Vákuumozó gépek - melyik típust válasszuk?
Az otthoni vákuumozó gép segít hosszabb ideig megőrizni a tárolt élelmiszerek frissességét és aromáját azáltal, hogy megakadályozza a levegő bejutását a zacskóba vagy edénybe. Megakadályozza azt is, hogy az ételekből elvesszenek a fontos vitaminok és ásványi anyagok. A vákuumozó gép alkalmas hús, hal, zöldségek, készételek, valamint tartós élelmiszerek vákuumozására. A használat módja és gyakorisága alapján választhatsz a kézi vákuumozók, a professzionális modellek és a vákuumfóliázó gépek közül.
Kézi vákuumozó
A kézi vákumozó alkalmankénti használatra alkalmas. Kompakt kialakítású, így még kisebb konyhákban is kényelmesen tárolható. A kézi vákuumozó gép nagyon könnyen, egyetlen gombnyomással működtethető. Egyszerűen csomagold az ételt speciális, szeleppel ellátott simítózáras zacskóba, vagy tedd vákuum dobozba, és nyomd meg a gombot a levegő kiszívásához. A kézi vákuumcsomagoló általában elemmel működik.
- Alkalmi használatra alkalmas.
- Kompakt és könnyen hordozható.
- Egyszerű használat - csak nyomd meg a gombot.
- Alkalmanként elemek beszerzése szükséges.
Vákuumfóliázó gép, az univerzális segítő
A vákuumfóliázó gépek vagy Sous-Vide vákuumozó gépek a legnépszerűbb vákuumozók, és gyakori használatra is alkalmasak. Miután az ételt a speciális vákuumtasakba vagy vákuumfóliába helyezted, kiszívja a felesleges levegőt, majd szorosan lezárja a zacskót. Ezt forró hegesztéssel éri el, amikor a műanyag zacskót az érintkezési ponton megolvasztja. Az így eltett élelmiszer kevés helyet foglal el a hűtőben vagy a fagyasztóban. A fóliahegesztő gép ideális hús, sajt, kolbász, gyümölcs, zöldség és készételek vákuumozására. A választásnál különösen a szívóerőt érdemes figyelembe venni, ami nagyban befolyásolja a szívási sebességet.
- Univerzális vákuumozó, amely gyakori vákuumozásra is alkalmas.
- Az élelmiszerek helytakarékosan tárolhatók a hűtőben vagy a fagyasztóban a vákuumtasaknak köszönhetően.
- Számos hasznos funkcióval rendelkezik.
- A vákuumfóliázó gépek nagyobbak, így saját helyet igényelnek a konyhában.
Ne félj fűszereket és fűszernövényeket hozzáadni a vákuumozott ételekhez. A hús például sokkal finomabb lesz.
Professzionális vákuumozó gépek a maximálisan gyors és tartós eredményért
A professzionális vákuumozó gép az igazán intenzív használattal is megbirkózik. Minden nagyobb család és vendéglátóipari vállalkozás számára hasznos lesz. A professzionális vákuumozó gép általában rozsdamentes acélból készül a hosszú távú és problémamentes működés érdekében. A zacskót közvetlenül a gépbe kell helyezni, ami tökéletes a folyékonyabb élelmiszerekhez.
i
Gyors megoldást keresel az élelmiszerek tartósítására? A vákuum dobozok segítenek
A vákuum dobozok az élelmiszerek tartósítására szolgáló légmentesen záródó műanyag edények. Megakadályozzák a nedvesség kialakulását és a penészedést, és segítenek abban, hogy az alapanyagok hosszú ideig frissek maradjanak.
Kézi vákuumozó
Vákuumfóliázó gép
Vákuumozó gép
Minek van még szerepe a vákuumozó gép kiválasztásakor?
A minőségi vákuumozó gépek a teljesítmény és a szívóteljesítmény alapján ismerhetők fel
A teljesítmény tájékoztat az energiafogyasztásról, a vákuumozó gépek esetében befolyásolja a szívóteljesítményt. Ez határozza meg, hogy a szivattyú milyen gyorsan képes a levegőt eltávolítani a dobozból. Vedd fontolóra ezt a paramétert, ha gyakran és sok élelmiszert akarsz így tárolni. Számos korszerű vákuumozó gép lehetővé teszi a szívási sebesség szükség szerinti szabályozását. Az átlagos teljesítmény körülbelül 200 W, a szívóteljesítmény pedig 10-20 l/perc között van.
A hegesztések szélessége és száma
Vásárlás előtt fontold meg, mekkora és milyen mennyiségű élelmiszert szeretnél így tartósítani. A vákuumfóliázó gép kiválasztásakor a tasak vagy fólia maximális szélességére összpontosíts. A szabványos hegesztési szélesség kb. 30 centiméter. A vákuumfóliázó lehet egy vagy két hegesztéses is. Ez utóbbi úgy működik, mint a klasszikus vákuumfóliázó gépek, de két hegesztést hoz létre egymás után. A második biztonsági pajzsként működik.
A vákuumozó gépek tömege és tárolása
Ha nincs túl sok hely a konyhapulton vagy gyakran fogod mozgatni a készüléket, akkor ezeket a szempontokat is figyelembe kell venni a vákuumozó gép kiválasztásakor. A vákuumozó gépek tömege meglehetősen széles skálán mozog, az átlagos tömeg 1,5 kg. Egyes készülékek lehetővé teszik a vízszintes és függőleges helyzetben történő tárolást is, amit kis konyhákban fogsz nagyra értékelni.
A vákuumozás nagyszerű alternatívája a hagyományos pácolásnak. Tedd a nyers hús- vagy haldarabokat a zacskóba, add hozzá a pácot, és a vákuumozó gép segítségével szívd ki belőle a levegőt.
3 kiegészítő, amelyeknek köszönhetően a vákuumozó gépek még jobb munkát végeznek
- A LED működésjelzés tájékoztatást ad az éppen futó programokról és folyamatokról.
- A túlmelegedés elleni védelem megakadályozza a vákuumozó gép túlmelegedését, ha elfelejtenéd kikapcsolni.
- A lágy szívóerő a folyékonyabb állagú élelmiszerek, például levesek vagy szószok vákuumozásához ideális.
i
Minden típusú készülékhez található a kínálatunkban vákuumtasak és vákuumfólia is. Egyszer használatos és újra használható tasakok is kaphatók.
A leírás elrejtése