Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint

A megrendelt termékeket biztonságosan átveheted az AlzaBox automatánk egyikében.

Több mint 10 000 termék

raktáron Budapesten.

3000+ átvételi hely egész Magyarországon Szavazz ránk

A Zero elektromos motorkerékpárok önfeledt szórakozást kínálnak

Termékkatalógus

Nem gyakori jelenség a magyar, az európai sőt a világ bármely útjain az elektromos motorkerékpár. A kaliforniai Zero Motorcycles változtatni szeretne ezen, máris többféle, különböző kategóriába tartozó villanyhajtású kétkerekűt kínál. Meglehetősen érdekes darabok, hiszen a 3 másodperc körüli 0-ról 100-ra gyorsulásuk számos robbanómotoros konkurensnél jobb. De milyen az energiaellátó rendszer, és hogyan reagálnak a vásárlók a benzineseknél magasabb árra?

ZeroMotorcycles elektromos motorkerékpárok – az akkumulátor kapacitása

 1. Az elektromos motorkerékpárok előnyei - avagy füstölni csak a gumik fognak
 2. Az elektromos motorkerékpároknak hátrányai is vannak
 3. Kaliforniában fejleszti gépeit a Zero Motorcycles
 4. Városi környezetbe való a Zero S
 5. Mindenkit lerajtol a közlekedési lámpánál a Zero SR
 6. Sokoldalú motorkerékpár a Zero DS
 7. 157 Nm-es forgatónyomatékot kínál a Zero DSR
 8. Könnyű és fürge motor a Zero FX moduláris áramellátással
 9. Supermoto kategóriában indul a Zero FXS
 10. Zero Motorcycles modelljeinek összehasonlítása
 11. Többféle konfigurációban kaphatóak a Zero motorkerékpárok
 12. Otthon, a fali konnektorból is tölthetőek a Zero motorok
 13. Folyamatosan bővül a töltőállomások hálózata
 14. Minden modellben a forradalmi Z-Force motor dolgozik
 15. Kiváló kiegészítője a motornak a Zero Motorcycles mobil alkalmazás
 16. Motoros újságírók véleménye a Zero modelljeiről
 17. Hogyan növelhető tovább az egy töltéssel elérhető hatótávolság

Az elektromos motorkerékpárok előnyei – avagy füstölni csak a gumik fognak

Ha azt vallod, hogy a robbanómotoros motorkerékpárt sosem cserélnéd elektromosra, az alábbi sorok könnyen lehet, hogy teljesen megváltoztatják a véleményedet. Az elektromos kétkerekűeknek ugyanis rengeteg előnye van, amelyek közül a leglényegesebbek:

 • Egyszerűbb fenntartás – az elektromos motorban nem kell olajat, szűrőket, gyújtógyertyát és egyéb alkatrészeket cserélni
 • Takarékosabb – az egy kilométerre eső költségek lényegesen alacsonyabbak, mint a klasszikus motoroknál
 • Hangtalan működés – az elektromos motorkerékpárok nagyon csendesek, sokkal halkabbak a robbanómotorosoknál. Éjjel-nappal lopakodó üzemmódban
 • Alacsonyabb tömeg – az elektromotor kisebb és könnyebb a robbanónál. Ennek köszönhetően több hely marad például az akkumulátornak 
 • Vége a benzinkútra járásnak – világos, hogy az elektromos motorral hajtott masina nem igényel benzint, tehát nem kell bele tankolni
 • Nincs károsanyag-kibocsájtás – az elektromos motorkerékpárok kipufogójából nem pöfögnek bűzős gázok. Ugyanis kipufogójuk sincs, mert semmi szükség rá. És ez nem csak a motorosnak jó, hanem a természetnek is
Zero Motorcycles, silnice

A Zero Motorcycles gépei otthon érzik magukat az utakon. Kiváló a gyorsulásuk és a hatótávolságuk.

Lássuk milyen hátrányai vannak

Mindezek ellenére bizony vannak az elektromos motorkerékpároknak hátrányai is. A Zero Motorcycles gépei egy töltéssel kevesebb kilométert tesznek meg, mint a hagyományos motorok egy tank benzinnel. Ráadásul az elektromos töltőállomások hálózata egyelőre szerényebb a benzinkutakénál. Számuk viszont nő és a töltési technológia is fejlődik, így a használhatóság fokozatosan javul. Ennek hatására nő majd a kereslet az elektromosok iránt, ami a gyártók kínálatának növekedését hozza majd maga után. A növekvő kínálat pedig csökkenteni fogja az elektromos motorkerékpárok vételárát, ami jelenleg még magasabb a hagyományos motoroknál.

A Zero Motorcycles Kaliforniában fejleszti termékeit

A Zero Motorcycles egy kaliforniai, elektromos motorkerékpárok fejlesztésével és készítésével foglalkozó vállalat. Neal Saiki egykori NASA mérnök 2006-ban fektette le a cég alapjait, amely mára nemzetközileg ismert motorkerékpár gyártóvá nőtt. Az első példányok a következő évben hagyták el a Santa Cruzi gyárat, jelenleg pedig a modernizált, 2017-es Zero Motorcycles évjárat készül. A vállalat állítása szerint a hagyományos motorkerékpárok legjobb tulajdonságait ötvözik a legmodernebb elektromos technológiával. Termékei kategóriájukban könnyűnek számítanak, emellett nagy teljesítményűek és gyorsak.

Zero Motorcycles, terepen

A Zero motorkerékpárokból van országútra és terepre való is. Éppen természetjárás közben értékelhető alacsony zajszintjük – kevésbé zavaróak.

A Zero Motorcycles jelenlegi kínálata számos kategóriát lefedve több modellből áll. Mindegyiknek az alapját a Z-Force elektromos meghajtás és könnyű alumínium váz adja, így tudják alacsonyan tartani a gépek tömegét. Milyen modellekből áll hát a kínálat, miben különböznek egymástól és kinek ajánlhatók?

Városi környezetbe való a Zero S

Minden elektromotorral hajtott autóra és motorkerékpárra jellemző az azonnal rendelkezésre álló maximális forgatónyomaték, ami lendületes és egyenletes gyorsulást biztosít álló helyzetből is. Pontosan ezt kínálja a Zero S, amit városi közlekedésre és rövid túrákra terveztek. Csúcssebessége 145 km/h, hatótávolsága akár 325 km is lehet, igaz ehhez a nagyobb, 13 kilowattórás Power Tank akkumulátorral szerelt verzióra lesz szükség. Megvásárolható kisebb, 6,5 kWh-s akkuval is, de ennek a változatnak kisebb a forgatónyomatéka és a hatótávolsága is.

Zero Motorcycles, Zero SZero Motorcycles, Zero SZero Motorcycles, Zero S

Mindenkit lerajtol a közlekedési lámpánál a Zero SR

Ugyancsak városi környezetbe szánják a Zero SR modellt. A Zero S erősebb variációjáról van szó 157 Nm-es forgatónyomatékkal. A hagyományos, robbanómotorosoknál az 1000 köbcentiméteresekre jellemző paraméterekkel. Hatása a kirobbanó gyorsulásban mutatkozik meg, ami még az előd, a 2016-os Zero DS képességein is túlmutat. Mindehhez 153 km/h csúcssebesség társul, így világos, hogy a Zero SR nyergében nem fogunk unatkozni. Persze, ez a verzió nem csak tudásban, hanem árban is lekörözi a Zero S-t.

Zero Motorcycles, Zero SR

A Zero SR kiváló képességekkel bír városi közlekedéshez. Nagyszerűen gyorsul, a közlekedési lámpáktól induló gyorsulások királya lesz.

Sokoldalú motorkerékpár a Zero DS

Ha sokoldalú motort keresel, akkor a Zero DS a neked való. Aszfalton mutatott gyorsaságával hívja fel magára a figyelmet, de laza talajon is nagyon fürge. Azokat a vásárlókat veszi célba, akik a szabadságot keresik, hogy a civilizált világból bármikor kiruccanhassanak a vadonba.

i Alaposan kipróbáljuk a Zero Motorcycles gépeit. Rövidesen tesztet készítünk az idei modellekről, és a 2016-os Zero DS-ről is.

A Zero DS könnyedén leküzdi az akadályokat, miközben egyszerűen irányítható. Mindezt a közvetlen hajtású motornak és a teljesen állítható futóművének köszönheti. Kiváló reakcióidővel, erőteljes gyorsulással és alacsony üzemeltetési költségekkel büszkélkedik. Míg a külső formaterv változatlan maradt a 2016-os Zero DS-hez képest, addig a menetteljesítmények minden területen javultak. A vásárlókat a régi külső valószínűleg nem zavarja majd, hiszen a tavalyi Zero DS formája még mindig újdonságként hat.

Zero Motorcycles, Zero DS

A Zero DS univerzális gép nem csak városba való, murván és földúton is otthon érzi magát.

157 Nm-es forgatónyomatékot kínál a Zero DSR

A 2017-es Zero DSR 17%-kal nagyobb teljesítményt és 43%-kal magasabb forgatónyomatékot biztosít a Zero DR-nél. Ezzel a Zero Motorcycles egyik csúcsmodellje 157 Nm-es forgatónyomatékkal, 70 lóerővel és 165 km/h-s csúcssebességgel rendelkezik.

Zero Motorcycles, Zero DSR

Teljesítményével villant a Zero DSR, a kaliforniai gyártó aktuális csúcsmodellje.

Ha ehhez hozzáadjuk az állítható Showa lengéscsillapítókat és ABS-es Bosch fékeket, egy olyan elektromos motorkerékpárt kapunk, amely lazán megbirkózik a várossal és a tereppel is. A 2017-es Zero DSR az amerikai gyártó legnehezebb és legdrágább modellje, teljesítményére való tekintettel elsősorban gyakorlott motorosoknak ajánlott.

Könnyű és fürge motor a Zero FX moduláris áramellátással

A Zero FX enduro szinte azonnal 106 Nm-es forgatónyomatékot nyújt, ami a 130 kilogramm körüli súllyal kombinálva válik igazán érdekes adattá. Városban és városon kívül is jól érzi magát, azok számára is érdekes lehet, akik szeretnek letérni az aszfaltról nehezebb terepre.  A karbantartást nem igénylő motor, a szíjhajtás és a moduláris áramellátó rendszer biztosítja az alacsony üzemeltetési költségeket és a gondtalan motorozást.

Zero Motorcycles, Zero FXZero Motorcycles, Zero FX, městoZero Motorcycles, Zero FX, terén

Supermoto kategóriában indul a Zero FXS

A Zero FXS egy elektromos meghajtású supermoto, ami jól boldogul a városban és a hepehupás mellékutakon is. Szinte azonnal 106 Nm-es nyomatékot küld a hátsó kerékre, 46 lóerős teljesítménye és 133 kg-os tömege révén gyors és agilis. A 17 hüvelykes kerekek Pirelli Diablo Rosso II gumikkal kiváló tapadást és kezelhetőséget nyújtanak. Ami nagyon jól jön majd, mert a gázreakció kirobbanó, az FXS egy felpumpált supermoto. Fő érdekessége a szabadalmaztatott moduláris áramellátó részleg, akkumulátora a motoron és a motorból kiszedve is tölthető, ami városi közlekedéshez ideális.

Zero Motorcycles, Zero FXSZero Motorcycles, Zero FXS, městoZero Motorcycles, Zero FXS, závodiště

A Zero Motorcycles modelljeinek összehasonlítása

Motorkerékpár/modell

Zero SZero SRZero DSZero DSRZero FXZero FXS
Típusutcaiutcaiuniverzálisuniverzálisendurosupermoto

Hatótávolság

max 325 kmmax 325 kmmax 296 kmmax 296 kmmax 132 kmmax 145 km

Forgatónyomaték

max 110 Nmmax 157 Nmmax 110 Nmmax 157 Nm106 Nm106 Nm
Max. teljesítmény44 kW51 kW44 kW51 kW34 kW34 kW
Max. sebesség158 km/h164 km/h158 km/h164 km/h137 km/h137 km/h
Max. sebesség tartósan137 km/h153 km/h137 km/h145 km/h113 km/h121 km/h
Tömeg142 kg+188 kg+144 kg+190 kg+112 kg+114 kg+
Ár5,25 millió Ft5,97 millió Ft5,25 millió Ft5,97 millió Ft4 millió Ft4 millió Ft

A Zero motorkerékpárok többféle konfigurációban kaphatóak

A Zero motorkerékpárok jellemzően többféle elektromotor és akkumulátor konfigurációval rendelhetőek, emiatt különböznek maximális sebességben, hatótávolságban és töltési időben.  A Zero S, Zero SR és Zero DS ezen felül kiegészítő Power Tank akkumulátort is kaphat, ami további 2,8 kWh-t ad hozzá a telep méretéhez, tehát további kilométerekkel növeli a hatótávolságot. Kiegészítő komponensről van szó, ami később is megvásárolható.

Otthon, a fali konnektorból is tölthetőek a Zero motorok

Praktikus tulajdonsága a Zero motorkerékpároknak, hogy egyszerű konnektorról is tölteni lehet őket, mintha csak egy mobiltelefont töltenénk. Mint minden elektromos motorkerékpárnál, itt is hosszú töltési idővel kell számolni. A legnagyobb akkumulátor konfigurációnak teljes töltéshez 9 órát kell lógnia a 230 voltos hálózaton. A kisebb kapacitású változatoknál már 4-5 óra elég a 100%-os szint eléréséhez.

Zero Motorcycles, Power Tank

A Z-Force Power Pack biztosítja, hogy 322 ezer kilométer megtétele után is kapacitása 80%-át tudja majd a lítium-ion akkumulátor. 

A külön megvásárolható Charge Tank révén kevesebb, mint a felére csökken a töltési idő, ami egyes modelleknél mindössze 1,6 órát jelent. Ez már sokkal elfogadhatóbb, de még mindig távol van egy néhány perces tankolás időtartamától. 

Folyamatosan bővül a töltőállomások hálózata

Ha hosszabb útra készülsz és tudod, hogy közben töltened kell a motorodat, használd a töltőállomásokat mutató térképet. Hálózatuk még nem olyan kiterjedt mind a benzinkutaké, de a helyzet évről évre javul. Magyarországon jelenleg nincs túl sok töltőállomás, de gondos tervezéssel be tudjuk járni az egész országot. Érdemes Nyugat-Európa felé venni az irányt, ott már úton útfélen akad töltő motorunkhoz. 

Minden modellben a forradalmian új Z-Force motor dolgozik

Minden Zero motorkerékpár a Z-Force elektromos motort használja, amely a Zero Motorcycles saját fejlesztése. Nagyjából akkora, mint a konkurens kefe nélküli megoldások, de teljesítménye 130%-kal, forgatónyomatéka 150%-kal magasabb. Nem igényel aktív folyadékos vagy vizes hűtést, mert úgy alakították ki, hogy a benne keletkező hőt alumínium hűtőbordájára vezeti ki. Ennek köszönhetően a motor teljesen zárt lehet, így nem igényel semmilyen karbantartást. 

Forradalmian új Z-Force motor

A Z-Force motor csodálatra méltó teljesítményt és lélegzetelállító, 3 másodperc körüli 0-ról 100-ra gyorsulást biztosít. A minden körülmények között rendelkezésre álló maximális nyomatékkal a motorkerékpár menetteljesítménye letaglózó.

Kiváló kiegészítője a motornak a Zero Motorcycles mobil alkalmazás

Töltsd le telefonodra a Zero Motorcycles alkalmazást és tudj meg a motorodról hasznos és érdekes információkat. Az app iOS és Android operációs rendszerre érhető el. Kétkerekű társaddal Bluetooth révén csatlakozhatsz össze. 

Zero Motorcycles, app

Érdekesség, hogy az alkalmazáson keresztül bekapcsolható például az „ECO üzemmód”, ami úgy módosítja a csúcssebességet, forgatónyomatékot és fékezési energia visszatermelését, hogy a lehető legnagyobbra növelje a hatótávolságot.

Az alkalmazás segítségével részletes információt kapunk a Zero motorkerékpárról. Például megtudhatjuk a várható hatótávolságot, töltési időt, akkumulátorban lévő töltési ciklusok számát vagy éppen a motor hőmérsékletét. Az egyes utakról beszámolót készíthetünk, amiben többek között láthatjuk, hogy mennyibe került egy kilométer, vagy éppen mennyit spóroltunk egy hagyományos motorhoz képest. A program révén a gyártó újdonságaival kapcsolatban is képben leszünk.

Motoros újságírók véleménye a Zero modelljeiről

A topspeed.com a Zero S és Zero SR modellt nézte meg közelebbről és lényegében csak jót írtak róluk. TJ Hinton tesztelő szerint ez a két modell az elektromos konkurenciát is lekörözi, csak az árukat tartja negatívumnak. Szerinte ezt a tényt ellensúlyozza, hogy nem kell olajat, gyújtógyertyát és egyebeket cserélni az elektromotorban. Felesége Allyn Hinton a halk üzemet emelte ki, ami viszont bizonyos helyzetekben hátrányos lehet, mert a járókelők nem hallják, hogy motoros közeledik. 

A cycleworld.com a 2016-os Zero DSR-rel ismerkedett meg. A motoros a közvetlen „gázreakciót” és magas teljesítményt, illetve az alacsony üzemeltetési költséget értékelte nagyra.

Simon Greenacer a visordown.com munkatársa egy napra a Zero SR-t és Zero DS-t vette próbára. Annak ellenére, hogy korábban nem hozták lázba az elektromos motorkerékpárok élvezte a párossal eltöltött időt. Bámulatos teljesítményről és gyorsulásról beszél, amilyet sehol máshol nem tapasztalt. Tetszett neki a karbantartásmentes motor és az alacsony üzemeltetési költségek. Szívesen venné viszont az alacsonyabb árakat. 

Hogyan növelhető tovább az egy töltéssel elérhető hatótávolság

Végezetül bemutatjuk, hogyan lehet a lehető legjobban kiterjeszteni az egyetlen töltéssel elérhető hatótávolságot. Hosszabb túráknál lehet ez hasznos, ahol jól jön minden extra kilométer. Az akku az alábbiak révén tarthat ki tovább:

 • Haladj lassan és ütemesen, ne gyorsan és agresszíven
 • Ne állj meg túl gyakran
 • Sík úton haladj, ne dombok között
 • Előre dőlve ülj a motoron, hogy csökkentsd a légellenállást
 • Minél kevesebb csomagot hordj magaddal
 • Száraz úton és a lehető legkevésbé szeles időben motorozz
 • Ellenőrizd a megfelelő keréknyomást
 • Ellenőrizd a hajtószíj feszességét

Amint láthatjuk, a Zero motorkerékpárjai ígéretesnek tűnnek. Rövidesen saját tesztjeinkben mutatjuk be őket, saját bőrünkön megtapasztalva tudásukat. Előre örülünk a gyorsulásnak, de megvizsgáljuk a hatótávolságot és a töltést is. Kíváncsiak vagyunk a Zero Motorcycles gépeinek hangjára, és arra is, hogyan állnak helyt például a Kawasaki modelljeivel szemben.

0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB15
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatéro
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket