Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint
Budapesti bemutatótermünkben 15:00 óráig a szokásos nyitvatartással várjuk vásárlóinkat. 15:00 óra után csak a 46 sz. kormányrendelet által megengedett termékeket adjuk ki. Javaslatok a nyugodt vásárláshoz.
Az összes megrendelt termék kézbesítésén intenzíven dolgozunk. A rendkívüli helyzet a határátkelőhelyeken befolyásolhatja a kézbesítési időpontot. Megértésüket köszönjük.
Biztonságos vásárlás Ucho - domácí trenéři (zelený button)

Sílécek

0

Új síléc vásárlását tervezed, és teljes mértékben ki akarod élvezni a sípályát vagy akár nehezebb terepet is? Természetesen sokfajta síléc létezik. A neked megfelelő modellt magasságod, síelési képességeid, kedvenc síelési stílusod és egyéb paraméterek szerint találhatod meg. Ne becsüld alá a helyes választás fontosságát, és tanuld meg, hogyan kell megfelelő sílécet választani. 

Tovább

Milyen sílécet válassz síelési stílusod és a terep alapján?

Ha van kedvenc síelési stílusod vagy tereped, akkor a választás könnyebb lesz, mivel a sílécek ezen paraméterek szerint különböznek. Ha kezdő vagy, ne aggódj, az alábbiakban leírjuk a különbségeket.

 1. A szlalom síléceket ápolt pályákra tervezték. Ezek rövidebb és jobban kivágott sílécek, amelyekkel éles kanyarokat vehetsz. A szlalom síléc hosszának 10–20 cm-rel rövidebbnek kell lennie, mint a síelő magassága.
 2. A lesikló lécek is leginkább lesiklópályáján használhatók. A szlalom lécekkel ellentétben kevésbé éles kanyarok vételére alkalmasak. A lesikló léc kb. 10 cm-rel legyen rövidebb, mint a síelő magassága.
 3. Az allround / allmountain sílécekkel átlagos sebességnél közepesen éles kanyarok vehetők. Ezek sokoldalú modellek, amelyeket ápolt pályákon és egyéb terepen is lehet használni. Az síléc 15 cm-rel legyen rövidebb, mint a síelő magassága.
 4. A freeride / freestyle síléceket pályán kívüli síelésre tervezték. Szélesek, s a csőrük és faruk is emelt. A Freestyle sílécek eltolt súlyponttal rendelkeznek, így nemcsak a földön, hanem a levegőben is jól használhatóak, például snowpark-okban.

A síelő neme szerint is választani kell - a gyermek és női síléceknek is megvannak a sajátosságai

Persze választható unisex síléc, amely mind nőknek, mind férfiaknak alkalmas, de gyakran érdemesebb a síelő neme szerinti sílécet választani. Különös figyelmet kell fordítani a síléc kiválasztására gyermekek esetében.

 • A női lesikló síléc könnyebb, mint az unisex, de ugyanolyan erős, viszont lágyabb és könnyebben irányítható. A  gyártók nagy hangsúlyt fektetnek az ilyen sílécek kialakítására. Léteznek kezdő, szabadidős és haladó modellek.
 • A gyermek síléc általában nagyon könnyű és egyszerűen irányítható. Legalább 10-20 cm-rel rövidebb legyen, mint a gyerek magassága, mert az megkönnyíti a tanulást. A formatervezés a gyermekek számára is fontos, ezért a sílécet velük együtt válaszd.

női carvung léc
Női lesikló síléc

dětské sjezdové lyže
Gyermek lesikló síléc

férfi lesikló léc
Férfi lesikló síléc

Lesikló és carving lécek - a ideális hossz számos tényezőtől függ

Függetlenül attól, hogy sima lesikló lécet vagy carving sílécet választasz, a megfelelő hossz függ a síelő képességétől, magasságától és tömegétől. Ha a számodra ideális hosszt e mutatók alapján határozod meg, akkor nem számít, hol vásárolsz sílécet - akár online is megteheted. A weboldalunkon található paraméterszűrő nagymértékben megkönnyíti az összes paraméter beállítását.

Hogyan változik a síléc ideális hossza a síelő súlya szerint?

A síléc ideális hossza a síelő súlya szerint is változik. A kisebb súlyú síelők számára a rövidebb és a könnyebb sílécek alkalmasak, mivel kisebb terhelést fejtenek ki a lécekre. A nehezebb és magasabb síelők számára a keményebb és a hosszabb síléc jobb, mivel ezek nagyobb súlyt bírnak el.

Unisex és női carving léceket edzettségi szint és síelési tapasztalat szerint válassz

Régen a carving síléc hosszát úgy választották, hogy állig érjen. Ez az egyszerű módszer nem teljesen helyes - szintén fontos a síelő tapasztalata és testmagassága. Minél kevésbé tapasztalt a síelő és minél alacsonyabb, annál rövidebb sílécre van szüksége. Például az unisex és női 140 cm hosszú síléc kezdőknek és alacsony testmagasságú síelőknek alkalmas.

 1. A kezdőknek a magasságuktól 15-20 cm-rel rövidebb sílécet kell választaniuk. Ugyanakkor a kiválasztott síléc ne legyen hosszabb 170 cm-nél.
 2. A középszintű síelőknek a magasságuktól 10-20 cm-rel rövidebb sílécet kell választaniuk, legfeljebb 180 cm-ig.
 3. Nagyon tapasztalt vagy haladó síelők választhatnak a magasságukkal megegyező hosszú sílécet, viszont fontos, hogy a síléc ne haladja meg a 190 cm-t.

i

A síelő tudásszintje alapján a síléceket további típusokra osztjuk.

 • A szabadidős sílécek kezdőknek és középhaladóknak megfelelőek.
 • A sport lesikló léceket tapasztaltabb vagy haladó síelők használják.
 • A versenyző sílécek a legjobb síelők számára készülnek, akik tökéletesen elsajátított technikával síelnek.

Hogyan válasszunk ideális lesikló sílécet szélesség szerint?

A síléc kiválasztásának következő lépése a megfelelő szélesség meghatározása, amely elsősorban a kiválasztott tereptől függ. A sí szélességét a síkötésnél mérik. Ápolt pályákhoz  65-75 mm-es síléc szélesség ajánlott. Terepre ideálisabb szélesebb modelleket választani, akár 80 - 100 mm-est, mivel  a szélesebb léc kevésbé süllyed a hóba.

A megfelelő rádiuszú lesikló lécek biztosítják a kívánt sebességet

A rádiusz annak a körnek a sugarát jelöli, amely körnek az ívét a sílécünk élvonala alkotja. A kisebb sugár rövidebb ívet, így élesebb kanyarodást jelent, de alacsonyabb sebességet. Minél nagyobb a sugár, annál lassabban áll ívre, s a kanyarodás jobb technikát igényel - viszont nagyobb sebességet érhetsz el síelés közben.

 • A rövid ív és élénkebb tempó 9-12 m-es rádiuszt biztosít.
 • A közepes ív alkalmas a legtöbb síelő számára, 13–17 m-es rádiusszal.
 • A hosszú ív és a nyugodt tempó 18-25 m-es rádiuszt biztosít.

A síléc alakja is fontos - egyenes vagy nagyon kivágott carving síléc

A síléc talpa a lécnek azon része, amely a hóval érintkezik. A carving sílécek kényelmesebbek, mivel könnyebb velük fordulni. Az síléc alakja közvetlenül kapcsolódik a sugárhoz - minél nagyobb a kivágás, annál kisebb a rádiusz.

 • A kevésbé kivágott sílécek jobban megfelelnek a tapasztalt síelők számára, mivel síelés közben könnyedén érhetnek el nagyobb sebességet. A rádiuszuk 13 és 17 méter között van.
 • A jobban kivágott, úgynevezett carving sílécek különösen a kezdők számára alkalmasak, mivel lassabban lehet velük haladni, így könnyebb velük fordulni és kanyarodni. A rádiuszuk 9 és 12 méter között van.

Szintén fontos az úgynevezett sidecut (oldalvágás), amely befolyásolja a síléc tulajdonságait

Az sidecut három különböző mérésből kapott érték - a lesikló lécek szélessége a orruknál, a középső részüknél és a faruknál . Minél szélesebb a léc orra, annál könnyebb fordulni vele. A léc középső részének szélessége befolyásolja a síléc sokoldalúságát, ami azt jelenti, hogy egy szélesebb síléc nemcsak ápolt pályán, hanem terepen is használható, mivel mélyebb hóban is stabilabb és kényelmesebb. A keskenyebb far megkönnyíti a kanyarodás befejezését.

Keményebb vagy puhább carving lécet válasszunk?

Az, hogy milyen szinten síelsz, függ a lécek keménységétől is. A puha síléc, azaz a kezdő síléc kompozit maggal rendelkezik, míg a keményebb carving síléc fából készült maggal rendelkezik, amelyet gyakran titánnal erősített.

 • A puha síléceket kezdőknek és szabadidős síelőknek tervezték, akik nem haladnak nagy sebességgel, és az óvatosságot részesítik előnyben. Ezek a lécek könnyebben fordulnak és rugalmasabbak, de nagy sebességnél túlságosan rezegnek.
 • A kemény síléceket elsősorban a nagyobb tempót szerető tapasztalt síelők használják. Az ilyen lécek nagyobb sebességnél is stabilak, de nagyobb erőt és jobb mozgáskoordinációt igényelnek - a kemény sílécek megnehezítik a fordulást.

A megfelelően működő síkötés garantálja a biztonságot

A lesikló síkötéseket mindig pontosan az életkor, súly, nem és edzettségi szint szerint kell beállítani. Ezek a paraméterek határozzák meg a leoldási erő (DIN) ideális beállítását. Egy 1-es DIN-érték nagyjából 10 kg-nak felel meg. Például egy 60 kg súlyú síelő síkötése 6 DIN-re van állítva.

 • A szabadidős sílécek lágyabb beállítású kötésekkel vannak felszerelve - 5-10 DIN-ig.
 • A sport síelők keményebb kötést használnak, amely legalább 12 DIN a maximális energiaátvitel érdekében.
 • A gyerek sílécek nagyon érzékeny kötéssel rendelkeznek, körülbelül 2,5-6 DIN, az alacsony testsúlyuk miatt és a maximális biztonság érdekében.
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a kérdőív csak visszajelzésekhez van. Ha egyéb kérdésed van, keresd ügyfélszolgálatunkat itt.
Valami hiányzik, vagy rosszul van feltüntetve? Írd meg nekünk, mi meg megpróbáljuk megtalálni és kijavítani.
90 tétel
Classic Kategória
Elan Zest Black LS + ELW 9 GW Shift
Síléc - EL 9 GW Shift kötés, rövid ív, sípályára, rádiusz: 11,3 m/146 cm, oldalív: 125-76-103, szezon: 2019/2020, Dual Woodcore mag

-1% 99 490 Ft
98 090 Ft áfa nélkül 77 240 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTela025nad
Arany középút
Elan Amphibio 10 TI + EL 10 GW Shift
Síléc - EL 10 GW Shift kötés, rövid ív, all mountain, rádiusz: 11,6 m / 152 cm, oldalív: 125-76-104, szezon: 2019/2020, Power Woodcore mag

-2% 136 890 Ft
133 990 Ft áfa nélkül 105 500 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTela004nad
Premium Kategória
Elan Delight Black Edition Power Shift + ELW 9 - Női sílécek Típusok
Elan Delight Black Edition Power Shift + ELW 9
Női sílécek - ELW9 kötés, közepes ív, all mountain, rádiusz: 10,6m/146cm, oldalív: 125-78-107, szezon: 2018/2019, TubeLite, karbon mag

186 990 Ft áfa nélkül 147 240 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTalp0047nad
Atomic Redster MX + Mercury 11 méret 165 cm - Síléc
-21%
Típusok
Atomic Redster MX + Mercury 11 méret 165 cm
Síléc - Mercury 11 kötés, rövid ív, sípályára, hossza: 165 cm, rádiusz: 15 m /165 cm, oldalív: 120,5-74-103,5, szezon: 2018/2019, Power Woodcore mag

-21% 98 180 Ft
77 950 Ft áfa nélkül 61 380 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: Sze 4.8. - Cs 4.9.
Utolsó termék a raktáron
Termékkód: SPTatm0779
HEAD Supershape iMagnum SW + PRD 12 GW - Síléc
-9%
Típusok
HEAD Supershape iMagnum SW + PRD 12 GW
Síléc - PRD 12 GW kötés, közepes ív, sípályára, rádiusz: 13,1m/170cm, oldalív: 131/72/110, szezon: 2019/2020, Woodcore mag

-9% 255 260 Ft
231 790 Ft áfa nélkül 182 510 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0406nad
HEAD WC Rebels iSLR AB + PR 11 GW - Síléc
-11%
Típusok
HEAD WC Rebels iSLR AB + PR 11 GW
Síléc - PR 11 GW kötés, rövid ív, sípályára, rádiusz: 11,5m/165cm, oldalív: 117/68/101, szezon: 2019/2020, Woodcore mag

-11% 181 880 Ft
Kezdőár: 161 690 Ft áfa nélkül 127 310 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0392nad
HEAD WC Rebels iShape Pro AB + PR 11 GW - Síléc
-9%
Típusok
HEAD WC Rebels iShape Pro AB + PR 11 GW
Síléc - PR 11 GW kötés, rövid ív, sípályára, rádiusz: 13,4m/170cm, oldalív: 128/70/108, szezon: 2019/2020, szintetikus mag

-9% 154 360 Ft
140 090 Ft áfa nélkül 110 310 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0399nad
HEAD Supershape iRally SW + PRD 12 GW - Síléc
-9%
Típusok
HEAD Supershape iRally SW + PRD 12 GW
Síléc - PRD 12 GW kötés, közepes ív, sípályára, rádiusz: 13,7m/170cm, oldalív: 135/76/114, szezon: 2019/2020, Woodcore mag

-9% 255 260 Ft
231 790 Ft áfa nélkül 182 510 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0410nad
HEAD WC iSL RD SW + FF EVO 11 - Síléc
-11%
Típusok
HEAD WC iSL RD SW + FF EVO 11
Síléc - FF EVO 11 kötés, rövid ív, sípályára, rádiusz: 12,4m/158cm, oldalív: 119/68/103, szezon: 2019/2020, Woodcore mag

-11% 311 080 Ft
276 590 Ft áfa nélkül 217 790 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0386nad
HEAD Supershape Team SLR + SLR 4,5 GW AC
Síléc - SLR 4,5 GW AC kötés, rövid ív, sípályára, rádiusz: 8 m/127 cm, oldalív: 111/67/96, szezon: 2019/2020, szintetikus mag

-9% 69 450 Ft
62 990 Ft áfa nélkül 49 600 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0440nad
HEAD Epic Joy SLR + JOY 11 GW - Síléc
-9%
Típusok
HEAD Epic Joy SLR + JOY 11 GW
Síléc - Joy 11 GW kötés, rövid ív, sípályára, rádiusz: 11,5m/163cm, oldalív: 122/65/100, szezon: 2019/2020, KARUBA fa mag

-9% 210 700 Ft
191 390 Ft áfa nélkül 150 700 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0417nad
HEAD Pure Joy SLR + JOY 9 GW - Síléc
-9%
Típusok
HEAD Pure Joy SLR + JOY 9 GW
Síléc - Joy 9 GW kötés, rövid ív, sípályára, rádiusz: 10,9m/158cm, oldalív: 130/73/107, szezon: 2019/2020, szintetikus mag

-9% 120 290 Ft
109 090 Ft áfa nélkül 85 900 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0426nad
HEAD Easy Joy SLR + JOY 9 GW - Síléc
-11%
Típusok
HEAD Easy Joy SLR + JOY 9 GW
Síléc - Joy 9 GW kötés, rövid ív, sípályára, rádiusz: 10,7m/158cm, oldalív: 124/69/105, szezon: 2019/2020, szintetikus mag

-11% 108 500 Ft
96 390 Ft áfa nélkül 75 900 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0430nad
HEAD WC Rebels iGS RD Team SW + EVO 9 GW - Síléc
-11%
Típusok
HEAD WC Rebels iGS RD Team SW + EVO 9 GW
Síléc - EVO 9 GW kötés, közepes ív, sípályára, rádiusz: 17,2m/152cm, oldalív: 101/64/85, szezon: 2019/2020, Woodcore mag

-11% 146 500 Ft
130 290 Ft áfa nélkül 102 590 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0388nad
HEAD Super Joy SLR + JOY 11 GW - Síléc
-9%
Típusok
HEAD Super Joy SLR + JOY 11 GW
Síléc - Joy 11 GW kötés, rövid ív, sípályára, rádiusz: 12,2m/163cm, oldalív: 129/75/108, szezon: 2019/2020, KARUBA fa mag

-9% 205 460 Ft
186 490 Ft áfa nélkül 146 840 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0419nad
HEAD Absolut Joy SLR + JOY 9 GW - Síléc
-9%
Típusok
HEAD Absolut Joy SLR + JOY 9 GW
Síléc - Joy 9 GW kötés, rövid ív, sípályára, rádiusz: 13,2m/163cm, oldalív: 131/79/109, szezon: 2019/2020, szintetikus kompozit mag mag

-9% 151 740 Ft
Kezdőár: 137 890 Ft áfa nélkül 108 570 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0422nad
HEAD Supershape SLR + SLR 7,5 GW AC - Síléc
-11%
Típusok
HEAD Supershape SLR + SLR 7,5 GW AC
Síléc - SLR 7,5 GW AC kötés, rövid ív, sípályára, rádiusz: 9,7m/140cm, oldalív: 123/70/101, szezon: 2019/2020, szintetikus mag

-11% 96 310 Ft
85 490 Ft áfa nélkül 67 310 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0433nad
ATOMIC REDSTER X7 + FT 12 GW, mérete 163 cm - Síléc
-30%
Típusok
ATOMIC REDSTER X7 + FT 12 GW, mérete 163 cm
Síléc - FT 12 GW kötés, közepes ív, sípályára, hossza: 163 cm, rádiusz: 14 m/163 cm, oldalív: 114,5-70-102, szezon: 2019/2020, Power Woodcore mag

-30% 237 830 Ft
166 890 Ft áfa nélkül 131 410 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: Sze 4.8. - Cs 4.9.
Szállításra kész 5 db
Termékkód: SPTatm0851
ATOMIC VANTAGE GIRL X 100-120 + C5 GW Pink/Berr, mérete 100 cm - Síléc Típusok
ATOMIC VANTAGE GIRL X 100-120 + C5 GW Pink/Berr, mérete 100 cm
Síléc - C 5 GW kötés, rövid ív, all mountain, hossza: 100 cm, rádiusz: 7 m/100 cm, oldalív: 101-66-82,5, szezon: 2019/2020, Densolite mag

58 090 Ft áfa nélkül 45 740 Ft
Kosárba
Átvehető: Sze 4.8. - Cs 4.9.
Utolsó termék a raktáron
Termékkód: SPTatm0804
Salomon E S/MAX 8 + Z10 GW L80 Bk - Síléc
-13%
Típusok
Salomon E S/MAX 8 + Z10 GW L80 Bk
Síléc - Z10 GW L80 Bk kötés, közepes ív, sípályára, rádiusz: 16m/175cm, oldalív: 121/73/104, szezon: 2019/2020, Poplar Woodcore + Single Ti mag

-13% 189 870 Ft
164 690 Ft áfa nélkül 129 680 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsalomon557n
HEAD WC Rebels iGSR AB + PR 11 GW méret: 165 cm - Síléc
-11%
Típusok
HEAD WC Rebels iGSR AB + PR 11 GW méret: 165 cm
Síléc - PR 11 GW kötés, rövid ív, sípályára, hossza: 165 cm, rádiusz: 14,4m/170cm, oldalív: 117/68/101, szezon: 2019/2020, Woodcore mag

-11% 181 880 Ft
161 690 Ft áfa nélkül 127 310 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: Sze 4.8. - Cs 4.9.
Utolsó 2 termék a raktáron
Termékkód: SPThead0396
Salomon E S/RACE MT + Z12 GW F80 B - Síléc
-39%
Salomon E S/RACE MT + Z12 GW F80 B
Síléc - Z12 GW F80 B kötés, közepes ív, sípályára, rádiusz: 15m/165cm, oldalív: 119/73/102, szezon: 2019/2020, Poplar Woodcore + Double Ti mag

-39% 238 350 Ft
144 390 Ft áfa nélkül 113 690 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsalomon547n
Salomon E S/FORCE 9 + Z12 GW F80 G - Síléc
-15%
Típusok
Salomon E S/FORCE 9 + Z12 GW F80 G
Síléc - Z12 GW F80 G kötés, hosszú ív, sípályára, rádiusz: 16m/170cm, oldalív: 127/80/110, szezon: 2019/2020, Poplar Woodcore + Single Ti mag

-15% 202 970 Ft
Kezdőár: 172 090 Ft áfa nélkül 135 500 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsalomon562n
Salomon L S/RACE Jr S + C5 GW J75 - Síléc
-10%
Típusok
Salomon L S/RACE Jr S + C5 GW J75
Síléc - C5 GW J75 kötés, rövid ív, sípályára, rádiusz: 8m/110cm, oldalív: 108/68/89, szezon: 2019/2020, Composite mag

-10% 57 520 Ft
51 490 Ft áfa nélkül 40 540 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsalomon589n

Sílécek

A Sílécek kategóriában összesen 90 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Termék neve:

Megjegyzés (link, PartNumber, stb.):

Tekintsd meg a legolcsóbbb termékeket a következő kategóriában olcsó sílécek A leginkábbtól a legkevésbé népszerű termékeket ebben a kategóriában legnépszerűbb, legjobb sílécek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod sílécek vélemények

25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
WEB0
25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket