Elektromos párolóedény – miért érdemes beszerezni?
A párolás az egyik legegészségesebb étkezési mód. A gőz kíméletes az ételekhez, így az összes szükséges vitamin, ásványi anyag, antioxidáns és esszenciális zsírsav benne marad az életben. Az ételek megőrzik természetes aromájukat, színüket és mindenekelőtt ízüket. Ráadásul zsír
nélkül készülnek, és könnyebben emészthetők. Az elektromos pároló segítségével nemcsak zöldségeket és húsokat, hanem különféle köreteket, például gombócokat, rizst, kuszkuszt vagy tojást is készíthetsz.
- Lehetővé teszi többféle összetevő egyidejű elkészítését.
- Az ételkészítés egészséges és zsírmentes.
- A párolás megőrzi az összetevők összes tápértékét, vitaminját és ásványi anyagát.
- A elektromos párolóedény nemcsak párolást, hanem újramelegítést, kiolvasztást vagy és gőzölést is lehetővé tesz.
- Alkalmas különféle ételek, például húsok, zöldségek, de gombócok és tojás elkészítéséhez is.
Az elektromos párolóedény használata
Az elektromos párolóedény szinte mindenre képes. Alkalmas melegítésre, párolásra, de akár felolvasztásra vagy bébiétel főzésére is. Az elektromos pároló nagy előnye, hogy mindent egyszerre tudsz elkészíteni benne. Így egy pillanat alatt elkészülhet egy komplett étel. Az ilyen
módon történő főzés során ügyelni kell az ételek helyes elhelyezésére.
- Az olyan hozzávalókat, mint a burgonya vagy a rizs, amelyeknek a leghosszabb ideig tart a főzés, az edény aljára kell helyezni.
- A középső részen kell elhelyezni a zöldségeket, amelyek lehetnek fagyasztott zöldségek is.
- A felső rész az olyan ételeké, amelyeknek nincs szükségük annyi időre a főzéshez (szeletelt hús vagy hal).
Az elektromos párolóedény klasszikus főzéshez is használható, csak a pároló tartozékokat kell eltávolítani az edényből.
Hogyan működik az elektromos párolóedény eszköz?
Az elektromos főzőedény alján felmelegszik a víz, ami gőzt hoz létre. Ez a készülék perforált alján keresztül jut az edénybe. A hozzávalók a főzés során nem érintkeznek a főzővízzel, ezért nem veszítik el eredeti formájukat, színüket és fontos tápanyagaikat.
i
Elektromos pároló – tökéletes eszköz gombócok készítéséhez
A gombócok a hagyományos cseh konyha részét képezik. Az elektromos párolóedény típusok a legjobb eszközök a gombócok főzéséhez, de a gőz fölött történő melegítéshez is, aminek köszönhetően az ételek megőrzik zsengeségüket és puhaságukat.
Elektromos párolóedény – hogyan válasszunk?
Az elektromos párolóedény készüléket elsősorban a kivitelezés minősége, az anyag, a méret és a párolólemezek száma alapján érdemes kiválasztani.
Az elektromos pároló szintek mérete és száma
Válaszd ki az elektromos pároló méretét az étkezők számának megfelelően. Koncentrálj az edény térfogatára, valamint a párolóedény szintjeinek számára. Minél több réteget tartalmaz, annál többféle étel egyszerre történő elkészítését teszi lehetővé. Az elektromos párolóedény
kapacitása 3 és 10 liter között mozog. Jó, ha figyelembe vesszük az edény átmérőjét is. A szélesebb modell lehetővé teszi, hogy nagyobb adagokat készíthass az alapanyagokból, amit például a halak, de a zöldségek elkészítésekor is értékelni fogsz.
Az elektromos párolóedény anyaga
A hagyományos edényekhez hasonlóan az elektromos párolóedény leggyakrabban rozsdamentes acélból készül. Kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, de nagyon feltűnő, ha spórolunk az anyaggal. Egyre népszerűbbek a titán és az üveg kombinációjából készült párolóedények is, amelyeknél a
titán az alsó edény, amelyben a vizet melegítik, míg az üvegből készültek az egyes párolószintek, általában a fedővel együtt.
Nem szeretnél elektromos pároló eszközt vagy ételpárolókat venni, de szeretnél párolt ételeket készíteni? Próbáld ki a pároló edényeket.
A leírás elrejtése