Stúdió hangfalak (monitor hangfalak)

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Csatornák száma
Önálló hangszóró
(68)
2.0
(51)
2.1
(1)
Csatlakozó típus
3,5 mm Jack
(29)
6,3 mm Jack
(65)
AUX
(8)
LAN (RJ-45)
(1)
RCA - Cinch
(79)
Vezeték nélküli funkciók
Bluetooth
(23)
Wi-Fi
(1)
Multiroom
(1)
Szín
Fehér
(17)
Fekete
(102)
Piros
(7)
Ezüst
(1)
Szürke
(1)
Zöld
(1)
Sárga
(4)
Szűrés

A stúdió hangfalak búcsút intenek a sztereotipizált munkának. Segítenek a zene keverésében vagy masteringjében, és sok DJ, valamint zenész nélkülözhetetlen részét alkotják. Egyre nagyobb csodálat övezi őket, mert a kapott hangzás hamisítatlan és torzításmentes. Nem tudod, mi alapján válassz magadnak stúdió hangfalat? Olvass tovább!

Tovább

Stúdió monitorok vs hangfalak

A stúdió monitoroknak és a hagyományos otthoni hangfalaknak egyaránt megvan a helyük. Mindkét csoport meglehetősen különbözik egymástól. A szokásos "ládák" szimfóniává varázsolják a zenét a füleid számára. Pontosan ez az oka annak, hogy a zenei producerek ugyan nem használják őket, de az átlagos hallgató számára tökéletesek és nagyszerűek. Tehát nagyon is fontos jellemző a felhasználási módjuk.

i

Próbálj meg lazítani esténként a tenger hangjára a kínálatunkban található hangfalak segítségével.

Hogyan osztályozhatók a stúdió hangfalak?

Ha a stúdió hangfalakból csupán egyetlen típus készülne, valószínűleg megúsznád a nehézkes válogatást. A piacon azonban rengeteg fajta található belőlük, és ez lehetővé teszi, hogy pontosan olyan zenét alkoss, amilyet szeretnél. A stúdió hangfalakat egyébként két fő csoportra osztják, méghozzá aktív és passzív megjelöléssel.

Erősítőt szeretnél? Akkor egy aktív stúdió hangfal a megoldás!

Az aktív stúdió hangfalaknak van egy vitathatatlan előnyük a passzív társaikkal szemben: a belsejükbe integrált erősítővel rendelkeznek, így helyet takarítanak meg. Ez az előny azonban hátrányként is besorolható. A stúdió hangfalakat ugyanis nagyon nehéz szétszerelni, így a legtöbb esetben nem módosíthatók.

Passzív stúdió hangfalak

Ha egy ilyen berendezés hátulján kábelcsatlakozókat találsz, akkor passzív stúdió hangfallal van dolgod. A kábelezésnek ez a fajta elhelyezése különösen indokolt, mivel ezeknek a típusoknak a kialakításban nincs jelen az erősítő. Vagyis a passzív stúdió hangfalak sokkal több módosítási lehetőséget nyújtanak. Ha tanácstalan vagy, olvasd el, hogyan választhatod ki a legjobb és leghatékonyabb erősítőt.

Növelheted a hangminőséget a stúdió hangfal állványra helyezésével.

Gondosan válaszd ki a stúdió hangfalhoz tartozó szerkezetet is

A legtöbb esetben vagy zárt kialakítású, vagy lyukkal ellátott stúdió hangfalakkal találkozhatsz. A lyuk nélküli modellek esetében problémák adódhatnak a légáramlással és a keletkező hangzás torzulásával. Ez a probléma a nyitott lyukú változatok esetében nem áll fenn. A kerek lyuk leginkább a hátoldalon, bizonyos esetekben pedig az elülső oldalon található. A membrán így nem tudja mozgatni a levegőt, és ekkor a hang tökéletesen tiszta.

Ne csak a teljesítményre összpontosíts, ez egy mítosz

A vásárlási döntés meghozatala előtt fontos figyelembe venned a stúdió hangfal méretét a helyiség méretéhez viszonyítva. Szükségtelenül nagy teljesítmény esetén átdimenzionálás történik, és nem használod ki a stúdió hangfalban rejlő teljes potenciált. Az alábbi táblázat jól szemlélteti, hogy a helyiség mérete hogyan függ össze a hangberendezés teljesítményével.

A stúdió hangfal mérete A helyiség ajánlott mérete A stúdió hangfal teljesítménye
3–4„" 2,6 × 2 m 15-30 W
4,5–7„" 3,8 × 3„m 30–60„W
8–10„" 4,6 × 3„m 60–100„W
10„" nagyobb mint 4,6 × 3„m nagyobb mint 100„W

A stúdió hangfalak fogalomtára

A gyakorlatban nemcsak a fent említett paraméterekkel rendelkező stúdió hangfalak léteznek. Beszélhetünk még hozzáadott csatlakozókról, a mélyközép membrán átmérőjéről, a csatornák számáról vagy a vezeték nélküli modulon keresztüli csatlakozás lehetőségéről. A szerencse a felkészülteknek kedvez, úgyhogy készüljünk is fel a lehető leghatékonyabb átvezetésre az egyes megoldások között.

  • A középmembrán átmérője úgy működik, hogy minél nagyobb a membrán, annál pontosabban képes lejátszani még a legmélyebb basszusokat is.
  • A csatornák száma meghatározza a zenei élmény hitelességét. Pontosan azért viszel magaddal a moziból olyan izgalmat és élményt a hangzást illetően, mert az úgy terjed a térben, mintha a film körülötted játszódna.
  • A frekvenciatartomány a felső és alsó decibelhatárt jelzi.
  • A bemenetek lényegében az alapokat jelentik. A legelterjedtebb közülük a 2× RCA (cinch), az XLR vagy a TRS jobb minőségű átvitelt biztosítanak, és ne feledkezzünk meg a 6,3 és 3,5 mm-es csatlakozókról sem a további csatlakoztatási lehetőségek érdekében.
  • A vezeték nélküli kapcsolatot a Bluetooth- vagy a WiFi-technológia közvetítése biztosítja.

Ne fogyasztási cikkeket vásárolj, hanem vásárolj okosan – stúdió hangfalak vásárlói vélemények alapján.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
128 termék

Stúdió hangfalak (monitor hangfalak)

A Stúdió hangfalak (monitor hangfalak) kategóriában összesen 128 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó stúdió hangfalak (monitor hangfalak) Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább stúdió hangfalak (monitor hangfalak) A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb stúdió hangfalak (monitor hangfalak) A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: stúdió hangfalak (monitor hangfalak) vélemények
P-DC1-WEB05
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ