Konyhakések

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Kés típus
Szakácskés
(128)
Univerzális kés
(88)
Zöldségvágó kés
(58)
Kenyérvágó kés
(50)
Húskés
(43)
Nyél anyaga
Fa
(42)
Micarta
(3)
Acél
(40)
Műanyag
(293)
Penge anyaga
Kerámia
(7)
Acél
(267)
Damaszkuszi acél
(20)
Rozsdamentes acél
(72)
Penge hossza
1 cm
90 cm
-
Penge szélessége
1 mm
90 mm
-
Szűrés

A konyhakések nem hiányozhatnak egyetlen olyan háztartásból sem, amely törődik a megfelelő előkészítéssel. Legyen szó húsok felszeleteléséről vagy kenyérszeletelésről, a minőségi kések megkönnyítik a kedvenc ételeid elkészítését. Túl nagy a választék, és nem tudod, melyik konyhakés után nyúlj először? Ne lógasd a fejed, most megnézünk mindent, amit tudnod kell. Olvass tovább.

Tovább

Konyhakések és típusaik

A konyhakések számos különböző típusra oszthatók. Minden késtípusnak megvannak a maga sajátos jellemzői, például a faragókések hosszú és keskeny pengéje vagy a filézőkések hajlékony pengéje. A megfelelő típus megkönnyíti az ételkészítést, befolyásolja a konyhai hatékonyságot, és még a főzés élvezetét is növeli. Nézd meg a különböző típusokat.

i

Hogyan választható ki a konyhakés?

Kíváncsi vagy, Hogyan válasszunk konyhai kést? Összeállítottunk egy rövid összefoglalót, amely minden fontos információt, tippet és trükköt tartalmaz a megfelelő konyhakés kiválasztásához. Nemcsak az egyes pengék részletes leírását találod meg, hanem tanácsokat is, hogyan kell megfelelően ápolni a kést, és hol érdemes tárolni.

Konyhakés - népszerű választás a szakácskés

A szakácskés minden háztartásban alapfelszereltségnek számít. Ez a kés különösen népszerű a széleskörű felhasználási lehetőségei miatt, amelyek közé tartozik az élelmiszerek hatékony aprítására, szeletelésére vagy felaprítására való képessége. A pengének erősnek és élesnek kell lennie, mivel különösen a húsok, zöldségek, gyümölcsök és fűszernövények elkészítéséhez hasznos.

Konyhakés - a munkakés alkalmas a húsok szeletelésére

A munkakés elsősorban hús és baromfi feldolgozásához használatos. Pengéjének hosszúnak, keskenynek és mindenekelőtt élesnek kell lennie, hogy az egyes adagokat pontosan lehessen vágni. A munkakést ezért akkor érdemes használnod, ha meg akarod őrizni a nagyobb húsdarabok kinézetét és integritását. Széles körben elterjedt használata a hentes- és kolbászkészítésnél.

i

Konyhakés - az univerzális kés garantálja a változatosságot

Közepes méretű kialakításának köszönhetően az univerzális kések gyakorlatilag mindenhez használhatók a konyhában. A gyümölcsök, zöldségek vagy húsok szeletelése gyerekjáték velük, mivel egyesítik a szakácskések és a munkakések tulajdonságait. Ez a sokoldalú konyhakés a mindennapi főzéshez is használható, amikor minden szükséges hozzávalót hatékonyan kell feldolgoznod, és nem szeretnél több edényt összepiszkolni.

Garantált minőség: japán konyhakés

A japán konyhakés a felhasznált anyagok minőségéről és tartósságáról ismert, ami a magasabb árcédulán is meglátszik. Az olyan konyhakések, mint a nakiri és a santoku, sajátosságaik miatt nagyon népszerűek a profi és az amatőr szakácsok körében egyaránt. A japán konyhakések ideálisak a halak precíz filézéséhez és a zöldségek vékonyra szeleteléséhez.

A robusztus konyhakések közé tartozik a húsbárd

A húsbárd segít a csontok feldarabolásában és a kemény alapanyagok vágásában. Ez a nehéz és erős konyhakés általában széles és nagyon erős pengével rendelkezik, amely könnyedén megbirkózik mindennel, ami az útjába kerül. Ha tehát egy nagy darab húst akarsz elkészíteni, akkor mindenképpen csak egy jó húsbárd kell.

szakácskés - konyhakés
Szakácskés

munkakés - konyhakés
Munkakés

Japán konyhakés
Japán konyhakés

Konyhakés - Húsbárd
Húsbárd

Miben segíthet még a konyhakés?

Mivel a konyhakések egyre több ágazatban találnak felhasználásra, számos más típust is gyártanak, hogy megkönnyítsék az egyes feladatokat. Egyre népszerűbbé válnak például a filéző vagy csontozókések. Nézzük meg őket, valamint más olyan lehetőségeket is, amelyeket nem lehet nélkülözni az otthonodban.

Filézőkések és jellemzőik: hogyan kell kinéznie a halak elkészítésére szolgáló késnek?

A filéző konyhakés jellemzője a vékony, rugalmas és korróziómentes penge, amely tökéletesen alkalmas a halak és a húsok előkészítéséhez. A filéző késeket a kényes munkákhoz fogod szeretni, ahol ügyelni kell a csontok és a bőr pontos eltávolítására anélkül, hogy a hús megsérülne. Különösen a halászok körében népszerűek, de minden jó konyhában megtalálod őket.

Az elektromos konyhakés esetében az alapanyag mérete nem jelent problémát

Az elektromos konyhakés megkönnyíti a kemény és terjedelmes alapanyagok vágását. Az elektromos áram és a kis motor kombinációja lehetővé teszi, hogy könnyedén vágj fagyasztott ételeket vagy nagy húsdarabokat. Ezek a konyhakések cserélhető pengékkel is rendelkeznek, és akkumulátorral vagy hálózati árammal is működtethetők. Különösen alkalmasak a forgalmasabb konyhákba, ahol mindent gyorsan és megbízhatóan kell feldolgozni.

i

Konyhakés - késkészlet

A késkészletek legtöbbször tartalmaznak egy univerzális kést, egy kenyérvágókést és egy szakácskést, ami megkönnyíti a választás fáradságos feladatát. Ráadásul mindez egy stílusban, gyakran dizájnos állvánnyal is. Ideálisak ajándékba, új otthonba, és kezdő szakácsok számára, akik szeretnék megtanulni ezen eszköz különböző típusait. A késkészlet praktikusságát és sokoldalúságát biztosan mindenki értékelni fogja.

Precizitás mindenekelőtt - a csontozó konyhakés nem okoz csalódást

A csontozókés vékony és hegyes pengével rendelkezik, amely gyönyörűen elválasztja a húst a csonttól. Ez a fajta konyhakés elsősorban a halak feldolgozásához használatos, és a filéző késsel együtt minden horgász készletében megtalálható. A szakács számára precizitást és megbízhatóságot biztosít, melynek köszönhetően a hal húsa sértetlen marad.

Konyhakés - a zöldségkések véget vetnek a hosszadalmas szeletelésnek

A zöldségkések rövid, de nagyon éles pengével rendelkeznek, amelynek segítségével mindenféle zöldséget könnyedén vághatsz és hámozhatsz. Szereted a vékony zöldségszeleteket, könnyű salátákat vagy gyümölcsdíszeket elkészíteni? A zöldségkések segítségével minden fontos konyhai folyamatot egy kicsit felgyorsíthatsz.

A zöldségkések közé tartozik például a paradicsomkés, amely apró, hullámos fogainak köszönhetően könnyedén átvágja a paradicsomot anélkül, hogy széttörné azt.

Konyhakés - kenyérvágó kés, fogazott pengével

A kenyérvágó konyhakés felismerhető a hosszú, fogazott pengéről. Ez megkönnyíti a friss kenyér, a puha bagett és más sütemények szeletelését, amelyeket egy normál konyhakés összetörne. Ne habozz, válaszd ki az ízlésednek megfelelő késeket, és ne feledd, hogy egyetlen konyha sem nélkülözheti a megbízható kenyérvágó kést.

Konyhakés - Filézőkés
Filézőkés

Elektromos konyhakés
Elektromos konyhakés

Konyhakés - zöldségkés
Zöldségkés

Kenyérvágó konyhakés
Kenyérvágó konyhakés

Penge hossza és szélessége: konyhakés és sajátosságai

A megfelelő pengehossz és -szélesség fontos a hatékony késkezeléshez, mivel egyes konyhakések nem minden háztartásba valók. A hosszabb pengék (20-30 cm) leginkább a húsvágó késeknél használatosak, amelyeknek nagy vágásokat kell kezelniük. A rövidebb pengék (10-20 cm) a precíziós feladatokhoz használatosak. A szélesebb pengék jobb stabilitást és kényelmet nyújtanak aprítás és vágás közben, míg a keskenyebb pengék olyan precíziós feladatokra alkalmasak, mint például a hús elválasztása a csontoktól és a bőrtől.

Milyen anyagokból készül a konyhakés markolata?

A konyhakés markolatát számos különböző anyagból készítik, amelyek mindegyike egyedi tulajdonságokkal rendelkezik. Nézzük meg közelebbről az egyes anyagokat.

  • A fa a legrégebben használt anyag a markolatokon, így ha hagyományos megjelenésre vágysz, nincs min gondolkodnod. Kiváló fogást is biztosít, de nagyobb odafigyelést igényel.
  • Az epoxigyanta a leglátványosabb vizuálisan lélegzetelállító markolat a konyhakések számára. Nemcsak színes, de nagyon higiénikus is, és sokat bír.
  • A karbon elképesztő könnyedségéről és szilárdságáról lehet beszélni. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően kiváló kényelmet nyújt a kézben tartáskor és a szeleteléskor.
  • A laminált anyagból készült markolat több erős anyag kombinációjából áll, így nem kell attól tartanod, hogy a konyhakés markolata kettéválik, ha leejted. Emellett a markolat ergonómiáját is javítja, kényelmesebb fogást biztosítva.
  • A micarta specifikusan a nagy igénybevételnek kitett részekhez készül. Ez a gyanta és vászon keveréke számos színben elérhető, és texturált markolatáról ismert.
  • Az acél nagyon tartós és sok esést kibír, ezért széles körben használják konyhakések esetében. Az acél hátránya a nagyobb súly, ami megnehezíti a kezelést.
  • műanyag jellemzője az egyszerűség. Megfizethető, nagyon könnyen tisztítható, és számos dizájnt kínál. Egyetlen hátránya a kisebb tartósság.

Megfizethető árut keresel? Nézd meg az olcsó konyhakés kínálatunkat.

A minőségi konyhakés esetében elengedhetetlen a megfelelő pengeanyag

A minőségi konyhakés megbízható, és ami a legfontosabb, jól megmunkált pengével kell, hogy rendelkezzen. Egy jól megmunkált és éles penge addig tart, amíg gondoskodsz róla.

A penge anyaga Előnyök Hátrányok Ár
Acél Erős és tartós, hagyományos megjelenést biztosít. Rendszeres karbantartást igényel, különben károsodhat. Kb. 4800-8000 HUF
Rozsdamentes acél Korrózióálló, ideális a mindennapi használatra. Gyorsabban kopig az éle és nem olyan kemény. Kb. 8000 HUF és több
Kerémia Könnyű és hihetetlenül éles, ideális precíz munkákhoz. A kerámia konyhakés hajlamos a sérülésre. Kb. 6500-9600 HUF
Damaszkuszi acél Gyönyörű és nagyon kemény, több acélréteget egyesít. Előállítása nagyon időigényes, ami az árában is tükröződik. Kb. 14 500 HUF és több

Hogyan ápolható egy konyhakés?

Minden konyhakés rendszeres élezésre szorul, hogy éles maradjon. A penge rutinszerű karbantartásához elegendő egy hagyományos élezőt, egy élező kést vagy egy élezőkövet használni. A kést minden használat után alaposan mosd el, hogy megakadályozd a rozsdásodást. Soha ne tedd a kést a mosogatógépbe, mert a penge és a markolat megsérülhet. Ez az utolsó szabályhoz is kapcsolódik. A legjobb megoldás számodra és a késeid számára egy mágneses késtartó vagy egy késtartó blokk, amely megakadályozza a kés tompulását.

i

Védelem a sérülések ellen: konyhakés állvány

A késtartó blokkok kiváló segítséget jelentenek minden konyhában. Lehetővé teszik a kések biztonságos tárolását, a mechanikai sérülések kockázata nélkül. Emellett segít a konyha rendszerezésében is, és egyszerű kialakításával hozzájárul az általános megjelenéshez.

Különleges tulajdonságok, melyektől a konyhakés még jobb lehet

A konyhakés számos különböző szerkentyűvel rendelkezhet, amelyek megkönnyítik a használatát. Az ergonomikus markolat megkönnyíti a kés kezelését, a penge tapadásmentes felülete pedig megakadályozza, hogy az ételek a pengéhez tapadjanak. Egyes kések még beépített élezőkövekkel vagy mágneses elemekkel is rendelkeznek.

A választásod befolyásolja a többi váráló értékelése és az, hogy melyik kés mennyire népszerű? A legnépszerűbb konyhakések listája segít neked abban, hogy pontosan azt találd meg, amit keresel.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
374 termék
5,0
CS Solingen Vágókés 14cm HERNE
Konyhakés - acél, penge hossza 14 cm, csontozókés, acél markolat, markolat anyaga acél
4 790 Ft
Raktáron 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CSSLG869
5,0
Victorinox Konyhakés 15 cm, Swiss Modern, fekete
Konyhakés - acél, penge hossza 15 cm, univerzális kés, markolat anyaga műanyag
10 990 Ft
Raktáron 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: VICKN397
6 190 Ft
Raktáron 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BERPR001
5,0
Orion bárd, rozsdamentes acél, 16 cm
Aprítógép - húsra, kiváló minőségű rozsdamentes acélból, csontos hús szeleteléséhez, mosogatógépben mosható, méretek: hossza 30 cm, a penge hossza 16 cm
4 090 Ft
Raktáron 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ORISE265
4,7 35×
TESCOMA SONIC 862008.00 univerzális kés 12 cm
Konyhakés - acél, penge hossza 12 cm, univerzális kés, markolat anyaga műanyag
1 690 Ft
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TESNU039
5,0
BANQUET CULINARIA Grey Kenyérszeletelő kés 20 cm
Konyhakés - acél, penge hossza 20 cm, kenyérvágó kés, markolat anyaga műanyag
3 690 Ft
Raktáron 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CULKN122
5,0
Zwilling Five Star
Késkészlet - szakácskés, olló, vágókés, szeletelőkés és univerzális kés, nyél anyaga műanyag, penge anyaga acél, mosogatógépben mosható
107 190 Ft
Raktáron 3 db
Termékkód: ZWISN133
4,5
CS Solingen Konyhai santoku kés 13cm SHIKOKU
Konyhakés - acél, penge hossza 13 cm, santoku kés, acél markolat, markolat anyaga acél
4 990 Ft
Raktáron 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CSSLG860
3,0
LAMART LT2125 FŐZŐKÉS 19 cm KATANA
Konyhakés - acél, penge hossza 19 cm, szakácskés, markolat anyaga műanyag
Leárazás -29 %
3 380 Ft 4 790 Ft
Raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: LAMNO522
5,0
TESCOMA Santoku kés PRECIOSO 16 cm
Konyhakés - acél, penge hossza 16 cm, santoku kés, markolat anyaga műanyag
4 890 Ft
Raktáron 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TESPR209
5,0
Nirosta SWING 200 / 350 mm kenyérvágó kés
Konyhakés - acél, penge hossza 21 cm, kenyérvágó kés, acél markolat, markolat anyaga acél
10 390 Ft
Raktáron 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: NIRKN172
5,0
TESCOMA FEELWOOD késtartó, 5 késsel
Késkészlet - szakácskés, kenyérvágó kés, szeletelő kés és univerzális kés, nyél anyaga fa, penge anyaga acél
39 490 Ft
Raktáron 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TESSN276
4,7
TESCOMA kés kerámia pengével VITAMINO 15 cm
Konyhakés - kerámia, penge hossza 15 cm, univerzális kés, markolat anyaga műanyag
10 990 Ft
Raktáron 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TESKN237
5,0
TESCOMA csontozó kés AZZA 16 cm
Konyhakés - acél, penge hossza 16 cm, csontozókés, markolat anyaga műanyag
7 890 Ft
Raktáron 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TESKN1774
WÜSTHOF CLASSIC COLOUR Szakácskés, Pink Himalayan Salt, 16 cm - Konyhakés
Típusok
5,0
WÜSTHOF CLASSIC COLOUR Szakácskés, Pink Himalayan Salt, 16 cm
Konyhakés - acél, penge hossza 16 cm, szakácskés, húskés és zöldségvágó kés, markolat anyaga műanyag
Leárazás -5 %
40 330 Ft 42 890 Ft
Raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: WUSnz17
5,0
FÜRI SANTOKU kés 13 cm
Konyhakés - acél, penge hossza 13 cm, santoku kés, acél markolat, markolat anyaga acél
10 790 Ft
Raktáron 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: FURNO013
5,0
KDS 1034 konyhakés 3
Konyhakés - acél, penge hossza 7,5 cm, univerzális kés, markolat anyaga műanyag
1 690 Ft
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KDSKN403
4,8
Orion CLASSIC konyhakés 11 cm
Konyhakés - acél, penge hossza 11 cm, univerzális kés, markolat anyaga műanyag
1 490 Ft
Raktáron 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ORIKN060
7 290 Ft
Raktáron 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BERPR007
4,5
KDS horgászkés
Kés - fix pengés kés, 2 funkció, penge hossza: 16,5 cm, kés hossza: 28,3 cm, tömege: 97 g
7 690 Ft
Raktáron 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KDS066
4,6
TESCOMA SONIC szeletelőkés 18 cm 862046
Konyhakés - acél, penge hossza 18 cm, szeletelő kés, markolat anyaga műanyag
2 690 Ft
Raktáron 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: TESNU053
WÜSTHOF CLASSIC COLOUR Szakácskés, Coral Peach, 16 cm - Konyhakés Típusok
5,0
WÜSTHOF CLASSIC COLOUR Szakácskés, Coral Peach, 16 cm
Konyhakés - acél, penge hossza 16 cm, szakácskés, húskés és zöldségvágó kés, markolat anyaga műanyag
35 190 Ft
Raktáron 1 db
Termékkód: WUSnz00
5,0
Orion CLASSIC konyhakés 9 cm
Konyhakés - acél, penge hossza 20 cm, univerzális kés, markolat anyaga műanyag
1 490 Ft
Raktáron 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ORIKN750
5,0
LAMART HADO LT2104 szeletelő kés 20 cm-es
Konyhakés - acél, penge hossza 20 cm, vágókés, markolat anyaga fa
Leárazás -6 %
4 190 Ft 4 490 Ft
Raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: LAMKN393

Konyhakések

Konyhakések

A Konyhakések kategóriában összesen 374 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó konyhakések Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább konyhakések A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb konyhakések A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: konyhakések vélemények
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ