AD květen univerzal Effaclar

Alltraining Terheléses teszt a laktátszint megfigyelésére a testösszetétel elemzésével

Termékkatalógus
Alltraining Terheléses teszt a laktátszint megfigyelésére a testösszetétel elemzésével
Stresszteszt - Prágában egy speciális központban, az aktuális fizikai állapot, az AEP, az ANP és a maximális teljesítmény (TF/ w) felmérésére, a testösszetétel elemzése, a testzsír arányának megállapítása (caliperation), a tüdő izmainak erőfelmérése
Kód:  YYSPTbd0948
Alltraining Terheléses teszt a laktátszint megfigyelésére a testösszetétel elemzésével Megszűnt

Alltraining Terheléses teszt a laktátszint megfigyelésére a testösszetétel elemzésével

A laktátszint alakulásnak terheléses tesztelése során leellenőrizheted a szív- és érrendszered működését, megismerheted a testösszetételedet, felmérheted az aktuális fizikai teljesítményedet, és beállíthatod a megfelelő üléspozíciót a kerékpáron.

A terheléses teszt során meghatározzuk:

  • az aktuális fizikai állapotot
  • a helyes sportterhelés funkcionális értékeit
  • a maximális pulzusszámot
  • a testzsír százalékos arányát (caliperation)
  • az orvosilag tanúsított Javon body analizátorral a részletes testösszetételt
  • a pulmonáris izmok erejét (Powerbreahe)
  • Az eredményeket egy konzultáció során kiértékeljük és ajánlunk egy sport-/edzésprogram tervezetet

Három alapvető teljesítményparamétert vizsgálunk:

  1. A szív- és érrendszer működését, amely során felmérjük az aktuális fizikai teljesítményt
  2. A testösszetételt és meghatározzuk az aktív és passzív testtömeg aktuális mennyiségét (speciális mérleg, caliperation)
  3. A pulmonáris izmok erejét, amelyek jelentősen befolyásolják a teljesítmény gazdaságosságát

Mit nyersz ezzel?

A helyes pulzusszám és az aktuális fizikai állapot ismeretében megtudhatod, hogyan kell megfelelően terhelned a testedet, célzottan javítani a kondíciódat, csökkenteni a testsúlyodat, vagy odafigyelni, hogy intenzív erőkifejtés során ne terheld túl, vagy ne kíméld túlságosan magadat. A lényeg kiindulási pontot kapni a megfelelően megtervezett terheléshez, valamint egy általános képet szerezni a fizikai teljesítményt befolyásoló paraméterekről.

A vizsgálat célja meghatározni a pontos edzési szívverés és watt zónákat, hogy megfelelően terheld a testedet. Két kulcsfontosságú pontot is kapunk - az aerob (AEP) és anaerob küszöbértéket (ANP), hogy megfelelően irányíthasd a teljesítményedet/az edzést.

A vizsgálat 4-6 folyamatosan nehezedő terhelésből áll, amelyek mindegyike 2-4 percet vesz igénybe (a vizsgált sportoló teljesítményétől függően). Minden edzés után vért veszünk a hajszálerekből (a fülcimpából vagy az ujjbegyből), hogy meghatározhassuk a tejsav (laktát) szintjét a vérben. A begyűjtött 4-6 értékből létre hozzuk laktátszint alakulásának görbéjét, megállapítjuk mind az aerob, mind az anaerob küszöböt, és meghatározzuk a maximális pulzusszámot (TF). A tesztből megismerhetjük az aktuális edzési zónákat és a teljesítményed erősségeit és gyengeségeit, amelyeket a test megfelelő terhelésével azonnal elkezdhetsz felszámolni.

A vizsgálatot a Cycleops 400 kerékpáros edzőgépen végezzük. A verseny- vagy élsportolók a saját kerékpárjukkal is elvégezhetik a tesztet. Ehhez a speciális kerékpáros szimulátort (CYCLUS) használhatják. A futók a tesztet atlétikai futógépen teljesítik.

Ateszt lefolyása

Minden egyes vizsgálat előtt kikérdezünk, megmérjük, lemérjük, teszteljük a légzőszerveidet, és megmérjük a szubkután zsír arányát. Ezután következik a bemelegítés (kerékpározás vagy futás a futópadon). A laktátszint elemzéséhez szolgáló vért a fülből vagy az ujjból vesszük. A terhelés szünet nélkül fokozatosan a maximális szintre emelkedik. A laktátszint alakulásának felmérése 20-40 percig tart.

A teszt befejezése után levezetésként egy rövid, szabad futás vagy kerékpározás következik. Mialatt lezuhanyozol és átöltözöl, feldolgozzuk és az Alltraining.cz edző- és rehabilitációs központ szakembereivel konzultálva kielemezzük a vizsgálat eredményeit. A teszt eredményét nyomtatott formában is megkapod, de elektronikus formában is tároljuk a személyes profilodban az alltraining.cz oldalon.

 

A specifikációk előzetes tájékoztatás nélkül megváltoztathatóak. A képek csak illusztrációs célokat szolgálnak.

Nem található ehhez a termékhez tartozó bejegyzés.
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ