Smart otthon

Az Ártornádó több ezer terméket ragadott magával minden kategóriából. Ragadd meg Te is az alkalmat!
0
Elektromos autók (MINDEN, AMIT TUDNI ÉRDEMES) Az európai országokban az elektromos autók és hibridautók iránti érdeklődés folyamatosan növekszik...

Az intelligens otthon létrehozásával vezérelheted a világítást, az elektromos rendszert, a termosztátot, az otthoni riasztót, a kamerát vagy az ajtózárakat távolról, intelligens telefonon, táblagépen, számítógépen vagy televízión keresztül. Könnyen létrehozhatod saját intelligens otthonodat anélkül, hogy rekonstrukcióra vagy a berendezések összetett telepítésre lenne szükség - minden készülék, érzékelő és egyéb tartozék vezeték nélkül működik Wi-Fi, internet vagy Bluetooth segítségével. Mire lesz szükség mindehhez?

Tovább

Hogy kezdj neki az intelligens otthon létrehozásának?

Először is döntést kell hoznod arról, hogy egy dedikált készlet elegendő lesz-e, vagy a jövőbeli bővítés érdekében befektetsz egy központi egységbe. Az Apple rajongóinak egy másik alternatíva is a rendelkezésére áll az Apple HomeKit formájában.

Dedikált készletek

A dedikált készletek viszonylag olcsók és könnyen telepíthetőek - gyakorlatilag csak mindent ki kell csomagolni a dobozból, elhelyezni a lakásban, és bekapcsolni. Azonban ezek a készletek a jövőben nem nagyon bővíthetők más eszközökkel, és csak egy célt szolgálnak - tipikus példa erre az intelligens riasztó vagy a termosztát, amelyhez biztonsági érzékelőket vagy más hőelemeket vásárolhatsz, de ha intelligens izzókat akarsz telepíteni, már egy másik különálló alkalmazásra lesz szükséged a vezérlésükre. Minél tovább szeretnéd bővíteni az intelligens otthonodat, annál több alkalmazásra lesz szükséged, ami nem túl kényelmes dolog

Központi egységek

A jól összekapcsolt intelligens otthon szíve egy központi egység (hub), amely egy adott protokollon keresztül kommunikál - például ZigBee vagy Z-Wave. Általában elég csatlakoztatni a tápegységhez és az útválasztóhoz (router). Egy ilyen egységhez bármikor vásárolhatsz további egységeket így kialakítva egy komplex okos otthont. Az előny az egyszerű és kényelmes vezérlés, a sokszínűség és az egész rendszer egységes kapcsolata. A telepítés és a beállítás egy kicsit bonyolultabb, mint a dedikált készletek esetében, de azért egy technikailag kevésbé hozzáértő felhasználó is meg tudja oldani.

Apple HomeKit

Az Apple HomeKit egy külön kategória. Nincs szüksége központi egységre - ezt az Apple iPhone, iPad vagy iPod Touch és az iOS operációs rendszer szolgáltatja. Csak meg kell vásárolni a „Works with Apple HomeKit“ logóval megjelölt eszközöket. Ennek az az előnye, hogy nem függ semmilyen kommunikációs protokolltól, és összetett, egy alkalmazással irányított intelligens otthont tudsz létrehozni.

Az intelligens otthonokhoz készült kommunikációs protokollok áttekintése

Az intelligens otthonok egyes eszközei különböző protokollokon keresztül kommunikálnak egymással. Ne feledd, hogy ha igazán intelligens otthont szeretnél, akkor minden elemének ugyanazt a protokollt kell támogatnia.

ZigBee és a Z-Wave

Az egyedi SmartHome eszközök a központi egységgel k oly módon kommunikálnak, hogy a jel „átugrál” az egyik eszközről a másikra, amíg el nem éri a központi egységet - ez nagyobb távolságokra is lehetővé teszi a kommunikációt. Mindkét protokoll biztonságos kommunikációt használ 128 bites titkosítással. Míg a ZigBee 2,4 GHz-en kommunikál, a Z-Wave 868 MHz-et használ Európában és 908 MHz-et az Egyesült Államokban és Kanadában.

A ZigBee és a Z-Wave közötti döntésnél győződj meg arról, hogy az összes használni kívánt eszköz ugyanazt a kommunikációs protokollt használja-e (a ZigBee kompatibilis termosztát nem kommunikál Z-Wave-nel és fordítva).

Wi-Fi

A felhasználó okostelefononja és központi egység (hub) közti kommunikáció WiFi kapcsolaton keresztül történik.

Bluetooth

Az okostelefon vagy tablet közvetlen is tud Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakozni a SmartHome készülékekhez. A Bluetooth jobban hajlamos az interferenciára, mint a Wi-Fi, és kisebb a hatótávolsága (legfeljebb 10 méter).

GSM

Főleg a biztonsági rendszerekben használják a felhasználó értesítésére a fontos eseményekről hívás, SMS, MMS, e-mail vagy értesítés küldésével.

Az okos háztartásban használt forgatókönyvek és profilok

Talán az intelligens otthoni rendszerek legnagyobb előnye, hogy előre beállítható forgatókönyvet és profilok hozhatóak létre. Miután a kiválasztott profilt aktiváltad, a központi egység egyszerre több eszközt vezérelő parancssorozatot indít el. Ilyenek például a:

 • „Reggel” profil – bekapcsolja a vízforralót, felhúzza a redőnyt, megnöveli a termosztát hőmérsékletét és bekapcsolja a lámpákat.
 • „Hazaérkező” profil – kinyitja a bejárati ajtót, bekapcsolja a lámpákat és bekapcsolja a termosztátot.
 • „Elalvás” profil – kikapcsolja a ház fényeit az éjjeliszekrény lámpájának kivételével, leengedi a redőnyöket, bezárja az ajtót és lejjebb veszi a termosztáton a hőmérsékletet.

A profilok ezen kívül az idő vagy a helybeállítások alapján automatikusan kiválaszthatóak. Egyszerűen beállíthatod, hogy hány órakor csökkentse a termosztát a hőmérsékletet, vagy mi történjen a házban, lakásban miután elmentél otthonról.

A leggyakoribb SmartHome terméktípusok

Világítás

Intelligens világítás vezérelhető okostelefonnal, vezeték nélküli kapcsolóval vagy fényerő-szabályozóval (dimmer). A világítás mind fehér, mind más színváltozatban elérhető, és a foglalat típusától függően változik. A világítás színe és intenzitása felhasználói profillal változtatható, és az aktuális hangulathoz illeszkedhet.

 • Fényforrások – intelligens LED izzók, amelyek illeszkednek a meglévő lámpatestekbe és LED szalagok.
 • Lámpák – lámpák beépített fényforrással, lámpákba való fényforrások, fali lámpák és fényszórók.
 • Tartozékok – vezérlők, kapcsolók, fényerőszabályzók, mozgásérzékelők, környezeti fényérzékelők és így tovább.

Elektromos hálózat

 • Intelligens aljzatok – okostelefon alkalmazással ellenőrizheted az áramfogyasztást, vagy a rövidzárlat miatt leválasztott készüléket.
 • Intelligens kapcsolók– a világítás, redőny, zene vagy akár több készülék egyszerre történő vezérlésére.

Termosztátok

A termosztátok hatékonyabbá teszik a fűtést, áttekintést nyújtanak az elfogyasztott energiáról, és lehetővé teszik a fűtőberendezés vezérlését bárhonnan, okostelefonon vagy webböngészőn keresztül. Nem számít, hogy gázzal, szilárd tüzelőanyaggal, fával vagy központi fűtéssel fűtesz. Egyes termosztátok működtethetik a melegvíztárolót vagy a légkondicionálót is.

Biztonsági berendezések

 • Riasztóberendezések – GSM riasztók mozgásérzékelővel az ajtó és ablak biztosításához, CO2 érzékelőkhöz és füstérzékelőkhöz.
 • Smart Lock – intelligens zárak. Az ajtót az okostelefonnal vezeték nélküli tudod kinyitni és bezárni. Ezzel nyomon követhető az egyes személyek hozzáférése, beállíthatóak az egyéni hozzáférési jogok, és pontosan nyomon követhető, hogy az egyes személyek hányszor nyitották vagy zárták az ajtót.
 • Tartozékok – a bővítő szenzorok és a biztonsági berendezések elemeitől a szirénákon keresztül a riasztók vezeték nélküli billentyűzetéig.

Kamerák

Az intelligens kamerák lehetővé teszik, hogy bárhonnan figyelemmel kísérhesd a valós idejű eseményeket az otthonod vagy a lakásod körül. A felvételt a felhasználó kézzel vagy automatikusan indíthatja a mozgásérzékelő szenzorjával. Vannak olyan termikus kamerák is, amelyek a környező tárgyak, az állatok és a emberek hőmérsékletét mutatják színskála segítségével. Ezek többnyire telefon tartozékok, így könnyű őket a terepen használni

Meteorológiai állomások

Egy intelligens meteorológiai állomás tájékoztatni tud akár 7 napos időjárás-előrejelzésről, a szélerősségről, a beltéri és a külső hőmérsékletről és a levegő minőségéről, a CO2-koncentrációról, stb.  Az adatokat kényelmesen, az okostelefon képernyőjén nézheted meg.

Hasznosnak találta ezt az információt?
Ez a kérdőív csak visszajelzésekhez van. Ha egyéb kérdésed van, keresd ügyfélszolgálatunkat itt.
Valami hiányzik, vagy rosszul van feltüntetve? Írd meg nekünk, mi meg megpróbáljuk megtalálni és kijavítani.

A legkeresettebbek

1.
Netatmo Starter Pack szelep Szállításra kész > 5 db
Szett - két Netatmo Valve termosztatikus fej + relé - termosztatikus fej, könnyen használható, vezeték nélküli, 4 db háttérvilágítású kijelző, kompatibilis a legtöbb termosztatikus szeleppel (6 db radiátor adapter mellékelve), kézi vezérlés, E-ink kijelző, iOS / Android-kompatibilitás, Apple HomeKit, 2 db AA akkumulátor
71 890 Ft

2.
Netatmo Thermostat Szállításra kész > 5 db
Termosztát - okos, programozható termosztát, gázkazán vezeték nélküli kezelhetősége, szilárd tüzelőanyag, fa, iOS/Android/PC kompatibilitás, ingyenes alkalmazások, kézi vezérlés lehetősége, E-ink display
62 790 Ft

3.
Philips Hue LightStrips Plus Szállításra kész > 5 db
LED szalag - 2 m, 700 lm / 1 m, bővíthető akár 10 m, RGBW 2200-6500, 16 millió színárnyalat, mobiltelefonról vezérelhető, az összeg funció kihasználásához szükséges a bridge
-6%
26 790 Ft
25 120 Ft

Még több
123 ...
Classic Kategória
Philips Hue LightStrips Plus
LED szalag - 2 m, 700 lm / 1 m, bővíthető akár 10 m, RGBW 2200-6500, 16 millió színárnyalat, mobiltelefonról vezérelhető, az összeg funció kihasználásához szükséges a bridge

Philips Hue LED szalag LightStripes tökéletesen felcsillan a belső teret. Akkor meghajlítani,...

Philips Hue LightStrips Plus - LED szalag
-6%
25 120 Ft

-6% 26 790 Ft
áfa nélkül 19 780 Ft

Kedvezmények tornádója
Szállításra kész > 5 db
Termék kód: ESO512c
Arany középút
Netatmo Thermostat
Termosztát - okos, programozható termosztát, gázkazán vezeték nélküli kezelhetősége, szilárd tüzelőanyag, fa, iOS/Android/PC kompatibilitás, ingyenes alkalmazások, kézi vezérlés lehetősége, E-ink display

A Netatmo termosztát távolról szabályozható fűtéssel csökkenti a háztartás energiafogyasztását. A kifinomult tervezésnek...

62 790 Ft

áfa nélkül 49 440 Ft

Szállításra kész > 5 db
Termék kód: NET002
Premium Kategória
Netatmo Presence
IP kamera - kültéri, Full HD, arc-, autó- és állatfelismerő funkció, mozgásérzékelő, elegáns design, alumínium váz, éjszakai mód, Wi-Fi csatlakozás, akár 32 GB-os belső memória (a csomag egy 8GB-os kártyát tartalmaz), fényszóró, App Store/Google Play applikáción keresztüli csatlakozás

A Netatmo Presence egy kültéri biztonsági kamera...

 

108 090 Ft

áfa nélkül 85 110 Ft

Szállításra kész > 5 db
Termék kód: NET007
Netatmo Starter Pack szelep
Szett - két Netatmo Valve termosztatikus fej + relé - termosztatikus fej, könnyen használható, vezeték nélküli, 4 db háttérvilágítású kijelző, kompatibilis a legtöbb termosztatikus szeleppel (6 db radiátor adapter mellékelve), kézi vezérlés, E-ink kijelző, iOS / Android-kompatibilitás, Apple HomeKit, 2 db AA akkumulátor

A Netatmo Radiátorszelepek vezeték nélküli, könnyen kezelhető termosztatikus szelepek, amelyek lehetővé teszik, hogy akár 37% -nyi energiát takarítson meg a fűtésen...

71 890 Ft

áfa nélkül 56 610 Ft

Szállításra kész > 5 db
Termék kód: NET002x1
Elgato Eve Energy EU
Érzékelő - vezeték nélküli, távirányítás az Apple HomeKittel, kompatibilis a Siri alkalmazással, fogyasztás mérése, bekapcsolás/kikapcsolás, Bluetooth 4.0 Smart, iOS 8.4 vagy újabb operációs rendszer, AA típusú elemek

...

16 540 Ft

áfa nélkül 13 020 Ft

Különleges ajánlat
Szállításra kész > 5 db
Termék kód: ELGHK1h
Netatmo Radiator Valves
Termosztátfej könnyen használható, vezeték nélküli, 4x háttérvilágítású kijelző, Kompatibilis a legtöbb termosztatikus szelepekkel (6x radiátor adapter mellékelve), kézi vezérlés, az E-ink kijelző, kompatibilitás iOS / Android, Apple HomeKit, 2x AA elem
Inteligent vezeték nélküli termosztát Netatmo radiátor szelepek segítségével, amelyek akár 37% -os energia-fogyasztás. Meg van egy beépített...

27 690 Ft

áfa nélkül 21 800 Ft

Szállítás alatt > 5 db
Várható 2017.10.30.
Termék kód: NET002x
Netatmo városi időjárás állomás
Időjárás állomás - smart, vezeték nélküli bel- és kültéri hőmérsékletmérés, 7 napos időjárás-előrejelzés, méri a páratartalmat/zajt/szén-dioxidot, iOS és Android kompatibilis, Wi-Fi, USB, 4x AAA

Az egyéni időjárás állomás a levegő minőségét és hőmérsékletét méri, iOS és Andorid készülékekkel kompatibilis. Új forma és technológia az otthoni időjárásállomások kínálatában...

56 490 Ft

áfa nélkül 44 480 Ft

Különleges ajánlat
Szállításra kész > 5 db
Termék kód: NET001
Google Nest 3. gen
Termosztát - programozható, vezeték nélküli vezérlés gáz-, szilárd tüzelőanyagú és fa kazánokhoz, kompatibilitás: iOS/Android/PC, ingyenes alkalmazás, kézi vezérlés lehetősége

Az intelligens Google Nest (3. generációs) termosztát egy megbízható kiegészítő az Ön otthonába. Modern technológiákkal felszerelt, elegáns eszköz, amely tanulni is képes...

104 620 Ft

áfa nélkül 82 380 Ft

Szállításra kész > 5 db
Termék kód: QT100a
Danfoss Kezdőgarnitúra
- távirányítható fűtésszabályozó, 1 vezérlőegységet és 3 radiátor termoszelepet tartalmaz, nagy színes érintőképernyő, segítségével akár 49 további egység is vezérelhető

 Élvezze a luxust és a távirányított fűtés varázsá!. A Danfoss márka Starter Kit-je (kezdő készlet)  szabályozza a hőmérsékletet...

126 750 Ft

áfa nélkül 99 800 Ft

Szállításra kész > 5 db
Termék kód: DNFS15c
EVOLVEO Sonix - vezeték nélküli biztonsági eszközök
Biztonsági riasztó - vezeték nélküli, GSM, 4x távirányító, 1x mozgásérzékelő, 1x mágneses érzékelő ajtókra / ablakokra, külső hangszóró és sziréna
Az új verzió a kompakt vezeték nélküli biztonsági riasztó GSM Evolveo Sonix ideális választás a...

EVOLVEO Sonix - vezeték nélküli biztonsági eszközök - Biztonsági riasztó
-39%
31 290 Ft

-39% 51 260 Ft
áfa nélkül 24 640 Ft

Kedvezmények tornádója
Szállításra kész > 5 db
Termék kód: RY202a
Elgato Eve Weather
Érzékelő - vezeték nélküli kültéri, Apple HomeKit technológiával, Siri kompatibilitás, légnyomás, hőmérséklet és páratartalom mérés, IPX3 tanúsítvány, Bluetooth 4.0 Smart, iOS 8.4 és újabb, AA elem

...

17 240 Ft

áfa nélkül 13 580 Ft

Különleges ajánlat
Szállításra kész > 5 db
Termék kód: ELGHK1
Fibaro vezeték nélküli okoskonnektor
Okos konnektor vezeték nélküli, fogyasztásmérős, hibabejelentés, vezeték nélküli frissítések, beépített gyermekvédelmi aljzat, tartós kialakítás, LED, Z-Wave, Fibaro Home Center / Lite / Starter Kit

A vezeték nélküli konnektor kiválóan használható monitorokhoz vagy bármilyen más eszközhöz. Kompakt mérete sem zavarja a többi eszköz működését. Amikor csak...

 

22 170 Ft

áfa nélkül 17 450 Ft

Szállításra kész > 5 db
Termék kód: FIBR01d
Honeywell Evohome 2 kezdőcsomag
Szett - kezdő szett egy intelligens távirányítható fűtés szabályozáshoz, nagy színes háttérvilágítású kijelző, mely lehetővé teszi akár 12 független zóna és egy melegvíz-tartály vezérlését, csomagolás tartalma: 1x központi vezérlőegység, 1 x állvány tápegységgel, 1x relé egység, 3x termosztát

Növelje otthoni kényelmét az EvoHome vezeték nélküli rendszerrel. A kezdőcsomag tartalmaz mindent ami a fűtés okos vezérléséhez szükséges...

157 960 Ft

áfa nélkül 124 380 Ft

Szállításra kész 1 db
Termék kód: QT080h1
TP-LINK HS100
Távirányító foglalat - WiFi-n keresztüli csatlakozás, időzítés és kézi vezérlés, alkalmazás mobiltelefonokhoz

Az intelligens foglalat lehetővé teszi, hogy otthoni eszközeit a világ bármely pontjáról irányíthassa...

TP-LINK HS100 - Távirányító foglalat
-22%
9 490 Ft

-22% 12 220 Ft
áfa nélkül 7 470 Ft

Különleges ajánlat
Szállításra kész > 5 db
Termék kód: TP821a
Parrot POT Brick Red
Hőmérő - növények vezeték nélküli monitoringja (napfény, talajnedvesség, műtrágya, levegő hőmérséklete), növények állapotának nyomonkövetése, Bluetooth, 2.2l-es víztartály

Szereted a növényeket és a velük járó kellemes környezetet otthonodban és irodádban? A Parrot Pot segít...

Parrot POT Brick Red - Hőmérő
-23%
37 690 Ft
-23% 48 920 Ft
áfa nélkül 29 680 Ft

Kedvezmények tornádója
Szállításra kész 1 db
Termék kód: FTBA002f
Netatmo Welcome
Videókamera - HD otthoni monitor, arcfelismerés, mozgásérzékelés, hangérzékelés, éjjel üzemmód, 130 fokos betekintési szög, Ethernet kapcsolat, WiFi, 8 GB és 32 GB közötti belső memória (8 GB-os kártya a csomagban), App Store/ Google Play

Bemutatjuk a Netatmo Welcome kamerát, ez az otthoni monitor HD videóban rögzít, és arcfelismeréssel rendelkezik...

Netatmo Welcome - Videókamera
-6%
62 990 Ft

-6% 67 270 Ft
áfa nélkül 49 600 Ft

Különleges ajánlat
Szállításra kész > 5 db
Termék kód: NET006
Elgato EveThermo
Érzékelő - vezeték nélküli, távirányítás Apple HomeKittel, kompatibilis a Siri alkalmazással, Bluetooth 4.0 Smart, iOS 10.2 vagy újabb operációs rendszer, AA típusú elemek

...

21 490 Ft
áfa nélkül 16 920 Ft

Különleges ajánlat
Szállításra kész > 5 db
Termék kód: ELGHK1m
DANALOCK V3 Bluetooth-os okoszár
Lakat - intelligens bluetooth-os ajtózár, ami telefonos alkalmazásról vezérelhető, intelligens Bluetooth csatlakoztathatóság, Z-Wave, környezet figyelése, különböző beállítások a záró és nyitó funkcióhoz, iOS/Android kompatibilis, AES256

Ismerd meg a jövőt elsőkézből! A Danalock V3 Bluetooth-os okoszárnak köszönhetően leáldozott már az elvesztett lakáskulcsok ideje, és eljött az...

48 230 Ft
áfa nélkül 37 980 Ft

Szállítás alatt 5 db
Várható 2017.10.25.
Termék kód: VC470k1
Elgato Eve Room
Érzékelő - vezeték nélküli, beltéri, Apple HomeKit technológiájával, Siri kompatibilis, CO2 levegőminőség, hőmérséklet és páratartalom mérés, Bluetooth 4.0 Smart, iOS 8.4 és újabb verziókhoz, AA elemmel

...

Elgato Eve Room - Érzékelő
-16%
22 690 Ft

-16% 26 900 Ft
áfa nélkül 17 870 Ft

Különleges ajánlat
Szállításra kész > 5 db
Termék kód: ELGHK1d
Honeywell Evohome Round Thermosztát
Tartozék - vezeték nélküli digitális szobai vezérlő, reléegység nélkül, kommunikáció az EvoHome rendszerén keresztül

A Honeywell EvoHome egy vezeték nélküli fűtésrendszer irányító, amit nem csak háztartásokban használhatunk...

19 340 Ft

áfa nélkül 15 230 Ft

Szállításra kész > 5 db
Termék kód: QT081p
FAB ENTR KIT 1 (motor betét)
- Intelligens motor zár, okostelefon vagy tablet vezérlés PIN-kódos rögzítés segítségével, ujjlenyomattal vagy távirányítóval szabályozható (opcionális), könnyű telepítés nélkül kábelek, energiatakarékos és környezetbarát elemekkel működik, vezeték nélküli tartozékok, automata ajtózár, ideális minden típusú ajtóhoz. A henger kábeleit a csomag nem tartalmazza.

Szereti a modern technológiát és a magasfokú biztonságot? Akkor élvezni fogja az intelligens motor zárt...

FAB ENTR KIT 1 (motor betét) - Smart
-8%
113 970 Ft
-8% 124 190 Ft
áfa nélkül 89 740 Ft

Kedvezmények tornádója
Szállításra kész > 5 db
Termék kód: ASAB080

Smart otthon

Termék neve:

Megjegyzés (link, PartNumber, stb.):

ezelőtt 6 nap Megvásárolta: egy vállalkozás, Pinkamindszent

Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
WEB3