Shop roku Plusz egy év jótállás egyes televíziók mellé

Bendzsó

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Típus
Open Back
(1)
Resonator
(5)
Húrok száma
5
(4)
6
(2)
Szín
Fekete
(4)
Natural
(2)
Szűrés

A bendzsó négy-hat fémhúrral rendelkező pengetős hangszer. A hangot a gitárhoz hasonló módon állítja elő, de a kördob miatt más jellegű hangzás keletkezik. A banjo a country, a folk és a bluegrass zenére jellemző. Az alábbiakban megtudhatod, hogy hogyan válassz bendzsót, és azt is, hogy mit kell figyelembe venned a választáskor.

Tovább

Mi az a bendzsó és mi jellemző rá?

A bendzsó egy négy-hat fémhúrral rendelkező hangszer. A hangot a gitárhoz hasonló módon - vagyis a húr rezgésével a nulladik bund és a fogólap között - állítja elő. Az így keletkező sajátos hangot azonban egy kör alakú dob erősíti, amelyen egy feszes bőr található. A banjo az ókori Egyiptomból származik, és elsősorban a country, a folk és a bluegrass zenében használják.

Találkozhatsz a banjo elnevezéssel is.

A banjo választásánál a húrok száma a döntő

El akarsz kezdeni játszani ezen az atipikus hangszeren, de nem tudod, hogyan válassz a különféle típusok közül? A húrok száma döntő fontosságú paraméter. A bendzsónak lehet 4, 5 és 6 húrja, a húrok száma pedig a játékmód, a hangzás és a hangszer rendeltetése szerint változik.

A 4 húros bendzsó a jazz klasszikusa

A négyhúros bendzsót gyakran jazz bendzsónak is nevezik. A 4 húros bendzsó leginkább a jazzben használatos, így ha bluest vagy jazzt szeretnél játszani, akkor ez a banjo lesz a legjobb választás a számodra. A 4 húros bendzsón pengetőkkel játszanak, és olyan akkordokat kell megtanulnod, amelyek nem azonosak a gitárakkordokkal. Ez a fajta banjo többféle változatban is megvásárolható, mégpedig különösen népszerűek a tenor- és a plektrum változatok.

  • A tenor bendzsót a tradicionális jazzben használják, és 19 bundos nyakkal rendelkezik.
  • A plectrum bendzsónak 22 bundja van, és a nyaka hosszabb.

A legnépszerűbb választás az 5 húros bendzsó

A country és a bluegrass esetében az 5 húros banjo a jellemző. Ez a legnépszerűbb típusa ennek a hangszernek. Hogyan kell játszani az 5 húros bendzsón? Játszhatsz rajta az ujjaiddal, vagy csak a hüvelykujjaiddal. A játékhoz ismerned kell az akkordokat is.

A 6 húros banjo leginkább a gitárhoz hasonlít

Ha tudsz gitározni, akkor a 6 húros bendzsó lesz az ideális választás számodra, legalábbis kezdetben. Ennek az az oka, hogy ezen a változaton gitárakkordokkal fogsz játszani, de a hangszer hangja nem olyan sajátos, mint a kevesebb húrral rendelkező bendzsóké.

bendzsó hangszer
4 húros banjo

bendzsó hangszer 5 húros
5 húros banjo

bendzsó hangszer 6 húros
6 húros banjo

i

Hogyan hangoljuk a bendzsót?

A bendzsó nem egységes hangolású, így mindenki a saját ízlése szerint hangolhatja. Vannak azonban általános ajánlott hangolások, még a bonyolultabb 5 húros bendzsók esetében is. A hangolás tehát nem feltétlenül olyan nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik.

Mit kell még figyelembe venni a bendzsó kiválasztásakor?

Tisztában vagy azzal, hogy melyik bendzsó a megfelelő számodra? Számos egyéb tényezőt is figyelembe kell venned, amikor kiválasztod a hangszered.

  • A bendzsó teste lehet alumínium vagy fa (leggyakrabban mahagóni vagy juhar). A test anyaga azonban kevéssé befolyásolja a hangszer hangminőségét.
  • A hanggyűrű a hangszer testére szerelt gyűrű, amely a hangot hozza létre, és így meghatározza a bendzsó minőségét. A bendzsó hanggyűrűje leggyakrabban fémből készül.
  • A rezonátor telt és hangosabb hangot biztosít a bendzsónak. Az old-time (folk) stílusra tervezett bendzsókon nincs ilyen.

i

Hol lehet olcsón bendzsót venni?

Nem vagy biztos abban, hogy be kellene fektetned egy új bendzsóba? Egy már kipróbált és bevált bendzsó lehet az ideális a számodra. Az outlet kategóriában felbontott bendzsókat találhatsz, természetesen garanciával, de kedvezőbb áron.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
6 termék
DEERING Goodtime Openback Banjo
Banjo - öthúros, Open Back, menzúra 667 mm, nullás hurláb szélessége 32 mm, test juhar, nyak juhar, fogólap juhar, hardware nikkel
219 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: DRGa03
5,0
ORTEGA OBJ350/6-SBK
Banjo - hathúros, Resonator, menzúra 628 mm, nullás hurláb szélessége 43 mm, test alumínium, rezonátor mahagóni, nyak mahagóni, fogólap ovangkol, hardware króm, csomag tartalma tok
160 590 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: OTG007a
PILGRIM VPBG26
Banjo - hathúros, Resonator, nullás hurláb szélessége 43,6 mm, test alumínium, rezonátor mahagóni, nyak mahagóni, fogólap paliszander, hardware króm
134 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: PLGa04
TANGLEWOOD TWB18 M 5
Banjo - öthúros, Resonator, menzúra 670 mm, nullás hurláb szélessége 32 mm, rezonátor juhar, fogólap tech wood, hardware króm
171 490 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: TGWd01
PILGRIM VPB30G
Banjo - öthúros, Resonator, nullás hurláb szélessége 30,6 mm, test alumínium, rezonátor mahagóni, nyak mahagóni, fogólap paliszander, hardware króm
142 790 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: PLGa02
Classic Cantabile BB-5
Banjo - öthúros, Resonator, menzúra 660,4 mm, nullás hurláb szélessége 32 mm, test hársfa, nyak juhar, fogólap blackwood, hardware króm
90 590 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: CLCa002f

Bendzsó

A Bendzsó kategóriában összesen 6 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó bendzsó Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább bendzsó A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb bendzsó A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: bendzsó vélemények
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ