Slevy s AP+ Akvizice ApF HU

Panelek CAT kábelekhez

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Rack mérete
10 "
19 "
-
Portok száma
8
50
-
Szűrés

A patch panelek kulcsfontosságú elemei az adatközpontoknak, szerverszobáknak és minden olyan hálózatnak, ahol a kábelezést megfelelően kell szervezni és kezelni. Hídként szolgálnak a hálózati eszköz (pl. switch) és a végberendezések között, lehetővé téve a hálózati kábelek gyors és hatékony csatlakoztatását, diagnosztikáját és kezelését. Mi alapján vásárolj patch panel készüléket? Olvass tovább és tudj meg többet.

Tovább

Mi az a patch panel?

A patch panelek minden hálózat kulcsfontosságú részét képezik, legyen szó adatközpontról, távközlési helyiségről vagy irodahelyiségről. Ez egy vízszintes vagy függőleges panel, számos porttal, amelyekhez kábelek köthetők. Ezek a panelek megkönnyítik a hálózati kábelek rendszerezését, kezelését és felügyeletét. A patch panel használatának számos előnye van a hálózatban. Nemcsak a hatékonyságot és a termelékenységet növeli a hálózatkezelésben, hanem csökkenti a kusza kábelezés okozta hibák kockázatát is.

A legtöbb patch panel acélból, alumíniumból vagy műanyagból készül, ami tartósságot és hosszú élettartamot biztosít számukra.

A patch panelek típusai

A patch panelek különböző típusai léteznek az alkalmazástól függően. A leggyakoribbak közé tartoznak az Ethernet (RJ-45) az adathálózatokhoz és az optikai patch panelek, amelyeket nagy sebességű átvitelhez használnak. Vannak üres patch panelek, moduláris patch panelek és árnyékolt patch panelek is.

A patch panel viszonylag könnyen telepíthető

A patch panelek telepítése a strukturált kábelezés beállítási folyamatának egyik legfontosabb lépése. Bár egyszerű feladatnak tűnhet, a megfelelő telepítés biztosítja az optimális teljesítményt, és minimalizálja a jövőbeni lehetséges problémákat.

  1. A megfelelő hely kiválasztása: Határozd meg, hogy hol lesz a patch panel elhelyezve. Gyakran ez egy rackben vagy hálózati szekrényben történik. Győződj meg róla, hogy elegendő hely áll rendelkezésre a csatlakoztatandó kábelek számára.
  2. A patch panel felszerelése egy rackben:A legtöbb patch panel úgy van kialakítva, hogy kompatibilis legyen a szabványos 19"-os rackekkel. A patch panel a mellékelt csavarok és anyák segítségével rögzítsed a rackben.
  3. Kábelek előkészítése: A kábeleket előre meg kell jelölni, hogy egyértelmű legyen, melyik kábel hova kerül. Tisztítsad meg a kábelek végét a szigeteléstől, és készítsed elő őket a csatlakoztatásra.
  4. A kábelek csatlakoztatása a patch panelhez: Minden kábel a patch panel egy adott portjához csatlakozik. A patch panel típusától függően használhatsz furatos vagy furat nélküli csatlakozást. Kövesd a T568A vagy T568B szabványok szerinti helyes kábelszínsémát.
  5. Tesztelés: Miután minden kábelt csatlakoztattunk, fontos a tesztelés elvégzése. Használj hálózati tesztelőt, hogy megbizonyosodj arról, hogy minden kábel megfelelően csatlakoztatva van és megfelelően működik.
  6. Jelölés: Jelöld meg az egyes portokat a patch panelen, hogy könnyen azonosítható legyen, hogy az épületben melyik eszközhöz vagy helyre megy a kábel.
  7. Kábelszervezés: Használj kábelrendezőt, csipeszt és egyéb kiegészítőket a kábelek megfelelő rendszerezéséhez és a rendetlenség minimalizálásához. Ez nemcsak az esztétikát javítja, hanem a jövőben a kábelek azonosítását és karbantartását is megkönnyíti.
  8. Karbantartás: Rendszeresen ellenőrizd a patch panel működését, hogy megbizonyosodj arról, hogy minden megfelelően működik. Ha kábeleket adsz hozzá vagy cserélsz, győződj meg róla, hogy az új kábelek megfelelően csatlakoztatva és felcímkézve vannak.

i

A kábelek rendszerezése mellett a patch panelek azt is lehetővé teszik, hogy gyorsan változtass a hálózati kapcsolatokon anélkül, hogy magát a kábelezést kellene cserélned. Ily módon könnyen módosíthatod a hálózati konfigurációt.

Hány portja lehet egy patch panelnek?

A patch panel kiválasztásakor az egyik legfontosabb szempont a portok száma, amely azt jelzi, hogy hány kábel csatlakoztatható a panelhez. A patch panelek általában különböző számú portot kínálnak, leggyakrabban 12, 24, 48, 72, néha 96 vagy több portot. A portok számának megválasztása az adott projekt terjedelmétől és igényeitől függ.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
25 termék
5,0
Datacom, ISDN Integrated, 50 portos RJ45 STP kat3, 1U, fekete
Patch panel - Cat.3, 50 árnyékolatlan RJ45 port, 19"-os rackekhez, 10 × 5 LSA (krone) rovátkolóhely, rovátkolás csak az 1-2-3-6 csapokon, 1U magasság, 19''' szélesség, 145 mm mélység, felső rovátkolás, M6-os rögzítőkészlet és hevederek tartozékként
18 890 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: MN381b

Panelek CAT kábelekhez

Panelek CAT kábelekhez

A Panelek CAT kábelekhez kategóriában összesen 25 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó panelek CAT kábelekhez Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább panelek CAT kábelekhez A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb panelek CAT kábelekhez A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: panelek CAT kábelekhez vélemények
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ