PC videóvágáshoz

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Processzor sorozat
Intel Core i7
(50)
Intel Core i5
(83)
AMD Ryzen 7
(37)
AMD Ryzen 5
(44)
Intel Core i9
(5)
AMD Ryzen 9
(5)
Grafikus kártya márkája
NVIDIA GeForce
(183)
AMD Radeon
(1)
AMD Radeon RX
(28)
Intel
(11)
Nvidia
(1)
Videókártya modell
RTX 4080
(6)
RTX 4070
(12)
RTX 3060 Ti
(4)
RTX 3060
(17)
RTX 3070
(6)
Tárolókapacitás (teljes)
512 GB
5000 GB
- 0,51 TB 5 TB
Tárhely típusa
SSD
(212)
SSD + HDD
(12)
Szín
Fehér
(12)
Fekete
(209)
Szürke
(3)
Ház mérete
Big Tower
(11)
Midi Tower
(181)
Mini Tower
(6)
Desktop
(25)
Mini ITX
(1)
RAM memória mérete
16 GB
64 GB
-
Operációs rendszer
Windows 11 Home
(183)
Windows 11 Pro
(18)
Windows 10 Home
(7)
Windows 10 Pro
(4)
Operációs rendszer nélkül
(12)
Szűrés

A számítógép videószerkesztéshez egy olyan speciálisan konfigurált rendszer, amely képes olyan igényes feladatok elvégzésére, mint a videószerkesztés, -vágás és -renderelés. Ezért megfelelő számú maggal rendelkező, nagyfrekvenciás processzorra, nagy teljesítményű, modern kodekeket és effekteket támogató videókártyára, valamint elegendő operatív memóriára van szüksége. Milyen paraméterekkel kell rendelkeznie egy videószerkesztő számítógépnek, és hogyan válasszuk ki a megfelelőt? Olvass tovább, és az alábbi sorokból kiderül.

Tovább

Milyen operációs rendszerrel ellátott PC alkalmas a videóvágáshoz?

A PC videóvágáshoz operációs rendszerének kiválasztása kizárólag a te preferenciáidtól függ. Mindkét platformnak megvannak az előnyei és hátrányai.

  • A Windows PC videóvágáshoz minőségi programokat és nagy teljesítményű konfigurációkat kínál kevesebb pénzért, mint egy Mac, de rosszabb optimalizálás árán. A kínált konfigurációk nagy száma szintén előny.
  • A Mac PC videóvágáshoz általában drágább, mint a Windows operációs rendszert futtató PC-k. A macOS azonban jobb optimalizálást kínál, és rendelkezik az exkluzív Final Cut Pro programmal, amelyet az egyik legjobb videószerkesztő programnak tartanak.

i

A modern Apple Mac számítógépek saját, ARM architektúrán alapuló Apple M sorozatú processzorokkal rendelkeznek, amelyek energiahatékonyságukról és a videós szakembereket is kielégítő teljesítményükről ismertek. Ezért minden igényes alkalmazást, beleértve a vágószoftvereket is, könnyedén kezel a zökkenőmentes szerkesztés és a gyors renderelés érdekében.

Videószerkesztő processzor

A processzor esetében vedd figyelembe, hogy milyen videóvágó programot fogsz használni. Egyesek a magasabb frekvenciát, mások a több magot részesítik előnyben. A processzor frekvenciájának legalább 3 GHz-nek kell lennie. A videószerkesztéshez használt PC-nek legalább 4 magos processzorral kell rendelkeznie, a 6 -16 az optimális, a professzionális vágóknak több mag a megfelelő. A processzornak támogatnia kell az olyan modern technológiákat is, mint a hiper-threading vagy a turbófeltöltés, amelyek növelik a a feldolgozás hatékonyságát az összetett többfeladatos feladatok esetében.

Milyen sorozatú processzorokat találhatunk egy videószerkesztő PC-ben?

Egy PC videóvágáshoz általában az Intel vagy az AMD valamelyik sorozatába tartozó processzort tartalmaz. Nézzük meg együtt, miben különböznek, és kinek melyik proci lesz hasznos.

  • Intel Core: ezek a processzorok a sokoldalúságuk és teljesítményük miatt nagyon népszerűek, így mind az otthoni, mind a professzionális szintű videoszerkesztéshez kiváló választásnak bizonyulnak.
  • AMD Ryzen: kiváló magszám-ár arányt kínál, így ideális az intenzív párhuzamos feldolgozást igénylő, igényes videószerkesztési alkalmazásokhoz.
  • Intel Xeon: munkaállomásokhoz és szerverekhez készült, maximális megbízhatóságot és teljesítményt biztosítva a professzionális vágók és effekt fejlesztők számára.
  • AMD Threadripper: a többmagos processzorok élvonalát képviseli, így ideális választás a rendkívül igényes videószerkesztési és renderelési feladatokhoz.

All in One számítógép videószerkesztéshez

Az All-in-One PC videóvágáshoz az alkatrészeket és a monitort egyetlen karcsú, minimalista megoldásban egyesíti. Ezeknél a rendszereknél ügyelj a kijelző felbontására, képátlójára és frissítési frekvenciájára is.

Videószerkesztő videókártya

A grafikus kártya fontos egy videószerkesztő PC-ben, de nem olyan fontos, mint a processzor. Egy dedikált grafikus kártya legalább 4 GB memóriával már megfelelő lehet. Hasznos a több monitorhoz való csatlakozás támogatása is, mivel ez nagyban megkönnyíti a munkát. Ezenkívül a grafikus kártyának hatékonyan kell kezelnie a GPU gyorsítást is, ami nagymértékben felgyorsítja a renderelést és a videófeldolgozást. Az összetett szerkesztéshez fontosak a CUDA vagy OpenCL interfészek, amelyek hatékonyabban tudják kihasználni a grafikus feldolgozási teljesítményt a feldolgozás gyorsítására.

Mi a különbség a videószerkesztéshez használt PC-s grafikus kártyák között?

Egy PC videóvágáshoz többféle vonalból származó grafikus kártyát használhat. Nézzük meg tehát együtt, miben különböznek, és kinek melyik lesz hasznos.

  • Az NVIDIA GTX a kezdő videószerkesztők körében népszerű választás a jó ár/teljesítmény aránya és a legtöbb vágóprogramban megfelelő teljesítménye miatt.
  • Az NVIDIA RTX fejlett ray-tracing technológiákat és speciális tenzormagokat kínál, amelyek növelik a grafikailag igényes feladatok kezelésének hatékonyságát a vágás során.
  • Az NVIDIA Quadro a vizuális effektek és a komplex videószerkesztés szakemberei számára készült, és ezért támogatja a kiterjedt többmonitoros konfigurációkat.
  • Az AMD Radeon nagy memória sávszélességnek és a grafikus API-k széles körének támogatásának köszönhetően nagy teljesítményű, mégis megfizethető videószerkesztési megoldást nyújt.
  • Az Intel Arc újonnan a piacra érkezett tagjai, amelyek a teljesítménygyorsítás érdekében az AI támogatásra összpontosítanak, de koruk miatt néha kevésbé stabilak.

i

Ha útközben szerkesztesz videókat, akkor egy videószerkesztő notebook lehet a legjobb megoldás a számodra. Nem kell aggódnod a teljesítmény miatt, mivel már 4K-s videószerkesztő laptopokat is találsz a kínálatunkban. A laptop hátrányai azonban a gyengébb hűtés vagy a korlátozott frissítési és javítási lehetőségek lehetnek a jövőben.

Milyen RAM-mal és kapacitással kell rendelkeznie egy PC-nek a videószerkesztéshez?

Egy számítógép videószerkesztéshez magas követelményeket támaszt a RAM méretével szemben. Még a memória órajele is kissé befolyásolja a videóval való munkát. Ha a RAM modul frekvenciája 3 200 Mhz felett van, akkor körülbelül 5 % -al gyorsabb megjelenítést érhetsz el, mint a 2 000 Mhz alatti órajelű memóriával. A minimálisan ajánlott RAM mérete 8 GB, de a zökkenőmentes működéshez egy videószerkesztő PC-nek legalább 16 GB RAM-mal kell rendelkeznie. 32 GB vagy annál több RAM biztosítja a zökkenőmentes szerkesztést. és a kényelmes többfeladatos munkavégzést.

Alkalmi videószerkesztéshez, játékhoz és egyéb grafikai tervezéshez még egy gamer számítógép teljesítménye és tárhelye is elegendő lehet.

A meghajtó a PC-s videószerkesztés során szintén fontos szerephez jut

A videofájlok gyakran nagyok, különösen akkor, ha 4K videóról van szó. Egy videószerkesztő PC-s felszereléssel nagy tárhelyre van szükséged, de elegendő sebességre is, hogy a fájlokkal dolgozni tudj. Egy legalább 512 GB-os SSD kombinációja az aktuálisan használt fájlok számára és egy nagy kapacitású HDD a hosszabb távú tároláshoz megfelelő lehet. A szakemberek megfontolhatják több meghajtó kombinálását egy RAID lemezköteg vagy kiszolgáló NAS formájában, ami a gyorsabb visszakeresés vagy a hatékony biztonsági mentés érdekében fontos.

Szóval milyen PC kell a videószerkesztéshez?

Nem vagy biztos benne, hogy milyen PC-re van szükséged a videószerkesztéshez? Összeállítottunk egy táblázatot a felhasználói ismeretek alapján ajánlott komponensekből.

Felhasználó Kezdő Haladó Profi
Processzor 6 mag 3,6 GHz felett 8 mag 3,8 GHz felett 16 mag 4 GHz felett
Videókártya 4 GB VRAM 6 GB VRAM 8 GB VRAM és több
RAM 16 GB 32 GB 64 GB és több
Tárhely 512 GB SSD 1 TB SSD + HDD 2 TB SSD + HDD és több

i

munkaállomások rendelkeznek a legnagyobb teljesítménnyel, és az igazi profik számára videószerkesztésre szolgáló PC-ként is használatosak.

Melyik számítógépet válasszam Full HD videó szerkesztéshez?

Az Intel Core i3 vagy a Core i5 az utolsó generációk (10-14) valamelyikéből vagy AMD Ryzen 3, esetleg egy Ryzen 5 ideális választás lehet a Full HD videószerkesztéshez való számítógép számára. Egy NVIDIA GTX 1650 vagy AMD RX 580 grafikus kártya szintén a minimum, amire szükség lesz. A RAM mérete legalább 8 GB legyen, de a 16 GB garantálja a jobb multitaskingot még a renderelés során is. 256 vagy 512 GB elég lesz a videofájlok tárolására, de ez a projektektől függ.

Melyik PC alkalmas a 4K videószerkesztéshez?

A 4K videószerkesztésre alkalmas PC-hez legalább egy Intel Core i7 vagy i9 10. -14. generációs processzorra vagy egy AMD Ryzen 7-re, esetleg egy Ryzen 9-re lesz szükséged. A rendszernek rendelkeznie kell továbbá egy erős NVIDIA RTX 3050 vagy AMD 6500 XT esetleg magasabb minőségű grafikus kártyával. A legalább 32 GB RAM és az 1 TB vagy nagyobb tárhely szintén elengedhetetlen.

Nem találtál olyan számítógépet, amivel tetszésed szerint szerkesztheted a videóidat? Lehetőséget kínálunk az egyedi PC összeállításra is.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
224 termék
LYNX Challenger Intel Core i5 RTX 4060Ti - Gaming PC
Ingyenes
szállítás boltjainkba
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
LYNX Challenger Intel Core i5 RTX 4060Ti
Gaming PC
509 900 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: LYNchl21
LYNX Challenger Ryzen 5 RTX 4070 SUPER - Herní PC
Ingyenes
szállítás boltjainkba
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
LYNX Challenger Ryzen 5 RTX 4070 SUPER
Herní PC
697 890 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: LYNchl16
LYNX Challenger Intel Core i5 RTX 4060 Ti - Herní PC
Ingyenes
szállítás boltjainkba
Hozzáadás a PC konfigurátorhoz
LYNX Challenger Intel Core i5 RTX 4060 Ti
Herní PC
574 690 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: LYNchl15
AlzaPC GameBox Prime - i7 / RTX 4070 SUPER / 32GB RAM / 1TB SSD - Gamer PC Ingyenes
szállítás boltjainkba
4,7
AlzaPC GameBox Prime - i7 / RTX 4070 SUPER / 32GB RAM / 1TB SSD
Gamer PC - Intel Core i7-12700KF Alder Lake 5 GHz processzor, NVIDIA GeForce RTX 4070 SUPER 12 GB videókártya, 32 GB RAM DDR4 memória, 1000 GB SSD, optikai meghajtó nélkül, Wi-Fi, HDMI 2,1 és DisplayPort 1,4, 4 × USB 2.0, Midi Tower-ház, Windows 11 Home
626 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: AZgbpi7r47s
Lenovo ThinkStation P3 Tiny - Munkaállomás Ingyenes
szállítás boltjainkba
Lenovo ThinkStation P3 Tiny (3 roky ONSITE servis)
Munkaállomás - Intel Core i7 13700T Raptor Lake 4,8 GHz processzor, Nvidia NVIDIA T1000 8 GB videókártya, 16 GB RAM DDR5 memória, 512 GB SSD, optikai meghajtó nélkül, HDMI és DisplayPort, Mini Tower-ház, a csomagban: egér és billentyűzet, Windows 11 Pro
745 790 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: TI100c5c0u4
AlzaPC VisionBox Elite ProArt Kiadás - i5 / RTX4070Ti SUPER / 32GB RAM / 2TB SSD - Számítógép Ingyenes
szállítás boltjainkba
AlzaPC VisionBox Elite ProArt Kiadás - i5 / RTX4070Ti SUPER / 32GB RAM / 2TB SSD
Számítógép - Intel Core i5-14600KF Raptor Lake Refresh 5,3 GHz processzor, NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16 GB videókártya, 32 GB RAM DDR5 memória, 2000 GB SSD, optikai meghajtó nélkül, Wi-Fi, HDMI 2,1 és DisplayPort 1,4, 4 × USB 3.2, 4 × USB 2.0, Big Tower-ház, Windows 11 Pro
+Ajándék Internet Security Bitdefender melynek értéke 11 490 Ft
1 022 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: AZvbei5r470ts1
AlzaPC GameBox Core - R5 / A580 / 32GB RAM / 1TB SSD - Gamer PC Ingyenes
szállítás boltjainkba
AlzaPC GameBox Core - R5 / A580 / 32GB RAM / 1TB SSD
Gamer PC - AMD RYZEN 5 3600 4,2 GHz processzor, Intel Arc A580 8 GB videókártya, 32 GB RAM DDR4 memória, 1000 GB SSD, optikai meghajtó nélkül, Wi-Fi, HDMI 2,0 és DisplayPort 2,0, 4 × USB 3.2, 2 × USB 2.0, Midi Tower-ház, Windows 11 Home
+2 ajándék melynek értéke 31 080 Ft
362 890 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: AZgbcr5a58
HAL3000 Master Gamer Elite 4070 Ti Super - Gamer PC Ingyenes
szállítás boltjainkba
HAL3000 Master Gamer Elite 4070 Ti Super
Gamer PC - Intel Core i7 14700F Raptor Lake Refresh 5,4 GHz processzor, NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16 GB videókártya, 32 GB RAM DDR5 memória, 2000 GB SSD, optikai meghajtó nélkül, Wi-Fi, HDMI és DisplayPort, 2 × USB 3.2, 4 × USB 2.0, Midi Tower-ház, Windows 11 Home
1 011 990 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: HAL3hpc46
 

PC videóvágáshoz

A PC videóvágáshoz kategóriában összesen 224 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó PC videóvágáshoz Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább PC videóvágáshoz A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb PC videóvágáshoz A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: PC videóvágáshoz vélemények
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ