Gaming processzorok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Márkák
(42)
(79)
Processzor sorozat
AMD Ryzen 3
(2)
AMD Ryzen 5
(17)
AMD Ryzen 7
(14)
AMD Ryzen 9
(9)
Intel Core i3
(11)
Foglalat
AMD AM4
(22)
Intel 1151 Coffee Lake
(1)
Intel 1200
(10)
Intel LGA1700
(68)
AMD AM5
(20)
Processzormagok száma
4 ×
(13)
6 ×
(27)
8 ×
(17)
10 ×
(12)
12 ×
(13)
Processzor frekvencia
2,1 GHz
4,7 GHz
- 2,1 GHz 4,7 GHz
Szűrés

Az erőteljes processzor a gamer konfigurációjú számítógépek egyik legfontosabb összetevője, és a profi játékgépeknél ez kétszeresen igaz. A kiváló minőségű komponens az alapja annak, hogy a játékos egyre igényesebb játékokkal játszhasson. Új gamer processzor kiválasztásakor különösen fontos a frekvencia és a magok száma. Melyek a további kulcsfontosságú paraméterek a gamer processzorok kiválasztásakor?

Tovább

A gamer processzorok alapvető paraméterei

A gamer processzorok órajel frekvenciája

A frekvencia valószínűleg a processzorok legismertebb jellemzője, amely alapján a kevésbé tapasztalt felhasználók orientálódnak. Valójában ez a processzor órajelének frekvenciája GHz-ben megadva. Minél magasabb ez az érték, annál gyorsabb a processzor, de a teljesítmény szempontjából ebben az összefüggésben kulcsfontosságú tényező a magok száma is.

Hány magos legyen a profi gamer processzor

A magok száma azt fejezi ki, hogy hány futó munkafolyamatot tud a processzor párhuzamosan feldolgozni. Minél több mag, annál több feladat. Minden attól függ, milyen játékokat szeretnél játszani a gépeden.

  • A kevésbé igényes, vagy oldschool játékokhoz elég a kétmagos processzor.
  • Az arany középút egy négymagos processzor, mint például az Intel Core i5 vagy az AMD FX - így fürgén futhatnak a legigényesebb játékok is, de nem mindig játszhatod őket a legnagyobb részletességű beállításokkal.
  • Ha azt szeretnéd, hogy legyen egy kis tartalékod a jövőben megjelenő számítógépes játékok számára, vagy maximális részletességgel akarod játszani a játékokat, azt ajánljuk, hogy vásárolj 6 vagy több magos processzort. Ilyenek az egyes Intel Core i7 vagy AMD Ryzen processzorok.

Automatikus túlhajtás 

Az automatikus túlhajtás funkció manapság már a processzorok túlnyomó többségébe be van építve. Ezeknél a gyártó megadja az alapfrekvenciát, például 3 GHz értéket, és az OC frekvenciát, ami például 3,6 GHz.  A processzor nagyobb terhelés esetén dinamikusan növelheti eddig az értékig a műveleti frekvenciáját. Az Intel processzorainál ez Turbo Boost, az AMD processzoroknál a Turbo Core jelölést használják.

A gamer processzorok további tulajdonságai

  • Hyper Threading/Multi Threading – lehetővé teszi a kiválasztott Intel / AMD processzorok számára hogy egy fizikai rendszermag egy időben két szálon legyen képes számításokat végezni. Ez a funkció az erősebb és drágább processzoroknál van jelen.
  • Box – gyárilag a processzorhoz tervezett és csomagolt hűtő.
  • Beépített GPU – a modern processzorok tartalmaznak egy integrált grafikai processzort, amely elegendő teljesítménnyel rendelkezik a számítógép mindennapos használatához, de a játékokhoz már nem elegendő a teljesítménye. Ezért kell a gamer gépekbe dedikált grafikus kártyát helyezni.
  • Kézi túlhajtás lehetősége – a „K vagy X“ végződésű Intel Core (pl. Intel Core i7-7700K), az AMD Black Edition és az  AMD Ryzen processzorokat egyszerűen túl lehet hajtani a processzor szabad szorzóáramkörének segítségével, a megfelelő tápfeszültség beállításával vagy automatikusan az alaplaphoz adott gyári alkalmazás segítségével. 

Mire kell még figyelni a gaming processzor kiválasztásánál

Amikor kiválasztunk egy gamer processzort fontos szem előtt tartani, hogy a gép teljesítménye más alkatrészek, különösen a játékhoz tervezett grafikus kártya, teljesítményétől is függ. Ezt a két elemet kiegyensúlyozottan kell egymához igazítani, vagyis a processzor teljesítményének igazodnia kell a grafikus kártya teljesítményéhez, hogy ne „fékezze” az egyik a másikat. További információért keresd a „hogyan lehet kombinálni az alaplapot, a CPU-t és a GPU-t” cikket..

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
121 termék
4,9 194×
AMD Ryzen 5 5600X
Processzor - 6 magos, 12-szálas, 3,7 GHz, Boost technológiával akár 4,6 GHz, 32 MB L3 cache, TDP 65 W, beépített grafikus chip nélkül, Vermeer, hűtő, AMD AM4 foglalat, Zen 3 architektúra, Wraith Stealth
53 790 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: BD740h23
 

Gaming processzorok

Gaming processzorok

A Gaming processzorok kategóriában összesen 121 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Gaming processzorok – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó gaming processzorok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább gaming processzorok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb gaming processzorok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: gaming processzorok vélemények
P-DC1-WEB20
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ