Ágvágó ollók és metszőollók

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Vágórendszer
Egypengés
(23)
Kétpengés
(59)
Rávágós
(8)
Félkör alakú penge
(1)
Akkumulátorok száma
1
(6)
2
(3)
Akku nélkül
(19)
Akkumulátor feszültsége
3,6 V
20 V
-
Akkumulátor kapacitása
1,3 Ah
3 Ah
-
Szűrés

Ha megfelelő eszközt keresel a fák, cserjék és egyéb növények ápolásához, a metszőolló biztosan jó választás lesz. A megfelelő szerszám megtalálása azonban nem mindig könnyű, hiszen számos paramétertől függ, hogy mikor melyiket a legcélszerűbb használni. Szeretnél többet megtudni a rendelkezésre álló lehetőségekről és a különféle ágvágó szerszámok funkcióiról? Olvass tovább, és mestere leszel a témának.

Tovább

Az ágvágó olló a fák és bokrok egészségének megmentője

Az ágvágó olló, amelyet gyakran neveznek metszőollónak is, minden kertész kiváló segítője. Nagy hasznodra lesz a fák, bokrok és egyéb növények metszésében. Ezek a szerszámok lehetővé teszik, hogy az ágat tisztán vághasd le anélkül, hogy tépned, törnöd vagy más nem praktikus műveletet kellene végezned. De manapság a boltok polcain sokféle változatot találhatsz. Milyen lehet egy ágvágó olló? Hogy minden paraméterrel tisztában legyél, az alábbi írásunkban adunk néhány tanácsot a megfelelő szerszám kiválasztásához.

Milyen vágórendszerrel rendelkezhet egy ágvágó olló?

Az alapvető paraméter, amely szerint választunk, az az ágvágó vágórendszere, amely egyben a legfontosabb eleme a szerszámunknak. Mindegyik metszőolló más-más típusú ághoz alkalmas, vagy más-más munkastílust igényel. Az ág vastagsága vagy éppen ellenkezőleg, keménysége itt meghatározó tényező. Az alábbi vágórendszerek bizonyos munkákhoz alkalmasak, lássuk melyek ezek:

  • Az egyik penge az egyik oldalával behatol az ágba, a másik oldal pedig a lapos részével tartja az ágat. Ezért is nevezik ezt a típut gyakran üllős metszőollónak.
  • A két pengés metszőollóknak mindkét oldalán van egy-egy pengéjük. Ezért pontosabban vágnak, és fiatal fák vagy virágok vágásához ajánlatos használni őket.
  • Az egyenes ágvágók a pengék alakjában különböznek. Ebben az esetben a pengék egyenesek.
  • A félköríves penge ezzel szemben egy hajlított penge, és lehetővé teszi, hogy az ollót ágak vágására és szélesebb vágásokra használhasd.

i

Milyen méretű a metszőolló vágási átmérője?

A vágási átmérő természetesen fontos paraméter a kiválasztás során, hiszen ez határozza meg, hogy az ágvágó olló milyen vastag ágakat tud levágni. Itt találhatsz akár egy igazán miniatűr ágvágó ollót (mindössze 6 mm vágási átmérővel) is vagy egy igazán széles ágvágó ollót (akár 940 mm vágási szélességgel).

Melyik típusú ágvágót válasszuk?

A metszőollókat is meghatározott célra készítik. Ez azt jelenti, hogy néhány különleges tulajdonságuk is megkülönbözteti őket egymástól. Így könnyebb lehet a használatuk, vagy kitűnhetnek például a magasban lévő ágak vágásában. Ebben az esetben válassz egy ágvágó ollót a sajátos igényeidnek megfelelően.

  • Az akkus ágvágó  lehetővé teszi, hogy könnyedén vághass, akár vastagabb és erősebb ágakat is.
  • A karos ágvágó olló a hosszabb nyélnek köszönhetően jobb fogást tesz lehetővé.
  • teleszkópos ágvágó olló (hosszú) lehetővé teszi, hogy létra nélkül vághasd le a magasban lévő, nehezen hozzáférhető ágakat is.
  • kézi metszőollót úgy tervezték, hogy csak egy kézzel lehessen használni.

akkus ágvágó
Akkus ágvágó

karos ágvágó olló
Ágvágó olló

teleszkópos ágvágó
Teleszkópos ágvágó

kézi metszőolló
Metszőolló

Ha egy akkus ágvágó mellett döntesz, további paraméterek közül választhatsz. A legfontosabbak valószínűleg az akkumulátor kapacitása és feszültsége, amelyek meghatározzák az eszköz teljesítményét és tartósságát. Ha többet szeretnél megtudni az akkus ágvágó olló kiválasztásáról, lásd az alábbi külön kategóriát.

A metszőollók pengéinek anyaga

Ha fontos számodra a minőség és a tartósság, akkor a metszőolló pengéjének anyaga minden bizonnyal nálad is előkelő helyet foglal el a paraméterek sorában. Vannak, akik nem tulajdonítanak jelentőséget a pengék anyagának, míg mások számára fontos a megfelelő penge, hogy szerszámaik minél tovább bírják a strapát. Általánosságban azonban a szerszámok hosszabb élettartamához megfelelő gondoskodásra van szükség.

  • A rozsdamentes acél nagyon ellenálló a korrózióval szemben, de drágább.
  • A szénacél a szilárdságával kimagasló, de hajlamosabb a korrózióra.
  • Az acél ebben az esetben tartós megoldás, de nem olyan korrózióálló, mint a rozsdamentes acél.

Miből készülhet a metszőolló nyele?

A metszőolló nyele is döntő fontosságú lehet. Mivel a szerszámot rendszeresen használni fogod, ezért az anyag idővel elhasználódhat. Egyes felhasználók viszont szilárd fogást vagy más praktikus tulajdonságokat várnak el a szerszámtól. Itt valószínűleg az aktuális preferenciáidnak megfelelően kell választanod.

  • Az alumínium egy könnyű anyag, de hajlamos lehet az ütésekre és egyéb sérülésekre.
  • A műanyag lehet egy olcsóbb megoldás, de nem elég tartós.
  • A fa különleges gondoskodást igényel, viszont hosszú élettartamú.
  • A gumi szilárd, tartós és csúszásmentes fogást biztosít. Azonban nem biztos, hogy a használat teljes időtartama alatt megőrzi ugyanazokat a tulajdonságokat.

i

Melyek a legjobb metszőollók az egyes fákhoz és ágakhoz?

Ha még mindig hezitálsz, és szeretnéd végre kiválasztani a számodra legjobb fa- ágvágó ollót, próbáld ki a vélemények szerinti rangsorolást. Így megtudhatod, hogy mely minőségi fa vagy ágvágó ollókat részesítik előnyben azok a vásárlók, akik már megvásároltak néhány terméket. A véleményekben nagyon értékes tanácsokat is találhatsz az egyes termékekkel kapcsolatban.

Milyen különleges tulajdonságokkal rendelkezhet egy metszőolló?

Egyes metszőollók speciális funkciókkal rendelkeznek, amelyek megfelelhetnek a felhasználók speciális igényeinek. Legyen szó akár a nyél típusáról, a vágási átmérő megválasztásáról vagy egyéb előnyökről, mindig javasoljuk, hogy olvasd el az adott termék leírását, hogy mindent megtudj az egyes funkciókról.

  • Ergonomikus nyél: biztosítja, hogy a metszőollót még hosszabb munkavégzés során is kényelmesen foghasd.
  • Csúszásmentes nyél: biztos fogást nyújt, és megakadályozza a szerszám elvesztését, például a magasban végzett munka során.
  • Szabályozható vágási átmérő: lehetőséget ad arra, hogy az ágvágó ollót a kívánt ágszélességhez igazíthasd.
  • Zárórendszer: megakadályozza az olló véletlen kinyitását, és ezáltal a sérülést vagy más tárgyak károsodását.
  • Ujjvédők: megvédik az ujjaidat az ágaktól. Ez különösen hasznos lehet, ha tüskés fákkal vagy bokrokkal dolgozol.
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
100 termék
4,5 16×
FIELDMANN FZNR 1013
Ágvágó - karos, egypengés, hossza 920 mm, max. vágási átmérő 50 mm
8 090 Ft
Újszerű raktáron
Termékkód: BOJ150f
5,0 16×
Fiskars Ujjvédő metszőolló P44 111440
Ágvágó - egykezes, kétpengés, hossza 195 mm, max. vágási átmérő 20 mm, ergonomikus markolat és csúszásgátlós, penge anyaga rozsdamentes acél, markolat anyaga műanyag
6 890 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: BOR401o
Worx 25mm Cordless Pruner Shears 20V (akku nélkül)
Ágvágó - akkumulátoros, egykezes, kétpengés, max. vágási átmérő 25 mm, ergonomikus markolat és csúszásgátlós, penge anyaga karbonacél, markolat anyaga műanyag és gumi, akkumulátor nélkül
37 590 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: LADNR072
Kärcher TLO 18-32 Battery
Ágvágó - akkumulátoros, egypengés,, max. vágási átmérő 3 cm, penge anyaga acél, markolat anyaga gumi, akkumulátor nélkül
85 690 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: KASK012j9

Ágvágó ollók és metszőollók

Ágvágó ollók és metszőollók

A Ágvágó ollók és metszőollók kategóriában összesen 100 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó ágvágó ollók és metszőollók Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább ágvágó ollók és metszőollók A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb ágvágó ollók és metszőollók A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: ágvágó ollók és metszőollók vélemények
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ