AP+ nový vizuál Akvizice ApF HU

WiFi 7 routerek

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Szabványok
802.11n
(4)
802.11ac
(4)
802.11ax
(4)
802.11be
(4)
WiFi átvitel sebessége
9214 Mb/s
24433 Mb/s
-
Típus
Tri-band
(3)
Quad-band
(1)
Szűrés

A WiFi 7 router eszközök a vezeték nélküli technológia legújabb áttörését jelentik. A WiFi technológia ezen generációja stabilabb és megbízhatóbb hálózati kapcsolatot biztosít a sűrűn lakott területeken és az otthonokban. Ezenfelül rendkívül magas átviteli sebességet, alacsonyabb késleltetést és fejlettebb funkciókat kínál, továbbá alkalmasabb több eszköz egyidejű kiszolgálására. Tanácsra van szükséged a WiFi 7 router kiválasztásához? Olvass tovább, és mi segítünk.

Tovább

WiFi 7 router vs. WiFi 6 router

A WiFi 7 router (802.11be) a vezeték nélküli internetkapcsolat új generációját képviseli, amely számos fejlesztést tartalmaz a korábbi WiFi 6-os verzióhoz képest.

  • Elérhetővé teszi a rendkívül gyors átviteli sebességet a nagy felbontású tartalmak streameléséhez és a gyors letöltésekhez.
  • Javítja a késleltetést, ami kulcsfontosságú az azonnali választ igénylő online játékok és alkalmazások esetében.
  • Teljesítménycsökkenés nélkül optimalizálja a kapcsolatot a többi eszközhöz.
  • Újonnan támogatja a 2,4 GHz-es, 5 GHz-es és 6 GHz-es frekvenciasávokat.
  • A készülék energiafogyasztásának csökkenése hozzájárul a hosszabb akkumulátor üzemidőhöz és a fenntarthatóbb használathoz.

i

A WiFi 7 a kevésbé ismert WiFi 6E szabvány utódja is

A WiFi 6E 2020-ban bővítette az akkor legújabb WiFi 6 technológiát egy új 6 GHz-es sávval, amely nagyobb sávszélességgel és kevesebb átfedő csatornával javítja a sebességet és csökkenti az interferenciát. Az új WiFi 7 szabvány minden szempontból felülmúlja a WiFi 6E-t, és magasabb szintű teljesítményt és hatékonyságot biztosít a jövőbeli vezeték nélküli hálózatok számára.

A WiFi 7 router kiválasztása

A WiFi 7 router kiválasztásakor mindenképpen vedd figyelembe az olyan fontos paramétereket, mint a sebesség, a frekvenciasávok és a biztonság.

A WiFi 7 router sebességének meg kell felelnie az internetigényeidnek és a szükségleteidnek

A WiFi 7 router a legmodernebb vezeték nélküli technológiával rendelkezik, amely akár 40 Gbps (Gigabit/másodperc) sebességet is elérhet, ami körülbelül háromszorosa a WiFi 6 sebességének. De nem minden router képes elérni ezt a sebességet, ezért a választáskor a WiFi átviteli sebesség paraméterére kell nagy hangsúlyt fektetni. Természetesen a magasabb értékkel nő a sebességpotenciál, de általában a vételár is. Ugyanakkor fontos, hogy a WiFi 7 router sebességét a használat intenzitása és a csatlakoztatott eszközök száma szerint válasszuk ki.

A WiFi 7 router LAN- és WAN csatlakozóinak száma határozza meg, hogy hány eszközt tudsz közvetlenül a routerhez csatlakoztatni, és milyen típusú internetkapcsolatot használhatsz. Míg a LAN portok a helyi eszközök, például a számítógépek, nyomtatók vagy játékkonzolok csatlakoztatására szolgálnak, a WAN port lehetővé teszi, hogy a router csatlakozzon egy internetszolgáltatóhoz. A legtöbb router általában egy WAN porttal rendelkezik az internethez való csatlakozáshoz, és több LAN porttal a helyi eszközökhöz.

A WiFi 7 router egyszerre akár 4 frekvenciasávot is támogathat

A vezeték nélküli hálózatokban a frekvenciasávok határozzák meg azt a frekvenciatartományt, amelyen a routerek és az eszközök kommunikálni tudnak. A több sávval rendelkező WiFi 7 router jobban kezeli a hálózati torlódásokat, nagyobb teljesítményt nyújt, és általában támogatja a régebbi eszközöket. A WiFi 6-ig a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es sávokat használták, a WiFi 7 pedig egy új, 6 GHz-es sávot ad hozzá, mindegyiknek megvannak a maga sajátos jellemzői, előnyei és hátrányai:

  • A 2,4 GHz-es sáv nagyobb hatótávolsággal rendelkezik és jobban áthatol az akadályokon, de lassabb és az interferenciára is hajlamosabb, mivel nagyon sok eszköz használja.
  • Az 5 GHz-es sáv gyorsabb, kevésbé hajlamos az interferenciára, de rövidebb a hatótávolsága, rosszabb az akadályokon való áthatolás képessége, és nem kompatibilis a régebbi eszközökkel.
  • A 6 GHz-es sáv tisztább spektrumot biztosít, kevesebb interferenciával és több csatornával a nagyobb adatátviteli sebességhez. A 6 GHz-es sáv hatékonyabb spektrumhasználatot tesz lehetővé, és növeli a teljes hálózati kapacitást, így ideális a nagy sávszélességet és alacsony késleltetést igénylő alkalmazásokhoz.

i

Melyek a WiFi 7 router típusai?

A támogatott sávok alapján a WiFi 7 routerek háromsávos és négysávos változatokra oszthatók:

  1. Tri-band WiFi 7 router egy 2,4 GHz-es és két 5 GHz-es sávot kombinál, lehetővé téve az eszközök jobb elkülönítését és az interferencia minimalizálását. Ideális az olyan otthonok számára, ahol sok eszköz van, és ezek nagy adatátviteli sebességet igényelnek.
  2. Quad-band WiFi 7 router egy további 2,4 GHz-es vagy 5 GHz-es sávot vagy egy újonnan kiosztott 6 GHz-es sávot biztosít. Ez az eszköz még nagyobb kapacitást és rugalmasságot biztosít a hatékony hálózatmenedzsmenthez, így rendkívül igényes hálózatokhoz is alkalmas.

Nem szabad alábecsülni a WiFi 7 router védelmét

A WiFi 7 router típusai támogatják a fejlett biztonsági módszereket a WPA3 titkosítási protokollok használatával az adatok védelme érdekében, a WPS az eszközök egyszerű csatlakoztatásához, a beépített VPN funkciók a biztonságos online böngészéshez, valamint a tűzfalak a hálózati forgalom felügyeletéhez alkalmasak. Ezek a funkciók fokozzák a felhasználók és eszközeik biztonságát az illetéktelen hozzáféréstől és a kibertámadásoktól, így biztosítva a magánélet és a digitális világ védelmét. Válaszd tehát a megfelelő WiFi 7 router típust, amely biztonságot nyújt az internethasználatához.


WiFi 7 router

WiFi 7 router

WiFi 7 router

A WiFi 7 router fejlett funkciókkal rendelkezik

A WiFi 7 router nemcsak a legmodernebb vezeték nélküli technológiával büszkélkedhet, hanem félelmetesen hasznos funkciókkal is.

  • Gigabit LAN: nagy sebességű vezetékes kapcsolatot kínál akár 1 Gbps sebességgel, így ideális az olyan igényes feladatokhoz, mint a nagyfelbontású videók streamelése, a késleltetésmentes online játék és a gyors adatátvitel.
  • QoS (Quality of Service): képes a hálózati forgalom priorizálására, hogy optimális sebességet biztosítson az olyan kritikus alkalmazások számára, mint a Voice over IP (VoIP) és az online játékok, minimalizálva a késleltetést és javítva az általános hálózati teljesítményt.
  • Tűzfal: egy integrált biztonsági funkció, amely előre meghatározott biztonsági szabályok alapján figyeli és szabályozza a bejövő és kimenő hálózati forgalmat, így védi a hálózatot az illetéktelen hozzáféréstől és a kiberfenyegetésektől.
  • Vendégzóna: a segítségével külön vezeték nélküli hálózatot hozhatsz létre a vendégek számára, biztosítva a fő hálózat biztonságát azáltal, hogy megakadályozza, hogy a vendégek hozzáférjenek a helyi hálózati erőforrásokhoz, például a fájlmegosztásokhoz és nyomtatókhoz.
  • WiFi Mesh: több eszközből álló rendszer, amelyek együttműködve egyetlen nagy kiterjedésű vezeték nélküli hálózatot hoznak létre, amely zökkenőmentes lefedettséget biztosít az egész otthon vagy az iroda területén, kiküszöbölve a holt zónákat és biztosítva a stabil kapcsolatot mindenhol.
  • Felhő-hozzáférés: lehetővé teszi a hálózati beállítások valamint, a teljesítmény távoli kezelését és felügyeletét az interneten keresztül, így a felhasználók bárhonnan rugalmasan és egyszerűen hozzáférhetnek a routerük beállításaihoz.

i

Mikorra várható a WiFi 8 és miben lesz más?

Az új WiFi 8 (802.11bn) szabvány valószínűleg 2028-ban lát napvilágot, és a gyorsabb sebességre, a megbízhatóbb és stabilabb kapcsolatokra, valamint a virtuális (VR) vagy kiterjesztett valóságot (AR) használó alkalmazások és programok számára jóval alacsonyabb késleltetésre összpontosít majd. A részletek azonban még nem tisztázottak, így még egy kicsit várnunk kell erre az újdonságra.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
ASUS ROG Rapture GT-BE98 Szállításra kész > 5 db
WiFi router - WiFi 7, 802.11/n/ac/ax egészen 24433 Mb/s, quad-band (2.4 GHz 1376 Mb/s + 5 GHz 5764 Mb/s ), 2 × WAN egészen 10 Gbit, 7 × LAN egészen 10 Gbit, 8× külső antenna, WPS, WPA2, WPA2-Enterprise és WPA3, játék mód
327 990 Ft

4 termék
ASUS ROG Rapture GT-BE98 - WiFi router Ingyenes
szállítás boltjainkba
5,0
ASUS ROG Rapture GT-BE98
WiFi router - WiFi 7, 802.11/n/ac/ax egészen 24433 Mb/s, quad-band (2.4 GHz 1376 Mb/s + 5 GHz 5764 Mb/s ), 2 × WAN egészen 10 Gbit, 7 × LAN egészen 10 Gbit, 8× külső antenna, WPS, WPA2, WPA2-Enterprise és WPA3, játék mód
327 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: Asus23_021
TP-Link Archer BE800, BE19000 - WiFi router
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,5
TP-Link Archer BE800, BE19000
WiFi router - WiFi 7, 802.11/n/ac/ax egészen 18656 Mb/s, tri-band (2.4 GHz 1376 Mb/s + 5 GHz 5760 Mb/s ), 1 × WAN egészen 10 Gbit, 6 × LAN egészen 10 Gbit, WPA, WPA2 és WPA3, hozzáférés a felhőn keresztül
365 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: TP24_005
TP-Link Archer BE800, BE19000 - WiFi router
Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,5
TP-Link Archer BE800, BE19000
WiFi router - WiFi 7, 802.11/n/ac/ax egészen 18656 Mb/s, tri-band (2.4 GHz 1376 Mb/s + 5 GHz 5760 Mb/s ), 1 × WAN egészen 10 Gbit, 6 × LAN egészen 10 Gbit, WPA, WPA2 és WPA3, hozzáférés a felhőn keresztül
347 690 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: TP24_005
TP-Link Deco BE65 (1-pack)
WiFi rendszer - WiFi 7, 802.11/n/ac/ax egészen 9214 Mb/s, Tri-band (2.4 GHz 574 Mb/s + 5 GHz 4320 Mb/s ), 1 × WAN egészen 2,5 Gbit, 4 × LAN egészen 2,5 Gbit, WPA2 és WPA3, hozzáférés a felhőn keresztül
242 290 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: TP24030

WiFi 7 routerek

A WiFi 7 routerek kategóriában összesen 4 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

WiFi 7 routerek – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó wiFi 7 routerek A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb wiFi 7 routerek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: wiFi 7 routerek vélemények
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ