Shop roku Akvizice ApF HU

Fényképészet

WiFi

A beépített WiFi adapter segítségével vezeték nélkül átviheted fényképeit az okostelefonokra, tabletekre vagy a számítógépekre. Az internethez is csatlakozhatsz, és automatikusan megoszthatod a fotókat a közösségi hálózatokon, például a Facebookon, a Twitteren, az Instagramon stb. ... Nagyon érdekes lehetőség az, hogy távolról irányíthatod a kamera funkcióit az okostelefonon vagy a tableten telepített alkalmazással. Ráadásul távolból nem csak az indítógombot lehet megnyomni.

Kereső

A fényképezőgépen a kereső segítségével lehetséges a felvétel helyes beállítása, a készítendő kép határvonalainak kijelölése, valamint az élességállítás és a mélységélesség ellenőrzése.

Felbontás

A felbontás általában azt jelenti, hogy az eszköz hány képpontot képes megjeleníteni/megörökíteni, azaz hány pixelből áll az eredményül kapott kép. A digitális fényképezőgépek esetében a képek felbontását megapixelben (Mpx) számolják. A videók felbontását a vízszintesen és függőlegesen elhelyezkedő pixelek számában írjuk le. A nagyobb felbontás élesebb és részletesebb képet eredményez, de csak akkor, ha megtartja a képarányt.

Állvány

Az állvány a fényképezőgép stabilizálásához használt alapvető fotózási segédeszköz, segítségével meghosszabbítható az expozíciós idő.

Állványfej

Az állvány azon része, amely az állványhoz csatlakozva rögzíti a kamerát és biztosíthatja annak mozgathatóságát. Az állványfejek a rögzítés módjában és az egyes tengelyek körüli mozgás beállításaiban különböznek egymástól.

Képstabilizálás

A képstabilizátor segít megakadályozni a kép a fényképezőgép remegése miatti elmosódását. A képstabilizáló objektívet a leginkább akkor használod ki, amikor zoomolsz vagy éppen kézből készítesz felvételt, nem pedig állványról.
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/hdr-high-dynamic-range.jpg

Mi a HDR és hogyan működik

A HDR egy rövidítés, amellyel televízióválasztásnál találkozhatsz. Mit is jelent ez pontosan? Hogyan működik a HDR a gyakorlatban? Valóban megéri HDR televíziót választanod? Ezek a legfőbb kérdések, amelyekre ebben a cikkben választ kaphatsz.

Videó formátumok

Azt a tároló formátumot jelőli meg, amelyben a kamera a videót elraktározza. A használt formátumtól függ például az is, hogy a felvett videót le tudja-e játszani a televízió. Számos szabadon hozzáférhető és fizetős számítógépes program létezik, amelyek képesek a videót a kívánt formátumra konvertálni.

HDMI

A HDMI egy széleskörűen használt csatlakozófelület tömörítetlen audio-video adatfolyamatok átvitelére. A fényképezőgépeknek általában mini (C) vagy micro (D) csatlakozója van. A készülékek TV-hez való csatlakoztatásához szükség lehet egy kábelre, ha azt a csomag nem tartalmazza. 

Time-lapse

A time-lapse egy olyan fotózási technika, amikor a hosszú idő alatt felvett képeket rövid idő alatt játsszák le. A time-lapse felvétel készítésének két elengedhetetlen eszköze a stabil állvány, amely a fényképezőgépet mozdulatlanul tartja, valamint egy időzíthető távkioldó, ami a modern kamerák része is lehet. Ez egy olyan vezérlő óra, amellyel a felvételkészítési időközöket állíthatod be.

Ultrazoom

Az ultrazoom fényképezők kompakt fényképezők magas zoom tartománnyal, általában 10 szer magasabbal, mint a normál fényképezők esetében. Hogy tökéletesen ki tudjuk használni az ilyen fényképezőket, fontos hogy legyen optikai képstabilizátor is a gépen. Ugyanis ilyen zoom tartomány mellett a legkisebb kézmozgás is homályos képet eredményezhet. 

Tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgép, EVF

A tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgép (EVF) olyan kompakt fényképezőgép, amely az objektív valós idejű nézetét mutatja elektronikusan a kereső miniatűr kijelzőjén. Az optikai rendszer hiánya miatt lényegesen könnyebb és egyszerűbb felépítésű. További jó tulajdonsága, hogy a keresőben vagy a kijelzőn az alkalmazott hatások is azonnal megtekinthetőek.

Exponálás

Exponálás során a fényképezőgép érzékelőjére a keresőben látható jelent fénye vetül. Az expozíciót három alapvető paraméter határozza meg, az érzékenység (ISO), rekesz (F), és a záridő. Minél magasabb fényképezőgép maximális ISO értéke és minél alacsonyabb értékű a legkisebb rekesz, annál kevesebb időre van szükség a kép elkészítéséhez, és annál könnyebb elkerülni a kép bemozdulását. Ez főleg akkor hasznos, ha sporteseményeket, versenyeket vagy más dinamikus eseményeket szeretsz fényképezni, esetleg éjszakai képeket szeretnél készíteni. 

NFC

A vezeték nélküli NFC rádiókommunikációt a hordozható eszközök közötti kommunikáció létrehozására használják úgy, hogy nagyon kozel helyezik őket egymáshoz (4 cm-ig). A fényképek és a videó átviteléhez Bluetooth vagy WiFi használatával például elég csak összeérinteni a fényképezőgépet a telefonnal, és a vezeték nélküli kapcsolat automatikusan létrejön. Az NFC-t természetesen mindkét eszköznek támogatnia kell.

GPS

A GPS szenzorral ellátott fényképezők EXIF metadata-ban tárolják el a koordinátákat, ahol a képek készültek. Még akár évekkel később is megtalálhatod a helyszínt a térképen és elkészítheted akár ugyanazt a képet, hogy lásd mi változott. Néhány készülék tartalmaz egy elektromos iránytűt, ami nem csak azt teszi lehetővé hogy meghatározd a fényképező pozícióját de még a lencse irányát is meg tudja határozni.

Optikai képstabilizátor

Az optikai stabilizátor az objektív belsejében elhelyezkedő mechanizmus, amely kiküszöböli a fényképezőgép/objektív rázkódásának a rögzített képre gyakorolt hatását. Ezt az objektív belsejében található optikai elem mozgása teszi lehetővé. Gyakran OIS-ként (Optical Image Stabilizer) is emlegetik. Csökkenti például a fényképezőgép remegésének hatását, ezáltal a felvétel elmosódását. Például alacsony záridő vagy nagy fókusztávolságú objektívek esetén.

Micro SD memóriakártya

A Micro SD memóriakártyákat adattárolásra használjuk a mobiltelefonoknál, GPS-eknél és más hordozható készülékeknél.

Bajonett

A bajonett rögzíti az objektívet a kamera vázához. Minden gyártó általában saját típusú bajonettet használ, ezért nem kompatibilisek egymással. Az inkompatibilis objektívekhez és vázakhoz különböző átalakítók és adapterek kaphatók, de ezek korlátozhatnak bizonyos funkciókat, például az automatikus élességállítást.

CCD chip

A fényképezőgép érzékelők (chipek) képinformációkat rögzítenek. Ennek a technológiának két kategóriája van: CCD és CMOS.

Rekesz

A rekesz egy az objektív belsejében található nyílás, illetve lamellákból álló majdnem kör formájú rés, ami az átmérőjének változtatásával az expozíciós idő alatt az érzékelőre jutó fény mennyiségét hivatott szabályozni.A rekeszérték a nyílás nagyságának jelölése Minél kisebb a szám értéke, annál nagyobb a rekesznyílás átmérője, annál több fényt enged keresztül az objektíven, de ilyenkor csökken a mélyélesség. Nagyobb rekeszértéknél csökken a bejutó fény mennyisége és nő a mélyélesség. 

30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ