Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint

A megrendelt termékeket biztonságosan átveheted az AlzaBox automatánk egyikében.

A reklamáció és a termék visszaküldési szolgáltatás változatlanul működnek.

Kedves Vásárlóink! Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan választottak bennünket ❤️. Kérjük szíves türelmüket, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a megrendeléseket a lehető leghamarabb kézbesítsük. Köszönjük! Az Alza.hu csapata 👍🏻.

Všechny dárky vyřešíte Sport Készülj fel a télre!

Sílécek

0

Új síléc vásárlását tervezed, és teljes mértékben ki akarod élvezni a sípályát vagy akár nehezebb terepet is? Természetesen sokfajta síléc létezik. A neked megfelelő modellt magasságod, síelési képességeid, kedvenc síelési stílusod és egyéb paraméterek szerint találhatod meg. Ne becsüld alá a helyes választás fontosságát, és tanuld meg, hogyan kell megfelelő sílécet választani. 

Tovább

Milyen sílécet válassz síelési stílusod és a terep alapján?

Ha van kedvenc síelési stílusod vagy tereped, akkor a választás könnyebb lesz, mivel a sílécek ezen paraméterek szerint különböznek. Ha kezdő vagy, ne aggódj, az alábbiakban leírjuk a különbségeket.

 1. A szlalom síléceket ápolt pályákra tervezték. Ezek rövidebb és jobban kivágott sílécek, amelyekkel éles kanyarokat vehetsz. A szlalom síléc hosszának 10–20 cm-rel rövidebbnek kell lennie, mint a síelő magassága.
 2. A lesikló lécek is leginkább lesiklópályáján használhatók. A szlalom lécekkel ellentétben kevésbé éles kanyarok vételére alkalmasak. A lesikló léc kb. 10 cm-rel legyen rövidebb, mint a síelő magassága.
 3. Az allround / allmountain sílécekkel átlagos sebességnél közepesen éles kanyarok vehetők. Ezek sokoldalú modellek, amelyeket ápolt pályákon és egyéb terepen is lehet használni. Az síléc 15 cm-rel legyen rövidebb, mint a síelő magassága.
 4. A freeride / freestyle síléceket pályán kívüli síelésre tervezték. Szélesek, s a csőrük és faruk is emelt. A Freestyle sílécek eltolt súlyponttal rendelkeznek, így nemcsak a földön, hanem a levegőben is jól használhatóak, például snowpark-okban.

A síelő neme szerint is választani kell - a gyermek és női síléceknek is megvannak a sajátosságai

Persze választható unisex síléc, amely mind nőknek, mind férfiaknak alkalmas, de gyakran érdemesebb a síelő neme szerinti sílécet választani. Különös figyelmet kell fordítani a síléc kiválasztására gyermekek esetében.

 • A női lesikló síléc könnyebb, mint az unisex, de ugyanolyan erős, viszont lágyabb és könnyebben irányítható. A  gyártók nagy hangsúlyt fektetnek az ilyen sílécek kialakítására. Léteznek kezdő, szabadidős és haladó modellek.
 • A gyermek síléc általában nagyon könnyű és egyszerűen irányítható. Legalább 10-20 cm-rel rövidebb legyen, mint a gyerek magassága, mert az megkönnyíti a tanulást. A formatervezés a gyermekek számára is fontos, ezért a sílécet velük együtt válaszd.

női carvung léc
Női lesikló síléc

dětské sjezdové lyže
Gyermek lesikló síléc

férfi lesikló léc
Férfi lesikló síléc

Lesikló és carving lécek - a ideális hossz számos tényezőtől függ

Függetlenül attól, hogy sima lesikló lécet vagy carving sílécet választasz, a megfelelő hossz függ a síelő képességétől, magasságától és tömegétől. Ha a számodra ideális hosszt e mutatók alapján határozod meg, akkor nem számít, hol vásárolsz sílécet - akár online is megteheted. A weboldalunkon található paraméterszűrő nagymértékben megkönnyíti az összes paraméter beállítását.

Hogyan változik a síléc ideális hossza a síelő súlya szerint?

A síléc ideális hossza a síelő súlya szerint is változik. A kisebb súlyú síelők számára a rövidebb és a könnyebb sílécek alkalmasak, mivel kisebb terhelést fejtenek ki a lécekre. A nehezebb és magasabb síelők számára a keményebb és a hosszabb síléc jobb, mivel ezek nagyobb súlyt bírnak el.

Unisex és női carving léceket edzettségi szint és síelési tapasztalat szerint válassz

Régen a carving síléc hosszát úgy választották, hogy állig érjen. Ez az egyszerű módszer nem teljesen helyes - szintén fontos a síelő tapasztalata és testmagassága. Minél kevésbé tapasztalt a síelő és minél alacsonyabb, annál rövidebb sílécre van szüksége. Például az unisex és női 140 cm hosszú síléc kezdőknek és alacsony testmagasságú síelőknek alkalmas.

 1. A kezdőknek a magasságuktól 15-20 cm-rel rövidebb sílécet kell választaniuk. Ugyanakkor a kiválasztott síléc ne legyen hosszabb 170 cm-nél.
 2. A középszintű síelőknek a magasságuktól 10-20 cm-rel rövidebb sílécet kell választaniuk, legfeljebb 180 cm-ig.
 3. Nagyon tapasztalt vagy haladó síelők választhatnak a magasságukkal megegyező hosszú sílécet, viszont fontos, hogy a síléc ne haladja meg a 190 cm-t.

i

A síelő tudásszintje alapján a síléceket további típusokra osztjuk.

 • A szabadidős sílécek kezdőknek és középhaladóknak megfelelőek.
 • A sport lesikló léceket tapasztaltabb vagy haladó síelők használják.
 • A versenyző sílécek a legjobb síelők számára készülnek, akik tökéletesen elsajátított technikával síelnek.

Hogyan válasszunk ideális lesikló sílécet szélesség szerint?

A síléc kiválasztásának következő lépése a megfelelő szélesség meghatározása, amely elsősorban a kiválasztott tereptől függ. A sí szélességét a síkötésnél mérik. Ápolt pályákhoz  65-75 mm-es síléc szélesség ajánlott. Terepre ideálisabb szélesebb modelleket választani, akár 80 - 100 mm-est, mivel  a szélesebb léc kevésbé süllyed a hóba.

A megfelelő rádiuszú lesikló lécek biztosítják a kívánt sebességet

A rádiusz annak a körnek a sugarát jelöli, amely körnek az ívét a sílécünk élvonala alkotja. A kisebb sugár rövidebb ívet, így élesebb kanyarodást jelent, de alacsonyabb sebességet. Minél nagyobb a sugár, annál lassabban áll ívre, s a kanyarodás jobb technikát igényel - viszont nagyobb sebességet érhetsz el síelés közben.

 • A rövid ív és élénkebb tempó 9-12 m-es rádiuszt biztosít.
 • A közepes ív alkalmas a legtöbb síelő számára, 13–17 m-es rádiusszal.
 • A hosszú ív és a nyugodt tempó 18-25 m-es rádiuszt biztosít.

A síléc alakja is fontos - egyenes vagy nagyon kivágott carving síléc

A síléc talpa a lécnek azon része, amely a hóval érintkezik. A carving sílécek kényelmesebbek, mivel könnyebb velük fordulni. Az síléc alakja közvetlenül kapcsolódik a sugárhoz - minél nagyobb a kivágás, annál kisebb a rádiusz.

 • A kevésbé kivágott sílécek jobban megfelelnek a tapasztalt síelők számára, mivel síelés közben könnyedén érhetnek el nagyobb sebességet. A rádiuszuk 13 és 17 méter között van.
 • A jobban kivágott, úgynevezett carving sílécek különösen a kezdők számára alkalmasak, mivel lassabban lehet velük haladni, így könnyebb velük fordulni és kanyarodni. A rádiuszuk 9 és 12 méter között van.

Szintén fontos az úgynevezett sidecut (oldalvágás), amely befolyásolja a síléc tulajdonságait

Az sidecut három különböző mérésből kapott érték - a lesikló lécek szélessége a orruknál, a középső részüknél és a faruknál . Minél szélesebb a léc orra, annál könnyebb fordulni vele. A léc középső részének szélessége befolyásolja a síléc sokoldalúságát, ami azt jelenti, hogy egy szélesebb síléc nemcsak ápolt pályán, hanem terepen is használható, mivel mélyebb hóban is stabilabb és kényelmesebb. A keskenyebb far megkönnyíti a kanyarodás befejezését.

Keményebb vagy puhább carving lécet válasszunk?

Az, hogy milyen szinten síelsz, függ a lécek keménységétől is. A puha síléc, azaz a kezdő síléc kompozit maggal rendelkezik, míg a keményebb carving síléc fából készült maggal rendelkezik, amelyet gyakran titánnal erősített.

 • A puha síléceket kezdőknek és szabadidős síelőknek tervezték, akik nem haladnak nagy sebességgel, és az óvatosságot részesítik előnyben. Ezek a lécek könnyebben fordulnak és rugalmasabbak, de nagy sebességnél túlságosan rezegnek.
 • A kemény síléceket elsősorban a nagyobb tempót szerető tapasztalt síelők használják. Az ilyen lécek nagyobb sebességnél is stabilak, de nagyobb erőt és jobb mozgáskoordinációt igényelnek - a kemény sílécek megnehezítik a fordulást.

A megfelelően működő síkötés garantálja a biztonságot

A lesikló síkötéseket mindig pontosan az életkor, súly, nem és edzettségi szint szerint kell beállítani. Ezek a paraméterek határozzák meg a leoldási erő (DIN) ideális beállítását. Egy 1-es DIN-érték nagyjából 10 kg-nak felel meg. Például egy 60 kg súlyú síelő síkötése 6 DIN-re van állítva.

 • A szabadidős sílécek lágyabb beállítású kötésekkel vannak felszerelve - 5-10 DIN-ig.
 • A sport síelők keményebb kötést használnak, amely legalább 12 DIN a maximális energiaátvitel érdekében.
 • A gyerek sílécek nagyon érzékeny kötéssel rendelkeznek, körülbelül 2,5-6 DIN, az alacsony testsúlyuk miatt és a maximális biztonság érdekében.
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez a kérdőív csak visszajelzésekhez van. Ha egyéb kérdésed van, keresd ügyfélszolgálatunkat itt.
Valami hiányzik, vagy rosszul van feltüntetve? Írd meg nekünk, mi meg megpróbáljuk megtalálni és kijavítani.
156 tétel
Classic Kategória
ATOMIC CLOUD 11 + FT 10 GW - Síléc
-17%
Típusok
ATOMIC CLOUD 11 + FT 10 GW
Síléc - FT 10 GW kötés, sípályára, rádiusz 14,1 m/147 cm, oldalív 108-70-93, Light Woodcore mag, szezon: 2019/2020

-17% 132 090 Ft
109 590 Ft áfa nélkül 86 290 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm0780nad
Arany középút
ATOMIC REDSTER X7 + FT 12 GW - Síléc Típusok
ATOMIC REDSTER X7 + FT 12 GW
Síléc - FT 12 GW kötés, sípályára, rádiusz 14 m/163 cm, oldalív 114,5-70-102, Power Woodcore mag, szezon: 2019/2020

130 290 Ft áfa nélkül 102 590 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm0850nad
Premium Kategória
HEAD Supershape iMagnum SW + PRD 12 GW - Síléc Típusok
HEAD Supershape iMagnum SW + PRD 12 GW
Síléc - PRD 12 GW kötés, sípályára, rádiusz 13,1m/170cm, oldalív 131-72-110, Woodcore mag, szezon: 2019/2020

177 190 Ft áfa nélkül 139 520 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0406nad
Elan Jett QS + EL 7.5 GW Shift - Síléc
-9%
Típusok
Elan Jett QS + EL 7.5 GW Shift
Síléc - gyerek, EL 7,5 GW SHIFT kötés, sípályára, oldalív 101-69-90, Synflex mag, szezon: 2020/2021

-9% 76 790 Ft
70 090 Ft áfa nélkül 55 190 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTela112nad
ATOMIC REDSTER J2 100-120 + C 5 - Síléc Típusok
ATOMIC REDSTER J2 100-120 + C 5
Síléc - gyerek, C 5 kötés, sípályára, oldalív 101-66-82,5, Densolite Core mag, szezon: 2019/2020

Ideális ajándék nagyobb gyerekeknek
Ideális ajándék kisgyermekeknek
-2% 38 290 Ft
Kezdőár: 37 390 Ft áfa nélkül 29 440 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm0858nad
ATOMIC CLOUD 8 + L 10 GW - Síléc
-14%
Típusok
ATOMIC CLOUD 8 + L 10 GW
Síléc - Lithium 10 GW kötés, sípályára, rádiusz 12,2 m/143 cm, oldalív 118-73-99, Densolite mag, szezon: 2019/2020

-14% 103 890 Ft
89 490 Ft áfa nélkül 70 460 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm0788nad
Fischer RC4 WC SC MT + RC4 Z12 PR
Síléc - RC4 Z12 GW Powerrail BRAKE 85 [F] kötés, szlalom, oldalív 119-66-104, SW-Sidewall mag, szezon: 2020/2021

302 590 Ft áfa nélkül 238 260 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTfis0933nad
HEAD Supershape Team SLR + SLR 4,5 GW AC
Síléc - gyerek, SLR 4,5 GW AC kötés, sípályára, oldalív 111-67-96, szintetikus mag, szezon: 2019/2020

Ideális ajándék nagyobb gyerekeknek
Ideális ajándék kisgyermekeknek
48 090 Ft áfa nélkül 37 870 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0440nad
Head Supershape e-Magnum SW + PRD 12 GW - Síléc
-12%
Típusok
Head Supershape e-Magnum SW + PRD 12 GW
Síléc - PRD 12 GW kötés, all mountain, oldalív 129-72-111, Graphene Worldcup Sandwich Cap Construction mag, szezon: 2020/2021

-12% 277 590 Ft
244 990 Ft áfa nélkül 192 910 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0594nad
Head WC Rebels i.SLR SW + PR 11 GW - Síléc
-13%
Típusok
Head WC Rebels i.SLR SW + PR 11 GW
Síléc - PR 11 GW kötés, szlalom, oldalív 121-65-106, Worldcup Sandwich Construction mag, szezon: 2020/2021

-13% 194 390 Ft
169 900 Ft áfa nélkül 133 780 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0588nad
Fischer PROGRESSOR F19 TI RT + RS11 PR 19/20
Síléc - RS11 kötés, sípályára, rádiusz 13-17 m/170 cm, oldalív 122-75-104, Full Woodcore + Double Ti mag, szezon: 2019/2020

112 730 Ft áfa nélkül 88 760 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTfis0755nad
ATOMIC REDSTER S7 + FT 12 GW
Síléc - FT 12 GW kötés, sípályára, oldalív 113-70-100,5, Power Woodcore mag, szezon: 2019/2020

186 590 Ft áfa nélkül 146 920 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm0822nad
Elan Element Green LS + EL 10 Shift GW - Síléc
-10%
Típusok
Elan Element Green LS + EL 10 Shift GW
Síléc - EL 10 GW Shift kötés, sípályára, rádiusz 15,2 m/168 cm, oldalív 127-76-102, Dual famag mag, szezon: 2020/2021

Ideális ajándék apukáknak
Ideális ajándék sportolóknak
-10% 126 990 Ft
113 790 Ft áfa nélkül 89 600 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTela070nad
Elan Explore 6 Green LS + EL 9 GW Shift
Síléc - EL 9 GW Shift kötés, sípályára, oldalív 122-74-103, Famag Mono mag, szezon: 2020/2021

-4% 104 990 Ft
100 290 Ft áfa nélkül 78 970 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTela086nad
HEAD WC Rebels iShape Pro AB + PR 11 GW - Síléc Típusok
HEAD WC Rebels iShape Pro AB + PR 11 GW
Síléc - PR 11 GW kötés, sípályára, rádiusz 13,4m/170cm, oldalív 128-70-108, szintetikus mag, szezon: 2019/2020

-4% 105 490 Ft
101 790 Ft áfa nélkül 80 150 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0399nad
ATOMIC HEAVEN + L 10 GW - Síléc Típusok
ATOMIC HEAVEN + L 10 GW
Síléc - Lithium 10 GW kötés, sípályára, oldalív 120-71,5-98,5, Densolite Core mag, szezon: 2019/2020

68 390 Ft áfa nélkül 53 850 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm0854nad
Salomon ES / FORCE 7 + M10 GW L80 G - Síléc
-9%
Típusok
Salomon ES / FORCE 7 + M10 GW L80 G
Síléc - E M10 GW L80 kötés, sípályára, oldalív 123-76-107, Nyárfa "Poplar Woodcore" mag, szezon: 2020/2021

Ideális ajándék apukáknak
Ideális ajándék sportolóknak
-9% 161 690 Ft
146 490 Ft áfa nélkül 115 350 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTsalomon996n
Atomic Vantage 72 AW + M 10 GW Black/Red
Síléc - Mercury M10 GW kötés, sípályára, oldalív 116,5-71-99, Densolite mag, szezon: 2020/2021

Ideális ajándék apukáknak
Ideális ajándék sportolóknak
Ideális ajándék sportolónőknek
113 790 Ft áfa nélkül 89 600 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm1156nad
ATOMIC REDSTER X5 Green + FT 10 GW - Síléc Típusok
ATOMIC REDSTER X5 Green + FT 10 GW
Síléc - FT 10 GW kötés, sípályára, rádiusz 12 m/154 cm, oldalív 117,5-69,5-101,5, Power Woodcore mag, szezon: 2019/2020

110 690 Ft áfa nélkül 87 160 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm0830nad
HEAD Supershape SLR + SLR 7,5 GW AC - Síléc Típusok
HEAD Supershape SLR + SLR 7,5 GW AC
Síléc - gyerek, SLR 7,5 GW AC kötés, sípályára, oldalív 123-70-101, szintetikus mag, szezon: 2019/2020

66 790 Ft áfa nélkül 52 590 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPThead0433nad
ATOMIC REDSTER G9 + X 12 TL GW - Síléc
-12%
Típusok
ATOMIC REDSTER G9 + X 12 TL GW
Síléc - X 12 TL GW kötés, sípályára, oldalív 109-68-95,5, Power Woodcore mag, szezon: 2019/2020

-12% 201 590 Ft
177 090 Ft áfa nélkül 139 440 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm0816nad
Fischer RC4 THE CURV TI AR + RC4 Z11 PR 19/20
Síléc - RC4 Z11 kötés, sípályára, rádiusz 15 m/171 cm, oldalív 121-68-102, Poplar Woodcore mag, szezon: 2019/2020

128 430 Ft áfa nélkül 101 120 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTfis0750nad
ATOMIC CLOUD 12 + X 12 TL GW - Síléc
-24%
Típusok
ATOMIC CLOUD 12 + X 12 TL GW
Síléc - XT 12 GW kötés, sípályára, rádiusz 14,1 m/147 cm, oldalív 108-70-93, Light Woodcore mag, szezon: 2019/2020

-24% 169 090 Ft
128 290 Ft áfa nélkül 101 020 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTatm0784nad
Fischer MY PROGRESSOR WT + RS 9 WT 19/20
Síléc - MY RS 9 GW kötés, sípályára, rádiusz 12-15 m/167cm, oldalív 122-74-103, Fa - Sandwich Sidewall + Air Carbon Ti 0,5 mag, szezon: 2019/2020

64 850 Ft áfa nélkül 51 060 Ft
Részletek
Raktáron változat szerint
Termékkód: SPTfis0775nad
síelésA síszemüvegek fényáteresztő képessége A síszemüvegek fényáteresztő képessége egy olyan paraméter, amely megmutatja, hogy a szemüveged mennyire...

Sílécek

A Sílécek kategóriában összesen 156 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Termék neve:

Megjegyzés (link, PartNumber, stb.):

Tekintsd meg a legolcsóbbb termékeket a következő kategóriában olcsó sílécek Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd a kategóriánál legdrágább sílécek A leginkábbtól a legkevésbé népszerű termékeket ebben a kategóriában legnépszerűbb, legjobb sílécek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod sílécek vélemények

25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
Karácsonyi ajándék ötletek Megjelenít
P-DC1-WEB5
25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket