számos érdekes modell érkezése van kilátásban. A Motorola nem is csinál belőle titkot. A legfontosabb vonal a Moto Z3 és a Z3 Play lesz, a kívánt képarány pedig 18:9. Ez a megnyújtott kijelző több képpontot kínál, és jobb általános felhasználói élményt nyújt. Természetesen a Moto Mods kiegészítő modulok támogatása sem hiányozhat, és arra számítunk, hogy tovább bővítik kínálatukat.

Úgy tűnik, az első iPhone X-ről másolt példányt is bemutatják. A Motorola 5,9"-os keret nélküli csúcskategóriás kijelzővel rendelkező Moto X5-tel készül.

0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Hogyan vásárolj Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB00
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.

További információk

Háromféle sütit használunk weboldalunkon:

 1. Nélkülözhetetlen sütik Ezek elengedhetetlenek a weboldal és funkcióinak működéséhez, amelyek használatáról Ön dönt. Nélkülük nem működne a weboldalunk, például nem tudna bejelentkezni saját fiókjába, vagy bevásárlói listákat létrehozni.
 2. Analitikai sütik Ezek az Ön tevékenységeinek nyomon követésére szolgálnak adatelemzés céljából, mint például a reklámozás hatékonyságának értékelése, személyre szabott tartalom felajánlása.

A sütik feldolgozásának elfogadásával funkcionális és analitikai sütik kerülnek telepítésre arra az eszközére, amelyet a weboldal megtekintésére használ (az "Értem" gombra kattintva mindkét kategóriát elfogadja, vagy a "Beállítások" gombra kattintva a kategóriák közül kiválaszthatja az egyiket). A nélkülözhetetlen sütiket mindig telepítjük az eszközére, azaz még az Ön beleegyezése nélkül is, mert ezek nélkül a weboldalunk nem működne.

Itt visszavonhatja hozzájárulását a sütik használatához. Társaságunk által használt sütik kapcsán Önnek joga van: hozzáférni a sütikhez, törölni a sütiket, módosítani, hozzáadni és javítani, korlátozni a feldolgozást, és joga van panaszt benyújtani a NAIH-hoz. A jogairól itt talál további információt.

Az Adatvédelmi feltételek között még részletesebb információkat találhat a sütik feldolgozásáról.