Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint

Átalakítja az online kereskedelmet az Alza: azonnali kiszolgálás raktárról, Youtuber-stúdió, online rendelhető Tesla!

Budapest, 2017. október 26. - Egy éven belül a TOP3 magyar webáruház közé kerülne a cég, új bemutatóterem nyílik. A cseh piacon egyeduralkodónak számító és a közép-európai e-kereskedelmet is meghatározó Alza a magyar piacon sosem látott újdonságokkal jelentkezik: 27-én nyíló új bemutatótermében beülhetünk a webshopból megrendelhető Tesla jövőautóba, kipróbálhatjuk a profi Youtuber-stúdiót, a hatalmas raktárkészletről pedig akár azonnal haza is vihetjük a kiválasztott termékeket. Az új showroom hazánkban eddig nem látott vásárlói élményt és világszínvonalú szolgáltatást nyújt.

Petr Bena, az Alza értékesítési és beszerzési igazgatója sajtótájékoztatóján arról beszélt: az Alza webáruházként 2014-től van jelen Magyarországon, 2016 óta termékei egy kisebb fióküzletben is átvehetők. 2017 őszén az Alza erőteljes magyarországi terjeszkedésbe kezdett: szeptember elején nagyszabású médiakampányt indított, most pedig egyedülálló szolgáltatásokat nyújtó bemutatótermet nyit a Róbert Károly körúton. Itt már nemcsak a rendelések személyes átvétele lehetséges, de hatalmas raktárkészletről választhatnak a vásárlók, a termékekre azonnali szállítás kérhető vagy ők maguk is rögtön hazavihetik a termékeket.

Hozzátette: a cég szerves és tudatos fejlesztésében rendkívül fontos szerep jut a magyar piacnak, ahol az Alza egy éven belül az ország három legnagyobb e-kereskedője közé kíván kerülni. Petr Bena szerint ennek kulcsa a vásárlók elégedettsége, ami a kiemelkedő felhasználói élményből és a szolgáltatások rendkívüli minőségéből fakad. Az Alza vevőorientáltsága és a régióban egyedülálló logisztikai adottságai képessé teszik arra, hogy a magyarországi piacon is megállja a helyét és a legjobbak közé tartozzon – mondta el.

Az Alza új, Róbert Károly körúti áruházát úgy alakították ki, hogy a vásárlás után azonnali raktárról történő kiszolgálás kényelme mellett maximális vásárlói élményt nyújtson. Az üzletbe látogató ügyfelek nemcsak a legújabb játékkonzolokkal ismerkedhetnek meg, de kipróbálhatják az amatőr youtuberek számára professzionális műsorkészítési lehetőségeket nyújtó stúdiót is. A látogatók beülhetnek a kiállított Tesla autóba is, amelyet az Alza online értékesít.

A bemutatóterem újraértelmezi a vásárló találkozását a termékkel, átformálja az internetes kereskedelemről kialakult képet.

Amit az Alza-ról tudni érdemes számokban:

1100 alkalmazott

Az Európai Unió 28 országában értékesít

Nettó 643,97 millió eurós árbevétel és

6 000 000 megrendelés 2016-ban

A vásárlók átlagéletkora 30 év, 77% férfi, 23% nő

Siket munkavállalókat támogató vállalat – „Quiet company“ 2016

140 000 termék, köztük az autógyártás jövője, a Tesla

Az Alza-sztori

Az 1994-ben alapított Alza az internetes kereskedelem egyik meghatározó trendteremtője, innovatív és megbízható szolgáltatásainak köszönhetően nemcsak Csehország piacvezető e-kereskedője, de Közép-Európa legnagyobb webáruházai közé tartozik. Az Alza az Európai Unió 28 országába szállít termékeket, miközben odahaza minden harmadik cseh polgár a vásárlójuk. Az Alza termékkínálata a legújabb műszaki cikkektől és játékoktól a kozmetikai termékeken át az online megvásárolható Tesla gépjárművekig terjed. A vásárlók 140000 termék közül választhatnak, amikért akár Bitcoinnal is fizethetnek. A fióküzletek szombaton és vasárnap is nyitva tartanak, megkezdődik a rendelések hétvégi kiszállítása, elidul az Alza StreetShops és Premium program. Megnyílik az első magyarországi bemutatóterem.
 

A cég története:

1994. Ales Zavoral megalapítja az Alzasoft céget.

1998. A vállalat megnyitja első fióküzletét.

2000. Elindul a webáruház első verziója.

2002. Az évvégi forgalom 302 millió cseh korona.

2005. Az éves forgalom átlépi az 1 milliárd cseh koronát.

2006. A vállalat Alza.cz néven működik tovább.

2007. Megérkezik az összetéveszthetetlen zöld űrlény, az Alza kabalafigurája.

2009. A webáruház 1 millió rendelést teljesít, alkalmazottainak száma: 270 fő.

2010. Automatizált logisztikai központ nyílik Prágában.

2011. A prágai flagship üzlet kibővítése és felújítása.

2012. Az Alza 450 embernek ad munkát, autós átvételi pont nyílik.

2013. A webáruház 3 millió rendelést kezel.

2014. Az Alza.cz huszadik, az Alza.sk tizedik születésnapját ünnepli, 26 EU-s ország felé nyitja meg kapuit.

2015. Befejeződik a szlovákiai elosztóközpont építése.

A magyarországi webáruházak piacáról

Az éves magyar összesített online kiskereskedelmi forgalom 2016-ban átlépte a bűvös 1 milliárd eurós értékhatárt. A 310 milliárd forintos online piac tavaly arányaiban háromszor gyorsabban bővült a teljes hazai kiskereskedelemnél. A teljes magyar kiskereskedelmi forgalom 3,9%-a internetes értékesítésből származik. Míg a kiskereskedelem egésze 2016-ban hozzávetőleg 6%-kal bővült, az online piac 18%-kal tudta növelni bevételeit – derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu közös, Online Kiskereskedelmi Index kutatássorozatának 2017 februárjában közölt felméréséből.

Ugyanakkor a növekedés korlátai már látszanak, annak üteme folyamatosan csökken: míg 2014-ről 2015-re a TOP10 e-kereskedő esetében 73 %-os növekedésről beszélhettünk, addig 2015-ről 2016-ra ez az arány csupán 20% volt. A 10 legnagyobb webáruház 2016-ban a teljes forgalom 35 %-át realizálta, ennek értéke mintegy 110 milliárd forint volt.

Az Alza elkötelezett abban, hogy ügyfeleinek a legjobb termékeket kínálja és minden igény kielégítő szolgáltatást nyújtson: ez lesz a magyarországi üzleti siker kulcsa is. Az Alza célja, hogy rövid idő alatt a magyar online kereskedelem meghatározó szereplője legyen és egy év alatt a három legnagyobb e-kereskedő egyikéve váljon Magyarországon.

Az Alza.cz a.s. bemutatása

Az Alza egy piacvezető és trendteremtő cég, amit nemcsak a 2016-ban elért rekordszintű, nettó 644 millió eurós árbevétele, hanem az e-kereskedelem terén bevezetett számos újítása is jól mutat. Az Alza üzletei és áruszállítási szolgáltatásai a hét minden napján elérhetőek, de vásárlói a széles körben elterjedt önkiszolgáló AlzaBoxok egyikében is átvehetik a megrendelt termékeket. A cég kedvezményes Alza Premium klubtagságot kínál, AlzaVenture beruházási programján keresztül ígéretes új vállalkozásoknak segít az elindulásban. Holešovicé-n a játékok és a csúcstechnológia szerelmesei számára megnyílt az Alza TechZone és folyamatosan bővíti termékkínálatát. Az Alza Prágában és Pozsonyban Apple márkaboltot nyitott. Üzleti eredményei elismeréséül számos rangos díjat tudhat a magáénak, így például „A legmegbízhatóbb webshop” és sok más címet. A 2016-ban harmadszorra megrendezett Alza-díjprogram keretében a cég az év legjobbnak választott vállalatait és termékeit díjazta. Ide kattintva részletesen is megtekinthető a cég története és legfontosabb eredményei.

Média kapcsolat:

Patricie Šedivá, PR manager, szóvivő, Alza

Mobil: +420 603 400 140, E-mail: patricie.sediva@alza.cz    

Webáruház: www.alza.hu  

0
Nyomtatás
Hasznosnak találta ezt az információt?
Ez a kérdőív csak visszajelzésekhez van. Ha egyéb kérdésed van, keresd ügyfélszolgálatunkat itt.
Valami hiányzik, vagy rosszul van feltüntetve? Írd meg nekünk, mi meg megpróbáljuk megtalálni és kijavítani.


Miért vásárolj nálunk? Világmárkák széles választéka Több infó »
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
WEB10

Miért vásárolj nálunk? Világmárkák széles választéka Több infó »
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, adja meg telefonszámát:
Hívjon