A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

AP+ nový vizuál AP+ plus nový vizuál

Kamerák

G-szenzor

A G-szenzort néha ütésérzékelőnek is nevezik, és az a dolga, hogy észrevegye az ütközést és lezárja az elkészített felvételt a felülírás elől.

Éjjellátó

Az éjjellátó rezsim az érzékelő fényáteresztő képességétől és érzékenységétől függ, így nem jelenti azt, hogy a kamera még a sötétben is jól lát. A minőségi kamerák azonban képesek éjszakai felvételre a városban, az utcai világítás mellett, egyesek a településen kívül is. Ezeknek a kameráknak nagyon jó f/1,4 esetleg f/1,6 a fényerejük.

Memóriakártyák

A memóriakártya az a médium, amelyen a kamera a videókat és képeket tárolja. A kártyákat típus, kapacitás, írási sebesség és gyártók szerint csoportosíthatjuk.

Kodek

A kodek (kódoló/dekódoló) olyan matematikai algoritmus, amely bizonyos szabályokat követve tömöríti és elraktározza a video- és hangfelvételeket. A legelterjedtebbek az MPEG2 és MPEG4 kodekek. A régebbi eszközök, például a DVD-lejátszók nem mindig támogatják a fejlettebb formátumokat, a számítógépen történő lejátszáskor az összeegyeztethetetlenséget a megfelelő kodek letöltésével és telepítésével oldhatod meg. 

A felvétel tömörítése

Annak érdekében, hogy helyet takarítson meg, a videót már felvétel közben feldolgozza a kamera. A feldolgozással azonban elvesznek a kép részletei, ami a videó rosszabb minőségében mutatkozik meg. Leggyakrabban MPEG2 és MPEG4 kodekeket használják a tömörítéshez.

Digitális zoom

A nagyobb közelítés elérésére az optikai zoom mellett digitális zoomot is használhat a kamera. Ez azonban nem az objektív gyújtótávolságának változásán alapul.

Optikai zoom

A zoom (közelítés) az objektív azon képessége, hogy közelebb tudja hozni optikailag a távoli objektumokat. Ez az objektív lencséinek átcsoportosításával és a gyújtótávolság változtatásával lehetséges.

CMOS chip

A CMOS chipeket gyakran használják digitális fényképezőgépek gyártásánál. Ezek olcsóbbak, kevesebb energiát fogyasztanak, és gyorsabban továbbítják az adatokat, mint a CCD-k. A CMOS szenzor külön-külön továbbadhatja az adatokat az egyes pontokból, míg a CCD csak soronként képes erre. A CMOS szenzort néha Active-Pixel Sensor (APS) néven is nevezik.

Felbontás

A felbontás általában azt jelenti, hogy az eszköz hány képpontot képes megjeleníteni/megörökíteni, azaz hány pixelből áll az eredményül kapott kép. A digitális fényképezőgépek esetében a képek felbontását megapixelben (Mpx) számolják. A videók felbontását a vízszintesen és függőlegesen elhelyezkedő pixelek számában írjuk le. A nagyobb felbontás élesebb és részletesebb képet eredményez, de csak akkor, ha megtartja a képarányt.

Élesítés

Az élesítés (fókuszálás) olyan folyamat, amelynek célja, hogy a fényképezett objektum az élesség területén belül helyezkedjen el. A fókuszálás a lencserendszer optikai elemével módosítható, így a fényképezőgéphez közeli és távol lévő témákra fókuszálhatunk.

Stabilizátor

A stabilizáció a kézben tartott kameránál a kéz remegésének, mozgásának kiiktatását jelenti Elektronikus és optikai stabilizációt különböztetünk meg, miközben az utóbbi az objektívben fejti ki a hatását. A modern berendezésekben többtengelyű optikai és elektronikus stabilizáló rendszerek dolgoznak. 

Objektív

Az objektív a kamera legfontosabb része, gyakran a legdrágább is. Átengedi a fényt az érzékelő chipnek, és paraméterei alapvetően előre meghatározzák a felvétel általános minőségét, valamint magát a kamerát.

Érzékelő

Az érzékelő chip a kamera második legfontosabb része, amely befolyásolja a képminőséget. Nem csak az érzékelő mérete a fontos szempont, hanem a képpontok száma is, amelyekből az érzékelő áll.
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/stupen-kryti-ochrana-ip.jpg

Az IP védettség mértéke a telefon folyadékkal és porral szembeni ellenállóságát jelöli

Az IP védettségi fokozat nemzetközileg szabványosított kód, amely azonosítja az elektromos készülékek ellenállását a idegen tárgyak és folyadékok, különösen a víz bejutása ellen. A védettség mértékét az úgynevezett IP-kód adja meg, amely az "IP" -ből és két számjegyből áll: az első jelzi a veszélyes érintkezés és az idegen tárgyak elleni védelmet, a második a víz és nedvesség elleni védelem mértékét jelzi.

Sztereó kamera

A sztereó (kettős) kamerának a két érzékelővel felszerelt kamerát hívjuk - ez lehet elöl és hátul vagy akár egymás mellett is. Az autós kameráknál rögzíteni tudják a jármű előtti és mögötti eseményeket is.

CCD chip

A CCD érzékelő (Charge–Coupled Device – azaz töltés-csatolt eszköz) egy olyan áramkör, amelyik képes a színes képet elektromos impulzusokká alakítani. A színek feldolgozása két módszerrel lehetséges, vagy az RGB színszűrőt helyezik el az egyes chipek elé, vagy egyedi, ismétlődő sakktábla mintázatában helyezkednek el az egyes képérzékelő pontok előtt

Full HD videó

A Full HD rövidítés az angol Full High Definition, vagyis a teljes magas felbontás. Azt jelenti, hogy a videó felbontása1920 x 1080 képpont, ami nagyon jó minőségű megjelenítést tesz lehetővé, lejátszható nagy képernyőkön és vetítővásznon is.
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/pametove-karty-slovnik-nahled.jpg

Memóriakártya (FOGALOMTÁR)

A memóriakártya egy olyan adathordozó, amely nemcsak képeket és videókat, hanem bármilyen fájlt képes tárolni. Melyek a különböző memóriakártya-típusok, miben különböznek egymástól, és milyen előnyeik vannak? Cikkünk ezekre a kérdésekre adja meg a választ.

28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ