Akvizice ApF HU 30 dnů na vrácení

Pontyozó orsók

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Márkák
Típus
Pontyozó
(3)
Pergető
(2)
Tengeri
(2)
Pergető, úszó, feeder
(2)

A pontyozó horgászorsók általában nehezebbek és robusztusabbak - egy nagyobb hallal történő tusa a törékeny szerkezetet könnyen tönkreteheti. Gondold át, hogy messzi dobásokhoz, vagy inkább kisebb dobbal rendelkező orsót választanál a partmenti horgászathoz? Segítünk a pontyozó horgászorsó kiválasztásában, hogy mindig győzz a ponty felett.

Tovább

Válassz pontyozó horgászorsót a fékrendszer szerint

A pontyozó horgászorsókat, épp mint az összes többi horgászorsót, több fajta fékrendszer beiktatásával építik fel. A leggyakrabban használt rendszerek, az elsőfékes, hátsófékes, nyeletőfékes, harcifékes és surf orsók. Nagyon ritkán, de találkozhatunk csillag-fékes orsóval is.

Pontyozó horgászorsók elsőfékes rendszerrel

pontyozó horgászorsók elsőfékes rendszerrel a leggyakoribb változatok közé tartoznak, mert nagy dobbal rendelkeznek. A féket egy anyacsavar állítja be az orsó dobján. Az anyacsavar emellett a dobot tartja, ezért a dobcsere során figyeljünk, nehogy elveszítsük.

Pontyozó horgászorsók hátsófékes rendszerrel

A pontyozó horgászorsók hátsófékes rendszerrel egy forgó elemmel rendelkeznek az orsó alján. Ennek az elemnek a segítségével szabályozható a fék. Az előnye a fék azonnali szabályozásának lehetősége, mert a forgó elem nagyon közel van a hajtókarhoz. Ha dobcserére van szükség, ami az ilyen orsók esetében kisebb, akkor nem szükséges az anyacsavar levétele.

Pontyozó horgászorsók harcifékes rendszerrel

A harcifékes rendszerrel ellátott pontyozó horgászorsók lehetővé teszi az orsófék két beállítása közötti gyors váltást. Egy üzemmód a hal kifárasztásához, a másik pedig a kifárasztott hal partra húzásához szükséges. A fék két üzemmódja között az orsó alján található kar segítségével válthatunk.

Pontyozó horgászorsók nyeletőfékes rendszerrel

A pontyozó horgászorsókat nyeletőfékes rendszerrel az alsó részen található kar felemelésével helyezzük működésbe. Így amikor a hal rákap a csalira, nem érez ellenállást, és elúszik. Ily módon nem kell beleakasztanunk a horgot a hal szájába, mivel a kar elfordításával ez megtörténik.

Pontyozó horgászorsók surf fékrendszerrel

A pontyozó horgászorsók surf fékrendszerrel nagyobb dobbal és több csapággyal rendelkeznek. Nagyobb vízfelületen történő bedobásra is alkalmasak. A jobb áttétel lehetővé teszi a zsákmány könnyebb kifogását még a horgásztó közepéből is.

i

A csillag-fék rendszereket szinte kivétel nélkül a multiplikátoros orsók esetében alkalmazzák.

Milyen pontyozó orsót válasszunk a horgászat módja szerint?

A pontyozó orsót főleg az adott hely alapján választjuk ki. Ha nagyobb vízfelületen szeretnél horgászni, nagyobb dobbal, nagyobb áttételi aránnyal és több csapággyal rendelkező orsó lesz az ideális választás a számodra. Ha folyókban és tavakban szeretnél pontyozni, elegendő lesz a kisebb dobbal rendelkező horgászorsó is.

Pontyozó horgászorsó nagyobb vízfelületeken történő horgászathoz

Ha szélesebb vízfelületen szeretnél pontyra vadászni, nagy kapacitással rendelkező orsóra lesz szükséged. Ezek nagyobb dobbal, több csapággyal és jobb áttételi aránnyal rendelkeznek. Remekül szolgál az elsőfékes rendszerrel ellátott pontyozó horgászorsó.

  • Ajánljuk a 0,22/340 kapacitással, legalább négy csapággyal, 5:1 áttételi aránnyal rendelkező orsókat.

Milyen pontyozó horgászorsót használjunk folyami és tavakban történő horgászathoz?

Igen, itt is előfordulnak a pontyok! A folyami pontyok némileg hosszabbak, izmosabbak és kevesebb zsírral rendelkeznek. Tehát ha ilyen pikkelyest szeretnél fogni, elég lesz egy kisebb dobbal rendelkező horgászorsó. Négy csapágy is jól jöhet.

  • Az elégséges kapacitás 0,20/150. Így 150 m, 0,20 mm átmérőjű zsinórt tudunk feltekerni az orsóra.

i

1+1 pontyozó horgászorsók

Kínálatunkban találhatsz 1+1 pontyozó horgászorsókat is. Így beszerezhetsz két ugyanolyan orsót, amely akkor előny, ha egyszerre két horgászbottal várod a kapást.

Milyen paraméterek szerint választunk pontyozó horgászorsót?

A pontyozó horgászorsókat főleg a dob kapacitása szerint választjuk ki, amely meghatározza, mennyi zsinórt tekerhetünk fel az orsóra. A dob mérete egy másképpen megadott, de ugyanazt az információt szolgáltató paraméter. További fontos paraméterek még a csapágyak száma és az áttétel.

Dob kapacitása

A dob kapacitása meghatározza, mennyi meghatározott átmérővel rendelkező zsinór tekerhető fel az orsóra. Például, ha a dob kapacitása 0,25/360, akkor az orsóra 360 méternyi, 0,25 mm átmérőjű zsinór tekerhető fel.

Dob mérete

A dob mérete a dob kapacitásának szinonimája. Például, ha a dob mérete 70, az azt jelenti, hogy a dobra 100 méternyi, 0,7 mm átmérőjű zsinórt tekerhetünk fel.

Csapágyak száma

A csapágy egy alkatrész, amely biztosítja az orsó sima futását. Minél több csapággyal rendelkezik egy orsó, annál simább a működése. Pontyozó lévén értékelni fogod a legalább négy csapággyal ellátott horgászorsót.

Áttételi arány

Az áttételi arány meghatározza, hányszor fordul körbe a dob a hajtókar egy körbefordulása alatt. Például az 5:1 áttételi arány azt jelenti, hogy a dob ötször fordul át, míg a hajtókar egyszer.

Más típusú halakra is orsót keresel? Tekintsd meg a teljes horgászorsók kategóriánkat.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
3 termék
5,0
Univerzális HC orsó 30
Horgász orsó - pontyozó, pergető, tengeri és pergető, úszó, feeder, elsőfékes, dobméret: 3000, áttétel: 5,2:1, 1 csapágy, tömege 270 g
5 890 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RYBSC014
3,0
Univerzális HC orsó 20
Horgász orsó - pontyozó, pergető, tengeri és pergető, úszó, feeder, elsőfékes, dobméret: 2000, áttétel: 5,2:1, 1 csapágy, tömege 261 g
5 790 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RYBSC013
Tica Scepter GTY 6000 FD
Horgász orsó - pontyozó, elsőfékes, dobméret: 60, áttétel: 4,1:1, 7+1 csapágy, tömege 620 g
31 590 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: RYB021298

Pontyozó orsók

A Pontyozó orsók kategóriában összesen 3 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Pontyozó orsók – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó pontyozó orsók Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább pontyozó orsók A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb pontyozó orsók A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: pontyozó orsók vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ