30 dnů na vrácení 0% splátky Siguro

Szintetizátorok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Típus
Billentyűs szintetizátor
(5)
MIDI kontroller
(1)
Moduláris szintetizátor
(2)
Sampler
(1)
Szintetizátor
(15)
Billentyűk száma
12
61
-
Billentyűzet dinamikája
Dinamikus billentyűzet
(2)
Dinamika nélkül
(4)
Billentyűk mérete
Szabvány
(3)
Mini
(5)
MIDI
USB
(9)
DIN
(4)
Tömeg
0,02 kg
14 kg
-
Szűrés

A szintetizátorok nagyteljesítményű zenei eszközök, amelyek lehetővé teszik egyedi hangok és jellegzetes háttérdallamok létrehozását. Általában többféle változatban kaphatók, de fő funkcióik és jellemzőik általában azonosak. Hogyan választható ki a legjobb szintetizátor a számodra? Olvass tovább, hogy megtudd.

Tovább

Mi az a szintetizátor?

A szintetizátorok olyan eszközök, amelyek teljes kontrollt biztosítanak a felhasználó számára a hanghullámok felett. Egyszerűen fogalmazva, lehetővé teszik hangok létrehozását, kombinálását és egyedi kombinációk felfedezését. A leggyakoribb típusai a billentyűs és a nyomógombos szintetizátorok.


Billentyűs szintetizátor
A szintetizátorokat zenészek használják basszusgitár-vonalak, ütőhangszerek, élő előadások háttérzenéjének vagy kísérletező alkotások létrehozására.

i

A szintetizátor analóg és digitális formátumban készül

A szintetizátor két fő kategóriába sorolható attól függően, hogy hogyan dolgozzák fel a bemeneti jelet: analóg és digitális formátumban készülnek.

Billentyűs szintetizátor

A billentyűs szintetizátorok úgy néznek ki, mint a hagyományos billentyűzetek vagy MIDI-billentyűk, de sokkal több funkciót kínálnak, mint a hangkönyvtár, különféle vezérlők vagy akár beépített hangszórók.

A billentyűzet típusa

A billentyűs szintetizátor dinamikus billentyűzettel vagy nem dinamikus változattal kapható. Mit jelent ez?

  • A dinamikus billentyűzettel rendelkező rendelkező szintetizátorok a leütés tényleges keménységét regisztrálják.
  • A dinamikus billentyűzettel nem rendelkező szintetizátorok a leütés 100%-át regisztrálják, függetlenül a tényleges keménységtől.

Nyomógombos szintetizátor

A nyomógombos szintetizátorok nem rendelkeznek hagyományos billentyűzettel, helyettük egy sor akciógombbal rendelkeznek, amelyek különböző funkciókat képviselnek. Méretük miatt gyakran hivatkoznak rájuk zsebméretűként, és kiváló választásnak számítanak kezdők számára.

A szintetizátorok széles választékban elérhetők, például gitár (keytar) vagy fúvós szintetizátor formájában. Különlegesek a moduláris szintetizátorok, amelyek több, különböző funkciójú modulból állnak.

Monofonikus és polifonikus szintetizátor - mi a különbség?

A monofonikus szintetizátor egyszerre csak egy hangot képes előállítani (egy billentyű a billentyűzeten). Amikor megnyomod a következőt, nem két kevert hangot játszik, hanem csak az utoljára megnyomottat. A polifonikus szintetizátor ezzel szemben egyszerre több hangot (billentyűt, billentyűt) képes létrehozni és lejátszani.

i

Néhány polifonikus szintetizátor egyszerre akár 128 jelet is támogat.

Hogyan módosítják a szintetizátorok a hangot?

A szintetizátorok magukat a hanghullámokat hozzák létre és módosítják, ami megváltoztatja az általunk hallott hangot. Ehhez számos, több részre osztott speciális hangszert használnak:

VCO - oszcillátor

A VCO egy feszültség vezérelt oszcillátor, amely lehetővé teszi a hanghullámok hullámformájának és alakjának megváltoztatását. Az előre beállított opciók általában számos lehetőséget tartalmaznak a hullámforma módosítására - kerekítés, csillapítás, csúcsok kiemelése stb.

VCF - szűrő szakasz

Minden szintetizátornak van egy szűrőszekciója. Ez gondoskodik a hangzás színezéséről. Ide tartozik a túlhajtás, a rezonancia, a mélység és egyéb hangszűrők.

VCA - keverés és hangerő

A VCA modul lehetővé teszi a hangjelek erősségének beállítását. A VCO-hoz vagy VCF-hez hasonlóan a beállítások a feszültség változtatásával történnek.

A jó minőségű szintetizátorok egyéb jellemzői közé tartozik a szekvencer, a mintavevő, valamint a hangkeverési funkciók, az equalizer vagy az olyan effektek, mint a torzítás vagy a kórus.

A szintetizátorok egyéb hasznos funkciókkal is rendelkeznek

A szintetizátor olyan hangszer, amely kezdők és tapasztalt profik számára egyaránt kiválóan használható. Ez az oka annak is, hogy a szintetizátorok számos funkcióval állnak rendelkezésre. Mely funkciók tartoznak a leghasznosabbak közé?

  • A hangkódolás az emberi beszédet digitális zenei jellé alakítja át.
  • A szekvenszer hangjelek (szekvenciák) meghatározott időben történő lejátszására képes.
  • Az akkumulátoros működés alkalmas kézi szintetizátorokhoz. Nincs szükség hálózati töltésre.
  • A MIDI In és MIDI Out MIDI-csatlakozók melyek lehetővé teszik a szintetizátor számítógépekhez és zenei programokhoz való csatlakoztatását.
  • Az aftertouch egy olyan billentyűzetfunkció, amely regisztrálja a billentyű, pad vagy gomb megnyomásakor fellépő nyomásváltozásokat.
  • A beépített hangszórók lehetővé teszik a szintetizátor használatát külső hangszórók csatlakoztatása nélkül.

i

Állványra kell állítanod a billentyűs szintetizátort, vagy védőcsomagolásba kell csomagolnod? Nézd meg a billentyűs tartozékok oldalunkat.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
24 termék

Szintetizátorok

A Szintetizátorok kategóriában összesen 24 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó szintetizátorok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább szintetizátorok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb szintetizátorok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: szintetizátorok vélemények
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ