30 dnů na vrácení Shop roku

Késélezők

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Fajta
Fenőacél
(11)
Élező
(62)
Fenőkő
(13)
Típus
Elektromos
(20)
Mechanikus
(69)
Amire alkalmas
Kések
(86)
Ollók
(13)
Borotvák
(7)
Vésők
(2)
Vésőszárak
(3)
Fejszék
(3)
Csiszolt anyag
Kerámia
(25)
Acél
(65)
Titán
(5)
Csiszoló felület
Gyémánt
(27)
Kerámia
(28)
Karbid
(6)
Wolfram
(6)
Zafír
(1)
Csomag része
Tok
(4)
Adapter
(2)
Simító a felület összehasonlításához
(6)
Folyadék adagoló
(2)
Kiegyenlítő kő
(2)
Szűrés

A kiváló minőségű késélezők vagy köszörülő korongok elengedhetetlenek a minőségi késekhez. Egy jól élezett kés biztosítja az ételek könnyű és problémamentes vágását. Tudd meg, hogy melyik késélező alapanyag a legjobb, hogyan kell megfelelően ápolni, miért fontos a késélezés, és mi a különbség az élezés és a kés köszörülés között.

Tovább

Miért hasznos eszköz a háztartásban egy késélező?

Mivel még a legjobb minőségű kés is eltompul egy bizonyos ponton, jó ötlet, ha van otthon kéznél késélező. Az újra élezéssel a kés visszanyeri eredeti élességét, így könnyebbé válik a konyhai munka. A kések rendszeres karbantartása amellett, hogy javítja a tulajdonságaikat, meghosszabbítja az élettartamukat is, amit különösen a drága daraboknál fogsz értékelni.

i

A kerámiakések pengéje rendkívül kemény, ami nagyon tartós, és nem igényel gyakori élezést. Ha mégis élezni szeretnéd, mindenképp egy kerámia késélező kerüljön a kosaradba.

Kínálatunkban minőségi késélezők találhatóak

Az első dolog, amit figyelembe kell venned, hogy milyen késhez lesz használva a késélező. Ezen belül azt, hogy milyen szemcseméretűek. Amikor magát az élezőt választod, akkor koncentrálj az anyagjára, ami meghatározza az élettartamot, de a késélezők minőségét is. Azt is figyelembe kell venned, hogy milyen árat ér meg neked egy késélező.

Ha a lehető legélesebb késeket szeretnéd, nézelődj a professzionális késélezők között és válaszd a legfinomabb szemcsékkel rendelkezőt.

Mitől válik kiemelkedővé egy elektromos késélező?

Az elektromos késélezők segítségével a legjobb késeket élezheted meg. Az elektromos köszörű esetében nem kell túl sokat foglalkoznod az élszög beállításával, a vastagsággal, a keménységgel, az ütések számával stb., mint egy mechanikus opció esetében. A köszörű mindent megold helyetted. Csak helyezd be a pengét, állítsd be az élezés típusát, és az elektromos késélező a többit elvégzi helyetted.


  • Egyszerű és gyors élezés.
  • Kiemelkedő használati könnyedség.
  • Biztonságos működés.


  • Ellenőrizned kell, hogy milyen típusú késekhez illik.
  • Drágább, mint egy mechanikus késélező.
  • Hálózati áramra való csatlakoztatást igényel.

Mechanikus késélezők az ideális élezéshez

A mechanikus késélezők egy fogantyúhoz rögzített lapos köszörűkövekből állnak, amelyek lehetővé teszik a kés szabályos mozdulatokkal történő mozgatását. Számos különböző változatban megtalálhatod őket. A mechanikus késélezők nagyobb kontrollt biztosítanak, könnyen hordozhatók és megfizethetőbbek, mint az elektromos modellek.


  • Jobb kontrollt biztosít az élezés során.
  • Hordozhatóbb, mint az elektromos változat.
  • Megfizethetőbb.


  • Több időt foglalkozol az élezéssel.
  • Ellentmondásos eredmények.
  • Nem minden pengetípushoz alkalmas.

Késélezők - milyen típusok jöhetnek szóba?

A legjobb késélezők kiválasztásához a konkrét típusok meghatározása is nagyon fontos:

  1. A kerámia késélezők finomabb formájúak, mint a hagyományosak. Ezenkívül hosszabb élettartamúak. Kerek vagy ovális formák közül választhatsz. Ezek azonban drágábbak a többihez képest.
  2. A kétoldalas késélezők kétségtelenül a legnépszerűbb késélezők típusai. Az egyik oldal finomabb szemcsékből készül, a másik oldal általában egy kicsit durvább, így te választhatod ki, hogy neked melyik oldalra van szükséged.
  3. Az elektromos késélezők nemcsak kések, hanem csavarhúzók vagy olló élezésére is használhatók. Az elektromos késélezők esetében érdemes megnézned, hogy hány csiszolási fokozat van, és hogy a késélező alkalmas-e a pengetípusodhoz.

Késélezők
Köszörűkő

Késélezők
Élezőrúd

Mechanikus késélezők
Mechanikus késélező

Elektromos késélezők
elektromos késélező

Milyen szemcseméretű legyen egy késélező?

A szemcseméret vagy durvaság a késélezők anyagával függ össze. Az anyagot alapvetően természetes és mesterséges anyagokra osztják. Ajánlatos legalább 4 szemcsés élezőkővel rendelkezni. Az élezőkövek durvaságát gritben adják meg. A grit a kőben lévő pórusok számát jelzi, melyek között a kés áthalad, ez hüvelyenként (2,5 cm).

  • A természetes anyagok között találkozhatsz például kvarccal, csiszolópapírral vagy korunddal.
  • A mesterséges anyagok közé tartozik a gyémánt, a bór-nitrid vagy a szilícium-karbid.

i

Egyszerű útmutató a késélezők élezéséhez

Nem tudod, hogyan lehet megélezni a késélezőket? Először nedvesítsed meg az élezőt vízzel vagy növényi olajjal, majd a késpengét állítsd a megfelelő szögbe, és a kést lassú mozdulatokkal vezesd végig az élező felületén, a penge jobb oldalával szemben. Ismételd meg ezt a folyamatot, amíg az késélező ismét éles nem lesz.

Élezőrúd, köszörűkő vagy késélező?

Az élezórudat a kés minden egyes használata előtt használhatod, míg a késélezőt vagy a köszörűkövet csak időnként kell használnod. Az élezőrúddal könnyen és gyorsan visszaállíthatod késeid eredeti élességét, míg az élezőkővel megmentheted a már tompa késeket. Ideális, ha mindhárom késélező megtalálható otthon.

A legjobb késélező kell neked? Nézd meg a késélezők vélemények oldalon mit mondanak vásárlóink, és döntsd el te magad.

Mi a különbség a kések köszörülése és élezése között?

A köszörülés az anyag egy részének eltávolítását jelenti a kívánt pengeforma elérése érdekében. Ha helyesen van megélezve, a penge nagyon sokáig képes megőrizni a formáját. Ezzel szemben a élezés során nem eltávolítasz el anyagot, csak a pengét igazítod vissza a helyére. Minden használat előtt élezd meg a késeket. A köszörülésre csak időnként van szükség.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Fenőkő - késekhez, bárdokhoz és fejszékhez, nedves köszörüléshez, kétoldalas fenőkő 2 szemcsés, 1000-es szemcse a finom csiszoláshoz és az él megtartásához, 3000-es a penge tökéletes simításához és polírozásához, csúszásmentes szilikon alátét mellékelve, simító felület összehasonlítása, folyadékadagoló, 15°-os szögvezető és elegáns bambusz alap, élezőfelület méretei 18 x 6 x 2,8 cm
16 390 Ft

2.
Késélező - konyhai késekhez AnySharp - a legjobb késélező, amit csak találhatsz. Könnyen mosható műanyag test, szívószerkezet segítségével bármilyen párnához rögzíthető. 10 év garancia, tökéletesen stabil, balkezes felhasználók számára is alkalmas. Könnyen és profi módon élezi a kést.
4 990 Ft

3.
Victorinox Duo Zseb késélező Szállításra kész > 10 db
Késélező - mechanikus, 20° élezési szög, kő élezőfelület
5 890 Ft

Még több
89 termék
Saját márkánk TOP minőség szuper áron
Siguro Bamboo Base, 1000/3000 szemcseméret + vezető, tartozékok - Fenőkő Típusok
5,0
Siguro Bamboo Base, 1000/3000 szemcseméret + vezető, tartozékok
Fenőkő - késekhez, bárdokhoz és fejszékhez, nedves köszörüléshez, kétoldalas fenőkő 2 szemcsés, 1000-es szemcse a finom csiszoláshoz és az él megtartásához, 3000-es a penge tökéletes simításához és polírozásához, csúszásmentes szilikon alátét mellékelve, simító felület összehasonlítása, folyadékadagoló, 15°-os szögvezető és elegáns bambusz alap, élezőfelület méretei 18 x 6 x 2,8 cm
Szuper ár
16 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SGR_KG_W420BB
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
4,6 11×
Anysharp késélező buborékos ezüst buborékcsomagolásban
Késélező - konyhai késekhez AnySharp - a legjobb késélező, amit csak találhatsz. Könnyen mosható műanyag test, szívószerkezet segítségével bármilyen párnához rögzíthető. 10 év garancia, tökéletesen stabil, balkezes felhasználók számára is alkalmas. Könnyen és profi módon élezi a kést.
4 990 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ANYBN927
Arany középút Kiváló ár/érték arány
4,7 19×
Orava Késélező BN-45 B
Késélező - elektromos késélező, a gyémánt késélező korongok megbízható késpenge élezést biztosítanak, gyors és egyszerű módja a konyhai és sportkések élezésének, kétfokozatú élezőrendszer, a pengevezető hornyok automatikusan megfelelő szöget biztosítanak, a vezető hornyokban történő pontos kezdeti élezés megfelelő élszögű pengét hoz létre, a finom utólagos élezés pontosan megélezi a késpengét, tápellátás: 220 - 240V~ 50Hz, 40 W
13 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ORABN240
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
4,7 47×
Guzzanti GZ 005
Késélező Guzzanti GZ 005 késélező, elektromos gyémánt köszörűkő acél és kerámia kések élezésére, 4 gyémánt köszörűkő, a megfelelő szög és az egyenletes nyomás tökéletesen éles pengét eredményez, rozsdamentes acél burkolat, méretek 200 x 79 x 81 mm, súlya 0,71 kg, maximális teljesítmény 18W
18 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: GUZBN001
Siguro Bamboo Base, 400/1000 szemcseméret + vezető, tartozékok - Fenőkő Típusok
5,0
Siguro Bamboo Base, 400/1000 szemcseméret + vezető, tartozékok
Fenőkő - késekhez, bárdokhoz és fejszékhez, nedves köszörüléshez, kétoldalas fenőkő 2 szemcsés, 400-as szemcse a tompa kések kezdeti élezéséhez, 1000-es szemcsefinomság a finom csiszoláshoz és az élek megőrzéséhez, a csomagban csúszásgátló szilikon alátét, simító a felület összehasonlításához, adagolófolyadékok, 15°-os szögű tartóvezető és elegáns bambusz alap, csiszolófelület mérete 18 x 6 x 2,8 cm
Szuper ár
16 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SGR_KG_W120BB
4,5 39×
Siguro Sanjo csiszológép, 3 csiszolási fokozat
Késélező - mechanikus, segítségével élezhető kerámia és acél, csúszásgátló, többfokozatú és alkalmas balkezeseknek, 3 élező fokozat, 22,5° élezési szög, gyémánt, kerámia és wolfram élezőfelület, teljes méret 4,7 × 21 cm (Sz×H)
Szuper ár
4 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SGR_KG_M330B
4,8 161×
Victorinox Duo Zseb késélező
Késélező - mechanikus, 20° élezési szög, kő élezőfelület
5 890 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EAY5015
3,7 23×
Home Miki
Késélező - rugós hosszabbító, hagyományos élező helyett, volfrámkarbid csiszolóanyag, alkalmas a leggyakoribb késekhez, beleértve a fogazott és egyélű késeket is, optimális csiszolási szög 20-22,5°, csúszásmentes talp, jobb- és balkezes felhasználók számára, méretek 120 × 78 × 165 mm
Szuper ár
2 590 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HM_KG_M410S
4,5 55×
Yato 3in1 Késélező
Késélező - mechanikus, segítségével élezhető kerámia és acél, 3 élező fokozat, kerámia élezőfelület, fogantyú anyaga műanyag, tömege 250 g
4 090 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CMP454
5,0
FISKARS Essential Roll-Sharp Késélező, fekete
Késélező - mechanikus, segítségével élezhető acél, csúszásgátló és alkalmas balkezeseknek, kerámia élezőfelület, fogantyú anyaga műanyag, teljes méret 12,5 × 7 cm (Sz×H)
5 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: FSSW350
4,3 16×
Home Sakai korong - 3 fokozat
Késélező - mechanikus, segítségével élezhető kerámia és acél, ergonomikusan kialakított fogantyú és alkalmas balkezeseknek, 3 élező fokozat, 22,5° élezési szög, gyémánt élezőfelület, fogantyú anyaga műanyag, teljes méret 21 × 4,7 × 7,5 cm (H×Sz×Ma), tömege 203 g
Szuper ár
3 390 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HM_KG_M230B
4,7 27×
Orava BN-44
Késélező - többfunkciós, elektromos, a fenőkorongok megbízhatóan élezik a kések, ollók vagy akár csavarhúzók pengéjét, kétlépcsős élezőrendszer, a pengevezető hornyok automatikusan fenntartják a kívánt szöget, a finom élezés precízen élezi a kések vagy ollók pengéjét, tapadókorongos gumi lábakkal a nagyobb stabilitás érdekében élezés közben
10 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ORABN250
4,4
Lauben Knife Sharpener 4700SB
Késélező - multifunkcionális, késekhez, 18 W, 2 fenési szint - durva és finom, a legtöbb penge élezésére, olló és csavarhúzó, 3 köszörűkő, a vezetősínek optimális, 15°-os szögben vezetik a pengét, cserélhető csiszolókövek, csendes működés rezgés nélkül, portartály, csúszásmentes tapadókorongok az asztalon való rögzítéshez, ergonomikus kialakítás
21 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: LAUbr25
4,8 21×
WESTMARK Fenőkő
Fenőkő - alkalmas kések élezésére, acél élezésére, élező felület anyaga korund, élező felület mérete 18 × 6 cm (H×Sz), csúszásgátló, tok és csúszásgátló pad a csomag része, tömege 720 g
22 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: WESTB564
4,8 23×
Tescoma 881268.00 PRECIOSO
Késélező - mechanikus, segítségével élezhető kerámia, csúszásgátló és ergonomikusan kialakított fogantyú, karbid élezőfelület, fogantyú anyaga műanyag, teljes méret 16,5 × 3 × 7 cm (H×Sz×Ma)
5 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TESBN021
4,2 11×
Home HM-KG-E620S Gifu, 2 élezési fokozat
Késélező - elektromos, két kamrás, élezéshez és polírozáshoz, alkalmas a legtöbb konyhakéshez, ergonomikus kialakítás, optimális élezési szög 17°, csúszásgátló lábak, jobb- és balkezesek számára, kábel hossza 1 m, méret 90 × 140 × 210 mm
Szuper ár
10 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HM_KG_E620S
4,5
Yato 2in1 Késélező
Késélező - mechanikus, segítségével élezhető kerámia és acél, csúszásgátló, 2 élező fokozat, gyémánt élezőfelület, fogantyú anyaga műanyag, tömege 200 g
5 290 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CMP456
3,8
VOREL Élezőkő, 225 mm, ovális
Fenőkő - alkalmas kések, vésőszárak és fejszék élezésére, acél élezésére, élező felület anyaga karbid, élező felület hossza 22,5 cm, alkalmas balkezeseknek, tömege 200 g
290 Ft
Szállításra kész > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CMP1780
4,6
VOREL Csiszolótárcsa 200 mm
Fenőkő - élező felület hossza 20 cm, tömege 450 g
690 Ft
Szállításra kész > 20 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CMP1779
4,8 20×
Steba KS 1
Késélező - elektromos, bármely típusú késhez (fém, kerámia), gyémánt köszörű korongok, precíz vezető az ideális csiszolási szöghöz, kétfázisú élezés a tökéletes eredményért, cserélhető csiszolófej, csúszásgátló gumitalp, 18W fogyasztás, rozsdamentes acél/fekete
25 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: STEBN196
4,6 84×
Fiskars Roll-Sharp™ késélező 978700
- jobb- és balkezesek is használhatják, kerámia köszörűkő, megtartja a penge optimális ívét annak teljes hosszában
Szuper ár
6 490 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOR905c
4,3
Wüsthof késélező dupla GP
Késélező kétlépcsős köszörülés, az első fokozat (keményfém) nagyon tompa élek durva köszörülésére, a második finom fokozat (kerámia) alkalmas mind az első fokozatot követő finomcsiszolásra, mind a penge rendszeres élezésére - polírozott éles éleket biztosít, biztonságos ill. könnyen kezelhető
10 890 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: WUSBR871
4,7 75×
LAMART LT2093
Késélező - 3 fokozatú késélező és ollóélesítő ABS műanyagból, lágy kivitelben és csúszásmentes alapon, anyaga: rozsdamentes acél, műanyag, színe: rozsdamentes acél és fekete, mérete: 21 x 9 x 3,5 cm
Leárazás -18 %
3 590 Ft 4 390 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: LAMBR767
4,7 27×
G21 Fenőkő vezetővel, szemcseméret 1000/6000
Fenőkő - alkalmas kések élezésére, acél élezésére, élező felület anyaga korund, mérete 20 × 8 cm (Sz×H), tok és simító a felület összehasonlításához a csomag része
16 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: G21BR325

Késélezők

Késélezők

A Késélezők kategóriában összesen 89 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó késélezők Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább késélezők A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb késélezők A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: késélezők vélemények
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ