AlzaBoxy Q1 AP+ plus nový vizuál

Funkcionális edzés

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Szűrés

A crossfit egy Amerikában született fitness rendszer, amely a funkciónális erő és edzettség kialakítására és megőrzésére helyezi a hangsúlyt. Ezért a funkcionális edzés megnevezést is használják vele kapcsolatban. A funkcionális tréning a saját testsúly használata mellett számos fitness eszközt is használ, mint például az ugrálókötél, a kettlebell, a slam ball és az edzőheveder (TRX), vagy éppen a haskerekek, erősítő gumiszalagok, valamint erősítő kötelek. Nézzük, mi a funcionális edzés lényege, és melyek a legfontosabb fitness eszközök, amelyekre szükséged lesz.

Tovább

Mi az a funkcionális edzés?

Az emberek többségének legjobb esetben is csak ködös fogalmai vannak arról, hogy mi a funkcionális edzés jelentése. A funkcionális edzés vagy crossfit az egész test edzésére és erősítésére helyezi a hangsúlyt. A koncentrált, külön izomcsoportok fejlesztésére irányuló edzésformák hátránya, hogy bár nagy izmok és mutatós testalkat kiépítését teszik lehetővé, a valódi funkcionális erő, tehát a való életben használható erő, hajlékonyság és robbanékonyság gyakran hiányzik. Hiába vannak nagy, látványos izmaid, ha az inak és az ízületek gyengék és a valódi kihívásokkor cserbenhagynak, s talán még a saját testsúlyoddal sem tudsz hatékonyan edzeni, vagy a testedet természetes módon mozgatni.

Funkcionális edzés - CrossFit
A funkcionális edzés gyakorlatok az egész test erősítésére helyezik a hangsúlyt.

Funkcionális edzés gyakorlatok

A funkcionális edzés gyakorlatok tehát arra szolgálnak, hogy az egész tested erejét, rugalmasságát és robbanékonyságát növeljék, s ezáltal nemcsak valódi, praktikus izom- és testerőre, állóképességre, keménységre és kitartásra tegyél szert, hanem mindezen tulajdonságoknak köszönhetően nagyobb önbecsülésre, rendíthetetlen önbizalomra, mentális erőre, fegyelemre és ellenállóképességre. A funkcionális edzés gyakorlatok nagyon színesek és sokfélék, s összetett variációk is léteznek, de számos közös jellemzőjük van, amelyek biztosítják, hogy a crossfit az egyik legjobb mozgásforma, amelyet végezhetsz.

  • Hatékonyság - A funkcionális edzés gyakorlatok végrehajtása számos nagy izomcsoport közös munkáját igényli, amely biztosítja a crossfit edzésforma hatékonyságát.
  • Magasabb kalóriaégetés - Funkcionális edzés végzése során és után (utóégés) a szervezet több kalóriát éget el, mintha csak külön izomcsoportokat, például váll- vagy házizmokat edzettél volna.
  • Hatékonyabb fogyás - A több kalória égetéséből adódik, hogy ha az erőnlét növelése mellett a fogyás is célod, akkor a funkcionális edzés gyakorlatok gyorsabb fogyást garantálnak más, izomtömeg növelésére vagy külön izomcsoportokra koncentráló edzésekkel szemben.
  • Erősebb inak és ízületek - A funkcionális edzés az izmok és az állóképesség fejlesztése mellett szintén erősíti az inakat és ízületeket, amely nélkül valódi, minden helyzetben használható erő nem létezik.
  • Erősebb szervezet - A crossfit erősíti a szívet és a tüdőt, fokozza a keringési rendszer teljesítőképességét.

Funkcionális edzés eszközök

Funkcionális edzés otthon vagy edzőteremben is végezhető, s a szükséges fitness eszközök gyakran ugyanazok. Nézzük a leggyakoriabbakat.

  • Felfüggeszthető edzőheveder (TRX) - A TRX otthon is végezhető mozgástípus, amellyel súlyok használata nélkül megmozgathatod az egész testedet. Az edzőheveder a húzódzkodás helyettesítésére szolgál, vagy addig amíg kialakul az erő 10-12 érvényes pull-up elvégzéséhez.
  • Ugrókötelek - Az ugrálókötél az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb fitness eszköz, amely a test teljes izomzatát átmozgatja. A hagyományos ugrálókötél mellett létezik például súlyozott ugrálókötél és számláló ugrálókötél, amely számolja az ugrásokat. Kültéri funkcionális köredzés során az edzők előszeretettel építik be az edzéstervekbe.
  • Kettlebell - A kettlebell súlyzó használata az egész test koordinációját javítja, és alkalmas erősítő, dinamikus és fitness edzésekre is. A snatch vagy clean a funkcionális edzés alapgyakorlatai közé tartoznak.
  • Medicinlabda - A medicinlabdák a has, váll, hát és a tricepsz erősítésére alkalmasak. Funkcionális edzés során gyakrabban használatos a slamball vagy wallball, a gyakorlat pohonegyszerű: csapd a falhoz vagy földhöz, ahogy csak bírod.
  • Haskerekek - A haskerekek hasznos segítők a has, a hát és a törzs erősítéséhez.
  • Erősítő gumiszalagok - A gumiszalagok segítenek a gyakorlatok intenzitásának növelésében, és ideálisak nyújtáshoz is. Többféle erősségű gumiszalag kapható, így könnyen ki tudod választani a neked megfelelőt a testsúlyodnak, erőnlétednek, és a kívánt ellenállásnak megfelelően. Ahogy a TRX, úgy a gumiszalag is a húzódzkodás során nyújt segítséget.
  • Súlyzók - A súlyzók jelentősen megnövelik az edzés intenzitását és szinte bárki tudja őket használni, így a legkedveltebb és leggyakoribb fitness kellékek közé tartoznak. A funkcionális edzés kedvelőinek szeme a thruster szó hallatán azonnal könnybe lápad. Még a könnyebb súlyzó pár is komoly szenvedést tud okozni.
Funkcionális edzés - Agility
Funkcionális edzés segít az erő, sebesség és robbanékonyság fejlesztésében.

Crossfit nőknek

A funkcionális edzés midenki számára megfelelő. Bizonyos gyakorlatok finomításával (húzódzkodás helyett edzőheveder) vagy kisebb súlyokkal összeállítható egy tartalmas csajos workout is. A funkcionális köredzés során érvényesülni tud a női atléták kitartása, makacssága és eltökéltsége. Közös funkcionális edzések során, amikor a fiúk kezdeti lelkesedése csökken, a hölgyek csak akkor kezdenek bemelegedni.

Funkcionális köredzés

A köredzés a magas intenzitású aerobic és az állóképesség-fejlesztő gyakorlatok hatékony keveréke. Leginkább alapgyakorlatokat tartalmaz, amelyeket könnyű követni, bár a gyakorlatok típusa, nehézsége és intenzitása tetszés szerint variálható. A funkcionális köredzés állomásokra van osztva, s mindegyik állomáson más eszköz és más gyakorlat szerepel, például medicinlabda, koordinációos létra, kettlebell, homokzsák, edzőkötelek vagy súlyzók. A funkcionális köredzés otthon is megvalósítható, ha a saját testsúlyod és némi szabad hely mellett rendelkezel az említett fitness kellékek némelyikével. A szabadban pedig futóedzéssel is összeköthető.

i

A koordinációs fitness kellékek olyan sporteszközök, amelyeket mozgékonyságod növelésére használhatsz, mint például a edzőbóják és a szlalomlétrák. Használatuk javítja a reflexeket, az egyensúlyt, koordinációt és a sebességet.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
129 termék
13 190 Ft
Felbontott raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAnk002126
4,6
LifeFit ajtókeretbe, univerzális, 80-110 cm
Húzódzkodó ajtókeretbe - csúszásmentes markolat, terhelhetősége 100 kg, öntartó, szélessége 110 cm, anyaga acél, ezüst és szürke kivitel
7 390 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: SPTlif036
3,3
Sharp Shape XL húzódzkodó
Húzódzkodó falra - terhelhetősége 250 kg, falra függesztéshez hossza 56,9 cm, mérete 50,4 × 120,9 × 56,9 cm (Ma×Sz×Mé), markolat átmérője 3,2 cm, fekete kivitel
32 590 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: SPTss0010
3,5
PUSH Element Arc Crossbar Fali húzódzkodó
Húzódzkodó falra - terhelhetősége 150 kg, falra függesztéshez, mérete 12 × 120,2 × 15,5 cm (Ma×Sz×Mé), markolat átmérője 3,2 cm, anyaga acél, telepítési készlet és használati útmutató a csomagban, tömege 1,9 kg, fekete kivitel
21 590 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: SPTpush028
3,8
Stormred húzódzkodó ajtóba 63 - 96 cm
Húzódzkodó ajtókeretbe - csúszásmentes markolat, terhelhetősége 100 kg, öntartó, fekete kivitel
4 690 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: SPTliv013
2,9 10×
PUSH IZOCHEM univerzális szerelőkészlet nyújtó rögzítéséhez
Szerelőkészlet - Fisher FIS VL 300 T vinilészter gyantát tartalmaz, stabil rögzítést biztosít, falazó tömbökben, tömör falazatokban, üreges téglákban, természetes kőben és könnyű betonban való rögzítésre alkalmas
7 190 Ft
Felbontott raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTbfp007
STRAFFR Smart edzőgumi Medium 5-15 kg
Erősítő gumiszalag - rendeltetése láb gyakorlatokhoz és húzódzkodáshoz, ellenállás 5 - 15 kg, zsák a csomag része, anyaga gumi,
32 990 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: STRAFFR23_01
HMS PREMIUM DD10 húzódzkodó
Húzódzkodó falra és plafonra - csúszásmentes markolat, terhelhetősége 150 kg, falra függesztéshez, boxzsák felakasztó lyuk a csomag része, puha fogás, szélessége 105 cm, markolat átmérője 2,9 cm, anyaga acél, tömege 8 kg, fekete és piros kivitel
22 090 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTMPhr007
STRAFFR Intelligens erősítő gumi erős 15-25 kg
Erősítő gumiszalag - rendeltetése láb gyakorlatokhoz és húzódzkodáshoz, ellenállás 15 - 25 kg, zsák a csomag része, anyaga gumi,
40 090 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: STRAFFR23_02
Umbro nyújtó trapéz
Húzódzkodó ajtókeretbe - összecsukható, terhelhetősége 120 kg
4 590 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: SPTumb436
STRAFFR Intelligens erősítő gumi erős 15-25 kg
Erősítő gumiszalag - rendeltetése láb gyakorlatokhoz és húzódzkodáshoz, ellenállás 15 - 25 kg, zsák a csomag része, anyaga gumi,
38 090 Ft
Felbontott raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: STRAFFR23_02
STRAFFR Smart edzőgumi Medium 5-15 kg
Erősítő gumiszalag - rendeltetése láb gyakorlatokhoz és húzódzkodáshoz, ellenállás 5 - 15 kg, zsák a csomag része, anyaga gumi,
31 290 Ft
Felbontott raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: STRAFFR23_01
3,0
PUSH Element Multifunkcionális nyújtó 3az1-ben
Húzódzkodó ajtókeretbe - hordozható, csúszásmentes markolat, terhelhetősége 130 kg, öntartó, leesés elleni védelem, mérete 17 × 19,5 × 20 cm (Ma×Sz×Mé), markolat átmérője 2,8 cm, anyaga acél, tömege 2,5 kg, fekete és piros kivitel
10 790 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: SPTpush015
Sharp Shape Counter kék - Ugrálókötél
Típusok
3,9 37×
Sharp Shape Counter kék
Ugrálókötél - crossfit, számlálós, hossza 305 cm, kék kivitel
2 890 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTkn1361
3,4
Sharp Shape Resistance Loop band 0,7mm
Erősítő gumiszalag - rendeltetése láb gyakorlatokhoz, pilates és húzódzkodáshoz, max. ellenállás 6,9 kg, anyaga latex,
1 090 Ft
Felbontott raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTss0215
4,7 31×
Sharp Shape Speed ugrálókötél, kék
Ugrálókötél - crossfit, hossza 305 cm, anyaga műanyag, kék kivitel
1 440 Ft -tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SPTkn1364
4,8 12×
Lifefit Plus húzódzkodó rúd
Húzódzkodó ajtókeretbe - hordozható, csúszásmentes markolat, terhelhetősége 100 kg, öntartó, markolat átmérője 3 cm, fekete és piros kivitel
8 990 Ft
Kérés esetén megrendeljük > 5 db
Várható 2024. 05. 10.
Termékkód: SPT4341
4,2 20×
Lifefit Digital Rope 280 cm
Ugrálókötél - crossfit, számlálós, hossza 280 cm, anyaga műanyag, zöld kivitel
3 220 Ft -tól
Kérés esetén megrendeljük 1 db
Várható 2024. 05. 10.
Termékkód: SPT4354
Kettler Regatta 300 - Evezőgép Ingyenes
szállítás boltjainkba
Kettler Regatta 300
Evezőgép - mágnesfékes, görgőkkel, 130 kg teherbírás, 49,5 kg tömeg
489 490 Ft
Kérés esetén megrendeljük 4 db
Várható 2024. 05. 17.
Termékkód: SPTkett07
5,0
Christopeit Wooden water rower WP 5000
Evezőgép - mágnesfékes, összecsukható, 150 kg teherbírás, 35 kg tömeg
Leárazás -10 %
249 290 Ft 276 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: SPTchri023
Concept2 E modell, PM5, fekete - Evezőgép Ingyenes
szállítás boltjainkba
Concept2 E modell, PM5, fekete
Evezőgép - légellenállásos, összecsukható, görgőkkel, 135 kg teherbírás, 29 kg tömeg
611 990 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: SPTconc04
4,9 35×
Sharp Shape Resistance band 13 mm
Erősítő gumiszalag - húzódzkodáshoz, ellenállás 5 - 10 kg, anyaga gumi,
2 590 Ft
Várható időpont: április 5, 2024
Termékkód: SPTss0047
Sharp Shape gimnasztikai gyűrű, Fekete - Tornagyűrű Típusok
5,0
Sharp Shape gimnasztikai gyűrű, Fekete
Tornagyűrű - műanyag, tartalmazza a hevedereket is, teljes terhelhetősége 150 kg, karikák átmérője 23 cm, markolat átmérője 2,8 cm, a hevederek anyaga: nejlon, hossza 440 cm, állítható, könnyen szétszedhető, otthoni használatra és kültéri használatra alkalmas, karikák színe: fekete, a hevederek színe fekete
12 890 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SPTss889
3,4
Sharp Shape Resistance Loop band 1,1mm
Erősítő gumiszalag - rendeltetése láb gyakorlatokhoz, pilates és húzódzkodáshoz, max. ellenállás 11,3 kg, anyaga latex,
1 490 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: SPTss0217

Funkcionális edzés

Funkcionális edzés

A Funkcionális edzés kategóriában összesen 129 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó funkcionális edzés Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább funkcionális edzés A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb funkcionális edzés A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: funkcionális edzés vélemények
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ