Akvizice ApF HU 0% splátky Siguro

Országúti kerékpáros sisakok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Rendeltetés
Férfi
(222)
Női
(227)
Gyermek
(98)
Uniszex
(19)
Sisak típusa
MTB
(214)
Országúti
(312)
Városi
(137)
BMX
(3)
Korcsolya / Inline
(37)
Freestyle
(13)
Downhill
(9)
Méret
XS
(8)
S
(146)
M
(192)
L
(96)
XL
(27)
Minimális fejkörfogat
45 cm
61 cm
-
Maximális fejkörfogat
49 cm
64 cm
-
Technológia
MIPS
(76)
Double-Inmold
(21)
In-mold
(179)
Out-mold
(3)
Szín
Fekete
(94)
Fehér
(72)
Kék
(38)
Zöld
(38)
Piros
(29)
Konstrukció anyaga
Polikarbonát
(52)
EPS
(229)
ABS
(22)
PVC
(7)
Szűrés

Az országúti kerékpáros sisak jelentősen növeli a biztonságot a forgalomban történő biciklizés során, ahol nemcsak magadra és az esetlegesen nehéz terepviszonyokra, hanem a közlekedés többi résztvevőjére is jobban oda kell figyelni. Az országúti kerékpározás biztonságáról a kötelező kiegészítők, mint például a kerékpár lámpa és a fényvisszaverők, mellett az országúti sisak gondoskodik, amely az időnként súlyos következményekkel járó fejsérülésektől véd. Az országúti kerékpáros sisak kiválasztásánál a megfelelő méretre, a védelmi elemekre és a kényelemre is érdemes odafigyelni. A folytatásban igyekszünk a segítségedre lenni a választásban.

Tovább

Mi a különbség az országúti kerékpáros sisak és a többi kerékpár sisak között?

Az országúti sisak kifejezetten az országúton, forgalomban történő biciklizéshez lett tervezve. A legfontosabb szempont természetesen, mint a többi biciklis sisak esetében, a kerékpáros biztonsága. Emellett a kényelemre is nagy hangsúlyt fektetnek a gyártók, hiszen az országúti kerékpáros sisak akár naponta több órán keresztül is védi a viselőjét, például ha munkába is biciklivel mész. Röviden, egy országúti sisak:

  • Könnyű,
  • jól szellőzik,
  • áramvonalas, aerodinamikus kialakítású.

Bár Magyarországon az országúti kerékpáros sisak viselése nem kötelező, a legtöbb európai országban szigorúbbak az előírások. Ha külföldi túrára készülsz, ne hagyd itthon a sisakodat.

Az országúti kerékpáros sisak mérete

Ha nem megfelelő az országúti sisak mérete, akkor először is kényelmetlen lesz, nem mellesleg pedig csökken a hatékonysága esés esetén. Tehát több szempontból is lényeges, hogy az országúti kerékpáros sisak jól illeszkedjen vagy sokoldalúan állítható legyen.

  1. Mivel a hagyományos S, M, L stb. méret jelölés gyártónként eltérő lehet, a fejkörfogat cm-ben megadott értékére figyelj az országúti kerékpáros sisak választásakor. A fejkörfogatot a fej legnagyobb átmérőjén, a szemöldök fölött kb. 2 cm-rel mérd.
  2. Az univerzális méretű országúti sisak ezzel szemben sokoldalúan állítható:
    • a forgó tárcsa segítségével igazítsd a fejedre a sisakot,
    • húzd meg az oldalpántot, hogy a füled körül háromszög alakban illeszkedjen,
    • az állpántot annyira húzd meg, hogy a szádat még kényelmesen ki tudd nyitni.

Az országúti sisak védő elemei

Mivel az országúti kerékpáros sisak elsődleges feladata, hogy védjen a fejsérülésektől, érdemes megismerni, milyen védő elemekkel találkozhatsz. Az országúti sisak két részből áll: a külső héj legfontosabb tulajdonsága az átlyukasztási ellenállás, míg a belső hab az esés során jelentkező különböző erőhatások elnyelésében jeleskedik.

Esés következtében a fejet nemcsak egyenes vonalú erőhatások érik, hanem ún. csavaróerő is, amely akár agyi sérüléshez is vezethet. Az országúti sisak gyártók különböző technológiákat fejlesztettek ki a csavaróerő csökkentésére, nézzük a leggyakoribb megnevezéseket:

  • MIPS (Multi-directional Impact Protection System) - többirányú behatás elleni védelmi rendszer, ahol ütközés esetén a belső réteg a külsőtől függetlenül elmozdul, hogy hatékonyabb védelmet biztosítson.
  • SPIN (Shearing Pads Inside) - a sisakbelsőbe egy szilikon membrán kerül, amely tovább csökkenti a fejre ható erőket.
  • WaveCel - úgy működik, mint egy gyűrődési zóna, amely segít elnyelni az ütés erejét, mielőtt az elérné a fejet.

i

Az EN1078 tanúsítvány egy általánosan elfogadott szabvány az Európai Unióban. Az ezzel a jelöléssel ellátott országúti kerékpáros sisak esetében biztos lehetsz benne, hogy csak alapos tesztelés után kerülhetett forgalomba.

Az országúti kerékpáros sisak felépítése

Szorosan kapcsolódik a biztonság kérdéséhez az országúti kerékpáros sisak felépítése is. Nagy általánosságban kétféle típussal találkozhatsz.

  • A ragasztott országúti sisak ütközés, esés esetén nem nyújt olyan magasfokú védelmet, hiszen a héj és a bélés a ragasztásnál elengedhet.
  • Az In-mold technológiával készült országúti sisak sokkal biztonságosabb, hiszen a héj és a sisakbelső egységet alkot.

Az országúti kerékpáros sisak felépítésénél arra is figyelhetsz, hogy a héj milyen mértékben fedi a belső részt. A sisakbelső azon részei, amelyeket nem takar a héj, könnyen megsérülhetnek, csökkentve a hatékonyságát.

Az országúti sisak párnázása

A párnázás a helyén tartja a sisakot, ezáltal biztonságosabbá és persze kényelmesebbé teszi az országúti kerékpáros sisak viselését.

Az országúti kerékpáros sisak további jellemzői és funkciói

A méret és a biztonság terén nem érdemes kompromisszumot kötni országúti kerékpáros sisak vásárlásakor, de vannak olyan jellemzők, amelyek nem mindenki számára lényegesek. Nézd meg ezeket a kiegészítő funkciókat, döntsd el, szükséged van-e rájuk.

  • Antibakteriális védelem - segít megelőzni a kellemetlen szagok kialakulását.
  • Fényvisszaverő elemek - a kerékpáros láthatóságát, ezáltal biztonságát növeli.
  • Lecsatolható napellenző - az időjárási viszonyokhoz igazíthatod a sisakot.
  • Rovarháló / bogárháló - megvéd a hívatlan rovaroktól.
  • Országúti kerékpáros sisak vásárlásakor érdemes megnézned az Outlet oldalunk kínálatát, ahol felbontott és újszerű, teljesértékű darabok között válogathatsz kedvezőbb áron.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
312 termék
5,0
POC Tectal Sisak Hydrogen White Matt MED
Kerékpáros sisak - uniszex, MTB és országúti sisak, mérete M 55 - 58 cm fejkerülethez, Double-Inmold technológia, rözítés csatos öv segítségével, EN 1078 minősítés, konstrukció anyaga EPS, fényvisszaverő elemek, napellenző, szellőzőnyílások, párnázás és forgókerék a méret beállításához a felszerelés része, antibakteriális párnázás, tömege 350 g, fehér kivitel
60 390 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: SPTpoc0936
4,8
ABUS Youn-I 2.0 sparkling green S
Kerékpáros sisak - gyerek, MTB, országúti és városi sisak, mérete S 48 - 54 cm fejkerülethez, in-mold technológia, rözítés csatos öv segítségével, EN 1078:2012 + A1:2012 minősítés, konstrukció anyaga EPS, bogárháló, párnázás, integrált világítás és forgókerék a méret beállításához a felszerelés része, tömege 240 g, zöld kivitel
20 390 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: SPTabus193
5,0
ABUS Youn-I 2.0 signal yellow M
Kerékpáros sisak - uniszex, MTB, országúti és városi sisak, mérete M 52 - 57 cm fejkerülethez, in-mold technológia, rözítés csatos öv segítségével, EN 1078:2012 + A1:2012 minősítés, konstrukció anyaga EPS, bogárháló, párnázás, integrált világítás és forgókerék a méret beállításához a felszerelés része, tömege 260 g, sárga kivitel
21 690 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: SPTabus190
5,0
POC Omne Air Resistance MIPS sisak, Uranium Black MED
Kerékpáros sisak - MTB országúti sisak, uniszex bukósisak, csattos övvel, belső bélés, fényvisszaverő elemek, fekete kivitel
55 390 Ft
Raktáron 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTpoc0938
5,0
ABUS Youn-I 2.0 signal yellow S
Kerékpáros sisak - gyerek, MTB, országúti és városi sisak, mérete S 48 - 54 cm fejkerülethez, in-mold technológia, EN 1078:2012 + A1:2012 minősítés, bogárháló, párnázás, integrált világítás és forgókerék a méret beállításához a felszerelés része, tömege 260 g, sárga kivitel
21 690 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: SPTabus189
5,0
ABUS Skurb Kid Midnight Blue M
Kerékpáros sisak - gyerek, országúti, városi és korcsolya / Inline sisak, mérete M 50 - 55 cm fejkerülethez, rözítés rögzítő klip segítségével, konstrukció anyaga EPS, párnázás és forgókerék a méret beállításához a felszerelés része, tömege 240 g, sötétkék kivitel
24 490 Ft
Raktáron 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTabus230
5,0
ABUS Skurb Kid midnight blue S
Kerékpáros sisak - gyerek, országúti, városi és korcsolya / Inline sisak, mérete S 45 - 50 cm fejkerülethez, konstrukció anyaga EPS, forgókerék a méret beállításához a felszerelés része, tömege 240 g, sötétkék kivitel
24 490 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTabus229
5,0
ABUS Skurb Kid Goldfish Orange M
Kerékpáros sisak - gyerek, országúti, városi és korcsolya / Inline sisak, mérete M 50 - 55 cm fejkerülethez, rözítés rögzítő klip segítségével, konstrukció anyaga EPS, forgókerék a méret beállításához a felszerelés része, tömege 250 g, narancssárga kivitel
24 490 Ft
Raktáron 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTabus226
5,0
MET Sisak ECHO MIPS matt fekete XL
Kerékpáros sisak - MTB országúti sisak, uniszex bukósisak, csattos övvel, belső bélés, levehető belső betét, lecsatolható napellenző, MIPS, tömege 305 g, fekete kivitel
50 990 Ft
Raktáron 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTmet161
5,0
MET ALLROAD fehér matt S
Kerékpáros sisak - uniszex, MTB, országúti és városi sisak, mérete S 52 - 56 cm fejkerülethez, in-mold technológia, CE, AN/NZS, US minősítés, fényvisszaverő elemek, szellőzőnyílások, párnázás és forgókerék a méret beállításához a felszerelés része, antibakteriális párnázás, tömege 245 g, fehér kivitel
38 190 Ft
Utolsó termék a raktáron
Termékkód: SPTmet095
5,0
ABUS Youn-I 2.0 sparkling titan M
Kerékpáros sisak - uniszex, MTB, országúti és városi sisak, mérete M 52 - 57 cm fejkerülethez, in-mold technológia, rözítés csatos öv segítségével, EN 1078:2012 + A1:2012 minősítés, konstrukció anyaga EPS, bogárháló, párnázás, integrált világítás és forgókerék a méret beállításához a felszerelés része, tömege 260 g, szürke kivitel
21 690 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: SPTabus198
5,0
ABUS PowerDome flip flop purple L
Kerékpáros sisak - uniszex, MTB és országúti sisak, mérete L min. 61 cm fejkerülethez, in-mold technológia, rözítés rögzítő klip segítségével, EN 1078:2012+A1:2012 minősítés, konstrukció anyaga EPS, fényvisszaverő elemek, szellőzőnyílások, párnázás és forgókerék a méret beállításához a felszerelés része, levehető párnázás, tömege 250 g, lila kivitel
51 890 Ft
Raktáron > 5 db
Termékkód: SPTabus276
5,0
ABUS Skurb Kid goldfish orange S
Kerékpáros sisak - gyerek, országúti, városi és korcsolya / Inline sisak, mérete S 45 - 50 cm fejkerülethez, rözítés rögzítő klip segítségével, konstrukció anyaga EPS, forgókerék a méret beállításához a felszerelés része, tömege 240 g, narancssárga kivitel
24 490 Ft
Raktáron 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTabus225
POC Omne Air Resistance MIPS Sisak Hydrogen White MED
Kerékpáros sisak - uniszex, MTB és országúti sisak, mérete M 55 - 58 cm fejkerülethez, MIPS technológia, rözítés csatos öv segítségével, EN 1078 minősítés, konstrukció anyaga EPS, fényvisszaverő elemek, napellenző, párnázás és forgókerék a méret beállításához a felszerelés része, tömege 350 g, fehér kivitel
Szuper ár
54 590 Ft
Raktáron 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTpoc0937
Uvex race 7 white-black mat 51-55 cm
Kerékpáros sisak - uniszex, országúti sisak, mérete S 51 - 55 cm fejkerülethez, in-mold technológia, rözítés csatos öv segítségével, EN 1078 minősítés, konstrukció anyaga EPS, szellőzőnyílások, párnázás és forgókerék a méret beállításához a felszerelés része, tömege 240 g, fehér és fekete kivitel
40 190 Ft
Raktáron 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTuv00078
HAMAX Thundercap Navy Blue/White 52-56
Kerékpáros sisak - gyerek, országúti és városi sisak, 47 - 52 cm fejkerülethez, in-mold technológia, rözítés mágneses csat segítségével, EN 1078 minősítés, konstrukció anyaga polikarbonát és EPS, fényvisszaverő elemek a felszerelés része, fix napellenző, tömege 227 g, fehér és kék kivitel
15 390 Ft
Raktáron 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPThm013
1,0
HAMAX Thundercap Green Dino 47-52
Kerékpáros sisak - gyerek, országúti és városi sisak, 47 - 52 cm fejkerülethez, in-mold technológia, rözítés mágneses csat segítségével, CE EN 1078 minősítés, konstrukció anyaga polikarbonát és EPS, fényvisszaverő elemek és szellőzőnyílások a felszerelés része, fix napellenző, tömege 227 g, zöld kivitel
21 190 Ft
Raktáron 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPThm008
POC Tectal Race MIPS sisak, Garnet Red/Hydrogen White Matt MED
Kerékpáros sisak - uniszex, MTB és országúti sisak, mérete M 55 - 58 cm fejkerülethez, MIPS technológia, rözítés csatos öv segítségével, EN 1078 minősítés, konstrukció anyaga EPS, fényvisszaverő elemek, napellenző, szellőzőnyílások, párnázás és forgókerék a méret beállításához a felszerelés része, tömege 370 g, fehér és piros kivitel
85 590 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTpoc0801
MET ALLROAD olive iridescent sisak, matt, M
Kerékpáros sisak - uniszex, MTB és országúti sisak, mérete M 56 - 58 cm fejkerülethez, in-mold technológia, CE, AN/NZS, US minősítés, konstrukció anyaga EPS, fényvisszaverő elemek, szellőzőnyílások, párnázás és integrált világítás a felszerelés része, eltávolítható napellenző, antibakteriális párnázás, tömege 265 g, zöld kivitel
42 090 Ft
Utolsó termék a raktáron
Termékkód: SPTmet181
Uvex gravel x all black 52-57 cm
Kerékpáros sisak - uniszex, MTB és országúti sisak, mérete M 52 - 57 cm fejkerülethez, Double-Inmold technológia, rözítés csatos öv segítségével, EN 1078 minősítés, konstrukció anyaga polikarbonát és EPS, bogárháló, fényvisszaverő elemek, szellőzőnyílások, párnázás és forgókerék a méret beállításához a felszerelés része, antibakteriális párnázás, tömege 240 g, fekete kivitel
36 990 Ft
Raktáron 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTuv00080
Uvex rise cc prestige-black m 56-59 cm
Kerékpáros sisak - uniszex, országúti sisak, mérete M és L 56 - 59 cm fejkerülethez, Double-Inmold technológia, rözítés csatos öv segítségével, EN 1078 minősítés, konstrukció anyaga polikarbonát , szellőzőnyílások, párnázás és forgókerék a méret beállításához a felszerelés része, tömege 240 g, fekete és lila kivitel
38 990 Ft
Raktáron 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTuv00073
Uvex rise cc Tocsen neon yellow-silver m 56-59 cm
Kerékpáros sisak - uniszex, országúti sisak, mérete M és L 56 - 59 cm fejkerülethez, Double-Inmold technológia, rözítés csatos öv segítségével, EN 1078 minősítés, konstrukció anyaga polikarbonát , fényvisszaverő elemek, szellőzőnyílások, párnázás és SMART funkciók a felszerelés része, tömege 240 g, ezüst és sárga kivitel
60 590 Ft
Raktáron 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTuv00065
ABUS PowerDome blaze red L
Kerékpáros sisak - uniszex, MTB és országúti sisak, mérete L min. 61 cm fejkerülethez, in-mold technológia, rözítés rögzítő klip segítségével, EN 1078:2012+A1:2012 minősítés, fényvisszaverő elemek, szellőzőnyílások, párnázás és forgókerék a méret beállításához a felszerelés része, levehető párnázás, párnázás anyaga molitan, tömege 230 g, piros kivitel
48 990 Ft
Raktáron 2 db
Termékkód: SPTabus273
POC Octal X MIPS Sisak Uranium Black MED
Kerékpáros sisak - uniszex, MTB és országúti sisak, mérete M 54 - 59 cm fejkerülethez, MIPS technológia, rözítés csatos öv segítségével, CE / EN 1078, CPSC 12,03 minősítés, konstrukció anyaga EPS, fényvisszaverő elemek, szellőzőnyílások, párnázás és forgókerék a méret beállításához a felszerelés része, tömege 240 g, fekete kivitel
Szuper ár
75 090 Ft
Raktáron 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTpoc0922

Országúti kerékpáros sisakok

A Országúti kerékpáros sisakok kategóriában összesen 312 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó országúti kerékpáros sisakok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább országúti kerékpáros sisakok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb országúti kerékpáros sisakok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: országúti kerékpáros sisakok vélemények
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ