30 dnů na vrácení 30 dnů na vrácení

Kürtős páraelszívók

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Típus
Kürtős
(104)
Beépített
(16)
Tulajdonságok
LED világítás
(97)
Visszacsapó szelep
(35)
Elektronikus vezérlés
(33)
Kijelző
(9)
Okos
(11)
Mechanikus vezérlés
(6)
Szűrő telítettségjelző
(8)
Átmérő
12 cm
15,6 cm
-
Kivezetés elhelyezése
Baloldalt hátul
(1)
Középen hátul
(4)
Felül
(81)
Szívási teljesítmény
270 m3/óra
1007 m3/óra
-
Szűrés

A kürtös páraelszívók az egyik legnépszerűbb páraelszívók. Esetükben a levegő általában kéménybe, szellőzőaknába vagy a szabadba távozik, így nagyon hatékonyak. Ez teszi őket ideálissá a nagy konyhák számára. A falra szerelik őket, felfüggeszthető szekrények közé, így nagyon érdekes dizájnelemet alkotnak a konyhában.

Tovább

A kürtős páraelszívó előnyei

  • A nappalival összekötött konyhába is ideális
  • Hatásos módja az elszívásnak
  • Széles modellválaszték

A kürtős páraelszívó hátrányai

  • Bonyolultabb beszerelés
  • Magasabb beszerzési ár
  • Nagyobb energiafogyasztás

Fontos paraméterek a kürtős páraelszívó kiválasztásához

A levegőcsere módja

A páraelszívók a levegő elszívásának vagy keringetésének elvén működnek. A kürtös páraelszívók a párát kéménybe, szellőzőaknába vagy egy speciális kivezetésen keresztül közvetlenül a szabadba vezetik. Ha az elszívócsatorna egyenesen kifelé vezet, a páraelszívónak visszacsapószeleppel is rendelkeznie kell. Ez megakadályozza, hogy kívülről hideg levegő jusson a konyhába.

Ezzel szemben a keringetős páraelszívó a levegőt több szűrőn keresztül megtisztítja és visszajuttatja a helyiségbe. Emiatt ezekben a típusú páraelszívókban rendszeresen (évente legalább 2x) cserélni kell a szénszűrőket. 

Általánosan elmondható, hogy az szívás elvén működő páraelszívók hatékonyabbak. A keringetős páraelszívók szűrői nemcsak a berendezés teljesítményét csökkentik (akár 20%-kal), hanem a zajszintet is növelik. 

A kürtős páraelszívó teljesítménye

A teljesítménynek egyenesen arányosnak kell lennie a konyha méreteivel. A páraelszívónak óránként körülbelül 7-10 alkalommal kell képesnek lennie a helyiség levegőjének cseréjére. A berendezés szükséges teljesítményének meghatározásához a következő képletet használd:

helyiség területe × helyiség magassága × 10

A kapott értéknek azonban nem szabadna megegyeznie a páraelszívó maximális teljesítményével. Ezért jobb, ha nagyobb teljesítményű páraelszívót választasz, hogy rendelkezzen elegendő tartalékkal a kivételes esetekre.

A kürtős páraelszívó szélessége

Ennek legalább akkorának kell lennie, mint a főzőlap szélessége. A páraelszívók leggyakrabban 60 vagy 90 cm szélességben kaphatók.

Zajszint

A zajszint értéknek a lehető legkisebbnek kell lennie. Hogy jobban elképzeld: az 50 dB-es zajszint egy csendes dolgozószobához hasonlítható, míg 80 dB a porszívózáséhoz közelít. Egy páraelszívó zajszintje akkor mondható ideálisnak, ha nem magasabb 56 dB-nél.


Mekkora az ideális távolság a kürtős páraelszívó és a főzőlap között?

Ez elsősorban a főzőlap típusától függ. Elektromos főzőlapok esetében az ideális távolság 65 cm a főzőlaptól, míg a gázzal működő főzőlapoknál inkább 75 cm-es távolság ajánlott. Ha ferde üveggel ellátott kürtős páraelszívó modellt választasz, a páraelszívó alsó széle és a főzőlap közötti távolság akár 45 cm is lehet.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
104 termék
FRANKE FSMA 805 BK
Páraelszívó - kürtős, fali, szélessége 89,8 cm, A energiaosztály, zajszint 69 dB, szívási teljesítmény 700 m³/h, 1 szűrő, zsír szűrő, felső kivezetés átmérője 15 cm, recirkuláció, LED világítás, használat helye konyha egy másik szobával összekötve (több mint 30 m²)
296 690 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: FRADG016
FRANKE FSMA 605 BK
Páraelszívó - kürtős, fali, szélessége 60 cm, A energiaosztály, zajszint 69 dB, szívási teljesítmény 700 m³/h, 1 szűrő, zsír szűrő, felső kivezetés átmérője 15 cm, recirkuláció, LED világítás, használat helye konyha egy másik szobával összekötve (több mint 30 m²)
286 290 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: FRADG015
FRANKE FJO 624 XS
Páraelszívó - kürtős, fali, szélessége 89,8 cm, zajszint 67 dB, szívási teljesítmény 430 m³/h, 2 szűrő, zsír szűrő, felső kivezetés átmérője 12 cm, recirkuláció, LED világítás, használat helye nagyméretű konyhák (30 m²-ig)
72 690 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: FRADG012
1,0
FRANKE FPJ 925 V BK/SS
Páraelszívó - kürtős, fali, szélessége 89,8 cm, A energiaosztály, zajszint 65 dB, szívási teljesítmény 700 m³/h, 1 szűrő, zsír szűrő, felső kivezetés átmérője 12 cm, recirkuláció, LED világítás, használat helye konyha egy másik szobával összekötve (több mint 30 m²)
200 590 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: FRADG011
FRANKE FPJ 625 V BK/SS
Páraelszívó - kürtős, fali, szélessége 60 cm, A energiaosztály, zajszint 65 dB, szívási teljesítmény 700 m³/h, 1 szűrő, zsír szűrő, felső kivezetés átmérője 12 cm, recirkuláció, LED világítás, használat helye konyha egy másik szobával összekötve (több mint 30 m²)
181 790 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: FRADG010
Franke CAPPA FPJ 915 V BK A
Páraelszívó - kürtős, fali, szélessége 89,8 cm, C energiaosztály, zajszint 69 dB, szívási teljesítmény 560 m³/h, felső kivezetés átmérője 15 cm, recirkuláció, LED világítás, használat helye nagyméretű konyhák (30 m²-ig)
123 390 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: FRA0101b58
Franke CAPPA FPJ 615 V BK A
Páraelszívó - kürtős, fali, szélessége 59,8 cm, C energiaosztály, zajszint 69 dB
145 290 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: FRA0101b56
CANDY CMB 97 SLX WIFI + 5 év garancia ingyen - Páraelszívó A kiszállítás
ingyenes
CANDY CMB 97 SLX WIFI + 5 év garancia ingyen
Páraelszívó - kürtős, fali, szélessége 90 cm, szén szűrő, A energiaosztály, szívási teljesítmény 705 m³/h, recirkuláció, LED világítás, használat helye konyha egy másik szobával összekötve (több mint 30 m²)
279 990 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: FAC1177a

Kürtős páraelszívók

A Kürtős páraelszívók kategóriában összesen 104 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó kürtős páraelszívók Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább kürtős páraelszívók A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb kürtős páraelszívók A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: kürtős páraelszívók vélemények
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ