Lövöldözős, FPS és akció játékok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Márkák
Műfaj
Akció
(2403)
RPG
(498)
Lövöldözős
(357)
Árkád
(184)
Kaland
(133)
Szűrés

A lövöldözős játékok, FPS játékok, harci játékok, egyszóval az összes akciójáték mindig garantálja az intenzív játékélményt. Ezek a lövöldözős játékok látványos csatajeleneteket, kifinomult harci rendszereket, történelmi és futurisztikus fegyvereket, valamint a legújabb grafikai trendeket kínálják. Szeretnéd tudni, hogy milyen további alműfajú akciójátékokat kínálnak, és hogy melyek tartoznak a legnépszerűbbek közé? Olvass tovább.

Tovább

Akciójátékok – a videojátékok egyik legnépszerűbb műfajának sajátosságai

Az akciójátékok a játékipar kezdete óta népszerű műfajnak számítanak. Az olyan címek, mint a DOOM vagy a Wolfenstein ma már azon legendák közé tartoznak, amelyek elsőként mutattak be néhány olyan játékelemet és mechanikát, amelyek ma is az lövöldözős játékok részét képezik. Melyek ezek az elemek, avagy mit kell tartalmaznia minden jó akció-videojátéknak?

Szintek és fokozatok

A szintrendszer (level) az akciójátékokra jellemző. Egy adott szint feladatának teljesítése után kezdődik a következő, általában kicsit nehezebb feladat. A legjobb akciójátékok, mint például a lövöldözős játékok, éppen az érdekes és jól átgondolt pályáikkal szereznek pontokat, amelyek teljesítése nem csak a gyors kattintás kérdése, hanem a taktikán, észjáráson és nem utolsósorban a játékos képességein is múlik.

i

A szintrendszer eltérő az első személyű lövöldözős játékok, a harci vagy a horrorjátékok esetében. Néha az ellenségek száma nő, és az életerő csökken, máskor pedig a szintek a játék történetét tükrözik.

A legfontosabb dolog a lövöldözős játékok esetében a játékos képessége

A képességek és a tudás mindig fontosak, de ez duplán érvényes az lövöldözős játékok esetében. A sikerhez elengedhetetlen a jól begyakorolt célzás, a fegyverek visszarúgásának kezelése, a legbonyolultabb harci kombók és a pályák minden zugának ismerete. A képesség összemérése a professzionális számítógépes játékok, vagyis az esport alapja.

A többjátékos mód a szórakozás egy újabb szintjét kínálja

Az akciójátékok gyakran tartalmaznak többjátékos (multiplayer) módot különböző formátumokban. Egyes lövöldözős játékok klasszikus többjátékos módot kínálnak, ahol csatlakozhatsz egy szerverhez, és a világ minden tájáról érkező emberekkel játszhatsz, míg mások offline játékként működnek, két személyre.

Akciójátékok platformok alapján

Az első dolog, amire figyelned kell, amikor lövöldözős játékot választasz, az a játékplatformokkal való kompatibilitás. PC, Xbox, PlayStation vagy Nintendo Switch játékokat keresel?

Az akció-videojátékok népszerű alműfajai

Az alkategóriák (alműfajok) az akció-videojátékokat több kisebb csoportra osztják. A legnépszerűbbek közé tartoznak a verekedős játékok, az FPS játékok, a lövöldözős játékok és a horror vagy a zombis játékok.

Lövöldözős játékok és FPS játékok

A lövöldözős játékok és FPS játékok elsősorban az akcióra koncentrálnak. Fegyverek, repülőgépek, dinamikus akciójelenetek és gyakran a többjátékos mód is nagy szerepet kap. A számítógépeken és konzolokon elérhető, népszerű FPS lövöldözős játékok közé tartozik a Battlefield, a Half-Life és a Call of Duty sorozat.

Az FPS játékok a First Person Shooter rövidítése. Ezek első személyű lövöldözős játékok. Ha inkább a főhős háta mögötti szemszögből játszott játékokat kedveled, próbáld ki a TPS - third person shooter játékokat.

Verekedős játékok

A számítógépes és konzolos harci játékok egy sajátos alműfajnak számítanak, amelyek a gyors tempójú és összetett irányításra épülnek. A legjobb verekedős játékok közé tartozik a Tekken, a Street Fighter, a Dragon Ball FighterZ és a Mortal Kombat.

Platformjátékok

A platformjátékok olyan műfajt alkotnak, amelyekben a játékosok megpróbálnak eljutni a szintek végére. Általában sok csapda, buktató és ellenfél áll az útjukban. A platformjátékok közé tartozik például a Super Mario, a LittleBigPlanet 2, a Limbo és a Prince of Persia.

Horror és túlélő játékok

A horror- és túlélő (survival) játékok igyekeznek minél nehezebbé tenni a túlélést a játékos számára. A túlélőjátékokban a játék avatárjának ugyanúgy kell ennie, innia és aludnia, mint a való életben. A horror vagy ijesztő játékok viszont félelmetes környezetet, olyan ellenségeket, amelyeket egyetlen horrorfilm sem szégyellené, és fejlett stealth-t, azaz a rejtőzködés és a lopakodás rendszerét tartalmazzák.

i

A legjobb horrorjátékok közé tartozik a számítógépekre és konzolokra elérhető Resident Evil, a Silent Hill és az Alien: Isolation. A legjobb survival játékok pedig a DayZ, a Rust és a 7 Days to Die. Ezek a fajta játékok tartalmazzák a lövöldözős játékok bizonyos elemeit is.

Zombie játékok

A zombis játékok elsősorban a zombis témájú filmek és tévésorozatok sikere miatt népszerűek. A játékos feladata általában az, hogy túlélje a rajzó ellenség hullámait, megvédje a bázisokat vagy készleteket gyűjtsön össze. A zombie játékok gyakran jelennek meg lövöldözős játékok formájában

Akciójátékot vásárolnál a gyermekednek? Figyelj oda a PEGI-besorolásra, amely a játék tartalmának a gyermekek és kiskorúak védelme szempontjából való alkalmasságát határozza meg.

Létezik ingyenes számítógépes akciójáték?

Ha azt mondjuk, hogy ingyenesen játszható számítógépes akciójáték, sokaknak olyan legendás FPS lövöldözős játékok jutnak eszébe, mint a Counter Strike, az Apex Legends vagy a rekordokat döntögető Fortnite. A legfontosabb dolog ezekben az online lövöldözős játékokban a multiplayer. Ha ingyenes játékot választasz, kipróbálhatod a fizetős játékok demó- vagy próbaverzióit is.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
2 403 termék
Elex II - Xbox
Konzol játék - Xbox One S / Xbox One X, Xbox Series X, dobozos változat, műfaja akció és RPG, - Néhány évvel azután, hogy Jax legyőzte a hibridet, egy új fenyegetés száll alá az égből, felszabadítva a sötét Elex veszélyes erejét, és fenyegetve minden életet a bolygón. Jaxnek különleges küldetésre kell indulnia, hogy megvédje Magalan békéjét és saját családja biztonságát. A küldetés során meg kell győznie a frakciókat, hogy egyesüljenek a megszállók ellen.
5 690 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: XBSE0082
Bluey: The Videogame - Nintendo Switch
Konzol játék - Nintendo Switch, dobozos változat, műfaja akció, árkád, kaland és gyerekeknek - Legyen részed egy vadonatúj történetben, amely 4 interaktív kalandban játszódik le. Ez az első alkalom, hogy ikonikus helyszíneket fedezhetsz fel, mint például a Ház, Játszótér, Patak és egy bónusz tengerparti helyszín. Játszd a tévésorozat kedvenc játékait, mint például a Keep Uppy, Chattermax Chase és sok egyéb mást.
17 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: NSW1305
Oddworld: Soulstorm Collectors Oddition - Nintendo Switch
Konzol játék - Nintendo Switch, dobozos változat, műfaja akció - Folytasd a túlélésért folytatott egyenetlen harcot a bolygó legerősebb faja ellen, amely az elnyomás összes lehetséges eszközével rendelkezik a propagandától kezdve a biológiai fegyvereken át egészen a könyörtelen halálos erőig. Fedezd fel a hatalmas, moziszerű 2.9D helyszíneket, amelyek lenyűgöző látványelemekkel bővelkednek.
52 690 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: NSW1119ce
Alan Wake Remastered - Xbox
Konzol játék - Xbox One S / Xbox One X, Xbox Series X, dobozos változat, műfaja akció - A díjnyertes, filmszerű akcióthrillerben Alan Wake az író, aki a kreatív ihlet hiányától szenved, kétségbeesett keresésbe kezd eltűnt felesége, Alice után. Útközben rátalál egy horrortörténet lapjaira, amelyet a jelek szerint ő maga írt, bár nem emlékszik rá, és a közeledő sötétséggel való küzdelem során kockára teszi a valóságérzékét. És a rémtörténete kezd valóra válni...
10 190 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: XBSE0125
The Grinch: Christmas Adventures - Xbox
Konzol játék - Xbox One S / Xbox One X, Xbox Series X, dobozos változat, műfaja akció és gyerekeknek
15 790 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: XBSE0400
LEGO Movie 2 Double Pack - PS4, PS5
Konzol játék - PS4 / PS4 Pro, PS5 (lemezmeghajtóval), dobozos változat, műfaja akció, árkád és gyerekeknek, online játékhoz PlayStation Plus előfizetést igényel - Szerezd be a játékot és a LEGO Movie 2 filmet egy csomagban.
6 590 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: MSX712
1,0
Vertigo 2 - PS VR2
Konzol játék - PS5 (lemezmeghajtóval), PS VR2-vel kompatibilis, dobozos változat, műfaja akció, lövöldözős, kaland és virtuális valóság - Mélyen a föld alatt, a VII-es kvantumreaktor hatósugarában ébredsz fel, hogy befejezd a hazautat. Szembe kell nézned a más univerzumokból beszivárgó, bizarr idegen flórával és faunával - és a halálos android biztonsági erőkkel, akiknek az a feladatuk, hogy megtisztítsák a reaktort minden élőlénytől. Próbáld meg eldönteni, hogy kiben bízhatsz, miközben baljós ügynökök leselkednek rád.
14 790 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: PSV0580
New Tales from the Borderlands Deluxe Edition - Nintendo Switch
Konzol játék - Nintendo Switch, dobozos változat, műfaja akció - Vedd fel a harcot a könyörtelen vállalati nagyurakkal ebben a mesés kalandban! Az örökké háború sújtotta Prometheus metropoliszban te irányítod Ana, Octavio és Fran életük legrosszabb napján. Segíts ennek a három lúzernek abban, hogy megváltoztassák a világot (és talán meg is mentsék azt)!
15 390 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: NSW1109
AEW: Fight Forever - Nintendo Switch
Konzol játék - Nintendo Switch, dobozos változat, műfaja akció és sport - Kombinálja a nosztalgikus árkád wrestlinget az All Elite Wrestling innovatív befejezéseivel és támadó mozdulataival. A tehetségek listáján a valaha ringbe lépett legnagyobb legendák és vadonatúj, sikeres AEW-sztárok egyaránt szerepelnek!
17 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: NSW1125
LEGO Brawls - PS5
Konzol játék - PS5 (lemezmeghajtóval), dobozos változat, műfaja akció - Egy családi videójáték tele csatákkal! Párosítsd a hivatalos LEGO kockákat, és hozz létre egyedi harcosokat, kiegészítve az egyes játékosok preferenciáihoz és játékstílusaihoz szabott egyéni fejlesztésekkel. Versenyezzetek egymás ellen mindennel, ami csak a kezetek ügyébe kerül - a bagettektől kezdve a tortaágyúkon és boomboxokon át egészen a rakétaökölig.
12 690 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: PSV0247
Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection - PS5
Konzol játék - PS5 (lemezmeghajtóval), dobozos változat, műfaja akció - A Tini Nindzsa Teknőcök sorozat 13 klasszikus játékának gyűjteménye.
10 190 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: PSV0231
Dead Cells: Return to Castlevania Edition - PS5
Konzol játék - PS5 (lemezmeghajtóval), dobozos változat, műfaja akció, RPG és árkád - Roguelike akció platformjáték a metroidvania zsánerében. Kutasd át a hatalmas, folyamatosan változó várat... Feltételezve, hogy a Dark Souls sorozat ihlette brutális 2D küzdelmekben képes leszel legyőzni annak őrzőjét.
13 690 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: PSV0509
The Pathless - Nintendo Switch
Konzol játék - Nintendo Switch, dobozos változat, műfaja akció - Légy vadász és mesterlövész, aki egy misztikus szigetre indul, hogy megtörjön egy sötét átkot, amely a világot sújtja. Repülj a levegőben, és építs kapcsolatot sastársaddal. Hajts végre finom akrobatikus mutatványokat és elképesztő lövéseket az egyedi íjászrendszerrel, amely megkönnyíti a gyors mozgás közbeni lövést.
11 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: NSW1195
WWE 2K23 - Xbox Series X
Konzol játék - Xbox Series X, dobozos változat, műfaja akció - Xbox Series X, dobozos változat, műfaja akció
28 890 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: XBSE0331
Fortnite: Transformers Pack - PS4
Videójáték kiegészítő / DLC - PS4/PS4 Pro, dobozos változat, PS Store kulcs, műfaj: akció és árkád, eredeti játék szükséges a felhasználásához használatához PlayStation®Plus előfizetés szükséges - Gurulj ki, emelkedj fel vagy dudálj a Transformers csomaggal! A csomag tartalma: 3 skin, 3 Back Bling, 3 csákány, 2 emote és 1000 V-Buck!
9 890 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: MSX1540
Ad Infinitum - Xbox Series X
Konzol játék - Xbox Series X, dobozos változat, műfaja akció és lövöldözős - Véget fog valaha érni a háború rémálma? Vajon eljön az a nap, amikor az elméd megnyugvásra lel? Az Ad Infinitum játékban egy német katona szerepében játszol, akit az első világháború borzalmai kísértenek. Miközben elméd a családi otthonod emlékei és a frontvonali lövészárkok között kalandozik, igyekszel megtörni a szenvedés véget nem érő ciklusát.
14 190 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: XBSE0382
3,7
Plants vs Zombies: Battle for Neighborville - PC
PC játék - dobozos változat, műfaja akció és stratégiai
1 490 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: WG1177
4,7
Titanfall 2 - Xbox Series
Konzol játék - Xbox One S / Xbox One X, Xbox Series X, dobozos változat, műfaja akció és lövöldözős, online játékhoz Xbox Live Gold előfizetést igényel - A Titanfall 2 új single-player kampányt kínál, amely a gép és az ember különleges kapcsolatát helyezi előtérbe, ugyanakkor természetesen lehetőséged van izgalmas multiplayer módban is játszani. Élvezd az új titánok megjelenését, a pilóták gazdag, továbbfejlesztett képességeit és a számos haladási és módosítási lehetőséget.
2 590 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: MXO224
Dragon Quest Monsters: The Dark Prince - Nintendo Switch
Konzol játék - Nintendo Switch, dobozos változat, műfaja akció és RPG - A magas rangú szörnyek vadászata Psaro-t végigkalauzolja Nadiria mindig változó évszakain és egyedi környezetén, ahol bugyborékoló lávafolyók, titokzatos ősi romok és égig emelkedő tortatornyok találhatók. Psaro útja során találkozik a jószívű tündérlánnyal, Rose-zal, aki csatlakozik kalandjához, hogy még erősebb szörnyeket keressenek.
24 390 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: NSW1294
The Legend of Nayuta: Boundless Trails - Nintendo Switch
Konzol játék - Nintendo Switch, dobozos változat, műfaja akció és logikai
24 190 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: NSW1054
1,0
Call of Duty: Vanguard - Xbox Series X
Konzol játék - Xbox Series X, dobozos változat, műfaja akció és lövöldözős - A világ évek óta szenved az eddigi legnagyobb és legvéresebb háború miatt, de a második világháború alakulása végre megváltozik. Most néhány kiválasztottnak kell felemelkednie, hogy elvégezze feladatát, és egyszer s mindenkorra megváltoztassa a háború arculatát.
27 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: XBSE0114
Transformers: EarthSpark - Expedition - PS5
Konzol játék - PS5 (lemezmeghajtóval), dobozos változat, műfaja akció
11 790 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: PSV0491
Endless Dungeon: Day One Edition
PC játék - dobozos változat, műfaja akció - Roguelike játék, amelyben minden erőre szükséged van, amit csak ki tudsz hozni ebből az isten háta mögötti űrállomásból.
7 690 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: WG1401
Dragon Ball Z Kakarot Legendary Edition - PS5
Konzol játék - PS5 (lemezmeghajtóval), dobozos változat, műfaja akció és RPG
22 890 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: PSV0589

Lövöldözős, FPS és akció játékok

Lövöldözős, FPS és akció játékok

A Lövöldözős, FPS és akció játékok kategóriában összesen 2403 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó lövöldözős, FPS és akció játékok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább lövöldözős, FPS és akció játékok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb lövöldözős, FPS és akció játékok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: lövöldözős, FPS és akció játékok vélemények
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ