A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

30 dnů na vrácení 30 dnů na vrácení

Spinning bicikli

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Terhelhetőség
110 kg
150 kg
-
Használó max. magassága
185 cm
200 cm
-
Beállítási lehetőség
Kormány vízszintes helyzete
(4)
Kormány függőleges helyzete
(3)
Ülés vízszintes helyzete
(7)
Ülés függőleges helyzete
(7)
Ülés dőlése
(4)
Felszerelés
Szállítógörgők
(5)
Szintező alátétek
(3)
Kijelző
(6)
Gyorsfék
(2)
Tablet/okostelefon tartó
(3)
Kulacstartó
(4)
Tápellátás
Hálózati
(1)
Elemes
(2)
Fékrendszer
Mágnesfék
(3)
Mechanikus fék
(4)

A spinning bicikli a magas intenzitású kerékpáros edzés, vagyis a spinning elengedhetetlen kelléke. Eleinte szinte kizárólag edzőtermi mozgásformának számított, ahol többen tekertek egyszerre, váltakozó intenzitással, zenére. Ma már más a helyzet. Jó választás a spinning bicikli otthonra is, ha hatékony kardio edzést szeretnél végezni. Mi a különbség a szobabicikli és a spinning kerékpár között? Mire kell figyelni spinning bicikli választásakor, milyen jellemzőket, funkciókat kell keresni? Nézzük a válaszokat szép sorban.

Tovább

Mi az a spinning bicikli?

A kérdésre talán úgy a legkönnyebb választ adni, ha megnézzük, mi is a különbség a spinning bicikli és a hagyományos szobabicikli között.

A lendkerék tömege - spinning vs. hagyományos

Az egyik legfontosabb különbség a lendkerék tömege, míg a szobakerékpáré néhány kiló, a spinning bicikli lendkereke akár 25 kg is lehet. A spinning kerékpár esetében a pedál a lendkerékhez van kapcsolva, a kerék mozgásba hozatala hasonló erőfeszítést igényel, mint az országúti kerékpárral történő indulás. Fékezésnél viszont ügyelni kell arra, hogy a spinning kerékpár pedálja egészen addig forog, amíg a lendkerék le nem áll. Az edzés végeztével először inkább érdemes fokozatosan egyre lassabban tekerni, így a lendkerék is elveszíti a lendületét.

A folytatásban megnézzük egyik, illetve másik típus előnyeit és hátrányait, az összehasonlításra fektetve a hangsúlyt.

Spinning bicikli - előnyök és hátrányok

  • A spinning bicikli használata jobban hasonlít az országúti kerékpározáshoz - előre hajolva lehet rajta tekerni
  • Több izomcsoportot megmozgat
  • Alakformálásra, kalóriaégetésre és izomépítésre is alkalmas
  • A nyereg és a kormány függőlegesen és vízszintesen is állítható, sok esetben a dőlésszög is
  • Nagyobb, nehezebb, ezért nem olyan egyszerű mozgatni
  • Magasabb ár

Szobabicikli - előnyök és hátrányok

  • Kisebb, könnyebb, számos modell összecsukható
  • Általában egyenes háttal ülve lehet rajta tekerni, akár tévénézés közben is használható
  • Alacsonyabb ár
  • A nyereg általában csak függőlegesen állítható
  • Nem tudod változtatni a pozíciód (pl. nem lehet állva tekerni)

Spinning kerékpár választása előtt hasznos lehet megnézni a már tapasztalattal rendelkező felhasználók értékelését. A spinning bicikli vélemények oldalon termékeinket a vásárlóink által készített értékelések alapján rangsoroljuk.

A spinning bicikli jellemzői, amelyekre vásárlás előtt figyelni kell

  • A spinning bike teherbírása akár 150 kg is lehet. Vásárlás előtt ezt az adatot mindenképpen ellenőrizd.
  • A spinning bicikli paraméterei között a felhasználó maximális testmagassága is gyakran szerepel. Ez sem mindegy, ha azt szeretnéd, hogy az edzés kényelmes és hatékony is legyen.
  • A terhelési szintek száma lehet 8, de akár 32 is. Van olyan spinning kerékpár, amely folyamatosan szabályozható terheléssel rendelkezik, tehát az edzés intenzitása rugalmasabban alakítható.
  • Az optimális ergonómia úgy érhető el, ha a kormány és a nyereg magassága mellett a dőlésszöge is állítható.
  • A Bluetooth és Wifi kapcsolat segítségével a spinning szobakerékpár által mért adatok a kompatibilis mobilalkalmazáson keresztül kielemezhetők.
  • A gyors vészleállítás funkció nagyobb biztonságérzetet adhat. Ha hirtelen meg szeretnél állni, nem kell attól tartanod, hogy a pedál tovább forog.

Nem feltétlenül van szükség olyan spinning biciklire, amely mobilalkalmazáshoz csatlakoztatható, ahhoz, hogy kielemezhesd az edzésedet. Ma már sok olyan okosóra kapható, amelynek sport módjai között a spinning is megtalálható, így az óra segítségével nyomon követheted az edzést és pontos képet kaphatsz annak hatásáról.

Spinning kerékpár választása az ellenállás módja alapján - mechanikus vagy mágneses

Mechanikus spinning szobabicikli

A mechanikus spinning kerékpár a súrlódás elvét használja az ellenállás biztosításához, egészen pontosan a fék a lendkerékhez van rögzítve. A fékpofa ellenállásának állításával különböző fokozatok választhatók. A súrlódás miatt azonban a spinning bicikli használata zajosabb, az alkatrészek pedig gyorsabban elhasználódhatnak. Alacsonyabb ára miatt azonban a mechanikus spinning bicikli otthonra jobb választás lehet.

  • A profi spin bike előnyeit kínálja alacsonyabb áron
  • Különböző ellenállási fokozatok állíthatók be
  • Zajosabb
  • A súrlódás miatt elhasználódott alkatrészeket időnként cserélni kell

Mágneses spinning bicikli

A mágneses spinning gép ellenállásáról mágnesek gondoskodnak, amelyek nem érnek hozzá a lendkerékhez, ezért a spinning bicikli használata nem jár súrlódással, sem zajjal. Mivel nincs súrlódás, az alkatrészek sem kopnak. Egyes mágneses spinning kerékpár modellek automatikus ellenállás funkcióval is rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a program kiválasztása után a bicikli automatikusan állítja az ellenállás fokát a programban előírtaknak megfelelően.

  • Nincs súrlódás, halkabb működés
  • Simább, zökkenőmentesebb biciklizés
  • Lehetővé teszi az ellenállás folyamatos állítását
  • Magasabb ár

i

Spinning kerékpár ár

Ha megnézed spinning bicikli kínálatunkat ár szerint növekvő sorrendbe rendezve, látni fogod, hogy a spinning kerékpár ár nagyban függ az ellenállás módjától. A legolcsóbb mechanikus spinning bicikli 100 ezer forint körül kapható, a mágneses modellek ára 200-400 ezer forint között mozog. Kedvező áron találhatsz használt, újszerű és felbontott spinner bicikli modelleket a használt spin bike termékek oldalán.

A spinning bicikli hatása

A spinning bicikli hatása igen átfogó, nemcsak a fizikum fejlesztésére, hanem a lélekre is jótékony hatással lehet. Amellett, hogy a spinning rendkívül hatékony kardio edzés, tehát serkenti a vérkeringést, égeti a kalóriákat, erősíti az izmokat, fejleszti az állóképességet, a hangulatot is javítja, hiszen az intenzív biciklizés a feszültség oldásában is segíthet.

Alacsony intenzitású szobakerékpározás során egy óra alatt kb. 300 kcal-t égethetünk el. Ehhez képest egy órás intenzív spinning során akár 7-800 kcal-tól is megszabadulhatunk.

Spinning bicikli otthonra - mert nem mindig lehet kint biciklizni

A spinning bicikli otthonra nem csak azért lehet jó megoldás, mert intenzív mozgásformát biztosít. Ha szenvedélyed a kerékpározás, és amikor csak teheted, az utakat járod, érdemes megfontolni egy kardio spinning kerékpár beszerzését, amely rossz időben pótolni tudja kedvenc mozgásformádat. A spinner bicikli kialakításának köszönhetően hasonló testtartásban tekerhetsz, mint az országúti kerékpáron, a kosaras pedálról pedig még intenzív biciklizés közben sem csúszik le a lábad. Az egyes programok váltakozó intenzitású szakaszokat tartalmaznak, éppúgy mint a dimbes-dombos utak.

Elsősorban a drágább spinning szobabicikli modelleknél találkozhatsz egy olyan speciális funkcióval, amely lehetővé teszi a Google Térkép alkalmazáshoz történő csatlakozást. Ennek köszönhetően saját pályát alakíthatsz ki magadnak, olyan helyekre is "eljuthatsz", ahova egyébként nem biztos, hogy el tudnál menni.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
7 termék
Housefit Racer 70 iTrain - Szobakerékpár Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,0
Housefit Racer 70 iTrain
Szobakerékpár - elektronikus, 20 kg-os lendkerék, 32 terhelési szint, 150 kg-ig terhelhető
Szuper ár
352 390 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SPThou0010
4,0
Housefit Astra
Szobakerékpár - mechanikus, 25 kg-os lendkerék, 8 terhelési szint, 150 kg-ig terhelhető
254 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SPThou0011
Housefit Racer 70
Szobakerékpár - elektronikus, 20 kg-os lendkerék , 32 terhelési szint, 150 kg-ig terhelhető
262 690 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: SPThou0009
3,0
Zipro edzőkerékpár Holo
Szobakerékpár - szalagfékes, 18 kg-os lendkerék, funkciók: kijelző, pulzusszám mérő, függőleges nyereg beállítás, vízszintes nyereg beállítás és elégetett kalória számláló, 42,5 kg tömeg, 130 kg teherbírás
122 890 Ft
Újszerű raktáron
Termékkód: SPTmor020
4,0
Tunturi Cardio Fit S30 Spinning Bike
Szobakerékpár - mechanikus, lendkerék tömege: 18 kg, folyamatosan szabályozható terhelés, terhelhetőség: 110 kg
223 490 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: SPTtun0048
3,0
Zipro edzőkerékpár Holo
Szobakerékpár - szalagfékes, 18 kg-os lendkerék, funkciók: kijelző, pulzusszám mérő, függőleges nyereg beállítás, vízszintes nyereg beállítás és elégetett kalória számláló, 42,5 kg tömeg, 130 kg teherbírás
144 590 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: SPTmor020
5,0
Housefit Racer 50
Szobakerékpár - mágneses, 14 kg-os lendkerék, 8 terhelési fokozat, teherbírás 120 kg, maximum 190 cm-es testmagasságig
244 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: SPThou0008
cikkOtthoni edzés eszközök Melyek a legjobb otthoni edzés eszközök és hogyan kell őket használni? A cikkben bemutatunk pár mozgásformát, amivel otthon olcsón formába tudod magad hozni.
A kerékpáros edzőgörgők segítenek megnövelni az erőnlétedet, ami akkor válik hasznodra, ha erős szélben, hidegben vagy esőben kerékpározol. Ezenkívül intenzív edzéshez is használhatók. 

Spinning bicikli

A Spinning bicikli kategóriában összesen 7 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó spinning bicikli Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább spinning bicikli A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb spinning bicikli A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: spinning bicikli vélemények
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ