Alzaboxy Q1 Slevy s AP+

Stratégiai játékok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Megjelenési dátum
Típus
Játék
(366)
DLC tartalom
(120)
Játékkredit
(1)
Platform
PC
(404)
PlayStation 5
(19)
PlayStation 4
(22)
Xbox Series X
(58)
Xbox Series S
(32)
Xbox One
(54)
Nintendo Switch
(23)
Licenc
Doboz
(84)
Letölthető
(423)
Kulcs
Steam
(365)
Xbox Live
(36)
Origin
(5)
Uplay
(6)
GOG.com
(1)
Műfaj
Stratégiai
(508)
Akció
(119)
Szimulátor
(66)
RPG
(53)
Versenyzős
(31)
Next-gen optimalizálás
Xbox Series X optimalizálás
(19)
PlayStation 5 optimalizálás
(1)
Nincs optimalizálva a Next-gen számára
(30)
Szöveg
CS
(47)
EN
(499)
DE
(320)
HU
(10)
RU
(199)
UK
(2)
PL
(134)
FR
(232)
ES
(209)
IT
(188)
Zh
(52)
KR
(1)
JP
(1)
Szinkron
CS
(3)
EN
(453)
DE
(152)
HU
(1)
RU
(63)
PL
(18)
FR
(97)
ES
(78)
IT
(72)
Zh
(4)
JP
(1)
Korhatár
3 éves kortól
18 éves kortól
-
Szűrés

A stratégiai játékok a számítógépes játékok egy olyan műfaja, amelyben a stratégiai gondolkodás, a tervezés és a taktikai készségek a lehető legjobban kihasználhatók. A cél a terület felfedezése és elfoglalása, a bázis és a logisztika (a katonai stratégiai játék esetében a hadsereg) kiépítése, valamint az ellenséggel való szembeszállás. Gyere és fedezd fel velünk a stratégiai játékok sokaságát.

Tovább

Mi a stratégia?

A stratégiai játék egy olyan műfaj, amelyben egy hadsereg, város vagy intézmény parancsnoka vagy. A feladatod az utánpótlás gyűjtése, egységek, létesítmények építése, tervezés és taktika, hogy az általad irányított egység vagy nép győzzön az ellenfél vagy versenytárs ellen, esetlegesen elérje céljait egy bizonyos időn belül.

i

Mit jelent a görög stratégia szó? A stratégia szó jelentése két részből áll: stratos (hadsereg) és agein (vezetni). Szó szerint úgy fordítható, hogy "a harcos hivatása"

.

Milyen lehet egy stratégiai játék?

A stratégiai játékok tipikusan a felül nézetesek. A képernyőre úgy nézel, mint egy térképre, így tökéletes áttekintést kapsz az akcióról. Ugyanakkor az egyes helyszínekre is ráközelíthetsz. A játék elején azonban nem biztos, hogy minden tér látható. Először fel kell fedezned azokat az egységeiddel.

War Strategy - Játékfelület

A háborús stratégiai játék általában felülnézetből irányított, ahol a képernyő szélein elhelyezett vezérlőkkel kezelhetünk mindent.

A stratégia elemei más játékműfajokban is megtalálhatók. Gyakran például az akció- és puzzle játékokban vagy az RPG-kben (Role Playing Game, szerepjáték).

A stratégiai játékok felosztása

A stratégiai játékok tovább oszthatók alműfajokra, amelyek a műfaj fennállása során alakultak ki. A felosztás alapja a játék dinamikája (ez lehet fordulóalapú és valós idejű stratégia), valamint a játék témája (vannak háborús, építős, sport vagy űr stratégiai játékok is). Ezek az alműfajok többféleképpen összefonódnak, például a háborús (katonai) stratégiai játék gyakran valós idejű és általában építési elemeket is tartalmaz 

.
  • A háborús stratégiai játékok a harcra összpontosítanak. Felépíted a hadseregedet, és kivonulsz vele az ellenség ellen.
  • Az építős stratégiai játékok a városok vagy különböző intézmények (állatkertek, kórházak) építéséről és irányításáról szólnak.
  • A stratégiai játék szimulátorok a valós élethelyzeteket utánozzák. Ezekben pl. egy sportcsapat menedzserévé válhatsz.
  • A valós idejű stratégiai játékok valós időben zajlanak. Döntéseidnek tehát azonnali hatása van.
  • A forduló alapú stratégiai játékok a társasjátékokhoz hasonlítanak. Minden játékos egymás után kerül sorra.

i

A forduló alapú és a valós idejű stratégiai játékok is viselhetik a 4X címkét. Ez a 4 cél rövidítése, amelyet játékosként a győzelemhez teljesítened kell: Explore, Expand, Exploit, Exterminate.

A stratégiai játék különböző kiadásokban készülhet

A stratégiai játékok különböző kiadásokban jelennek meg, és a gyártók idővel kiegészítésekkel is frissítik őket.

  • A Basic Edition magát a játékot tartalmazza.
  • A Deluxe Edition egy bónusz bővítést is tartalmaz.
  • A DLC egy datadisc, amely új elemekkel egészíti ki a stratégiai játék részleteit.
  • A Season Pass tartalmazza az összes DLC-t, de az alapkiadás nélkül nem játszható.
  • A GOTY azokra a stratégiákra utal, amelyek elnyerték Az év játéka címet.

Stratégiai játék címeket keresel magyar nyelven? Akkor válaszd őket lokalizáció szerint. A magyar audiolokalizáció szinkronizálást, a szöveges lokalizáció feliratozást jelent.

Játék licencek és a stratégiai játékok telepítése

A stratégiai játékok megvásárolhatók klasszikus, dobozos (némelyik tartalmaz egy kódot a játék regisztrálásához egy digitális fiókhoz), vagy elektronikus licencben. A fizetés után kapsz egy kódot, amelyet a kiválasztott játékboltok valamelyikében (Steam, Uplay, Xbox Live, Microsoft Store stb.) beválthatsz. Telepítési utasításokat a termékleírásban találsz.

Az online játékot is lehetővé tevő PS4-es stratégiai játékokhoz PlayStation Plus előfizetésre van szükséged.

Stratégiai játékok különféle platformokra

A kategóriákat aszerint is ki kell választanod, hogy milyen platformon (PC-n vagy konzolon) szeretnéd játszani őket. Milyen lehetőségeid vannak?

A stratégiai PC játékok különböző minimális és ajánlott gépigénnyel rendelkeznek, elsősorban az operációs rendszer, a processzor és a grafikus kártya tekintetében.

Stratégiai játékok és a PEGI

Míg a stratégiai játékok nem éppen részletesek, ha erőszakról van szó, még rájuk is vonatkozik a bevett PEGI (Pan European Game Information) besorolás. Ez különösen azokra a háborús játékokra vonatkozik, amelyekben a háború a játék témája. A vulgáris nyelvezet is gyakori a stratégiai játékokban. Ezen kritériumok alapján választhatsz olyan játékokat, amelyek 3-18 éves korosztály számára alkalmasak.

i

A PEGI figyelembe veszi azt a lehetőséget is, hogy egy adott stratégiai játékot online játszanak, ahol a különböző csapattársak nem biztos, hogy teljesen megfelelő módon fejezik ki magukat.

Minden idők legjobb stratégiai játék címei

Kíváncsi vagy, hogy szerintünk melyek minden idők legjobb stratégiai játékai? Íme a lista:

  1. Age of Empires II: ezer év civilizációtörténete egy játékban. Vajon a te törzsed jut a legtovább?
  2. A Transport Tycoon Deluxe játékban egy közlekedési mágnás bőrébe bújhatsz. Építs monopolhelyzetet a közúti, vasúti, hajó- és légi közlekedés uralásával.
  3. A StarCraft egy legendás katonai sci-fi stratégiai játék. Győzz le más szupercivilizációkat, és urald a Tejútrendszert.
  4. A Command & Conquer: Red Alert 2 valós idejű stratégiai játéknak számít. A történet egy fiktív modernizált csatáról szól a szövetséges (USA, Egyesült Királyság, Németország, Franciaország) és szovjet erők között.
  5. A SimCity egy városépítős stratégiai játék, amelyben egy várost építhetsz. Sikerül minden lakosnak örömet szerezned anélkül, hogy csődbe jutnál?
PC építős stratégiai játék

A SimCity stratégiai játék kifejezetten PC-re készült. Lakótelepekkel, sportlétesítményekkel, kereskedelmi és ipari övezetekkel teli várost építesz a lakosok számára.

Olcsó játékokat keresel? Nincsenek ingyenes játékaink, de rengeteg klassz játék vár rád ebben a kategóriában: Stratégiai játékok akciós áron - Árnyesés.

Taktika vs. Stratégia: Mi a különbség köztük?

Míg ezeket a kifejezéseket néha összekeverik és olykor átfedik, van köztük különbség. A stratégia meghatározza a célokat (kit kell meghódítani és mit kell elérni), míg a taktika konkrétabb arról szól, hogy hogyan, hol és mikor kell támadni.

A stratégiai játékok többjátékos módban sokkal szórakoztatóbbak. Valódi csapattársak ellen sokkal jobban meg kell tervezned a stratégiádat és a megfelelő taktikát választanod, mint az AI ellen.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
508 termék
5,0
Plants vs Zombies: Battle for Neighborville - PC
PC játék - dobozos változat, műfaja akció és stratégiai
Leárazás -55 %
3 290 Ft 7 390 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: WG1177
Tropico 6 - Xbox Series
Konzol játék - Xbox One S / Xbox One X, Xbox Series X, dobozos változat, műfaja stratégiai és szimulátor - Nagy szigetcsoportért leszel felelős, hidakat építesz és összekötöd a szigeteidet, valamint új közlekedési eszközöket és infrastruktúrát használsz. Küldd a trópusi lakosaidat portyázni, hogy ellopják a világ csodáit, köztük a Szabadság-szobrot és az Eiffel-tornyot. Módosítsd a palotát saját ízlésed szerint, beszélj a választások előtt az erkélyéről a néphez, és nyerd el alattvalóid jóindulatát.
7 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: XBSE0189
Days of Doom - Nintendo Switch
Konzol játék - Nintendo Switch, dobozos változat, műfaja stratégiai
10 390 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NSW1248
Monster Menu: The Scavengers Cookbook Deluxe Edition - PS4
Konzol játék - PS4 / PS4 Pro, dobozos változat, műfaja akció, RPG és stratégiai - Amikor egy csapat kalandor beleveti magát egy feltáratlan börtön mélyére, hamar rájönnek, hogy túl nagy falat ez számunkra. Reménytelenül eltévedtek, ezért minden élelmet meg kell találniuk, miközben a kiutat keresik.
16 390 Ft
Utolsó termék a raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MSX1411
Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin - Xbox Series X
Konzol játék - Xbox Series X, dobozos változat, műfaja akció és stratégiai - Légy a négy egyedi frakció egyikének hadvezére, és próbáld meg uralni Ghur vad és brutális birodalmát izgalmas taktikai csatákban.
20 190 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: XBSE0472
Stellaris: Console Edition - Xbox One
Konzol játék - Xbox One S / Xbox One X, Xbox Series X, dobozos változat, műfaj: stratégiai - Vess egy pillantást a hatalmas, procedurálisan generált galaxisokban gazdag világegyetemre, amely számtalan felderítésre váró bolygónak ad otthont. Fedezd fel a vad, őrült és veszélyes idegen fajok sokaságát, amelyek kulcsfontosságú kereskedelmi partnerekké, de akár hódító erőkké is válhatnak, amelyek rabszolgasorba szeretnék taszítani a civilizációdat.
7 690 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MXO740
Classified: France '44 - Xbox Series X
Konzol játék - Xbox Series X, dobozos változat, műfaja stratégiai - A taktikai, fordulón alapuló stratégia a második világháború idején játszódik, a szövetségesek 1944. júniusi franciaországi invázióját megelőző hónapokban
12 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: XBSE0477
Two Point Campus: Enrolment Edition - Xbox
Konzol játék - Xbox One S / Xbox One X, Xbox Series X, dobozos változat, műfaja stratégiai és szimulátor - A játékban a feladatod egy középiskolai campus felépítése és működtetése, ahol a döntéseid befolyásolják az iskolába felvett diákok és az alkalmazott személyzet életét.
Szuper ár
9 890 Ft
Utolsó 2 termék a raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: XBSE0069
4,0
Last Train Home: Digital Deluxe Edition - Steam Digital
PC játék - elektronikus licenc, Steam kulcs, műfaja stratégiai - Indulj el egy kétségbeesett küldetésre egy háború sújtotta, végtelen pusztaságon keresztül. Célod, hogy páncélvonattal hazajuttasd a csehszlovák katonákat, de az előtted álló út tele van veszélyekkel.
19 890 Ft
Letölthető
Termékkód: WG1417d2
4,2 30×
Minecraft Java and Bedrock Edition - PC DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Microsoft Store kulcs, műfaja stratégiai és gyerekeknek
12 290 Ft
Letölthető
Termékkód: MXESD1935
3,7 45×
Minecraft - PC DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Minecraft,net kulcs, műfaja stratégiai - Látogass el a Minecraft véletlenszerűen generált világába és építs lélegzetelállító épületeket a legegyszerűbb házaktól a legpompásabb kastélyokig. Játssz kreatív módban, vagy áss le a föld mélyére a túlélésért, ahol saját fegyvereket és páncélokat kell készítened, hogy megvédhesd magad a veszélyes támadóktól.
14 090 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE002981
3,4
Age of Empires IV: Anniversary Edition - PC DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Microsoft Store kulcs, műfaja akció és stratégiai
14 690 Ft
Letölthető
Termékkód: MXESD2025
4,6 24×
Minecraft - Xbox One DIGITAL
Konzol játék - Xbox One S / Xbox One X, Xbox Series X, Xbox Series S, elektronikus licenc, Xbox Live kulcs, műfaja akció és stratégiai, online játékhoz Xbox Live Gold előfizetést igényel
7 890 Ft
Letölthető
Termékkód: MXESD0112
4,5
Command & Conquer The Ultimate Collection - PC DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Origin kulcs, műfaja stratégiai
17 730 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE003833
4,0
Minecraft Dungeons Ultimate Edition - Xbox DIGITAL
Konzol játék - Xbox One S / Xbox One X, Xbox Series X, Xbox Series S, elektronikus licenc, Xbox Live kulcs, műfaja akció és stratégiai, online játékhoz Xbox Live Gold előfizetést igényel - Fedezd fel az akcióval, kincsekkel és vad pillanatokkal teli szinteket. Csatlakozz egy hősies expedícióhoz, hogy megmentsd a falusiakat és megsemmisítsd a gonosz Arch-Illagerat!
14 190 Ft
Letölthető
Termékkód: MXESD1839
5,0
Plants vs. Zombies Garden Warfare 2 - PC DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Origin kulcs, műfaja akció és stratégiai
11 490 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE003581
3,9 17×
Age of Empires: Definitive Edition - Xbox Live DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Microsoft Store kulcs, műfaja stratégiai
8 590 Ft
Letölthető
Termékkód: MXESD0423
5,0
Minecraft Legends Deluxe Edition - Windows Digital
PC játék - elektronikus licenc, Microsoft Store kulcs, műfaja akció és stratégiai - Piglin romlottsága szétterjed az egész Túlvilágon, és mindent eléget, amihez hozzáér. Hős vagy, aki megvédi ezt az országot? Tervezd meg a stratégiádat, és vedd fel a harcot a piglinekkel epikus csatákban - de vigyázz! mindig visszavág. Hódítsd meg a piglin bázisokat nappal, és védd meg szövetségeseidet sötétedés után.
16 990 Ft
Letölthető
Termékkód: MXESD2074
3,0
The Settlers 7 - PC DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Uplay kulcs, műfaja stratégiai
2 390 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE005628
3,4 10×
Heroes of Might & Magic III HD Edtion - PC DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Steam kulcs, műfaja akció és stratégiai
2 120 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE002870
5,0
Crusader Kings III Royal Edition - PC DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Steam kulcs, műfaja stratégiai
20 820 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE005505
4,5
XCOM 2 Collection – PC/MAC/LX DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Steam kulcs, műfaja akció és stratégiai
48 190 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE002731
5,0
Minecraft Starter Collection - Xbox DIGITAL
Konzol játék - Xbox One S / Xbox One X, Xbox Series X, Xbox Series S, elektronikus licenc, Xbox Live kulcs, műfaja akció és stratégiai, online játékhoz Xbox Live Gold előfizetést igényel
12 590 Ft
Letölthető
Termékkód: MXESD0825
4,8
XCOM 2 - PC
PC játék - elektronikus licenc, Steam kulcs, műfaja akció és stratégiai
13 990 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE001123

Stratégiai játékok

Stratégiai játékok

A Stratégiai játékok kategóriában összesen 508 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó stratégiai játékok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább stratégiai játékok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb stratégiai játékok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: stratégiai játékok vélemények
P-DC1-WEB05
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ