Kapálógépek (rotakapa)

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Tömeg
8 kg
60 kg
-
Meghajtás típusa
Benzines
(5)
Elektromos
(1)
Akkus
(2)
Kések átmérője
20 cm
35 cm
-
Teljes üzemi szélesség
30 cm
85 cm
-
Szűrés

A rotációs kapa egy felbecsülhetetlen értékű eszköz, ha kényelmesen, gyorsan és minőségileg szeretnéd megművelni a talajt az új növények vetése előtt. Sokkal könnyebbé teheti a munkádat, hiszen a szántás igazi pozitív élményt nyújt egy kapálógép segítségével. Tudj meg többet ezekről a praktikus kerti szerszámokról és típusaikról az alábbi sorokban.

Tovább

Mikor hasznos a rotációs kapa?

A kapálógép elsődlegesen a talaj minőségi levegőztetésére szolgál, méghozzá teszi ezt úgy, hogy munka közben nem kell sokat fáradoznod. Tavasszal különösen jól jön a rotakapa, amikor fontos előkészíteni a talajt a vetés előtt. A rotációs kapa segítségével ideális feltételeket teremthetsz a növények számára. Milyen típusok közül választhatsz? Lássuk!

Kerti rotációs kapák vs. rotovátorok

A kerti rotakapa hasonló egy másik kertészeti eszközhöz, az úgynevezett rotovátorhoz. Mi a különbség köztük?

Kerti rotációs kapa

A kerti rotakapa gépet úgy tervezték, hogy jelentősen megkönnyítse a talaj alapos fellazítását. Késekből álló szerkezettel rendelkezik, amelyet leggyakrabban egy motor hajt.

Rotovátor

A rotovátor hasonló elven működik, de nagyobb teljesítményének és konstrukciójának köszönhetően nem csak a talajt lazítja fel, hanem mindent szétmorzsol, ami az útjába kerül.

A kerti kapálógép hajtása

A kerti kapálógép használata jelentősen megkönnyíti a munkát, mivel legtöbbjük automatikus hajtással rendelkezik. Kínálatunkban az alábbi típusokat találod:

Benzines rotációs kapa

benzines rotakapa erősebb, és nem korlátoz a munkában a kábel hossza, mivel nincs szüksége elektromos áramra. Nagyobb területek művelésére alkalmas, nehezebb és drágább.

Elektromos rotakapa

Az elektromos kapálógép azoknak a kertészeknek való, akik könnyebb és olcsóbb változatot keresnek. Az elektromos rotációs kapa hátránya, hogy kisebb a teljesítménye, és szükség van elektromos hálózatra a munkához. Ha azonban egy kisebb kerthez keresel rotakapa gépet, akkor bőven elegendő lehet.

Benzines kerti kapálógépek
Benzines kerti rotakapa

Elektromos kapálógépek
Elektromos rotakapa

Kézi rotációs kapa

A kézi kapálógép ezen termékek alapverziója, és a munka megkönnyítésében a legkevésbé hatékony. Több saját erőt kell használnod a munka során, de egy kisebb ágyás előkészítéséhez elegendő lehet.

A kerti kapálógép munkaszélessége

A kerti rotációs kapa egyik alapvető jellemzője a munkaszélesség, amely meghatározza annak hatékonyságát. Ez az adat megmutatja, hogy a kapálógép egy húzással mekkora területet dolgoz fel. Egyes modellek lehetővé teszik ennek a szélességnek az állítását további kések hozzáadásával vagy eltávolításával.

A kerti rotációs kapa munkamélysége

A kerti kapálógép másik fontos jellemzője a munkamélység, ameddig a talajt fellazítja. A legtöbb modell esetében ez a paraméter 20–30 cm között van, ami elegendő a legtöbb növény számára a talaj előkészítéséhez.

i

Figyelj a rotációs kapa tömegére is

Kerti kapálógép vásárlásakor ne feledkezz meg a gép tömegéről sem. Általánosságban elmondható, hogy minél könnyebb a rotációs kapa, annál könnyebb lesz vele dolgozni.

Kerti rotakapa gépek kiegészítőkkel

A kerti rotációs kapa tartalmazhat ekét, amely lehetővé teszi a talaj forgatását és szántását az ágyásokban. Az eke kerekei ideálisak a puha talaj fellazítására, és a soroló kapák pedig nagyszerűek a gyökeres növények, például burgonya és más zöldségek termesztéséhez szükséges talaj előkészítéséhez.

Nem csak egy rotációs kapa érdekel?

Ha nem csak a kerti rotációs kapa érdekel, hanem más hasonló termékek is, mint például a szegélynyírók vagy az ágdarálók, akkor jó helyen jársz. Szerezd be mindet egyszerre!

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
8 termék

Kapálógépek (rotakapa)

Kapálógépek (rotakapa)

A Kapálógépek (rotakapa) kategóriában összesen 8 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó kapálógépek (rotakapa) Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább kapálógépek (rotakapa) A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb kapálógépek (rotakapa) A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: kapálógépek (rotakapa) vélemények
P-DC1-WEB05
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ