Akvizice ApF HU Akvizice ApF HU

Országúti kerékpárok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Kerék átmérője
28"/700C
(4)
29"
(3)
Rendeltetése
Férfi
(12)
Női
(8)

Az országúti kerékpár kifejezetten aszfalton való közlekedésre lett tervezve. Ez a típus könnyű, aerodinamikus és erős. Az országúti bicikli azok számára alkalmas, akik a kerékpározást elsősorban sportnak tekintik, és versenyezni szeretnének. Olvass tovább, ha kíváncsi vagy, mi a különbség a férfi és női modellek között, vagy ha nem tudod, melyik országúti kerékpár lenne számodra a legmegfelelőbb.

Tovább

Az országúti kerékpár nagyszerű választás, különösen az igazi sportolók számára

Csábít egy országúti kerékpár gondolata? Fontold meg jól a vásárlást, mert ez a kerékpártípus igazán különleges, és inkább sportolásra, mint hétköznapi kerékpározásra alkalmas. Ez a kerékpár egy kicsit más, mint egy mountain bike. Viszont biztosan megéri, hiszen sík terepen gyors tempóban haladhatsz vele, a lejtőkön pedig szédületes sebességgel száguldhatsz.

  • Rendkívül könnyű (a súlya általában 10 kg alatt van).
  • Nagy sebességre képes.
  • Rendkívül alkalmas edzéshez.
  • Nem alkalmas terepre, rosszul kezeli a terep egyenetlenségeit.

Létezik külön férfi és női országúti kerékpár?

A modellek nagy része uniszex. Egyes gyártóknál viszont valóban találkozhatunk a férfi és női országúti kerékpár felosztással. A különbségek azonban közel sem olyan nagyok, mint más típusú kerékpárok esetében. Az országúti bicikli esetén ne számíts leengedett vázra vagy széles női nyeregre.

  • A férfi országúti kerékpár hosszabb vázzal rendelkeznek. Kínálatunkban nagyobb vázméreteket is találsz.
  • A női országúti bicikli keskenyebb kormánnyal rendelkezhet, és többféle színekben is kapható.
  • A gyermek országúti kerékpár (junior) a férfi kerékpár kisebb változata. Általában 8 éves korú gyermekek számára ajánlott.

A megfelelő országúti kerékpár kiválasztása

Válassz országúti kerékpár modellt a kerékpározási szintednek megfelelően. A modellek anyagukban és az alkatrészek minőségében, valamint összsúlyukban különböznek egymástól. Ha csak alkalmi túrákra jársz, válassz nehezebb és kényelmesebb országúti bicikli típust. Az országúti verseny kerékpár esetén nem a kényelem az elsődleges, viszont segítségükkel könnyedén megdöntheted a személyes rekordodat.

  • A szabadidős országúti kerékpár általában alumínium vázzal rendelkezik, amelynek kialakítása lehetővé teszi a függőlegesebb üléspozíciót.
  • Az országúti verseny kerékpár kialakítása a teljesítményre épül. Ez a típus igazán könnyű, kiváló minőségű és tartós alkatrészekből áll.
Karbon országúti kerékpár

A karbon országúti verseny kerékpár rendkívül könnyű és tartós, ugyanakkor sokkal drágább is.

Országúti bicikli számos méretben kapható

Országúti kerékpár választáskor a magasságodat is figyelembe kell venni. Országúti bicikli többféle méretben kapható – ezt általában a nyeregcső magassága határozza meg, de a hegyi kerékpárokon használt univerzális jelölések is előfordulnak. Az alábbi táblázatban tájékoztató jellegű áttekintést találsz a testmagasságtól függő méretekről.

Kerékpáros magassága (cm) Nyeregcső hossza (cm) Vázméret
150-155 49 XS-S
160-170 52 S-M
165-180 54 L
175-185 56 L-XL
180-190 58 XL
>185 61 XXL

V-fék vagy konzolfék? Megfelelő fék az országúti kerékpár modellekhez

Az országúti kerékpár típusok leggyakrabban V-fékkel, cantilever tárcsafékkel, ritkábban tárcsafékkel szerelik fel. Mik az előnyei és hátrányai ezeknek a féktípusoknak?

  • A cantilever fék a legelterjedtebb és legolcsóbb fékek országúti bicikli esetén. Ez egy jól bevált klasszikus.
  • A V-fék a konzolos fékek egy változata. Ezek nagyobb fékerővel rendelkeznek.
  • A tárcsafékek a legjobb fékek. Nem teszik tönkre a felnit, és nem mennek tönkre akkor sem, ha a kerék meghajlik. Viszont nehezebb őket beállítani és ez a típus drágább is.

i

A retro országúti kerékpár kialakítása a Tour de France leghíresebb versenyzői által egykor használt vintage darabokon alapul, de az alkatrészek korszerűek. Válassz retro országúti bicikli modellt, ha a teljesítmény mellett a stílus is fontos számodra.

Országúti kerékpár vagy gravel?

Az országúti bicikli konkurenciájának számítanak a gravel kerékpárok, amelyek hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, és elég masszívak a könnyű terepen való túrázáshoz. A sokoldalúságának azonban ára van: bárhová eljuthatsz egy gravel kerékpárral, ahová egy országúti kerékpár nem alkalmas, de a gravel sokkal lassabb az úton. Mik a két típus fő különbségei?

  1. Az országúti kerékpár váza könnyebb, jobb aerodinamikával és más kialakítással rendelkezik. Az országúti kerékpár használata során sokkal hátrébb dőlve kerékpározol.
  2. A gravel kerékpár magasabb felső vázcsővel rendelkezik, ami jobb stabilitást és kezelhetőséget biztosít a terepen.
  3. Az országúti kerékpár felnik keskenyebbek és könnyebbek, de érzékenyebbek is rázkódás során.
  4. A kerékpáron lévő gumiabroncs szélessége is különbözik a két típus esetén. Az országúti bicikli gumiabroncsa keskenyebb, így gyorsabban halad az úton.
  5. A széles, durvább futófelületi mintázatú abroncsokkal rendelkező gravel kerékpár jobban bírja a macskaköveket vagy a kavicsot.

Nyergek, gumik, futóművek, országúti kerékpár pedálok és minden egyéb tartozék megtalálható kerékpár alkatrészek kategóriánkban.

Elektromos kerékpár vásárlásán gondolkodsz? Az országúti kerékpár modellek között ez a típus nem annyira elterjedt

Ha szívesen választanál elektromos modellt, az országúti bicikli modellek esetén kicsi lehet a kínálat. Sok gyártó nem készít ilyen típust, és ha mégis, annyiba is kerülhetnek, mint egy új autó. Ezért érdemesebb elektromos cross kerékpárt választani, amely országúton és kerékpárúton is használható, valamint sporttevékenységre és kirándulásokhoz is alkalmas.

Használható az országúti kerékpár a városban is?

Ha környezetbarát közlekedési eszközt keresel a városban, az országúti kerékpár nem a legjobb megoldás. Magas súlypontja és keskeny gumiabroncsai miatt meglehetősen ingatag, amit a közlekedési lámpáknál való állandó fékezéseknél vagy a villamossíneken való átkelésnél érezhető. Szerencsére van egy másik, erre a célra sokkal alkalmasabb kategória: a városi kerékpárok.

Új, jó minőségű és olcsó országúti kerékpár érdekel? Kedvezőbb árú országúti bicikli kínálatunkban tavalyi modelleket találhatsz jelentős árkedvezménnyel.

Közúti jármű-e az országúti kerákpár?

A kerékpárok, legyen szó országúti kerékpár típusról, BMX kerékpárról, elektromos kerékpárról vagy gyermekkerékpárról, a törvény szerint úgynevezett közúti járműnek minősülnek. Tehát amint az úton közlekedsz vele, úthasználóvá válsz, és ennek megfelelően kell viselkedned. Más a helyzet, ha tolod a kerékpárt. Ebben az esetben gyalogosnak számítasz.

i

A kerékpáros sisak csak 18 éves korig kötelező. A kerékpáros sisakok viselésének azonban mindenki számára magától értetődőnek kellene lennie. A sisak sok esetben akár meg is mentheti az életedet.

 Női karbon országúti kerékpár

Nincs különbséget tenni férfi és női kerékpárok között. Az országúti kerékpár általában csak uniszex verzióban kapható. A lényeg a megfelelő méret kiválasztása.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Sava Vegur 1.2, mérete M/51 cm Raktáron változat szerint
Országúti kerékpár - uniszex, karbon váz, szabadidős kerékpár, SHIMANO SORA ST-R3000 hátsó váltó 18 sebességfokozattal, 160-175 cm magasságú kerékpárosoknak, gumi külső szélessége 28 mm, pedálok a csomagban és tárcsafékek, teherbírása 110 kg, tömege 9 kg
559 790 Ft

2.
Sava Vegur 4.0 Raktáron változat szerint
Országúti kerékpár - uniszex, kerék átmérője 29", karbon váz, verseny kerékpár, SHIMANO Ultegra, RD-R8000 hátsó váltó 11 sebességfokozattal, 160–170 cm magasságú kerékpárosoknak, gumi külső szélessége 28 mm, pedálok a csomagban és tárcsafékek, teherbírása 110 kg
913 890 Ft

3.
Sava Vegur 2.0 Raktáron változat szerint
Országúti kerékpár - uniszex, kerék átmérője 28"/700C, karbon váz, sport kerékpár, SHIMANO 105, RD-R7000-L hátsó váltó 11 sebességfokozattal, 160-175 cm magasságú kerékpárosoknak, gumi külső szélessége 28 mm, pedálok a csomagban és tárcsafékek, teherbírása 110 kg, tömege 8,8 kg
799 790 Ft

12 termék
ROMET HURAGAN 2, mérete S/47 cm - Országúti kerékpár Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
ROMET HURAGAN 2, mérete S/47 cm
Országúti kerékpár - uniszex, alumínium váz, szabadidős kerékpár, váz mérete S, Shimano Claris RD-R2000 hátsó váltó 11 sebességfokozattal, 165–175 cm magasságú kerékpárosoknak, V-brake fék, gumi külső szélessége 23 mm, pedálok a csomagban, teherbírása 110 kg, tömege 10 kg
399 990 Ft
Utolsó termék a raktáron
Termékkód: SPTro1363
Sava Vegur 1.2, mérete XL/56 cm - Országúti kerékpár
M L XL
Típusok Ingyenes
szállítás boltjainkba
3,8
Sava Vegur 1.2, mérete XL/56 cm
Országúti kerékpár - férfi, karbon váz, szabadidős kerékpár, váz mérete XL, SHIMANO SORA ST-R3000 hátsó váltó 18 sebességfokozattal, 185–200 cm magasságú kerékpárosoknak, gumi külső szélessége 28 mm, pedálok a csomagban és tárcsafékek, teherbírása 110 kg, tömege 9 kg
559 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTsav367
Sava Vegur 1.2, mérete L/54 cm - Országúti kerékpár
M L XL
Típusok Ingyenes
szállítás boltjainkba
3,8
Sava Vegur 1.2, mérete L/54 cm
Országúti kerékpár - férfi, karbon váz, szabadidős kerékpár, váz mérete L, SHIMANO SORA ST-R3000 hátsó váltó 18 sebességfokozattal, 175-185 cm magasságú kerékpárosoknak, gumi külső szélessége 28 mm, pedálok a csomagban és tárcsafékek, teherbírása 110 kg, tömege 9 kg
559 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTsav366
Sava Vegur 1.2, mérete M/51 cm - Országúti kerékpár
M L XL
Típusok Ingyenes
szállítás boltjainkba
3,8
Sava Vegur 1.2, mérete M/51 cm
Országúti kerékpár - uniszex, karbon váz, szabadidős kerékpár, SHIMANO SORA ST-R3000 hátsó váltó 18 sebességfokozattal, 160-175 cm magasságú kerékpárosoknak, gumi külső szélessége 28 mm, pedálok a csomagban és tárcsafékek, teherbírása 110 kg, tömege 9 kg
559 790 Ft
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsav365nad
Sava Vegur 1.2, mérete M/51 cm - Országúti kerékpár
M L XL
Típusok Ingyenes
szállítás boltjainkba
3,8
Sava Vegur 1.2, mérete M/51 cm
Országúti kerékpár - uniszex, karbon váz, szabadidős kerékpár, váz mérete M, SHIMANO SORA ST-R3000 hátsó váltó 18 sebességfokozattal, 160-175 cm magasságú kerékpárosoknak, gumi külső szélessége 28 mm, pedálok a csomagban és tárcsafékek, teherbírása 110 kg, tömege 9 kg
559 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTsav365
Sava Vegur 2.0 - Országúti kerékpár
M L XL
Típusok Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
Sava Vegur 2.0
Országúti kerékpár - uniszex, kerék átmérője 28"/700C, karbon váz, sport kerékpár, SHIMANO 105, RD-R7000-L hátsó váltó 11 sebességfokozattal, 160-175 cm magasságú kerékpárosoknak, gumi külső szélessége 28 mm, pedálok a csomagban és tárcsafékek, teherbírása 110 kg, tömege 8,8 kg
799 790 Ft
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsav352nad
Sava Vegar 2.0, vel. XL/56 cm - Országúti kerékpár
M L XL
Típusok Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
Sava Vegar 2.0, vel. XL/56 cm
Országúti kerékpár - uniszex, kerék átmérője 28"/700C, karbon váz, sport kerékpár, váz mérete XL, SHIMANO 105, RD-R7000-L hátsó váltó 11 sebességfokozattal, 185–190 cm magasságú kerékpárosoknak, gumi külső szélessége 28 mm, pedálok a csomagban és tárcsafékek, teherbírása 110 kg, tömege 8,8 kg
799 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTsav354
Sava Vegar 2.0, vel. L/54 cm - Országúti kerékpár
M L XL
Típusok Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
Sava Vegar 2.0, vel. L/54 cm
Országúti kerékpár - férfi, kerék átmérője 28"/700C, karbon váz, sport kerékpár, váz mérete L, SHIMANO 105, RD-R7000-L hátsó váltó 22 sebességfokozattal, 175-185 cm magasságú kerékpárosoknak, gumi külső szélessége 28 mm, pedálok a csomagban és tárcsafékek, teherbírása 110 kg, tömege 8,8 kg
799 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTsav353
Sava Vegar 2.0, vel. M/51 cm - Országúti kerékpár
M L XL
Típusok Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
Sava Vegar 2.0, vel. M/51 cm
Országúti kerékpár - uniszex, kerék átmérője 28"/700C, karbon váz, sport kerékpár, váz mérete M, SHIMANO 105, RD-R7000-L hátsó váltó 22 sebességfokozattal, 160-175 cm magasságú kerékpárosoknak, gumi külső szélessége 28 mm, pedálok a csomagban és tárcsafékek, teherbírása 110 kg, tömege 8,8 kg
799 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTsav352
Sava Vegur 4.0 - Országúti kerékpár
M XL
Típusok Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
Sava Vegur 4.0
Országúti kerékpár - uniszex, kerék átmérője 29", karbon váz, verseny kerékpár, SHIMANO Ultegra, RD-R8000 hátsó váltó 11 sebességfokozattal, 160–170 cm magasságú kerékpárosoknak, gumi külső szélessége 28 mm, pedálok a csomagban és tárcsafékek, teherbírása 110 kg
913 890 Ft
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsav355nad
Sava Vegar 4.0, vel. XL/56 cm - Országúti kerékpár
M XL
Típusok Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
Sava Vegar 4.0, vel. XL/56 cm
Országúti kerékpár - férfi, kerék átmérője 29", karbon váz, verseny kerékpár, váz mérete XL, SHIMANO Ultegra, RD-R8000 hátsó váltó 11 sebességfokozattal, 185–200 cm magasságú kerékpárosoknak, gumi külső szélessége 28 mm, pedálok a csomagban és tárcsafékek, teherbírása 110 kg
913 890 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: SPTsav357
Sava Vegar 4.0, vel. M/51 cm - Országúti kerékpár
M XL
Típusok Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
Sava Vegar 4.0, vel. M/51 cm
Országúti kerékpár - uniszex, kerék átmérője 29", karbon váz, verseny kerékpár, váz mérete M, SHIMANO Ultegra, RD-R8000 hátsó váltó 11 sebességfokozattal, 160–170 cm magasságú kerékpárosoknak, gumi külső szélessége 28 mm, pedálok a csomagban és tárcsafékek, teherbírása 110 kg
913 890 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: SPTsav355

Országúti kerékpárok

tanácsadóMilyen elektromos kerékpárt vegyek? Tanácsot adunk a megfelelő elektromos kerékpár kiválasztásához. Segítünk eligazodni több olyan kulcsfontosságú szempont között, amelyek fontosak a megfelelő választáshoz. Az e-bike-ot városi közlekedésre és nagyobb kihívást jelentő terepen egyaránt használhatod. Az...
A kerékpározás méltán az egyik legkedveltebb módja a nyári hónapok eltöltésének. Cikkünkben 6 tippet adunk izgalmas magyarországi kerékpártúrákra, de azt is megtudhatod, hogyan készítsd fel a kerékpárodat a nyárra, és hogy idén miért ne hagyd az utolsó pillanatra a...
A megfelelő kerékpár kiválasztása alapvetően befolyásolja komfortérzetünket, míg egy rosszul kiválasztot egy életre elveheti kedvünket tőle. Összefoglaljuk az ideális kerékpár kiválasztásának szempontjait.

Országúti kerékpárok

A Országúti kerékpárok kategóriában összesen 12 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Országúti kerékpárok – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó országúti kerékpárok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább országúti kerékpárok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb országúti kerékpárok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: országúti kerékpárok vélemények
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ