Akvizice ApF HU AP+ plus nový vizuál

Digitális zongorák

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Típus
Digitális zongora
(44)
Színpadi zongora
(4)
MIDI
USB
(32)
DIN
(9)
Tömeg
10,5 kg
68 kg
-
Szűrés

A digitális zongora vagy elektromos zongora olyan billentyűs hangszer, amelyet a kezdő és a haladó játékosok egyaránt értékelni tudnak. Ezt a hangszert a kiváló minőségű hangzás jellemezi, amely közel áll az akusztikus zongorákhoz. Miben különbözik az elektromos zongora a többi billentyűs hangszertől, és mivel tűnik ki azok közül? Olvass tovább és tudj meg többet.

Tovább

Mi az az elektromos zongora, és miben különbözik a többi billentyűs hangszertől?

Az elektromos zongora (néha digitális zongora néven is ismert) egy billentyűs hangszer. Legfőbb előnye a hangja, amely hűen utánozza az akusztikus billentyűs hangszereket. A billentyűzet kezelésében is közel áll hozzájuk. Ezért amikor játszol rajta, hasonló érzésed lesz, mintha akusztikus hangszeren játszanál. A hagyományos zongorával ellentétben a hangot nem húrokkal, hanem elektronikus úton állítják elő.

i

Az akusztikus hangszerekhez való hasonlósága miatt az elektromos zongora néha digitális zongora néven is ismert.

Dinamikus billentyűzet kalapácsmechanika használatával

Az elektromos zongora általában kalapácsmechanikával és ütésdinamikával ellátott billentyűzettel van felszerelve. Ezért a játék hasonló az akusztikus hangszer megszólaltatásához. A zongorához hasonlóan a digitális zongora is általában 88 billentyűvel rendelkezik. Lényegében az elektromos zongora egy nagyszerű otthoni gyakorlóeszköz a leendő akusztikus zongoristák számára. Ez azért van, mert hordozhatóbb, könnyebb és gyakran olcsóbb.

A digitális zongora vizuálisan nagyon szép és elegáns kiegészítője az otthonodnak. A legtöbb elektromos zongora pedálokkal ellátott állványt is tartalmaz.

Digitális zongora vs. keyboard

Miben különbözik az elektromos zongora a többi billentyűs hangszertől? A keyboardokhoz képest a digitális zongora nehezebb, masszívabb és drágább. Általában jobb minőségű anyagokból készült, és a billentyűzet kivitelezése is jobb. Kevesebb hangot és funkciót tartalmaz, mint a billentyűs hangszer, de hangzása jobban hasonlít az akusztikus hangszerekéhez.

A digitális zongorák esetében a kevesebb több. Nem találsz rajtuk annyi hangot. Azonban azok, amelyeket találsz, sokkal élethűbben szólalnak meg, mint a billentyűs hangszereken.

Digitális zongora vs. színpadi zongora

A színpadi zongorák nagyon jó technikai feldolgozottsággal és egyéb tulajdonságokkal rendelkeznek, pont, mint az elektromos zongorák. Azonban, ahogy a neve is mutatja, a színpadi zongorát nyilvános előadásra tervezték. Ezért könnyebben mozgatható, és gyakran olyan kiegészítő funkciókat is tartalmaz, mint például egy effektus egység.

elektromos zongorák

Elektromos zongora - fő paraméterek

Szívesen segítünk neked abban a kérdésben, hogy melyik digitális zongora a legmegfelelőbb. Az elektromos zongora alapvető paraméterei a következők:

  • Az elektromos zongora billentyűinek száma leggyakrabban 88 (kevesebb, mint 8 oktáv). Ezáltal alkalmas a klasszikus zene és a négykezes játék jobb reprodukálására, mint a kisebb hangszerek.
  • Az elektromos zongora leggyakrabban kiegyensúlyozott vagy félig kiegyensúlyozott billentyűzettel rendelkezik, valamint kalapácsmechanikával és ütésdinamikával ellátott billentyűzettel. Ez a feldolgozás az akusztikus hangszer megszólaltatásához hasonló érzést biztosít.
  • i

    Az aftertouch funkció különleges szereppel bír. Az aftertouch egyszerűen azt jelenti, hogy a billentyű a lenyomás után is érzékeny a további nyomásra.

  • A hangok száma a digitális zongorán meglehetősen kevesebb, de a hangvisszaadás sokkal hűségesebb, mint egy keyboardon. A hangok, amelyeket a hangmenüben találsz, többnyire billentyűs hangszerek.
  • A polifónia az egyszerre megszólaló hangok számára utal. Minél magasabb a szám, annál jobb. Élvezni fogod az automatikus kísérőhangokat is, amelyeket az elektromos zongora lejátszásához használhatsz.
  • Az elektromos zongora végső hangzását a beépített hangszórók is nagyban befolyásolják. Általában minél nagyobb a hangszórók teljesítménye, annál jobb a hangzás.
  • Egy digitális zongora többféle interfésszel is rendelkezhet, amelyeken keresztül más eszközöket és tartozékokat csatlakoztathatsz. Ezek közé tartozik a pedálbemenet, a vonali bemenet és kimenet, a fejhallgató-kimenet és a MIDI.
  • A MIDI-interfész arra utal, hogy a zongora képes kommunikálni a számítógépen lévő szoftverrel (USB MIDI) vagy más hangszerekkel és eszközökkel (DIN MIDI). Ezeket a funkciókat különösen a haladó zenészek értékelik.

Egy elektromos zongora fele olyan jó lenne állvány és pedálok nélkül, amelyekkel a hangszínjellemzőket állíthatjuk be. Az állvány és a pedálok a legtöbb modellhez már mellékelve vannak.

Elektromos zongora gyerekeknek

Gyermekméretben is kapható elektromos zongora. A billentyűk száma és mérete a gyermekekhez igazodik. Ez egy érdekes termék, amely minőségi kivitelezésével és kellemes hangzásával fog örömet okozni.

gyermek elektromos zongorák

A gyermek digitális zongorák 25 billentyűvel rendelkeznek a hagyományos 88 billentyűvel szemben.

Mennyire alkalmas a digitális zongora kezdőknek?

Elkövetted azt a hibát, hogy a digitális zongora megvásárlása mellett döntöttél a kezdőknek? Egyáltalán nem. Tulajdonságainak köszönhetően a digitális zongora ideális vétel minden kezdő zenész számára, függetlenül a fejlettségi szinttől. Különösen hasznos lesz azok számára, akik a helyhiány vagy a túl nagy zaj miatt nem tudnak akusztikus hangszeren játszani. Az elektromos zongora kompakt, és hangját könnyedén lejátszhatod a fejhallgatóba.

i

Az elektromos zongorák egyetlen hátránya, hogy nem minden modell rendelkezik oktatóprogrammal.

Hasznos linkek

Érdekel a leírásban szereplő információ? Van néhány hasznos linkünk a számodra:

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
48 termék

Digitális zongorák

A Digitális zongorák kategóriában összesen 48 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó digitális zongorák Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább digitális zongorák A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb digitális zongorák A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: digitális zongorák vélemények
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ