Magasnyomású mosók

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Tömlő hossza
0,5 m
15 m
-
Áramlás
162 l/h
800 l/h
-
Nyomás
20 bar
210 bar
-
Teljesítmény
1100 W
5100 W
-
Felszerelés
Hajtókar
(9)
Mosószer tartály
(22)
Csempemosó kefe
(15)
Autós kefe
(24)
Forgó fúvóka
(42)
Szivattyú
Meghajtás
Akkus
(9)
Elektromos
(64)
Benzines
(2)
Szűrés

A magasnyomású mosó az erős vízsugárral történő tisztításra szolgál. A magasnyomású mosók három alapvető részből állnak: egy meghajtással ellátott szivattyúból, egy tömlőből és egy nagynyomású fúvókából. A magasnyomású mosó kiválasztásakor három fő paraméterre kell figyelned: nyomás, vízáramlás és meghajtás. Szeretnél többet megtudni erről a praktikus eszközről? Olvass tovább!

Tovább

Milyen előnyökkel rendelkezik egy magasnyomású mosó?

A magasnyomású mosó segítségével nagyon könnyen tisztíthatóak a legkülönbözőbb felületek, mivel ez az eszköz nagynyomású vízsugarat használ a tisztításhoz. Az évek óta megtapadt szennyeződéseket is képes kezelni. Néhány óra alatt eredeti állapotára tisztíthatod azt is, amit szivaccsal és tíz speciális termékkel sem tudtál már hosszú ideje megtenni. A magasnyomású mosó előnyei tehát abszolút nem elhanyagolhatóak.

  • Egyszerű és gyors tisztítás a különböző felületeken.
  • Sokkal többet tud, mint a speciális tisztítószerek és törlők.
  • Eltávolítja az évek óta megtapadt szennyeződéseket is.
  • Az anyagok eredeti tisztaságát és ragyogását is visszaállítja.
  • Munka során nem leszel koszos, és nem fáradsz el.

i

A magasnyomású mosót különböző neveken ismerheted

A magasnyomású mosót wapp néven is emlegetik. Ez a kifejezés a nagynyomású rendszereket gyártó német Wap Reinigungssysteme cég nevéből ered.

Mi az a kézi magasnyomású mosó, és mire használható?

A kézi magasnyomású mosó egy nagyon sokoldalú eszköz, amellyel a legkülönbözőbb felületeket is tisztíthatod. Alkalmas a leülepedett por, szmogrészecskék, korom, alga, penész, moha eltávolítására, képes kezelni a zsírt, az olajfoltokat vagy a vegyi anyagokat, például graffiti, festékek, de lakkok vagy foltok eltávolítására is alkalmazható. Néha cementbevonatok, rozsda vagy sókicsapódás esetén is használják.

A magasnyomású mosó leggyakoribb felhasználási területei

Most, hogy már tudod, hogy mit tud tisztítani magasnyomású mosó, nézzük meg, mire használják leggyakrabban:

  • A magasnyomású mosó az autók tisztítására alkalmas modelljei a népszerűségük miatt szinte külön kategóriát képeznek. Előnyük, hogy nem kell többé fizetned az autómosásért.
  • A járdák és teraszok tisztítása egy másik olyan tevékenység, amely egy magasnyomású mosó nélkül rendkívül nehézkessé válna.
  • A magasnyomású mosó a házak homlokzatának tisztításához is hasznos, mivel képes visszaadni azok eredeti színét.
  • A magasnyomású mosót gyakran használják a régi festék eltávolítására a hajókról.
  • A nagyméretű graffitik eltávolításához szinte elengedhetetlen egy magasnyomású mosó.

Mely a paraméterek fontosak a magasnyomású mosó kiválasztásánál?

A magasnyomású mosók kiválasztásakor számos fontos paramétert kell figyelembe venni. Ezek közé tartozik az áramlási sebesség, a maximális nyomás, a teljesítmény, a meghajtás típusa, a szivattyú anyaga, és jó megnézni az egyéb funkciókat és a felszereltséget is.

Hányszoros nyomást tud kifejteni egy magasnyomású mosó?

Minden magasnyomású mosó kissé eltérő maximális nyomást képes kifejteni. Milyen nyomásérték elegendő a számodra? Lássuk!

  • 12-120 bar: ideális az alkalmi, otthoni használatra, például kerékpárok, kerti bútorok, szerszámok mosására vagy autók, motorkerékpárok és robogók alapvető karbantartására.
  • 120-150 bar: alkalmas minőségi autómosásra, tetők, tetőereszcsatornák, teraszok, járdák, járdalapok, burkolatok, homlokzatok vagy úszómedencék körüli tisztításra is.
  • 150-300 bar: a félprofesszionális és professzionális magasnyomású mosók rendelkeznek ilyen nyomással, amely gyárakban, csarnokokban, piszkosabb területeken, de nagyobb kertekben, udvarokon, teraszokon vagy járdákon is alkalmazható.

Ahhoz, hogy hatékonyan távolíthasd el a szennyeződéseket a nehezebben hozzáférhető helyekről, inkább a magasnyomású mosó magasabb nyomására helyezd a hangsúlyt. Egy 200 baros magasnyomású mosó a legtöbb esetben tökéletesen megfelelőnek tekinthető.

A magasnyomású mosó áramlási sebessége

A magasnyomású mosók szivattyúján átfolyó vízmennyiséget liter/óra értékben adjuk meg. Minél nagyobb az áramlási sebesség, annál jobban tisztíthatsz nagy területeket.

  • A 450 liter/óra alatti mosók általában hobbi szerszámok, amelyek alkalmi használatra alkalmasak a ház körül, pl. kerékpárok, szerszámok vagy kerti bútorok tisztítása.
  • Az 500 l/óra körüli értékű félprofesszionális magasnyomású mosók nagyobb területek, járdák, járdák, utak, csarnokok, teraszok, kerítések vagy homlokzatok esetén ideálisak.
  • A 600 l/óra és több áramlással bíró magasnyomású mosó alkalmas a gyakori használatra a mezőgazdaságban, az építőiparban vagy az élelmiszer feldolgozásban.

!

A magasnyomású mosó megvásárlása előtt győződj meg arról, hogy elegendő áramlással rendelkezik a vízcsatlakozója. Ellenkező esetben a készülék áramlási sebessége nem lenne teljes mértékben kihasználható.

A magasnyomású mosónak megfelelő teljesítményűnek kell lennie

A magasnyomású mosónak is elegendő teljesítményt kell nyújtania ahhoz, hogy megfelelően működjön. De ez általában kéz a kézben jár a nyomással és az áramlással. Általában minél nagyobb a teljesítmény, annál nagyobb nyomást képes kifejteni a magasnyomású mosó az adott áramlási sebesség mellett.

Kaphatóak akkumulátoros, elektromos csatlakozós és benzines magasnyomású mosók is

A magasnyomású mosó pumpája lehet vezeték nélküli, hálózatra kapcsolható vagy benzinmotorral működő. Mindegyik lehetőségnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Válaszd ki a meghajtást a magasnyomású mosódhoz aszerint, hogy hol fogsz dolgozni a géppel.

  • Az elektromos hálózatra csatlakoztatható magasnyomású mosó robusztus, erős és általában hosszabb élettartamú.
  • A belsőégésű motorral működő magasnyomású mosó nem igényel elektromos csatlakozást, nagyon erős, de hátránya a zaj és a nagyobb tömeg.

Az akkus magasnyomású mosó napjaink modern megoldása

Népszerű lehetőség az akkumulátoros magasnyomású mosó, amely kiválóan alkalmas az áramforrás nélküli helyeken történő munkavégzésre, mivel akkumulátorral működik. Vannak alkalmi használatra szánt modellek, de kaphatóak olyan nagy teljesítményű gépek is, amelyek ugyanazt tudják, mint az elektromos vagy benzines magasnyomású mosók, csak sajnos nem használhatóak sokáig töltés nélkül.

i

A hordozható akkus magasnyomású mosó

Szeretnél egy kompakt és hordozható magasnyomású mosót, amelyet magaddal vihetsz és szinte bárhol használhatsz? Válaszd az akkumulátoros meghajtású modellt.

Akkus magasnyomású mosó
Hordozható akkus magasnyomású mosó

Profi magasnyomású mosó
Profi magasnyomású mosó

Figyelj a magasnyomású mosó tömlővezetékének a hosszára is!

Minden magasnyomású mosó egy tömlőn keresztül adagolja a vizet. Ennek a tömlőnek a hossza általában 3 és 15 méter között mozog. Vásárlás előtt mérlegeld, hogy milyen hosszú csőre lesz szükséged a feladataidhoz.

A magasnyomású mosó szivattyújának anyaga

Válaszd ki a megfelelő magasnyomású mosó szivattyújának anyagát is, amely lehet fém és műanyag. A műanyag előnye, hogy általában könnyebb és mobilisabb. A fém nehezebb, de egy fémszivattyús magasnyomású mosó sokkal tovább fog szolgálni, mivel a hatalmas belső nyomás miatt nem kopnak el olyan hamar az alkatrészek.

A rendkívül tartós fémszivattyús magasnyomású mosó ideális a professzionális használatra akár megterhelő és rendszeres munkák esetében is.

Milyen jellemzőkkel és felszereltséggel rendelkezhetnek a magasnyomású mosók?

A magasnyomású mosó kiválasztásakor nézd meg annak különleges jellemzőit és felszereltségét is.

  • nyomásszabályozás lehetővé teszi a víznyomás változtatását a mosás közben.
  • A tömlőorsó megkönnyíti a munkát és a magasnyomású mosó tárolását. Ez lehet kézi vagy félautomata.
  • vízszívással rendelkező magasnyomású mosó alkalmas a magas vízszintek kezelésére is.
  • A fűtéssel ellátott magasnyomású mosó növeli a mosás hatékonyságát. Egyes modellek csak hideg vizet tudnak kezelni, erre vigyázz!
  • Az Autostop/start egy olyan funkció, amely automatikusan ki- vagy bekapcsolja a szivattyút, ha üzemszünet van.
  • A mosószertartály lehetővé teszi a tisztítószerek használatát, és rendelkezhet adagolás szabályozással is.
  • A tisztító tartozékok általában speciális eszközöket tartalmaznak a különböző felületekhez, például kefét, csempekefét, forgó fúvókát stb.

i

Szeretnél egy olcsó magasnyomású mosót?

Egy olcsó magasnyomású mosó kell? Van egy megoldásunk a számodra! Látogass el az alábbi outlet kategóriánkba, ahol garanciális használt, akciós termékeket találhatsz kedvező áron.

5 tipp a magasnyomású mosó kezeléséhez

Nem tudod, hogyan kell megfelelően működtetni egy magasnyomású mosót? Talán az alábbi 5 tippünk segíthet Neked:

  1. A hagyományos kerti tömlőhöz képest a magasnyomású mosó jelentős mennyiségű vizet és időt takarít meg.
  2. Vigyázz, hogy a nagy nyomás ne károsítsa az egyes felületeket (homlokzatokat, fa felületeket). Szabályozd megfelelően a nyomást, vagy válassz megfelelő távolságot.
  3. A magasnyomású mosó szivattyú élettartamának növelése érdekében javasoljuk egy finom szűrő használatát a magasnyomású mosó és a hálózati vízellátás között.
  4. A magasnyomású mosók beindítása előtt először teszteld a gépet. Csatlakoztasd a vizet, nyomd meg a pisztolyt, préseld ki az összes levegőt a rendszerből, hogy a víz magától elkezdjen kifolyni. Ezután már be is kapcsolhatod a gépet és nekiláthatsz a melónak.
  5. Ha télire szeretnéd elrakni a mosót, akkor a víztől szabadulj meg, és teljesen szárítsd ki a rendszert. Ez megakadályozza majd a fagyás okozta károsodást.

Melyik a legjobb magasnyomású mosó?

Böngészed a menüt és azon gondolkodsz, hogy melyik magasnyomású mosó lesz a legjobb a számodra? A személyes preferencia gyakran szerepet játszik a választásban. De ha például egy igazi profi gépet keresel az alkalmazottaid számára, akiknek minőségi eszközökre van szükségük a munkájuk elvégzéséhez, mindenképpen válassz egy fémpumpával ellátott modellt, és keress egy fogaskerekek nélküli, közvetlen meghajtású indukciós motoros változatot, mivel ez nyújtja a legjobb teljesítményt és tartósságot, amit semmilyen más fogaskerekes motor nem tud felülmúlni.

i

Nem tudod még, hogyan válassz magasnyomású mosót? A vélemények segíthetnek!

Ha még mindig nem döntöttél, és nem tudod kiválasztani a megfelelő magasnyomású mosót, akkor a vásárlói vélemények a helyes irányba terelhetnek. Egy másik segítség lehet, hogy az eladások szerint rendezed a kínálatot, és megnézed, hogy melyik a legkelendőbb magasnyomású mosó.

Szerezd be a szükséges tartozékokat a magasnyomású mosó mellé!

Amikor új magasnyomású mosót vásárolsz, a következő kiegészítők között is nézz szét, hogy a tisztító készleted teljes legyen. Kaphatóak például tisztítószerek vagy autósamponok, cserefejek vagy kefék. Mit tudnak például a legjobb kiegészítők vagy tartozékok?

  • mosószerek olyan hatékony tisztítószerek, amelyeket a magasnyomású mosók utántöltésére terveztek.
  • Az öntözőfejek például sűrű és hatékony mosóhab felvitelére szolgálnak.
  • kefék erős tisztításra, azaz az autóban lévő kárpitok vagy szőnyegek tisztítására alkalmasak.
  • padlótisztító tartozékok fokozatosan lehetővé teszik, hogy akár több éves szennyeződéseket is megtisztíts pl. a teraszon.
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
79 termék
Riwall PRO REPW 155 SET
Magasnyomású mosó - elektromos, hordozható, 2000 W teljesítmény, 150 bar max. nyomás, 450 l/h átfolyási sebesség, 5 m hosszú tömlő, fém, szívás, forgó fúvóka, vízszűrő és nyomópisztoly
60 890 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: RIWnar05
Riwall PRO REPW 195i SET
Magasnyomású mosó - elektromos, hordozható, 2500 W teljesítmény, 195 bar max. nyomás, 468 l/h átfolyási sebesség, 8 m hosszú tömlő, fém, szívás, forgó fúvóka, vízszűrő és nyomópisztoly
80 690 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: RIWnar06
Kärcher K 7 Power
Magasnyomású mosó - elektromos, hordozható, 3000 W teljesítmény, 180 bar max. nyomás, 600 l/h átfolyási sebesség, 10 m hosszú tömlő, fém, nyomásszabályozás, forgó fúvóka, vízszűrő és nyomópisztoly
194 290 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: KASK084
Riwall PRO RPPW 207 SET
Magasnyomású mosó - benzines, hordozható, 5100 W teljesítmény, 207 bar max. nyomás, 600 l/h átfolyási sebesség, 8 m hosszú tömlő, fém, szívás, változtatható fúvóka, vízszűrő és nyomópisztoly
130 690 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: RIWnar08
2,5
BOSCH Fontus
Magasnyomású mosó - akkus, hordozható, 20 bar max. nyomás, 4 m hosszú tömlő, autós kefe
120 790 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BOFAC9p4
HERON 8896350 - Magasnyomású mosó Ingyenes
szállítás boltjainkba
HERON 8896350
Magasnyomású mosó - benzines, hordozható, 210 bar max. nyomás, 450 l/h átfolyási sebesség, 8 m hosszú tömlő, fém, szívás, mosószer tartály
415 680 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: MADZ094
4,7
K 7 Smart Control Home
Magasnyomású mosó - elektromos, hordozható, 2800 W teljesítmény, 180 bar max. nyomás, 600 l/h átfolyási sebesség, 10 m hosszú tömlő, fém, nyomásszabályozás és szívás, csempemosó kefe és forgó fúvóka
235 390 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: KASK042

Magasnyomású mosók

Magasnyomású mosók

A Magasnyomású mosók kategóriában összesen 79 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó magasnyomású mosók Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább magasnyomású mosók A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb magasnyomású mosók A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: magasnyomású mosók vélemények
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ