A konyhai aprítógépek sok időt és energiát takaríthatnak meg főzés közben. Egy pillanat alatt elkészülnek a hagyma, más zöldségek, vagy a gyümölcs feldolgozásával. Keményebb dolgokat, például diót, magokat vagy jeget is darálhatsz velük. Mire figyelj a választáskor?
Tovább
Aprító vagy jégtörő?
A konyhai aprítógépek célja az élelmiszer-feldolgozás, míg a jégtörők feladata benne van a nevükben. Az aprítógépek is képesek a jég összezúzására, de ez tovább tart nekik, mint egy jégtörőnek.
Mi alapján válassz konyhai aprítógépet, vagy jégtörőt?
Teljesítmény
- A teljesítmény megmutatja, mennyi elektromos energiát használ a készülék óránként, illetve jelzi, mekkora erőbedobással fog neked/helyetted dolgozni.
- A jégtörők teljesítménye áltálában 300 W körül mozog.
- Zöldségek és gyümölcsök aprítására elegendő a 100 W, de ezzel ne akarj jeget törni.
Kiegészítők
A gépeket a szükséges, általában üveg vagy műanyag edényekkel szállítják. A tartály mérete tekintetében a kínálat meglehetősen változatos. Gondold végig, mire használod leginkább az eszközt. A hagyma aprításához elegendő egy 500 ml-es edény, de legalább 1 literes szükséges egy jó saláta elkészítéséhez. Egyes modellek praktikus keverőt is tartalmaznak, amely lehetővé teszi a tejszínhab vagy a tojásfehérje felverését.
Anyag
A gépek teste műanyagból készül. Késeiket jó minőségű acélból gyártják. Minél több kése van a gépnek, annál hatékonyabb. Általában 2-4 késes gépekkel találkozhatsz, ami többnyire elegendő.
A készüléknek jó állapotban kell lennie, és karbantartása egyszerű kell legyen. Győződj meg arról, hogy alkatrészei mosogatógépben moshatóak legyenek.
Funkciók és jellemzők
Egyes gépek több sebességfokozattal rendelkeznek, és/vagy TURBO gombbal az extra gyors vágáshoz. Hasznos, ha csúszásgátló talpuk van, amely a gépet a helyén tartja.
A leírás elrejtése