Powerline adapterek

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Szűrés

A powerline adapter hatékony és stabil megoldást jelent az otthoni internethálózat hatótávolságának kiterjesztésére. A hosszabbítókkal és a repeaterekkel összehasonlítva az internetjelet a powerline-on keresztül továbbítják, így megbízhatóbb kapcsolatot biztosítanak hagyományos internetkábelek fúrása és telepítése nélkül. Nem tudod, hogyan válassz powerline-t az otthonodhoz? Olvass tovább, és az alábbi írásból kiderül.

Tovább

Hol használatos a powerline?

A powerline tökéletes megoldást jelent majd az olyan épületekben, ahol nehéz, nem praktikus vagy akár lehetetlen Ethernet kábelt vezetni, mert például vastag falakból épült az épület. A stabil és erős internetjelet a powerline-on keresztül különösen azok a felhasználók értékelik, akik távol vannak a WiFi forrástól, és megbízható kapcsolatra van szükségük a videohívásokhoz vagy az online játékokhoz. Így a powerline számos vonzó előnnyel, de néhány néhány hátránnyal is rendelkezik.

A powerline adapter előnyei

  • A powerline-t csak be kell dugni egy konnektorba, gyorsan telepíthető.
  • A meglévő elektromos hálózatnak köszönhetően nincs szükség új kábelekre.
  • A WiFihez képest stabilabb kapcsolatot kínál minimális interferenciával.

A powerline adapter hátrányai

  • A régebbi/rongált vezetékek negatívan befolyásolhatják a teljesítményt.
  • A csatlakoztatott készülékek ronthatják a jel minőségét.
  • Az Ethernet kábeles csatlakozás ezzel szemben alacsonyabb sebességet biztosít.

i

A powerline hálózatot a jövőben további adapterek hozzáadásával bővítheted, de előzetesen ellenőrizned kell, hogy azok kompatibilisek-e egymással. Fontos azonban azt is figyelembe venni, hogy több adapterrel csökken a teljes vezetékes internethálózat általános teljesítménye.

A powerline adapter választék

A powerline adapter eszközök elsősorban a hatótávolságukban különböznek, amely néhány métertől 300 méterig terjed, és egyes esetekben eléri az 500 métert is. Természetesen minél nagyobb hatótávolságot támogatnak az adapterek, annál távolabb lehetnek egymástól. A powerline adapter tényleges hatótávolsága azonban a vezetékezés minőségétől függ, ezért mindenképpen javasoljuk, hogy a szükségesnél nagyobb hatótávolságú modelleket válassz.

A powerline adapter sebessége

A hatótávolság mellett a powerline adapter által támogatott sebesség is befolyásolja a teljesítményt. Általában az alap teljesítmény 600 Mbps-tól indul, ami még a közepes méretű háztartások számára is elegendő, de elérheti a 2 Gbps, vagy az annál nagyobb sebességet is, ami egyszerre több igényes műveletet is képes kezelni. A kapcsolat tényleges sebessége azonban ismét az elektromos hálózat minőségétől és a más készülékek által okozott zavaró hatásoktól függ.

Kíváncsi vagy, hogy más ügyfeleink milyen tapasztalatokat szereztek a powerline adapterekkel kapcsolatban? Olvasd el a vásárlói véleményeket.

Átmenő vs. nem átmenő powerline adapter

A powerline adaptereket a telepítéshez fali konnektorba kell dugni, ami nem praktikus, ha egy másik készülékhez használod. Ezért egyes gyártók olyan modelleket gyártanak, amelyek átmenő aljzattal rendelkeznek. Mindkét típusú powerline adapter változatnak megvannak az előnyei, de a hátrányai is.

  1. Az átmenő powerline adapter beépített elektromos aljzattal van felszerelve, amely lehetővé teszi a csatlakoztatott elektromos készülékek további használatát.
  2. A nem átmenő powerline adapter a használat közben elfoglalja a konnektort. Ezek azonban általában kompaktabbak és megfizethetőbb modellek, mint az átmenő tápellátású lehetőségek.

powerline adapter
Átmenő powerline adapter

powerline adapter
Nem átmenő powerline adapter

Mi a különbség az elsődleges és a másodlagos hálózati egységek között?

Az alap powerline adapter csomagok mindig tartalmaznak legalább két egységet, amelyek nemcsak a rendeltetésükben, hanem néhány paraméterükben is különböznek egymástól.

Primer powerline adapter

A primer powerline adapter jelátvivőként szolgál, és létrehozza az alapvető hálózati infrastruktúrát. Ezért nemcsak egy konnektorba kell bedugni, hanem egy Ethernet kábellel a routerhez is csatlakoztatni kell. Az elsődleges powerline adapterben általában nem találunk WiFi extendert, mivel annak fő feladata a jel továbbítása az elektromos hálózaton keresztül. Ugyanakkor általában csak 1 LAN csatlakozóval rendelkezik a router vagy modem számára.

Szekunder powerline adapter

A szekunder powerline adapter arra szolgál, hogy az elektromos hálózatról internetjelet fogadjon, és új csatlakozási forrást hozzon létre. Miután csatlakoztattad, egyszerűen csatlakoztasd a készüléket az újonnan létrehozott Ethernet portokhoz, vagy vezeték nélkül, ha a powerline adapter rendelkezik WiFi modullal. Általában akár három LAN csatlakozóval is rendelkezik, ami lehetővé teszi több eszköz közvetlen kábeles csatlakoztatását, és megbízhatóbb, stabilabb és gyorsabb kapcsolatot garantál.

i

A vezetékes kapcsolatnak köszönhetően a powerline WiFi extender stabilabb és erősebb jelet biztosít, mint a klasszikus WiFi extender.

A powerline adapter telepítése

A powerline adapter telepítése nem bonyolult dolog, és négy egyszerű lépésben gond nélkül elvégezhető.

  1. Először csatlakoztassuk az elsődleges tápvezetéket egy konnektorba, majd csatlakoztassuk egy kábellel a routerhez.
  2. A másodlagos tápvezetéket ezután csatlakoztathatjuk egy konnektorba abban a helyiségben, ahol megbízhatóbb internetkapcsolatra van szükségünk.
  3. Nyomjuk meg a párosítás gombot mindkét egységen, és várjuk meg, amíg mindkét powerline adapter párosításra kerül.
  4. Most már használhatjuk az Ethernet kábelt, hogy bármilyen eszközt csatlakoztassunk a másodlagos egységhez, és teszteljük a kapcsolat minőségét.
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
82 termék
4,8
TP-LINK TL-WPA8631P
Powerline adapter - 1300 Mb/s adatátviteli sebesség, 1167 Mb/s WiFi adatátviteli sebesség, 300 m hatótáv, LED jelző, WiFi és átmenő aljzat, 1 db a csomagban
42 690 Ft
Raktáron 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TP761x03a
STRONG POWERLWF600DUOMINI
Powerline adapter - 600 Mb/s adatátviteli sebesség, 2400 Mb/s WiFi adatátviteli sebesség, 300 m hatótáv, LED jelző, WiFi, 2 db a csomagban
16 390 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: Strong24_05
4,0
Tenda PH10 kit Powerline AV1000 2x Adapter Wi-Fi AC633 (633 Mb/s), 2x Gigabit LAN, Homeplug AV2
Powerline adapter - 1000 Mb/s adatátviteli sebesség, 5064 Mb/s WiFi adatátviteli sebesség, 200 m hatótáv, LED jelző, WiFi, 2 db a csomagban
34 190 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: Tenda23_012
4,7 466×
TP-LINK TL-PA4010 Starter Kit adapter
Powerline adapter - 600 Mb/s adatátviteli sebesség, 300 m hatótáv, LED jelző, 2 db a csomagban
14 990 Ft
Újszerű raktáron
Termékkód: TP761v4
4,6 17×
TP-Link TL-PA7017P
Powerline adapter - 1000 Mb/s adatátviteli sebesség, 300 m hatótáv, LED jelző, átmenő aljzat, 1 db a csomagban
13 690 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: TpLNk21t3
4,5
STRONG set Powerline 1000 DUO FR
Powerline adapter - 1000 Mb/s adatátviteli sebesség, 300 m hatótáv, LED jelző, átmenő aljzat, 2 db a csomagban
17 290 Ft
Újszerű raktáron
Termékkód: STRwr001
4,6 18×
Mercusys MP500 KIT Powerline
Powerline adapter - 1000 Mb/s adatátviteli sebesség, 300 m hatótáv, LED jelző, 2 db a csomagban
19 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: TpLNk2010
3,0
STRONG 600 Tri Mini
Powerline adapter - 600 Mb/s adatátviteli sebesség, 300 m hatótáv, LED jelző, 3 db a csomagban
18 590 Ft
Újszerű raktáron
Termékkód: Strong23_17
Strong Powerline 600 DUO FR
Powerline adapter - 600 Mb/s adatátviteli sebesség, 300 m hatótáv, LED jelző, átmenő aljzat, 2 db a csomagban
15 190 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: STR22_03
4,6 18×
Mercusys MP500 KIT Powerline
Powerline adapter - 1000 Mb/s adatátviteli sebesség, 300 m hatótáv, LED jelző, 2 db a csomagban
17 990 Ft
Újszerű raktáron
Termékkód: TpLNk2010

Powerline adapterek

A Powerline adapterek kategóriában összesen 82 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó powerline adapterek Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább powerline adapterek A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb powerline adapterek A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: powerline adapterek vélemények
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ